Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• Sayın @crazycells bugün 18 Şubat itibariyle eşim Rusya'da pasaportunu değiştirmek için verdi. Ve bu işlem için 1 ay sürüyor demişler. Bu arada ay sonuna doğru mülakat maili bekliyorum. Ardından da eşimi eklemeleri için konsoloslukla iletişime geçeceğim. Şimdi bununla alakalı olarak :

1. Ds260 formunu aktif ettiklerine eşimin pasaportu hala ulaşmamış olma durumunda formdaki diğer yolculuk belgesini seçmesinde sorun olur mu ? Ya da DS 260 formunu bir kaç gün bekletip pasaportunu aldıktan sonra mı doldurup submit etmek mantıklı olur ?
    2. Evlilikten önce ABD'de bir adres vermiştim. Formu tekrar açtırınca eğer gideceğimiz adres değişmişse bunu yeni formlara işleyelim mi yoksa aynı adres kalsa daha mı makul olur ?
    3. Ptt ais kaydı ve sağlık randevusu için sanıyorum pasaport gerekli. Özellikle ais kaydı için eşimin pasaportu halihazırda olmadığı için Rusya'dan getirdiğinde yapmayı planlıyorum. Fakat şu an için bu mülakata 10 gün kala gibi bir sürede görünüyor. Yani kısaca benim kafamda çizdiğim olay şu ; eşim pasaportunu 20 Mart gibi alıp Türkiye'ye gelse mülakatımızda Nisanın ilk haftalarında açıklansa bu durumda ais kaydı ve sağlık randevusu alabilir miyim?(Sağlık randevusunun ertesi günü mülakat olacakmış şeklinde planladım) Yoksa mülakat tarihi verilir verilmez bu işleri yapmamızı mı önerirsiniz.
      Teşekkür ederim...

• @civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Sayın @crazycells bugün 18 Şubat itibariyle eşim Rusya'da pasaportunu değiştirmek için verdi. Ve bu işlem için 1 ay sürüyor demişler. Bu arada ay sonuna doğru mülakat maili bekliyorum. Ardından da eşimi eklemeleri için konsoloslukla iletişime geçeceğim. Şimdi bununla alakalı olarak :

1. Ds260 formunu aktif ettiklerine eşimin pasaportu hala ulaşmamış olma durumunda formdaki diğer yolculuk belgesini seçmesinde sorun olur mu ? Ya da DS 260 formunu bir kaç gün bekletip pasaportunu aldıktan sonra mı doldurup submit etmek mantıklı olur ?
    2. Evlilikten önce ABD'de bir adres vermiştim. Formu tekrar açtırınca eğer gideceğimiz adres değişmişse bunu yeni formlara işleyelim mi yoksa aynı adres kalsa daha mı makul olur ?
    3. Ptt ais kaydı ve sağlık randevusu için sanıyorum pasaport gerekli. Özellikle ais kaydı için eşimin pasaportu halihazırda olmadığı için Rusya'dan getirdiğinde yapmayı planlıyorum. Fakat şu an için bu mülakata 10 gün kala gibi bir sürede görünüyor. Yani kısaca benim kafamda çizdiğim olay şu ; eşim pasaportunu 20 Mart gibi alıp Türkiye'ye gelse mülakatımızda Nisanın ilk haftalarında açıklansa bu durumda ais kaydı ve sağlık randevusu alabilir miyim?(Sağlık randevusunun ertesi günü mülakat olacakmış şeklinde planladım) Yoksa mülakat tarihi verilir verilmez bu işleri yapmamızı mı önerirsiniz.
      Teşekkür ederim...
    1. Sorun olmaz. Ama eger imkan varsa ve zamanlama sorun olmazsa tam bilgiyle formu gonderin.

2. Formu siz degistireceginiz icin adresi degistirebilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz. Onemli olan mulakat sirasinda degistirmemek. Cunku konsolos, formda bir adres yazili ise adresi degistirmeyi unutuyor, ve siz adres degisti zannediyorsunuz ama degismemis oluyor.

3. Alabilirsiniz, AIS kaydini mulakattan 1 gun once, saglik muayenesini ise 2-3 gun once yapmaniz yeterli.

• Sayın @crazycells çok teşekkür ederim ☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

https://www.youtube.com/watch?v=s67sFWMUwe0
    şimdi yayınlandı evlilik yolu ile gelen birsinin ayrıntılı videosudur

• Sayin @crazycells benim mulakat tarihim bekledigim ve soyledigim gibi Nisan ayina aciklandi. Ertesi gun elcilige mail gonderdim ve esim icin form acmalarini talep ettim. Fakat bana hala dosyanin onlara iletilmedigini ve KCC yle iletisime gecmem gerektigini soylediler. KCC Ile iletisime gecmem mulakat tarihimi etkiler mi ? Cunku zaten aciklandi artik. Ya da bir kac gun daha bekleyip tekrar mi Embassy soru formu bulumuyle iletisime geceyim? Tesekkurler

• Sn. @crazycells merhabalar, 1 Nisan’a mülakat tarihi aldım ve 27 Şubat’ta da evlendim, henüz eşimin pasaportu kimliği vs değişmedi.Konsoloslukla hemen mi, yoksa pasaportları ve kimlikleri yeniledikten sonra mı irtibata geçip evlendiğimi belirtmeliyim?

• @civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Sayin @crazycells benim mulakat tarihim bekledigim ve soyledigim gibi Nisan ayina aciklandi. Ertesi gun elcilige mail gonderdim ve esim icin form acmalarini talep ettim. Fakat bana hala dosyanin onlara iletilmedigini ve KCC yle iletisime gecmem gerektigini soylediler. KCC Ile iletisime gecmem mulakat tarihimi etkiler mi ? Cunku zaten aciklandi artik. Ya da bir kac gun daha bekleyip tekrar mi Embassy soru formu bulumuyle iletisime geceyim? Tesekkurler

1 hafta - 10 gun sonra yine email gonderebilirsiniz. KCC'ye bosuna mesaj gondermeyin.

• @alimanstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Sn. @crazycells merhabalar, 1 Nisan’a mülakat tarihi aldım ve 27 Şubat’ta da evlendim, henüz eşimin pasaportu kimliği vs değişmedi.Konsoloslukla hemen mi, yoksa pasaportları ve kimlikleri yeniledikten sonra mı irtibata geçip evlendiğimi belirtmeliyim?

kac gun sonra pasaportlar degismis olur sizce?

• Tamamdır sayın @crazycells çok teşekkürler.

• @crazycells haftaya cuma elimizde olur diye tahmin ediyorum.Bu arada benim pasaportumu değiştirmeme gerek var mı? Soyadı vs. değişmeyecek, o açıdan sordum.

• @alimanstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

@crazycells haftaya cuma elimizde olur diye tahmin ediyorum.Bu arada benim pasaportumu değiştirmeme gerek var mı? Soyadı vs. değişmeyecek, o açıdan sordum.

Tamamdir, o durumda ulastiktan sonra konsolosluga bildirim gonderin. Sizin pasaportu degistirmenize gerek yok.

• @crazycells çok teşekkürler:)

• @crazycells selam soruyu buradan tekrar soruyorum kusura bakmayin yeniyim forumda

Kız arkadaşım 2018 Green card talihlisi ds260 submit ettik ve aradan uzunca süre geçti kalmıştı o şekild,e dün itibari ile evrak isteme maili geldi konsolosluktan bu arada takip numarası 19xxx bu şekilde,. şimdi bizim evlilik niyetimi bu sene sonu seneye ilk aylardı ancak bu durum olunca erkene alma veya geçe alma durumlarını merak ediyorum bizim yararımıza süreç nasıl gelişir . eğer o kartı aldıktan sonra evlensek o sırada ben amerikaya gidebilir miyim yoksa o randevuya girmeden evlensek benim de randevuya girmek için ne gibi evraklar hazırlamam gerekiyor birde randevusu tahminen hangi tarihe olur

• Burayi tamamen okudum F2A ya tabi olacagim ancak kiz arkadasimda henuz gc almadi yani vize randevusuna girmedi bundan once evlensem surec nasil olacak yine F2A yami tabi olacagim yoksa ondada card olmadigi icin ama evlendigimiz icin farkli birsey mi olacak @crazycells

• @yasss7 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Burayi tamamen okudum F2A ya tabi olacagim ancak kiz arkadasimda henuz gc almadi yani vize randevusuna girmedi bundan once evlensem surec nasil olacak yine F2A yami tabi olacagim yoksa ondada card olmadigi icin ama evlendigimiz icin farkli birsey mi olacak @crazycells

Mustakbel esiniz mulakata girmeden once evlenirseniz, mulakata birlikte girip GreenCard onayini birlikte alabilirsiniz. Yapilmasi gereken, evlendikten sonra (mulakattan once) ABD Ankara Konsolosluguna evliligin bildirilmesi. Islemler icin Konsolosluk sizi yonlendirecektir. Konsoloslukla iletisim icin:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/

Evliligi, Onun GC alip ABD ilk girisi yapmasindan sonraya birakirsaniz F2A ile uzun ve muhtemelen ayri gecireceginiz bir surece girmek zorunda kalirsiniz.

Bu konunun onceki sayfalarini ve ozellikle su paylasimlari incelemenizi oneririm:

https://yesilkartforum.com/forum/post/43477

https://yesilkartforum.com/forum/post/39921

https://yesilkartforum.com/forum/post/39937

• @yasss7 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:

Burayi tamamen okudum F2A ya tabi olacagim ancak kiz arkadasimda henuz gc almadi yani vize randevusuna girmedi bundan once evlensem surec nasil olacak yine F2A yami tabi olacagim yoksa ondada card olmadigi icin ama evlendigimiz icin farkli birsey mi olacak @crazycells

Hayir, su an KCC'ye belgeleri gonderin, Mulakat tarihi aciklaninca mulakattan once evlenip durumdan konsoloslugu haberdar edin.

Sizin icin de bir DS260 doldurmaniz ve mustakbel esinizin dosyasina dahil olmaniz gerekecek. Zaten evlilik sonrasi, mulakat oncesi konsolosluk sizi yonlendirecek.

• @Sharm ve @crazycells ikinizide naçizhane açıklamaları için teşekkür ediyorum ,

KCC ye belgeleri dün yolladık evlilik durumunu netleştirmeye çalışıyoruz sonra konsoloslugu haberdar edeceğiz süreç ile ilgili buradan bilgilendirme yaparım.

teşekkürler .

• Sayın @crazycells @met bildiğiniz üzere DS260 formunu tekrar açtıracağımı söylemiştim. Mülakat tarihini alalı bugün 12 gün oldu ve ve soru bölümünden Embassy ile iletişime geçtim. Eşimi eklemem için formu tekrar açmalarını ve eşimi eklemek istediğimi belirttim. Biraz evvel gelen mailde formu re-opened yaptıklarını belirttiler. Sisteme girip kontrol ettiğimde add applicant ya da eşimin adı olan bir dosya ibaresi görmedim. Sayın @met 1 hafta sonra eşinizin pasaportunu istemişlerdi sizden. Acaba gerekli değişiklikleri yapıp submit etmeden bekleyeyim mi ?
    Yoksa tekrar iletişime geçip eşim için de dosya açmanızı bekliyorum şeklinde sorayım mı ? Gerek var mı...
    Saygılarımla..

• merhaba @civilengineer19 ,

Aynı durum bende de olmuştu. Add applicant butonu gözükmüyordu. Eşinizin belgelerini gönderdikten sonra eşiniz için formu onlar açacak ve isim soyisim bilgilerini onlar eklemiş olacak. Siz gerisini dolduracaksınız. Sistem biraz yavaş ilerliyor ama çözülecektir. Belgeleri gönderdikten 3-4 gün sonra tekrar bir mail atın, bazen hatırlatmak iyi olabiliyor.

iyi günler dilerim.

• Ek not: Submit yapmayın onlar eşiniz adına formu oluşturana kadar. Eğer belgeleri gönderdikten sonra formu açtılarsa ve eşinizin formu yoksa, tekrar mail atarak bu durumu belirtin. Unutabiliyorlar.

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    914 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Abd’ye dönüş

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik greencard evlilik
    3
    0 Oy
    3 İleti
    447 Bakış
    crazycellsC
    Su konu da var: https://yesilkartforum.com/forum/topic/389/abd-sinirlarindaki-guvenlik-uygulamalari/ Maalesef sorunun cevabinin ilgili baslik altinda olmamasi, yeni bir baslik acmanizi gerektirmiyor. Tam tersi, ilgili konuda sormalisiniz ki bilgi ilgili baslik altinda yer alsin ve daha sonra bu bilgiyi arayan kisi tum bilgileri ayni sayfada bulabilsin. Farkli konulara ait bilgileri tek bir baslik altinda yazmamalisiniz. Sorularinizi teker teker ilgili basliklar altinda sormalisiniz.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k