Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @diana, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Selam, ben amerikali esimle ailemin rizasi olmadan en yakin arkadasimin katilimiyla kucuk bir nikah toreniyle evlendim. O beni yasadigim ulkede ziyaret ediyor , bana beni ilk ziyaretinde evlilik teklifi yapti ve kabule tdim, ikinci ziyaretinde evlendik, yalniz otellerde ve airbnblerde bulusuypruz gizlice ve ailemden hala sakliyoruz bu evliligi,sorum su ki biz beraber yasamak istiyoruz vebenim icin vize bas vurusu yapacak, boyle bir iliskimizi konsolosluga anlatirsak sorun yasar miyiz? Bir birimzi cok seviyoruz sadece benim ailem asiri muselman ve onunla evlenmeme hep karsiydi . Biz de boyle evlendik (yazi hatalarim oldugu icin aff edin ben turk degilim)

    Tebrikler, mulakatta sorulmadigi surece bu kadar ayrintili bilgi vermenize gerek yok bence.

    Ailenizin onaylamiyor olmasi, iliskinizin gercek oldugunu degistirmiyor. Eger fotograflardan kalabalik bir dugun olmadigini farkederlerse bu durumda aciklayabilirsiniz. Ama genel olarak ikiniz arasindaki konusmalar ve bulusmalara dair kanitlar yeterli olacaktir diye dusunuyorum, bol sanslar.


  • Merhabalar, Öncelikle forumun 2018 lerine kadar gittim ama herhangi bi yanıt bulamadığım için yazmaya karar verdim. Umarım doğru başlıktayımdır. Ben 2019 Aralık ayında F1 ile abd ye geldim dil okuluna. 2020 Eylül de bebeğim oldu ve eşimle bebek doğmadan bi hafta önce Abd de evlendik. Sorum şu benim vizem hala F1 eşim green cardlı, biz maddi problemler yaşadığımız için green card sürecimizi başlatamadık ki hala devam ediyor şu an bir avukatla çalışmaya başladık ama süreç çok ağır işliyor . Daha önce de yazmıştım eşim vergi bildirmi yaptı ama herhangi bir tax ödemesi yapamadık. Yapılandırma da yapamadık . Şimdi avukat problem olacağını söylüyor tüm belgeleri uscıs ödemesini herşeyi gönderdik. Tax bildirimi yaptığımız belgeleri de !!
    1- Acaba diyorum ki biz her türlü süreci başlatmayı istesek avukattan bizim için zorlu bir süreç mi olur.
    2 Ve diyelim ki süreci başlattık ardından benim statüm düştü . Çok büyük sorun yaşar mıyım . Neticede bebeğimiz var bir yıldır evliyiz. Bunlar avantaj sağlamaz mı bize
    3- Okul ücretini vereceğimize tax ödememizin taksitlerini ödesek bu daha büyük avantaj sağlamaz mı ??


  • @crazycells cok tesekkur ediyorum. bunu sitede gorecek miyim ? cunku en ufak bir hareket yok 😞


  • Merhaba green cardim varken evlendim bir yildir evliyim simdi vatandas oldum esim icin basvuruda bulunursam once 2 yillik kartmi geliyor yoksa 1 yildir zaten evli oldugum icin 10 yillik mi geliyor. bu sureci tam olarak anlatabilir misiniz?


  • Selam, Gurcustanda interview icin azerice cevirici bulmak kolay mi? Evlilik interview zamani ingilisce konusmak istemezsem ve azerice cevirici istersem konsoloslukda Yardim ederler mi?


  • herkese merhaba, kisaca basimdan geceni anlatayim. 2014 yilinda almis oldugum turist visam vardi orda bi kiz arkadasla tanisinca bi tanidik vasitasiyla christmas tatilini orda gecireyim diye bilet aldim ama ucaga binmeden bi thy calisani konsolosluk sizinle gorusmek istiyo sizi ucuramicaz dedi. gittim konsolosluga gorusen tabiki olmadi mail atin dediler ve mailime visa donemindeki durumunuzdaki degisiiklik sebebi ile visaniz iptal edildi denildi kii o donemde usa elciligi calisaniydim ayrilinca iptal ettiler sanirim. simdi orda kiz arkadasim yazin buraya gelecek suan gorusuyoruz ve hizli gelisen bi iliskimiz var. gelince evlenelim diyo ve o donunce islemleri ordan baslatalim diyo. benim sorum boyle bi yol izlesek mi dogru olur yoksa burda dugun yerine nisan yapip K1 vizesinemi basvurmak daha iyi olur? evlenirsek siz 6 ayda hic gorusmemissiniz ilk gorusmede evlenmek nedir diye inandirici gelmeyebilirmi diye dusunuyorum. ben 17 yildir elciliklerde gorev yapmis ve hala calisan biriyim normal visa basvurup orda evlenelim dedik ama visa icin en yakin tarih mart 2023 veriyolar oyuzden okadar beklemek istemiyoruz, sizce en mantikli hareket ne olur benim durumumda. buraya geldiginde zamana gore turkiyeyi yani guneyi egeyi gezdirmeyi ardindan bildiginiz turk usulu bi dugun yapmayi planliyoruz. yani gercek bi evlilik olacak.
    yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatim, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhabalar, Öncelikle forumun 2018 lerine kadar gittim ama herhangi bi yanıt bulamadığım için yazmaya karar verdim. Umarım doğru başlıktayımdır. Ben 2019 Aralık ayında F1 ile abd ye geldim dil okuluna. 2020 Eylül de bebeğim oldu ve eşimle bebek doğmadan bi hafta önce Abd de evlendik. Sorum şu benim vizem hala F1 eşim green cardlı, biz maddi problemler yaşadığımız için green card sürecimizi başlatamadık ki hala devam ediyor şu an bir avukatla çalışmaya başladık ama süreç çok ağır işliyor . Daha önce de yazmıştım eşim vergi bildirmi yaptı ama herhangi bir tax ödemesi yapamadık. Yapılandırma da yapamadık . Şimdi avukat problem olacağını söylüyor tüm belgeleri uscıs ödemesini herşeyi gönderdik. Tax bildirimi yaptığımız belgeleri de !!
    1- Acaba diyorum ki biz her türlü süreci başlatmayı istesek avukattan bizim için zorlu bir süreç mi olur.
    2 Ve diyelim ki süreci başlattık ardından benim statüm düştü . Çok büyük sorun yaşar mıyım . Neticede bebeğimiz var bir yıldır evliyiz. Bunlar avantaj sağlamaz mı bize
    3- Okul ücretini vereceğimize tax ödememizin taksitlerini ödesek bu daha büyük avantaj sağlamaz mı ??

    Yanlis anlamadiysam vergi borcunuz var? dogru mudur? Bu durumda once vergi borcunuzu odemenizi veya dediginiz gibi IRS ile anlasarak bir odeme plani uzerinde uzlasmanizi tavsiye ederim. Bunlardan birini yapmazsaniz dosyanizin reddedilme ihtimali bence de yuksek maalesef.

    Vergi odememis olmak sadece GC almak icin degil, daha kolay bir surec olan vatandaslik sureci icin bile buyuk bir problem: https://yesilkartforum.com/forum/topic/354/vatandaslik-basvurusu-hangi-durumlarda-reddedilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazk2104, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells cok tesekkur ediyorum. bunu sitede gorecek miyim ? cunku en ufak bir hareket yok 😞

    Tam emin degilim, maalesef bu kisim gorunmeyebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gul_bencee, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba green cardim varken evlendim bir yildir evliyim simdi vatandas oldum esim icin basvuruda bulunursam once 2 yillik kartmi geliyor yoksa 1 yildir zaten evli oldugum icin 10 yillik mi geliyor. bu sureci tam olarak anlatabilir misiniz?

    Green Card alacaginiz zamanki evlilik sureniz onemli (mulakat gunu)... eger evliliginiz ustunden 2 yil gectiyse 10 yillik GC alacaksiniz, eger 2 yil gecmediyse 2 yillik kosullu GC alacaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @diana, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Selam, Gurcustanda interview icin azerice cevirici bulmak kolay mi? Evlilik interview zamani ingilisce konusmak istemezsem ve azerice cevirici istersem konsoloslukda Yardim ederler mi?

    Bildigim kadariyla Tiflis ABD konsoloslugunda her daim bir tercuman bulunmuyor. O nedenle Azerice bilen bir tercuman ile konsolosluga gitmenizi ve mulakata katilmanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @braveser, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    herkese merhaba, kisaca basimdan geceni anlatayim. 2014 yilinda almis oldugum turist visam vardi orda bi kiz arkadasla tanisinca bi tanidik vasitasiyla christmas tatilini orda gecireyim diye bilet aldim ama ucaga binmeden bi thy calisani konsolosluk sizinle gorusmek istiyo sizi ucuramicaz dedi. gittim konsolosluga gorusen tabiki olmadi mail atin dediler ve mailime visa donemindeki durumunuzdaki degisiiklik sebebi ile visaniz iptal edildi denildi kii o donemde usa elciligi calisaniydim ayrilinca iptal ettiler sanirim. simdi orda kiz arkadasim yazin buraya gelecek suan gorusuyoruz ve hizli gelisen bi iliskimiz var. gelince evlenelim diyo ve o donunce islemleri ordan baslatalim diyo. benim sorum boyle bi yol izlesek mi dogru olur yoksa burda dugun yerine nisan yapip K1 vizesinemi basvurmak daha iyi olur? evlenirsek siz 6 ayda hic gorusmemissiniz ilk gorusmede evlenmek nedir diye inandirici gelmeyebilirmi diye dusunuyorum. ben 17 yildir elciliklerde gorev yapmis ve hala calisan biriyim normal visa basvurup orda evlenelim dedik ama visa icin en yakin tarih mart 2023 veriyolar oyuzden okadar beklemek istemiyoruz, sizce en mantikli hareket ne olur benim durumumda. buraya geldiginde zamana gore turkiyeyi yani guneyi egeyi gezdirmeyi ardindan bildiginiz turk usulu bi dugun yapmayi planliyoruz. yani gercek bi evlilik olacak.
    yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim

    Bu dediginiz durumda eger evlilige hazirsaniz direkt evlenip IR1/CR1 surecini baslatmanizi tavsiye ederim. K1 surecine gore daha hizli sonuclanacaktir.

    Daha once vizenizin iptal edilmis olmasi gocmenlik surecinize etki etmez.


  • @crazycells yanıtınız için çok teşekkürler. Peki sizce diyelimki vergi borcunu yapılandırdık ve evrakları gönderdik. Evrakları gönderdikten sonra statüm düşse yine mi red alırız sizce ??? Yani bebeğimin olması vs etkili olmaz mı !?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fatim, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    @crazycells yanıtınız için çok teşekkürler. Peki sizce diyelimki vergi borcunu yapılandırdık ve evrakları gönderdik. Evrakları gönderdikten sonra statüm düşse yine mi red alırız sizce ??? Yani bebeğimin olması vs etkili olmaz mı !?

    Bebeginizin olmasi etkili olmaz, bu surece bir etkisi yok maalesef.

    Green Card'li esi oldugunuz icin statunuzu kaybederseniz AOS yapamazsiniz; ancak ABD vatandasi eslerine boyle bir ayricalik taniniyor.

    Ayrica GC alabilmeniz icin size esinizin sponsor olmasi da gerekiyor (mali sponsor)...


  • @crazycells cevapladığınız için çok teşekkür ederim, telefon aramasıyla tercüman yardım ede bilir mi ? Ya da yanımızda mı olmalı ?


  • @crazycells çok teşekkür ediyorum hiçbir soruyu yanıtsız bırakmıyorsunuz 🙏 Minnettarim size .


  • @crazycells tam anlayamadim yani ben basvuru yapacagim sonra gorusmeye cagricaklar gorusmeye girdigim tarihte mesela mayista iki yillik evliysek 10 yillik 1.5 yillik evliysek 2 yillik mi geliyor


  • @gul_bencee marhaba evet doğru, süreç devam ederken iki yıl dolduğundada green card kategoriniz sistemde kendiliğinden on yıllığa dönüyor dosyanizda,deneyimli arkadaşlardan okuduk. Yada bazen hava alanindan ilk girişi yaparken o sırada dolduysa iki yıl, doldurduğunu görevli memura bildirip on yıllık kart alanlar olduğu gibi söylediği halde alamayan iki yıllık alanlarda var burada memurun insiyatifide olabilir neye göre bilmiyorum. Genel olarak iki yıl ve üzeri evlilikte on yıllık kart iki yıldan az evlilikte kişi iki yıllık koşullu kart alır,mülakat günü baz alınarak tabiki.


  • cevap icin tesekkurler. mulakat gunu baz aliniyorsa benim 1 yillik evli olmam onemli degil o zaman dogru mu?


  • @gul_bencee önemli tabiki 1 yıllık evlisiniz 1 yılda islemler sürse zaten mülakat sırasında 2 yıllık evli olmuş oluyorsunuz ve on yıllık kart alıyorsunuz. Genelde evlenir evlenmez başvuru yapanların dosyaları iki yıldan önce sonuçlanmışsa koşullu yani iki yıllık kart alıyorlar.
    [Siz mülakata girdiğinizde kaç yıllık evli olduğunuza bakılır yani kisaca]


  • @crazycells peki cok tesekkur ederim. olur da ben bir sey gorursem buraya yazarim herkes bilgilenmis olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

52
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum