Saglik muayenesi 17 Ocak. 23 Ocak ise Mulakat. Oglen 1 de olan mulakata 12.30 gibi gidip beklemeye basladim. Gorevliler 12.50 gibi iceri almaya basladi. Iceri girdikten sonra sag taraftaki sandalyelerde beklemeye basliyorsunuz. Pasaportlari giriste kontrol ediyorlar onlar kendi siralamasina gore evrak teslimi icin cagirdilar. Evrak olarak mailde gelen her seyi cikarttim ek olarak ceac sayfasi vs ama bakilmadi bile. Evraklari alan giseden sonra sizi para ödemek icin baska giseye gonderiyorlar odeyip tekrar bir sandalyeye oturup bekliyorsunuz. 6 numarali gisede yapildi mulakat, ilk girenlerden biri işini net anlatamamis sanirim ekstra meslegi anlatan bir belge istemisler. Ikinci giren cift 10 15dk sonrasinda bayrakla ciktilar. Sonra sira bana geldi konusma tamamiyle bir arkadasinla oturmus ne yapmak istiyorsun ilerde nerede yasacaksin tarzinda gecti. Ogrenci oldugumu ve yazilimla ugrasiyorum dedim, ilk basta florida daha kolay olacak benim icin ama sonrasi icin bir planim yok cumleleriyle birlikte saglikta mukemmelmis o zaman size bayragi vereyim dendi ve vize basilinca mail atilacakmis. Ekstra yarina cikar mi pasaport gibi bir soru sormadim 1 hafta daha cunku buradayim.
-
Saglik muayenesi 17 Ocak. 23 Ocak ise Mulakat. Oglen 1 de olan mulakata 12.30 gibi gidip beklemeye basladim. Gorevliler 12.50 gibi iceri almaya basladi. Iceri girdikten sonra sag taraftaki sandalyelerde beklemeye basliyorsunuz. Pasaportlari giriste kontrol ediyorlar onlar kendi siralamasina gore evrak teslimi icin cagirdilar. Evrak olarak mailde gelen her seyi cikarttim ek olarak ceac sayfasi vs ama bakilmadi bile. Evraklari alan giseden sonra sizi para ödemek icin baska giseye gonderiyorlar odeyip tekrar bir sandalyeye oturup bekliyorsunuz. 6 numarali gisede yapildi mulakat, ilk girenlerden biri işini net anlatamamis sanirim ekstra meslegi anlatan bir belge istemisler. Ikinci giren cift 10 15dk sonrasinda bayrakla ciktilar. Sonra sira bana geldi konusma tamamiyle bir arkadasinla oturmus ne yapmak istiyorsun ilerde nerede yasacaksin tarzinda gecti. Ogrenci oldugumu ve yazilimla ugrasiyorum dedim, ilk basta florida daha kolay olacak benim icin ama sonrasi icin bir planim yok cumleleriyle birlikte saglikta mukemmelmis o zaman size bayragi vereyim dendi ve vize basilinca mail atilacakmis. Ekstra yarina cikar mi pasaport gibi bir soru sormadim 1 hafta daha cunku buradayim.
-
-
Herkese önerim NVC de bekleyen dosya sayılarını dikkate alarak hareket etmeleridir.
DV2025 için DV2024 e göre daha sıkça numara verildi. DV2024 te DV2025 e göre daha seyrek numara verilmişti.2 örnek
01/01/2025 tarihinde 2025EU13000 için 4135 dosya NVC de bekliyordu.
01/01/2024 tarihinde 2024EU13001 için 3289 dosya NVC de bekliyordu.01/01/2025 tarihinde 2025EU5001 için 1119 dosya NVC de bekliyordu.
01/01/2024 tarihinde 2024EU5000 için 796 dosya NVC de bekliyordu.KISACASI DV2025 numaranızın eş değeri DV2024 e göre aslında daha büyük çıkar. En az %25 lik bir sapma var yeri geliyor %40 lık bir sapmaya bile uğrayabilir. DV2025 te ki dosya numaranız 5000 ise aslında DV2024 e göre 6250 civarıdır. DV2025 te ki 13000 li bir rakam DV2024 e göre 18000 lere eş değer olabilir. DV2024 te şu tarihte aynı numaraya randevu gelmiş diyorsanız yanılırsınız.
Sıralanmış NVC dosyalarını tek seferde tarih bazılı görmek isteyenler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. https://cancer.info.tr/csv-index.html
-
@selens1907 evrak talebi süreci kaldırılalı 3 yıl oldu.
sadece mülakat maili beklemelisiniz. -
@dkerim bilgim yok. ama genel olarak tum yaptirdiginiz asilarin bilgi evragini covid sertifikasyonunu goturun.
-
Viyana’da sağlık muayenesine hangi tarihte girmiştiniz, tam olarak gün/ay/2024? Mülakat sonrası pasaportunuz ile birlikte teslim aldığınız sarı zarfiniz olmaksızın göçmenlik sürecinizi tamamlayamazsiniz.
-
@gucarslan ANK nın 17000 lere randevu vermeyeceğini düşünerek sorun olacağını sanmıyorum. Viyanadan olmadı Hk ya başka bir yere deneriz randevu gelmezse
-
Selamlar, Ben de üzerinde bolca zaman geçmiş mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim 🙂 Bir yandan ikiz çocuklar, bir yandan mevcuttaki işlerimiz bir yandan da taşınma işleri varken yazmaya fırsat bulamamıştım.
Açıkçası ben diğer arkadaşlardan farklı yaşadığım aksaklıklardan bahsedeceğim. Mülakat tarihimiz 4 Eylül 2024 7:45 idi.
54xx case numarasını Ağustos ayında atlamışlardı ve son mülakat ayında randevumuzu nihayet almıştık.Mülakata girmek için erkenden gitmemize rağmen Starbucksta bir kahve içelim derken herkes sıraya girmiş ve uzun bir kuyruk oluşmuştu. 2 yaşında ikiz bebekelerimiz olduğu için sıranın en önünde geçmemize izin verdiler.
Her ne kadar konsolosluk binasına ilk girenler biz olsak da maalesef aksak giden işler dolayısıyla içeride uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Aksaklığın nedeni görevli personelin günün ilk işlemine ufak bir hata ile başlamış olmasıydı.
Yanımda nakit olmasına rağmen ödemeyi kart ile yapacağım dediğimde görevli, 4 kişi için ayrı ayrı çekim yapacağını iletti ki bunu zaten forumdan dolayı biliyordum fakat işlemleri yaparken tüm parayı asıl talihli üzerinden yaptı. Ardından da bu işlemin iptali için yetkili personeli beklememiz gerektiği söylendi. Her ne kadar ben ödemeyi nakit olarak yapayım sonra tekrar iptal ederseniz desem de kabul edilmedi ve uzun bir süre beklemek zorunda kaldık.
Bu kısmı geçtikten sonra sıra geldi evrak teslimi kısmına. Burada da ufak bir sorun yaşadık. İstenebilir dendiği için ben mevcut finansal durumumuzu gösterebilmek için tüm evrakların (araç ruhsatı, ev ve araba tapusu) orijinallerini de yanıma almıştım. Görevliye hangi belgeleri vereyim diye sorduğumda hepsini ver dediği için ben de orijinalleriyle birlikte verdim. Oradan mülakat kısmına geçtiğimizde görevli memurun elinde tüm evraklar vardı. Açıkcası bunların işlem sonunda iade edileceğini düşünmüştüm fakat bunları bize geri vermediler. Biz de o anın heyecanıyla sormayı akıl edemedik.
Açıkcası pasaportlar ile birlikte tüm evrakların gönderileceğine pek ihtimal vermemiştim ama tüm evrakları kapalı zarfın içerisinde yerleştirmişler. Bir tek ruhsatı açık olarak geri göndermişlerdi. Sorun şu ki kapalı zarfı açmadan tapuya ulaşamıyorum umarım US'e girişte teslim alabilirim.
Tabi ki heyecanlı bekleyiş bitmemişti. Tüm süreçler tamamlandıktan sonra forumda bahsedilen şekilde herkes önce AP ye dönmüş ardından da ben hariç herkes Issued olmuştu. Asıl talihli ve çocukların vizeleri onaylanıp pasaportları elimize ulaşmıştı fakat benim 1 hafta sonrasına Schengen randevum vardı. Nihayet 6 gün sonra benim de durumum AP den issued a dönmüştü. Ertesi gün sabah PTT den pasaportumu teslim alıp öğlen olan Schengen randevuma yetişebilmiştim.
Tabi ki bu son aksilik değildi. Sakınan göze çöp batar misali 16 Ocaktaki biletimizi beklerken başımıza yine daha önce hiç başımıza gelmemiş birçok olay geldi ve gelmeye devam ediyor.
Açıkcası ben bu durumu gitmemek için "bir işaret" görmek yerine tüm aksilikleri burada bıraktığımıza inanmak istiyorum.
Bakalım, yaşayıp göreceğiz.
-
@deebee yani toplamda kaç kişi bize almış tr den
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
x.com x.com x.com
-
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN PoliticsFormer President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
-
@crazycells, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
Degerli arkadaslar, Elif Hanim hala DS-260 formu danismanligina devam etmiyor, fakat ABD adresi konusunda destege bu yil devam edecekler, bilginize.
Ayrica "Turquoise Horizon" su an bir marka degisikligi surecinde ve bundan sonra yoluna "Bizimlē Global" olarak devam edecek.
Elif Hanim'a yeni iletisim adresi uzerinden ulasabilirsiniz: [email protected]
Bizimlé is under constructionGörüştün kendileriyle bir çok paketleri var ben sadece adres ve evrakların korunup bana kargolanması adına bir paketle anlaştım , süreci forumla paylaşmak isterim , katkılarınız için teşekkürler.
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz:
Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
-
-
Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
Sayılarla DV2025
-
bu başlık, DV2025 süreci ile alakalı bütün sayısal verilerin tek bir çatı altında toplanması amacıyla oluşturulmuştur.
talihlilerin; yayınlanan vize bültenleri, aylık vize istatistikleri, caseler arası boşluklar ve buna benzer bütün verileri kolayca ulaşabilmesi amaçlıyla bu tip verileri burada paylaşacağız.
sizlerden ricamız, DV2025 ile alakalı aklınıza takılan bütün istatistiki bilgileri burada paylaşıp bu başlık altında sormanız.
geçen yılın istatistiklerini görmek için bu başlığı başlığını inceleyebilirsiniz.
çeşitlilik vizesi (DV) için ülke, bölge ve genel kota konuları için lütfen bu iletiyi inceleyin.
Kimin dosyasına ne zaman mulakat tarihi verilecegini ogrenmek ve ABD'deki yakın sehir veya eyaletlere gidecek forum uyelerinin birbirlerine destek olmalarini saglamak icin Dv2015'ten bu yana forumda excel tablosu oluşturuluyor. Son 3 yıla ait tablolar şurada:
Dv2020 tablosu: https://bit.ly/2V0zMOz
Dv2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ
Dv2022 tablosu: https://bit.ly/3ep3byM
Dv2023 tablosu: https://bit.ly/3KzLHwc
Dv2024 tablosu: https://bit.ly/428RBycDV2025'ün ilk bülteni sonrası görüşmek üzere
peki bahsettiğimiz konular neyi kapsıyor?
süreç sırasında sıklıkla gündeme gelecek ve talihliler için oldukça önemli bir konu olan vize bülteni, çekiliş sırasında talihlilerin sahip olduğu case number'a (2024EU000...) göre hangi ay mülakatlara çağırılacağını belirten ve her ayın 15'i ~ 25'i arasında Department of States (DoS) tarafından yayınlanan bir bültendir. YeşilKartForum tarafından hazırlanan son yılların cut-off sayılarını görmek için buraya bakabilirsiniz..
yayınlanan vize bülteni, her zaman bir sonraki ay mülakata girecek talihlilerin case numaralarını gösterir.
örneğin, mayıs vize bülteninde haziran ayı'nda mülakat alacak caseler yeralmaktadır, haziran bülteni'nde ise temmuz'da mülakata girecekler.
bülten, sadece DV talihlileri için yayınlanmaz. bir çok immigration visa için yayınlanır. bu yüzden DV talihlilerinin dikkat etmesi gereken kısım her zaman;
THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS ile başlayan ve aşağıdaki gibi şemalandırılan kısımdır.
peki bülteni nasıl okumalıyız?
ilk olarak bulunduğumuz bölgeye (region) bakmamız gerekir. türkiye, EU bölgesinde yer alır ve yayınlanan bültende bu kısım bizi ilgilendirir.
yukarıdaki örnekten yola çıkarak, Mart 2021 bülteni'nde EU bölgesi için cut-off 12.000 olarak verilmiş. bu demek oluyor ki nisan ayı'nda case numarası 12,000'e a kadar ve süreçlerini devam ettirip, DS260'ı submit etmiş ve bültende cut-off olmuş talihillere vize mülakatı dağıtılacaktır. >>>*cut-off; vize bülteninde belirtilen sayı / dosya numarası (case number), sonraki ay için cut-off olarak kabul edilir. yine yukarıdaki örnekten yola çıkarak mart ayı'nda cut-off 12.000 olarak açıklanmış. bülteni okurken; "mart ayı'nda cut-off EU bölgesi için 12,000 olarak açıklandı" şeklinde kullanım doğru ve sağlıklı bir ifadedir.
*current; bulunulan bölgedeki (region) bütün dosya numaralarının (case number) artık aktif olduğunu ve mülakat alabilir (
alacak değil) olduğunu gösterir.
örnek olarak mayıs 2021 vize bülteni'ne bir göz atalım. bültende görüyoruz ki bütün bölgelerde (bir kaç ülke hariç) bütün dosya numaraları aktif ve mülakat alabilir konumdadır. current bazen bütün bölgeler için, bazen de tek bir bölge için olabilir. bütün bölgeler current oldu ise "all current" tabiri kullanılabilir. bir talihlinin dosya numarası cut-off içindeyse, yani yayınlanan bültende belirtilen sayıya eşit ya da o sayıdan küçükse artık o talihlinin dosya numarası current olmuş demektir. hatta ve hatta; "ne güzeldir current olması, soğuk bir ekim ayında" şeklinde bir şiirde bile geçtiği de rivayet edilir.Department of States (DoS), yine her ay vize bülteni gibi bir önceki ay bütün dünyadaki abd konsoloslukları tarafından verilen göçmen (immigrant) ve göçmen olmayan (non-immigrant) vizelerin istatistilerini yayınlar. bu istatisitikler ülke bazında olduğu gibi konsolosluk bazında da verilir.
siteye girdiğinizde sizi bu sayfa karşılar.
ilgili kısıma tıkladığınızda ve aşağı doğru indiğinizde ise bu kısma ulaşırsınız.
dileğiniz ayın verilerini görmek için de o aya tıklyarak kendi konsolosluğunuz için verileri okuma şansınız olur.peki bu istatistikler ne işe yarar?
doğru söylemek gerekirse süreci yakından takip etmeyen insan için hiçbir işe yaramaz. ama biraz derinlere inip süreci hakkında bilgiye sahip olmak isteyen insan için biçilmiş kaftandır. küçük bir örnek vereyim; bulunduğunuz konsolosluğun çalışma hızını, aylık bastığı vize sayılarını, hangi vizelere yoğunluk verip hangilerini işlemediğini bu şekilde görebilir.. dilerseniz ve imkanınıza varsa süreciniz için konsolosluğunuzu bu veriler ışığında değiştirebilrsiniz.
hem de bedava!
good deal -
iş bu başlık, DV2025'in ilk bültenine kadar kilitli kalacaktır.
açıklanan DV2025 verileri ile birlikte başlık aktif hale getirilecektir.
ilk bülten sonrası görüşmek üzere -
DV2025 istatistikleri ve ilk bülteni herkes için hayırlı olsun!
ilk olarak DV2025 istatistiklerine bakalım birlikte;
başvuruların açık kaldığı 35 günde toplam 19.927.656 başvuru yapılmış ve bu başvuruların arasından 131.060 (aile üyeleri dahil) kişi vize almaya uygun olacak şekilde seçilmiştir.bu yıl (NDAA) tarafından alınan kadar gereği, NACARA için tahsis edilen 5104 adet vizenin, toplam verilecek 55.000 vizeden düşüleceği kararı alınmış ve bu sebeple NACARA harici verilebilecek vizelerin 51.350 olarak hesaplanacağı belirtilmiştir.
*The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulated that up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas be made available for use under the NACARA program. This will result in reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 54,850. Additionally, Section 5104 of the National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2024 amended the NACARA’s provisions on the Diversity Visa program such that the number of visas made available under the NDAA will also be deducted from the 55,000 DVs annually allocated. This will result in an additional reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 51,350.gelelim ülkelerdeki seçilen sayılarına;
türkiye, EU bölgesinden çekilişe katıldığı için o kısmı dikkate almamız gerekemekte biliyorsunuz.
DV2025 mali yılında türkiye'den aile üyeleri dahil 4194 kişi vize almak için hak kazanmıştır.diğer avrupa ülkelerindeki rakamlar için;
ve gelelim DV2025'in ilk bültenine;
öncelikle herkes için hayırlı olmasını diliyorum. her sene ilk bültenler insanlara umut verse de, önemli olan bültenin ilerlemesi değil, mülakat verilmesi olduğunu sakın unutmayın. mülakat verilmedikçe ilerleyen her bülten, yığılmalara ve eğer dosya taşımıyorsanız ya da aos yapmıyorsanız sizin mülakat almanızı negatif yönde etkileyecektir.
DV2025'in ilk bülteni EU bölgesi için 6000 olarak belirlendi. Bu da demek oluyor ki, ekim ayı'nda CN'si 6000'e kadar olan caseler mülakat alabilir.
umuyoruz ki ankara DV2024'te yaptığı rezilliği bu sene de devam ettirmez ve maksimum düzeyde mülakat vermeye gayret gösterir.
bu vesileyle, herkese bol mülakatlı, AP'siz ve herkesin vizesine bir şekilde vizesine kavuşacağı bir mali yıl dilerim.
sözlerime, DV'nin çorak topraklarının girişinde yazan o meşhur yazıyla bitirmek isterim;
ankara'ya güvenmeyin..
ışık sizinle olsun
namaste!
unutmadan; bizler tarafından kurulmuş ve dünyadaki bütün dv talihlilerine destek vermeyi amaçlayan SaveDiverstyVisa'yi takip etmeyi ve desteklemeyi unutmayin
-
2024 ten 2025 e ANKARA nın iş yükü Türk ve İranlılar olarak toplam 700 dosya arttı.
-
EU olarak kazanan kişi sayısı 2024 te ki 50.161 kişiden 2025'te 43.195 e düştü. %17 lik bir düşüş yaşandı. Türkiye olarak %14 artış yaşadık.
-
-
İlk bülten dün yayınlandı, EU için 6.000 ile açılmış oldu. Güzel yüksek bir başlangıç ama sürecin geneli için böyle bir ivme beklemiyorum maalesef. 1 Ocaktan sonra tüm sayılar elimizde olacak ancak şu anda elimizde olan verilere göre yorum yaparsak:
Türkiye’den 4.194 kişi seçilmiş.
Dünya’dan 131.060 kişi seçilmiş.
Üstelik yaklaşık 55bin olan vize sayısı bu sene 51.350’ye düşürülmüş.The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulated that up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas be made available for use under the NACARA program. This will result in reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 54,850. Additionally, Section 5104 of the National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2024 amended the NACARA’s provisions on the Diversity Visa program such that the number of visas made available under the NDAA will also be deducted from the 55,000 DVs annually allocated. This will result in an additional reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 51,350.
Her 100bin üstü seçilen sene gibi bu sene de bizi zor bir sene bekliyor. Bültenin current olmama ihtimali de var, vizelerin bitme ihtimali de var. Herkesin vizesini en hızlıca alabileceği yerden almasını tavsiye ederim. Umarım sürece devam oranı düşük bir sene olur ve isteyen herkes vizesini alabilir.
-
-
@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
başvuruların açık kaldığı 35 günde toplam 19.927.656 başvuru yapılmış ve bu başvuruların arasından 131.060 (aile üyeleri dahil) kişi vize almaya uygun olacak şekilde seçilmiştir.bu yıl (NDAA) tarafından alınan kadar gereği, NACARA için tahsis edilen 5104 adet vizenin, toplam verilecek 55.000 vizeden düşüleceği kararı alınmış ve bu sebeple NACARA harici verilebilecek vizelerin 51.350 olarak hesaplanacağı belirtilmiştir.
*The Nicaraguan and Central American Relief Act (NACARA) passed by Congress in November 1997 stipulated that up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas be made available for use under the NACARA program. This will result in reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 54,850. Additionally, Section 5104 of the National Defense Authorization Act (NDAA) for Fiscal Year 2024 amended the NACARA’s provisions on the Diversity Visa program such that the number of visas made available under the NDAA will also be deducted from the 55,000 DVs annually allocated. This will result in an additional reduction of the DV-2025 annual limit to approximately 51,350.gelelim ülkelerdeki seçilen sayılarına;
türkiye, EU bölgesinden çekilişe katıldığı için o kısmı dikkate almamız gerekemekte biliyorsunuz.
DV2025 mali yılında türkiye'den aile üyeleri dahil 4194 kişi vize almak için hak kazanmıştır.diğer avrupa ülkelerindeki rakamlar için;
öncelikle herkes için hayırlı olmasını diliyorum. her sene ilk bültenler insanlara umut verse de, önemli olan bültenin ilerlemesi değil, mülakat verilmesi olduğunu sakın unutmayın. mülakat verilmedikçe ilerleyen her bülten, yığılmalara ve eğer dosya taşımıyorsanız ya da aos yapmıyorsanız sizin mülakat almanızı negatif yönde etkileyecektir.
DV2025'in ilk bülteni EU bölgesi için 6000 olarak belirlendi. Bu da demek oluyor ki, ekim ayı'nda CN'si 6000'e kadar olan caseler mülakat alabilir.
umuyoruz ki ankara DV2024'te yaptığı rezilliği bu sene de devam ettirmez ve maksimum düzeyde mülakat vermeye gayret gösterir.
bu vesileyle, herkese bol mülakatlı, AP'siz ve herkesin vizesine bir şekilde vizesine kavuşacağı bir mali yıl dilerim.
sözlerime, DV'nin çorak topraklarının girişinde yazan o meşhur yazıyla bitirmek isterim;
ankara'ya güvenmeyin..
ışık sizinle olsun
namaste!
unutmadan; bizler tarafından kurulmuş ve dünyadaki bütün dv talihlilerine destek vermeyi amaçlayan SaveDiverstyVisa'yi takip etmeyi ve desteklemeyi unutmayin
Merhaba,
Öncelikle paylaştığınız bilgiler içöin çok teşekkürler. Sormak istediğim bi konu var, acaba diğer avrupa ülkelerinden kaçar adet kazanan olduğunu görüntülediğiniz sayfaya nereden ulaşabilirim? Diversity sitesininin altını üstüne getirdim ama en son 2024 için olan rakamları görebiliyorum.
Ben dosyamı ASIA bölgesinde olan bi ülkeye taşıdım da o ülkede kaç adet dosya olduğunu görmek istiyorum.
Çok teşekkürler tekrar, iyi günler dilerim.
-
@Ben-Batur, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025
ankara'ya güvenmeyin..
ışık sizinle olsun
namaste!
Merhaba,
Öncelikle paylaştığınız bilgiler içöin çok teşekkürler. Sormak istediğim bi konu var, acaba diğer avrupa ülkelerinden kaçar adet kazanan olduğunu görüntülediğiniz sayfaya nereden ulaşabilirim? Diversity sitesininin altını üstüne getirdim ama en son 2024 için olan rakamları görebiliyorum.
Ben dosyamı ASIA bölgesinde olan bi ülkeye taşıdım da o ülkede kaç adet dosya olduğunu görmek istiyorum.
Çok teşekkürler tekrar, iyi günler dilerim.
Ağustos’ta yayınlanan Eylül vize bülteninden (visa bulletin) Ekim için olan bültene ve her ülkeden kazanan sayılarına bakabilirsiniz. Eğer ilgili ülkeden kazanan görünmüyorsa muhtemelen çekilişe katılamayan ülkelerden biridir.
-
@EzgiLera Tam olarak dediğiniz yerde buldum gerçekten, çok teşekkürler
-
Selamlar herkes için hayırlısının olmadı dileğiyle artık bizde yerimizi alalım.
-
hayırlı olsun herkese
-
@minnesota selamlar 2024 yılında türkiyeden kazanan sayısı kaçtı ki 700 dosya oluyor ?
Mesela 2025 için 4.194 kişi den sadece 700 u mu almış gibi ? tam anlamadım hocam ?
Sizinde bilginiz var ise yardımcı olur musunuz @gucarslan -
2023 ekim ayı için 4500 olarak açıklanmış bülten bu sene 6000 ne düşünüyorsunuz iyi bir başlangıç mı ilerleyen dönemler de nasıl bir reaksiyon olur merak içindeyiz
-
hepimize hayırlı uğurlu olsun, hepimiz için sorunsuz bir süreç olur umarım.
-
@yasin34 hocam selamlar. CN numaranız en düşüklerden birisisiniz sanırım. 2NL maili aldığınızda bizlerle de paylaşırsanız bizlerinde öngörülerimiz oluşmaya başalar
-
@mrt01 sabırsızlıkla bekliyorum maili, geldiği gibi de bildiricem buradan
-
@yasin34 kccye gondermis oldugum maile cevap geldi mulakat tarihim 10 ekim. ek olarak 2NL 7/10 gun icerisinde tarafima iletilecekmis
-
merhabalar buraya mı yazsam bilemedim ama Tayland'ta kaç kişi kazanmış ve şu an 2NL maili en son hangi CN'ye gelmiş bu bilgileri görme şansım var mı? Ona göre Bangkok'a dosya taşıma işlemi ve evlilik işlerini yapacam Kasım'da mülakat alma durumu olur mu diye.?
-
@2000ruhu selamlar dv2025 için söylüyorum bu sene kazanan 405 kişi sanırım. Henüz verilen randevular göremiyoruz 01.01.2025 ten sonra gorebilecegiz. Dv24 için BK temmuz ayına kadar EU dan 47 kişiye randevu vermis. Bende şahsen HK mu, BK ikisi arasında kaldım ama BK için tercihim olacak sanırım. Surecinizde bol şans.
-
@dehaningizemi Sayılarla DV2024 başlığını inceleyebilirsiniz.
Benzer Başlıklar
111
50.5k
Users
4.8k
Topics
473.3k