Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Extension Financial Resources Evidence

• Merhaba,

E2 statü değişikliğine başvuruyorum. Eşim ve çocuğum için B1/B2 extension talep ettik. Mektup göndererek B2 Financial Resources talep ettiler.
    USCIS'ten gelen mektup:
    USCIS'ten gelen mektup

son 3 aylık banka ekstresi istemiş, eşimin ABD'deki banka hesabını gönderirsek turist statüsüyle çelişeceğini düşünüyorum.

Soru 1: ABD banka hesabı göndermem de bir sorun var mı? Yoksa türk banka hesabı mı göndermeliyim?
    Soru 2: 6 aylık uzatma için hesapta ne kadar para görünüyor olmalıdır.
    Soru 3: Nakit varlık da yazıyor listede. Sadece nakit var diye nasıl beyan edebiliriz?

Teşekkürler

• @saladino, içinde söyledi: B1/B2 Extension Financial Resources Evidence

Merhaba,

E2 statü değişikliğine başvuruyorum. Eşim ve çocuğum için B1/B2 extension talep ettik. Mektup göndererek B2 Financial Resources talep ettiler.
    USCIS'ten gelen mektup:
    USCIS'ten gelen mektup

son 3 aylık banka ekstresi istemiş, eşimin ABD'deki banka hesabını gönderirsek turist statüsüyle çelişeceğini düşünüyorum.

Soru 1: ABD banka hesabı göndermem de bir sorun var mı? Yoksa türk banka hesabı mı göndermeliyim?
    Soru 2: 6 aylık uzatma için hesapta ne kadar para görünüyor olmalıdır.
    Soru 3: Nakit varlık da yazıyor listede. Sadece nakit var diye nasıl beyan edebiliriz?

Teşekkürler

Sayin@saladino, mektubunuzu goremedim, ancak sorulariniz tamamen size ozel durum oldugu icin cevaplayamiyorum. Bunun icin danismanlik hizmeti almak gerekmektedir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    482 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    363 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    225 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: I-485 basvurusunu beklerken B2 vizesi suresini asma durumu Merhabalar, Eylul 2020'de B2 vizesiyle ABD'ye giren kiz arkadasimla burada evlenme karari aldik ve 97 gun sonra evlendik. Sonradan I-130, I-485, I-765, ve I-131 basvurulari yaptik. Bu basvurulardan I-944 tam olarak imzalanmadigi icin geri gonderildi; hemen ertesi gun belgelerimizi dogru bir sekilde tekrar gonderdik. Ama haliyle dosyamiz bu yuzden biraz gecikti. Su an esimin cikmasi gereken tarih 8 Mart 2021 olarak gorunuyor. I-485 hala isleme koyulmadi, bizden para cekilmedi, receipt numarasi olusturulmadi, ve I-797C Approval gonderilmedi. Dosyayi gondereli henuz 2 hafta oldu; ben yine de zamaninda gelecegini dusunmekteyim ama 8 Mart'a kadar gelmemesi durumunda en iyi secenek ne olabilir? Extension'a basvurmak dogru karar olur mu? Yoksa I-485 beklerken 180 gunu gecirmemiz herhangi bir sorun yaratmaz mi? Tesekkur ederim. Sayın @ozengnr , Siz ABD vatandaşı mısınız yoksa yeşil kartlı mısınız? Bu sorunun cevabına göre cevabim da değişecektir. Ancak genel olarak eğer I-485 isleme girmedi ise ve 8 Martta sure dolarsa 8 Marttan sonraki sure hukuka aykırı (out of status) durumunu oluşturur. Extensiona başvurmak çözüm olabilir. Su anda USCIS’deki gecikmelerden dolayı dosya işlem numaralarının gelmesi (receipt notice) çok uzun sürmektedir, en az 8 hafta kadar. Eğer çekleriniz hesaptan duştu ise, davanız isleme alindi demektir. Ayrıca eğer G1145 formunu eklerseniz (linki https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/g-1145.pdf ) size dava isleme alınır alınmaz text veya email atıyorlar. Daha sonra dava işlem numarası geliyor. Teşekkürler.
  • B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    1 Oy
    8 İleti
    387 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k