Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Vizesi Soyadı Değişikliği

• Merhaba,
    2013 yılında alınmış turist vizem var. 2015 yılında evlendim ve soyadım değişti. 2018 yılında yeni soyadım ile pasaport aldım. Bu pasaportumun süresi Mart 2022 de doldu. US vizemin olduğu pasaportum da bende. Şimdi yeni pasaport almak istiyorum. Bir öncekinde olduğu gibi bunda da eski soyadım ile almış olduğum tursit vizemin olduğu pasaport bende kalacaktır diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile kimlik bilgilerim değiştiği için posta yolu ile vize süresini uzatma işleminden yararlanamıyorum. Vize uzatma için hangi yolu denemeliyim? Vizem bitene kadar eski pasaportum ve evlilik cüzdanım yanımda olacak şekilde US girişlerimde sorun olur mu? Bir diğer sorum da eşimin turist vizesi yok, 2018 doğumlu oğlum için var olan vizem üzerinden posta yolu ile ds160 formu göndererek vize başvurusu yapabilir miyim?
    Teşekkürler.

• @denizergün Konsolosluk ve elçilik uygulamaları COVID 19 kapsamında değiştiği için en son durumu ve posta ile uzatım yapıp yapmayacağınızı onlarla kontrol ediniz. Eski pasaportunuzla beraber evlilik cüzdanınızı kullanabilmeniz gerekir. Oğlunuz içinde ayrı pasaport ve vize almanız daha iyi olur çünkü sizin adınız da değişti.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    155 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • E1 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • 0 Oy
    2 İleti
    399 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k