Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Vizesi Soyadı Değişikliği


  • Merhaba,
    2013 yılında alınmış turist vizem var. 2015 yılında evlendim ve soyadım değişti. 2018 yılında yeni soyadım ile pasaport aldım. Bu pasaportumun süresi Mart 2022 de doldu. US vizemin olduğu pasaportum da bende. Şimdi yeni pasaport almak istiyorum. Bir öncekinde olduğu gibi bunda da eski soyadım ile almış olduğum tursit vizemin olduğu pasaport bende kalacaktır diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile kimlik bilgilerim değiştiği için posta yolu ile vize süresini uzatma işleminden yararlanamıyorum. Vize uzatma için hangi yolu denemeliyim? Vizem bitene kadar eski pasaportum ve evlilik cüzdanım yanımda olacak şekilde US girişlerimde sorun olur mu? Bir diğer sorum da eşimin turist vizesi yok, 2018 doğumlu oğlum için var olan vizem üzerinden posta yolu ile ds160 formu göndererek vize başvurusu yapabilir miyim?
    Teşekkürler.


  • @denizergün Konsolosluk ve elçilik uygulamaları COVID 19 kapsamında değiştiği için en son durumu ve posta ile uzatım yapıp yapmayacağınızı onlarla kontrol ediniz. Eski pasaportunuzla beraber evlilik cüzdanınızı kullanabilmeniz gerekir. Oğlunuz içinde ayrı pasaport ve vize almanız daha iyi olur çünkü sizin adınız da değişti.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • E1 vizesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
  • 0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    S
    Sayın @Claudia-J-Muslu, Bilgilendirmeleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Durumumu değerlendirip, bana vakit ayırdığınız için size minnettarım.. İyi çalışmalar.
  • Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    942 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @basakksn, içinde söyledi: Mecvut b1/b2 vizesi varken f1 vizesine başvurmak @Claudia-J-Muslu yanıtınız için çok teşekkür ederim amerikada f statü değişikliğinden sonra sponsor bulunduğu takdirde j vizesi yada h vizesine geçiş oluyor mu peki yine işlemleri amerikada sürdürerek yoksa statü değişikliği b vizesinden f1 la mı sınırlı Sayın @basakksn, Amerika’da F statüsünde olup J veya H vize statüsüne geçmek mümkündür. Ancak her vize türünden her vize türüne geçilemez. Bunun detaylarına ekteki linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/visit-the-united-states/change-my-nonimmigrant-status Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var :slight_smile:
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum