Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @M-Emir full limit kisminda soyle duzeltelim: ekstre donemi icinde istediginiz gibi harcayin ama ekstreye en fazla %30 (%10 alti daha iyi olur) borc cikacak sekilde onden oderseniz kredi puaniniz icin iyi olur. Yoksa full limit harcayip ekstre borcunu da guzelce odedikten sonra banka nezdinde sorun olmaz. Sorun cikacak yer sizin kredi skorunuz.


  • @M-Emir, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Buradaki arkadaşların tavsiyesine uyarak gelir gelmez hesap açtım ve ön ödemeli kredi kartı çıkardım. Bankacı yüksek limit olur ve harcama yaparsan çabuk yükselir dedi. 1500$ on ödemeli kredi kartı çıkardım. ( bank of America )6 ay boyunca skorum oluşmadı ve bankalar kredi kartı vermedi. 6 ayı yeni doldurdum ve 742 puan olarak görülüyor. Limitin neredeyse her ay tamamını kullanmış olabilirim. 1 ay belki es gecmisimdir. American express başvurdum ve yolda geliyor. Limiti bilmiyorum gelince göreceğim.

    Sizin bahsettiginiz yontem herkesin bahsettigi yontemden farkli. Limitin tamamini kullanmak zararli oluyor deniliyor fakat siz hem tamamini kullanmissiniz hemde kredi skorunuz yuksek cikmis. Creditkarma bile %30 asmayin diyor. Buradaki farklilik neden acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mihok, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @M-Emir, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Buradaki arkadaşların tavsiyesine uyarak gelir gelmez hesap açtım ve ön ödemeli kredi kartı çıkardım. Bankacı yüksek limit olur ve harcama yaparsan çabuk yükselir dedi. 1500$ on ödemeli kredi kartı çıkardım. ( bank of America )6 ay boyunca skorum oluşmadı ve bankalar kredi kartı vermedi. 6 ayı yeni doldurdum ve 742 puan olarak görülüyor. Limitin neredeyse her ay tamamını kullanmış olabilirim. 1 ay belki es gecmisimdir. American express başvurdum ve yolda geliyor. Limiti bilmiyorum gelince göreceğim.

    Sizin bahsettiginiz yontem herkesin bahsettigi yontemden farkli. Limitin tamamini kullanmak zararli oluyor deniliyor fakat siz hem tamamini kullanmissiniz hemde kredi skorunuz yuksek cikmis. Creditkarma bile %30 asmayin diyor. Buradaki farklilik neden acaba?

    O kadar da yuksek sayilmaz sanirim, genelde 760 ustunu hedeflemek lazim... Ilk iletiyi okuyarak nelerin skora etki ettigini gorebilirsiniz.


  • @Mihok Bu konuda bilgi sahibi değilim hocam. Ben bankayı aradığımda telefondaki yetkili borcunuzu tam yaptırdığiniz taktirde etki etmez demişti. Eşimin limiti 500$. Onu da tam kullanıyordum kredi puanı 750 den 600 kere düşüyordu. Ödedikten sonra 751-752 ye çıkıyordu. Düştüğüne şahit olmadım ama yinede emin değilim. Borcumu hep tam ödedim.

    Belki de olay yukarıda söylediğim gibi tam limit kullanınca puan çok düşüyor ( o ay için ) ödedikten sonraki ay artıyor. Belki geçerli olan ay kötü etkilendigi için bu şekilde kullanmayın diyor olabilirler. ( Emin değilim tahmin sadece )


  • @M-Emir bu yüksek puan artışlarını görünce çok şaşırıyorum çünkü bizim maximum 3-5 puan yükseliyor veya azalıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @M-Emir bu yüksek puan artışlarını görünce çok şaşırıyorum çünkü bizim maximum 3-5 puan yükseliyor veya azalıyor

    siz de kredi limitinizin %60-70 'ini kullanip hesap kesim tarihine kadar odemeyin 🙂 100 puan dusus gorme ihtimaliniz yuksek... Sonra odeyince de hizlica yukselecek... Puan hesap her ay bastan yapiliyor, yani onceki aya gore kiyaslayip belli bir miktar arttirip azaltmiyorlar...


  • Sayın yöneticiler, kıymetli üyeler öncelikle herkese merhaba. 2022 gc talihlisiyim, süreçler olumlu ilerlerse mülakatı takiben ilk fırsatta Houston'a eşimle birlikte yerleşmeyi düşünüyoruz. Sizlere küçük bir sorum olacak. İşim gereği süreçlerin tamamlanmasını beklemeden Houston'a gelip gitme ihtimalim var ve büyük ihtimalle haziran sonunda birkaç günlüğüne orada olacağım.(Sonrasında da süreç tamamlanana kadar 3-4 kez gelmeyi planlıyorum) Kredi skoru oluşturabilmek adına bu gelişimde Bank of America'dan(orda sabit bir adres bildirip) 1500$ yatırarak Checkings Account açmayı böylece aylık kesintisi olmadan bir hesaba sahip olmayı planlıyorum. Bir sonra ki gelişimde de(temmuz sonu gibi) Savings Account'a başvurup 10.000$ gibi bir para yatırmayı planlıyorum. Bu benim oraya yerleşmeden önce(2022 ortaları gibi sanırım) kredi skorumun oluşmasını sağlar mı, ya da kredi skorumun oraya yerleşmeden(hazır bu şekilde gelip gitme imkanım varken) farklı yöntemleri olabilir mi? Her türlü öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler.

  • ⭐⭐⭐

    @cenkbey, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Sayın yöneticiler, kıymetli üyeler öncelikle herkese merhaba. 2022 gc talihlisiyim, süreçler olumlu ilerlerse mülakatı takiben ilk fırsatta Houston'a eşimle birlikte yerleşmeyi düşünüyoruz. Sizlere küçük bir sorum olacak. İşim gereği süreçlerin tamamlanmasını beklemeden Houston'a gelip gitme ihtimalim var ve büyük ihtimalle haziran sonunda birkaç günlüğüne orada olacağım.(Sonrasında da süreç tamamlanana kadar 3-4 kez gelmeyi planlıyorum) Kredi skoru oluşturabilmek adına bu gelişimde Bank of America'dan(orda sabit bir adres bildirip) 1500$ yatırarak Checkings Account açmayı böylece aylık kesintisi olmadan bir hesaba sahip olmayı planlıyorum. Bir sonra ki gelişimde de(temmuz sonu gibi) Savings Account'a başvurup 10.000$ gibi bir para yatırmayı planlıyorum. Bu benim oraya yerleşmeden önce(2022 ortaları gibi sanırım) kredi skorumun oluşmasını sağlar mı, ya da kredi skorumun oraya yerleşmeden(hazır bu şekilde gelip gitme imkanım varken) farklı yöntemleri olabilir mi? Her türlü öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum. Sağlıklı günler.

    Kredi skorunuzun oluşması için aslında finansal kurumlarla bir borçluluk ilişkisine girmeniz lazım. Bunu yapabileceğiniz en hızlı yöntem de kredi kartı kullanımı. Kredi kartı almanızın ise en hızlı yöntemiyse Türkiye'de nakit blokeli dediğimiz ve ABD'de Secured olarak geçen ve hesabınızda bloke konan para kadar limitle verilen kredi kartı almanız. Bu kredi kartını da belli şekilde kullanarak kredi puanınızın oluşmasını sağlayabilirsiniz.

    Dünyada genel olarak kredi puanı hesaplaması yapılırken şu üçü kritere bakarlar:

    1- Borcunuzun olması (Hesap kesiminde belli bir borcunuzun çıkması)
    2-Borcunuzun yüksek seviyede olmaması (Bu sizin borcunuzu ödememe riski olarak algılanabileceği için borcunuzun belli seviyede tutulması anlamına gelir)
    3-Borcunuzu zamanında ödemeniz (Geciktirmeniz sizin borcunuza sadık kalmayacağınızın bir ifadesi olarak algılanır.)

    Bu yüzden alacağınız nakit blokeli kartı belli zamanlarda, limitinizi çok doldurmayacak şekilde harcamanız, hesap kesiminde borcunuzun belli bir seviyede çıkması ve bu çıkan borcunuzu zamanında ödemeniz size kredi puanı olarak yansır.


  • @Sono cevap için teşekkür ederim. Bu durumda Amerika'ya yerleşmeden de bir şekilde Secured kredi kartı alabilirsem ve minimum harcama, maksimum ödemeyle kredi puanı oluşturmaya başlayabiliyorum. Bu kredi kartı başvurusu için 10.00$ nakit, sabit adres, amerikada adıma bir numara ve pasaport yeterli oluyor mu ve tam adı secured credit cart mı? Tekrar teşekkür ederim...

  • ⭐⭐⭐

    @cenkbey Daha onceden WAT vs ile SSN edindiniz mi? SSN olmadan kredi skoru olusmaz diye biliyorum.


  • Cogunlukla kredi karti alabilmek icin SSN gerekli. Bazilari SSN olmadan ama ITIN ile kabul ediyor, Capital One gibi.


  • @keysnambır hayır, @MySea anladım. Teşekkür ederim.


  • @M-Emir hemen bir yanlisi duzelteyim. Credit Utilization diye bir konu var kredi skoru degerlendirmesinde bu toplam kart limitleriniz icerisinde ne kadarini kullandiginizi degerlendiriyor. Eger tek bir kartiniz var ve hepsini kullaniyorsaniz borca yasiyorsunuz demektir. Eger 20K limitiniz var siz 2K ile donuyorsaniz bu sizin krediye ihtiyacinizin az oldugunu gosterir ve bankalarin size verecegi limitlerin artmasina kolaylik saglar fakat banka olarak kimse 2K limiti var aferin hepsini kullandi 4 yapalim demez. 4K yaparsak 4'u de kullanir sonra kacar mi diye dusunurler. %10 bilinen en makul orandir.


  • Dün apple card basvurusu yaptım, anında 3000 limitli card verdi, aslında tam olarak nedir ne degildir bilmiyorum ama kredi history etkisi olur diye aldım, umarım işe yarar, yıllık ücreti yokmuş, kullanmasamda durur diye düşündüm, umarım mantıklı bir hareket olmuştur.


  • @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Dün apple card basvurusu yaptım, anında 3000 limitli card verdi, aslında tam olarak nedir ne degildir bilmiyorum ama kredi history etkisi olur diye aldım, umarım işe yarar, yıllık ücreti yokmuş, kullanmasamda durur diye düşündüm, umarım mantıklı bir hareket olmuştur.

    Apple Card, Apple ürünleri kullananlar için avantajlı daha çok. Ayrıca Apple Pay ile ödeme yaparsanız veya taksitle ya da tek çekim Apple Ürünü alacaksanız cash back de veriyor. Eğer ürün satın almayacaksanız, her ay ufak bir alışverişte kullanıp ay sonu hesap kesilince tamamını ödeyin. Bu şekilde skorunuzu arttırırsınız.


  • Merhaba. Su an Discovery kart sahibiyim. Ilk ayin sonunda odememi zamaninda yapmama ragmen skorum dustu. Bu normal midir?

    Bir de yakinda 10.000$ dolar civarinda esime bir arac alacagim. Sahiplik bakimindan arac aliminin kredi skoruna olumlu etki ettigini okumustum. (Yanlis ise lutfen duzeltin) Burada sorum su. Kredi skoruna olumlu etki bakimindan arac icin hic kredi cekmeyip, araci nakit mi almaliyim ? ( malum sorgulamada skor dusuyor) Yoksa 5000$ civari downpayment verip geri kalanini dealer dan finanse edip mi odemeliyim ?


  • @YollardakiAdam hocam sizin bahsettiğiniz olay tek aylık değil mi ? Mesela ben kredi kart limitimin %70 ini kullandım -60 puan düştü. Tamamını ödedim ve muhtemelen 61-62 puan gelecek bana. Kredi skorum 1 ay düşük 1 ay yüksek olacak diye algılıyorum. Benim yaptığım gibi yapınca. Böyle yapma amacım aslında hızlıca skoru yükseltmek çünkü çok borç ile girip tamamını ödüyorum.


  • @M-Emir bilemem... bunun kesin bir cevabi olmaya bilir kredi firmalari puanlamayi neye gore yapiyor pek aciklamiyor neticede, puan dustumu bir ayda 60 puan artacagini hic dusunmuyorum acikcasi bende hep artis +1 +2 puan oluyor ama dusmeye geldimi -100 bile oluyor 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coolblazer, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Merhaba. Su an Discovery kart sahibiyim. Ilk ayin sonunda odememi zamaninda yapmama ragmen skorum dustu. Bu normal midir?

    Bir de yakinda 10.000$ dolar civarinda esime bir arac alacagim. Sahiplik bakimindan arac aliminin kredi skoruna olumlu etki ettigini okumustum. (Yanlis ise lutfen duzeltin) Burada sorum su. Kredi skoruna olumlu etki bakimindan arac icin hic kredi cekmeyip, araci nakit mi almaliyim ? ( malum sorgulamada skor dusuyor) Yoksa 5000$ civari downpayment verip geri kalanini dealer dan finanse edip mi odemeliyim ?

    Eger kredi cekecekseniz o durumda kredi skorunuz onemli oluyor ama eger nakit para ile aliyorsaniz, kredi skorunuzu kontrol edeceklerini veya bunu dikkate alacaklarini sanmiyorum. Zaten parasinin tamamini almis oluyor, o nedenle sonrasinda kredi skorunuza da etkisi olmayacak.

    Discover kartinizin limiti ne kadar ve ne kadarini kullandiniz? Kartin kullanilma yuzdesi o ayki skoru dusurebilir ama bir sonraki ay %1'in ustunde ama %10'un altinda bir bakiye ile devam ederseniz tekrar yukselir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Emir, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @YollardakiAdam hocam sizin bahsettiğiniz olay tek aylık değil mi ? Mesela ben kredi kart limitimin %70 ini kullandım -60 puan düştü. Tamamını ödedim ve muhtemelen 61-62 puan gelecek bana. Kredi skorum 1 ay düşük 1 ay yüksek olacak diye algılıyorum. Benim yaptığım gibi yapınca. Böyle yapma amacım aslında hızlıca skoru yükseltmek çünkü çok borç ile girip tamamını ödüyorum.

    evet, dediginiz sekilde hemen yukseliyor. Telaslanacak bir durum yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum