Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist visa & Re-entry permit visa


  • Merhaba,

    2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?


  • @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

    Merhaba,

    2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

    Sayin @teammate, yesil kart bir statudur. Kendiliginden sona ermez. Reentry permit ABD disinda yasamak icin genelde iki yil sureli ve mazerete bagli verilen bir izindir. Ornegin yasli anne-babaya bakmak, isleri tasfiye etmek gibi. Sizin durumunuz reentry permite uygun degildir cunku oncelikle reentry permit siz ABDde iken basvurulmasi gereken bir durum olup TCden basvurmaniz mumkun degildir. Siz ABDde iken reentry permite basvurunca mazeret bildiriyorsunuz ve kabul olursa ABDye hic gelmeden iki yil TCde yasama izni aliyorsunuz ve yesil kartinizin gecerliligi devam etmis oluyor. Turistik vize almak icin yesil karti iade basvurusu da yapmaniz gerekecektir. Diger bir ihtimal ise mevcut yesil kartla ABDye giris sansinizi mumkun oldugunca artirip giris yapmayi denemek olacaktir. Bunun icin mutlaka yapilmasi gereken ve onerecegimiz taktikler vardir. ABD ve TC ile baglariniza bakip bunlari degerlendirdikten sonra hukuki gorusumuzu iletebiliyoruz. Sartlar uygun ise veya sartlari uygun hale getirtebiliyorsak yesil kartinizi uzun sure ABDye girmemis olmaniza ragmen gecerli hale getirebiliriyoruz.


  • Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?


  • @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

    Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
    Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    3 İleti
    253 Bakış
    G
    @Claudia-J-Muslu bilgilendirici cevabınız için teşekkür ederim. Ayrıca bir şey daha sorabilir miyim? Formu doldururken 15. soruda Amerika vizesinin bitiş tarihini yazmamız isteniyor benimki 3 aylık turist vizesi olduğu için ( Türkmenistan vatandaşlarına 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık turist vizesi veriliyor) benimkinin tarihi bitti. Şimdi ben 15. soruyu cevaplarken I 94 belgesindeki tarihi mi ( girişte 6 aylık verildi) yoksa Pasaportumdaki Amerika vizesinin bitiş tarihini mi yazmam gerekiyor? Cevabinız için şimdiden teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    5 İleti
    369 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • Re entry izni

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    291 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @asel, içinde söyledi: Re entry izni Merhaba, 2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz? Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir? Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi? Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden. Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, Sayin @asel, Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir. Teşekkürler.
  • Grenn Card Ds 260 Formu Turist Vize Reddi hk

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    504 Bakış
    crazycellsC
    Maalesef durumunuza ozel yonlendirme icin bu bolumu kullanmaniz uygun degildir. Eger Muslu Hukuk Burosu'ndan danismanlik almak istiyorsaniz kendilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/ DS-260 formuyla ilgili bilgilere su konudan ulasabilirsiniz ve tum sorularinizi yine bu konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum