DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank bu sundan kaynaklanıyor olabilir, geçmişte 2021'in bazı ayları bir ara current olmuştu sonra bir anda daha sonra gerileme yaşadı 2020 lere geldi. Bu durumda ilerleme tekrar yaşandığında 2021 bir kısmını direk geçecekler kapatıldığı için gibi bir pembe tablo 🙂

  • ⭐⭐

    @pigaro kimileri için pembe kimileri için kara bir tablo 🙂 PD’si daha önce olanların durumu aşağıdaki gibi:


  • @btek14 Hiç cv değerlendirme vs yapmadım, benim amacım en kısa yoldan greencard alabilmek, zaten 1 yıllık zorunlu hizmet sonrası kendi iş yerimi açmak istiyorum nasipse o nedenle kalifiye işçilik yada ırgatlık fark etmiyor benim için açıkcası.

  • ⭐⭐

    Dün bunu instada paylaştılar. Altında yorumlarda da gerçek olup olmadığını tartışıyorlardı.Vietnamlı şansı herhalde.

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @btek14 bu arada USCIS vize kuyruğunu ayarlamada sıkıntı yaşıyor olabilir. Şu an BDV Solutions’a ait kapalı Facebook grubunda millet isyanda, PD si 2020 ve 2021’in daha erken aylarında olanlar nasıl daha geride olabilir ve vize kuyruğuna giremez diye. Nisan 2022 bülteninde A ve B tablosu all current olmuş ama bu case nasıl aradan sıyrılıp başkalarının önüne geçerek vizesini almış? Ya paylaşım hatalı ya da bu vize kuyruğunda bir adaletsizlik var. Tartışma yaratan case aşağıdaki gibi:

    IMG_3269.jpeg

  • ⭐⭐

    Yazılan yorumlar bu yönde zaten. Current olmuş ,sonra gerileme sonra tekrar ilerleme yaşndığı için aradan sıyrılmış diye yazıyorlardı.

    @pigaro, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @tufank bu sundan kaynaklanıyor olabilir, geçmişte 2021'in bazı ayları bir ara current olmuştu sonra bir anda daha sonra gerileme yaşadı 2020 lere geldi. Bu durumda ilerleme tekrar yaşandığında 2021 bir kısmını direk geçecekler kapatıldığı için gibi bir pembe tablo 🙂

  • ⭐⭐

    @selamibasaran I-485 onay tarihi 3 Mart 2023 olarak gözüküyor. "A. Final action dates" tablosu o tarihte çok geride 01JAN2020 'yi gösteriyor. Hadi diyelim birkaç ay önceye göre baz aldılar. Haziran 2022'den bu yana bülten geride. PD'i 12 Ağustos 2021 olan bu arkadaş nasıl araya girdi? I-485 formu 7 Nisan 2022'de doldurulmuş, o dönemden Haziran ayına kadar hem A hem B tablosu current olmuştu. Bundan faydalandı desek vizeyi Mayıs 2022'de alması gerekirdi ( yine tartışılırdı tabi o kadar hızlı sonuçlanması ). Yani bir piyango çıkmış olabilir elamana ya da paylaşımda ufak bir tarih hatası var.


  • @tufank aynen...tarihlerde tutarsızlık var...bende girip visa bulletinleri inceledim...bu sekilde almasinin imkanı yok...ama koskoca bdv nin de fake birsey yayinlayacagini sanmam ama kafamda oturtamadim...

  • ⭐⭐

    @Koray283 Paylaşılan bu örnek EB3 "skilled" veya "professional" kategorisinde olabilir diye yorumlar var ama BDV'nin böyle bir hizmeti yok. ilginç bakalım, mutlaka bir cevap gelecektir bu konuyla ilgili.


  • @tufank BDV de sadece unskilled var dediğin gibi....yada ben galiba tam hakim değilim süreclere veya bilmedigim/atladigim birsey var cunku kendi bilgim ile bu denklemde bu sekilde alamamasi lazim.....


  • @caglar_oz detaylara cok hakim olmasam da EB2 kriterleri ile PERM surecini asarak daha kolay green card alabilirsiniz belki diye dusundum.
    allah hepimizin gonlune gore versin 🙂


  • Merhaba;
    Başlığın ilk iletisi çok bilgilendirici olmuş, herkesin emeğine sağlık.
    Bir sorum olacak EB3 AOS için yaklaşık bekleme /GC alma süresi nedir? Bir de AOS sürecinin tam olarak hangi aşamasında Amerika'da olmamız gerekli? Elimde turist vizesi var gidince F1 statüsü alacağım. Sonrasında da çok beklemek istemiyorum (malum çalışma iznim olmayacağı için ) Bu süreyi minimumda tutmak istesem ne önerirsiniz?

    AOS yapma CP ile ülkende bekle diyebilirsiniz ancak o da çok uzun sürüyor, bir an önce gidelim bu belirsizlikle 2-3 yılı burada geçirmeyelim çocuğun okulu vs gibi çeşitli değişkenlerim var 🙂


  • @agb_48 Hangi kurum ile çalişmayi dusunuyorsunuz? Ben BDV ile basladim....BDV ülkeye girdikten 60 gün sonra statu değişikliği yapilmali diyor...diğer firmalar 90 gün diyor...LC onayından sonra I-140 formu aşamasinda karar vermelisiniz...lakin AOS secerseniz de malum bekleme sureci uzun olabilir bunun farkında olun lutfen...F1 yaparsaniz da F1 sürecinde çalişma imkanı da olmayacagini göz önünde bulundurun...

  • ⭐⭐

    @agb_48 bunun için bültenin durumu ve PD tarihiniz önemli. Örnekse bugün LC onayı alsanız varsayalım ki PD tarihiniz de 19 Ekim 2022 olsun ( LC doldurma tarihiniz) , AOS yapabilmeniz için yani I-485 formunu doldurabilmeniz için kasım 2023 bültenine göre B tablosu baz alınıyor. Buradaki tarih 15 Aralık 2020 yani PD tarihi bu tarih ve öncesindekiler AOS işlemlerini başlatabilirler. LC onayından sonra ABD ye girseniz I-140 formunu hemen doldurabiliyorsunuz , bunu doldurmak için bültene ihtiyacınız yok. Peki I-485 formunu ne zaman doldurabiliyorsunuz? Mevcut bültendeki tarihe ve PD’e göre yaklaşık 22 ay sonra başvurunuzu verebilirsiniz. 22 ay boyunca statünüzü korumanız ve çalışma izni olmadan ayakta durmanız lazım. F1 size haftada en fazla 20 saat çalışma imkanı verir.

    Riskleri de göze alarak I-140 formunu TR de doldurup, bültenin durumuna göre ABD ye girebilirsininiz. Bu şekilde statünüzü korumanız daha kolay olacaktır. I-485 formunu ( EAD geçici çalışma formu ile birlikte) doldurulduktan sonra artık mevcut vizeniz ve kalış süreleri ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

    Buradaki bütün senaryolar ABD’se AOS işlemlerini başlatabilmeniz için. Green card alabilmeniz için A.final action dates tablosuna göre current olmayı ve randevu almayı beklemeniz gerekecektir.


  • @tufank Hocam F1 vize de haftada 20 saat sadece okul içi vb tarzi işlerde deniyor doğru mu? Misal uber vb veya dişarda bir firmada 20 saat çalişilabiliyor mu?

  • ⭐⭐

    @Koray283 evet sanırım öyle. Özellikle dil okuluna gidecekler için çalışma seçenekleri kampüs ile kısıtlı sanırım.

    Ben de bu arada E2 ye bakmaya başladım. Haziran 2024 gibi ABD ye geçsek ve eşim için E2 süreci başlatsak ve benim EB3 sürecini orada beklesek nasıl olur diye düşünmeye başladık. Tabi minimum yatırımla bir iş kurmamız lazım..


  • @tufank ayni düşünce bizde de var…iyi kötü bir gelir lazim…ama o kadar riskli ki benim açımdan…hiç bişey bilmeden 80-100K para…ne olacagi belli olmayan bir iş….yani en az risklisi yine franchise…yoksa kanununu vergisini vs bilmeden bir işletme zor…aklinda ne var?

  • ⭐⭐

    @Koray283 açıkçası en düşük maliyetle ABD de kalmamızı ve bana evden remote olarak çalışmamı sağlayacak alternatif arıyoruz. Yoksa E2 den bir kar beklentim yok, beni zarara uğratmaması yeterli. Bu bekleme sürecinde benim ABD de evden çalışmama olanak sağlayacak her alternatifi araştırıyoruz.

  • ⭐⭐

    sağolsun sayın @btek14 ile özelden yazıştık. F1 ile üniversite kaydı yaptırmak daha cazip görünüyor. Bunun üzerine odaklanacağız, gelişmeleri buradan paylaşacağım.


  • @tufank E2 de min. 100-120 K yı işe yatırmanız, Amerikalı işçi istihdam etmeniz ve işin marjinal olmaması yani yaygın genel kabul görmüş bir iş olması ana kıstaslar, ben 1 sene araştırdım E2 işini ama uzaktan kolay gözüktüğü gibi değil, o parayı en basitinden cofe shop a bile bağlıyım desen dükkan kiraları uçmuş durumda min. 1 yıl kara geçmek çok ama çok zor 1 yıl keseden yemekle birlikte dükkan için yedek akçedende gidecek, ssn olmadığı için sağlam karlı franchise lar yüzüne bakmıyor, yeni türemiş kendini ispatlamamış firmalarada bel bağlamak benim işime gelmiyor, yani E2 adamı paranoyak ediyor ya gözü karartıp dalacaksın yada hiç bulaşmamak en iyisi


  • @tufank Ayrıca E2 de avukat ve bussines plan için 13K min. ücret çıkartıyorlar, ucu açık ayrıca çıkan 1-2 K ek masraflarda olabiliyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

42.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum