Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist visa & Re-entry permit visa

• Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Sayin @teammate, yesil kart bir statudur. Kendiliginden sona ermez. Reentry permit ABD disinda yasamak icin genelde iki yil sureli ve mazerete bagli verilen bir izindir. Ornegin yasli anne-babaya bakmak, isleri tasfiye etmek gibi. Sizin durumunuz reentry permite uygun degildir cunku oncelikle reentry permit siz ABDde iken basvurulmasi gereken bir durum olup TCden basvurmaniz mumkun degildir. Siz ABDde iken reentry permite basvurunca mazeret bildiriyorsunuz ve kabul olursa ABDye hic gelmeden iki yil TCde yasama izni aliyorsunuz ve yesil kartinizin gecerliligi devam etmis oluyor. Turistik vize almak icin yesil karti iade basvurusu da yapmaniz gerekecektir. Diger bir ihtimal ise mevcut yesil kartla ABDye giris sansinizi mumkun oldugunca artirip giris yapmayi denemek olacaktir. Bunun icin mutlaka yapilmasi gereken ve onerecegimiz taktikler vardir. ABD ve TC ile baglariniza bakip bunlari degerlendirdikten sonra hukuki gorusumuzu iletebiliyoruz. Sartlar uygun ise veya sartlari uygun hale getirtebiliyorsak yesil kartinizi uzun sure ABDye girmemis olmaniza ragmen gecerli hale getirebiliriyoruz.

• Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
    Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    8 İleti
    263 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dkazanci, içinde söyledi: 2B Kategorisi Sponsorluğu & Re-Entry Permit ile Yeşil Kartın Devamlılığının Sürüdürülebilmesi Sayın Avukat @Claudia-J-Muslu Hanım, Merhaba, Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. CBP’ye başvurmak derken kastettiğiniz nedir acaba? Ayrıca, tavsiye edebileceğiniz ve LA CBP ile temasa geçebilecek bir kişi var mıdır? Bu durumda, annem SB1 (ya da yeni bir IR vizesi) için onaylanırsa, kardeşim için yapılan F2B başvurusu orijinal öncelik tarihiyle geçerli olmaya devam eder mi? Ayrıca, kardeşimin sponsorluğunun orjinal öncelik tarihi korunarak babama geçebilme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani babam başvuruya co-sponsor olarak eklenebilir mi? Son olarak, kardeşim için aynı anda iki göçmen başvurusu beklemede olabilir mi? Bu konuya verdiğiniz ilgi ve zaman için çok teşekkür ederim. İyi bir hafta geçirmenizi diliyorum. Hürmetlerimle, Sayin@dkazanci, uzun sure yurtdisinda kalan kisi icin biz CBP ile Bostonda temasa gecebiliyoruz. Bu American Immigration Lawyers Association uyeleri ve Boston CBP ile olan iyi iliskiye dayanmaktadir. Bu durum hem onlarin hem de bizim isimizi kolaylastirmaktadir. LA CBP ile temasa gecebilecek bir avukat tanimiyorum. SB1 vizesini biz genelde tavsiye etmiyoruz. Teoride her ne kadar iyi bir vize isede pratikte alinmasi cok zordur. SB1e basvurmadan detayli inceleme gerekir. Ana vize gecerli oldugu surece ona bagli vize de gecerli kalmaya devam eder. Diger sorulariniza butun bilgi ve belgelerinizi ncelemeden yanitlamam mumkun degildir. Detaylara bakmadan yalnis bilgi paylasiminda bulunulabilir. Kolayliklar dilerim.
  • 0 Oy
    5 İleti
    369 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • Re entry izni

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    291 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @asel, içinde söyledi: Re entry izni Merhaba, 2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz? Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir? Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi? Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden. Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, Sayin @asel, Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir. Teşekkürler.
  • Re entry permit ve F2B sürecini

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    15
    1 Oy
    15 İleti
    651 Bakış
    CalibraturboC
    Tesekkurler efendim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k