Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist visa & Re-entry permit visa

• Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Sayin @teammate, yesil kart bir statudur. Kendiliginden sona ermez. Reentry permit ABD disinda yasamak icin genelde iki yil sureli ve mazerete bagli verilen bir izindir. Ornegin yasli anne-babaya bakmak, isleri tasfiye etmek gibi. Sizin durumunuz reentry permite uygun degildir cunku oncelikle reentry permit siz ABDde iken basvurulmasi gereken bir durum olup TCden basvurmaniz mumkun degildir. Siz ABDde iken reentry permite basvurunca mazeret bildiriyorsunuz ve kabul olursa ABDye hic gelmeden iki yil TCde yasama izni aliyorsunuz ve yesil kartinizin gecerliligi devam etmis oluyor. Turistik vize almak icin yesil karti iade basvurusu da yapmaniz gerekecektir. Diger bir ihtimal ise mevcut yesil kartla ABDye giris sansinizi mumkun oldugunca artirip giris yapmayi denemek olacaktir. Bunun icin mutlaka yapilmasi gereken ve onerecegimiz taktikler vardir. ABD ve TC ile baglariniza bakip bunlari degerlendirdikten sonra hukuki gorusumuzu iletebiliyoruz. Sartlar uygun ise veya sartlari uygun hale getirtebiliyorsak yesil kartinizi uzun sure ABDye girmemis olmaniza ragmen gecerli hale getirebiliriyoruz.

• Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
    Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    369 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    640 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ilkcank, içinde söyledi: Turist vizesi ile Amerika'da hata yapmak tutuklanmak ve GC başvurusu Merhabalar forumda çok yeniyim. 2012 yılında Yeşil pasaport sayesinde almış olduğum turist vizesi ile Amerika'da dayım ve ailesinin yanına ziyarete ve gezmeye gittiğim zamanlarda aklı başında olmayan 18 yaşında genç bir çocuktum. Amerikan vatandaşı olan kuzenim ile giyim mağazasında macera ve eğlence zannettiğim sirkat suçu işlemiştim. Avukat yardımı ile mahkemeye çıkmadan dosya kapanmıştı, dosya detaylarını tam olarak hatırlamıyorum uzun zaman önceydi. Ardından Türkiye ye gidiş geliş yaptığım zaman Amerika da havalimanindaki görevli memur beni bekletip, daha önce hata yapmışsın dikkatli ol ve bir daha yapma diye uyarıp girişime izin vermişti. Greencard başvurusunda bu yaşadığım kötü olay elenmem için sebep olur mu sizce saygıdeğer arkadaşlarım? Sayın @ilkcank, Cezai durumlar ABD göçmenlik durumunu etkileyebilir. Her durumda göçmenlik başvurusu sırasında ABD yetkilileri cezai durum ile ilgili mahkeme kayıtları, verilmiş cezanız ve cezanızı çekmiş olduğunuz görmek isteyeceklerdir. Sucun ne olduğu ve maksimum ceza suresi de önemlidir. Genelde bir kez islenmiş ve ağır olmayan suclar icin bazı aflar mevcut olup göçmenlik durumunuzu olumsuz etkilemez. Ancak belgelerinize bakmadan ve bunları kontrol etmeden size yeşil kartı vermeyeceklerdir. Bu nedenle ABD’ye göçmenlik için bu belgelere bir an önce ulaşmanız yararlı olacaktır. Teşekkürler.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    504 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    306 Bakış
    ModeratorM
    @nazli AOS sonrasi diger aile uyeleri icin konsoluslukda gocmen visa randuvusu içinde söyledi: Tesekkur ederim sayin Claudia form ì 824 nisan ayinda doldurduk esim abd de yasiyor .2 ay suredir case nomaramizi aldik .uscis sitesinde processing time 8-12 ay gosteriyor .Bizi bekliyen surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz ? Su konudan sureci ogrenebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k