Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist visa & Re-entry permit visa

• Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,

2017 yılında çekiliş ile green kart sahibi oldum. ABD ye 2017 yılında girdim green kartı aldım ve ABD den ayrıldım. Bazı sorunlar ve pandemi sebebiyle ABD ye birdaha girmedim.
    Re-entry permit olarak başvurmam gerekliliği ve doldurmam gereken formlar olduğunu okudum. okuduklarıma göre tekrar green kart için izin almak neredeyse imkansız. Burada türkiyede şu an rahatım ve turist olarak vise almak istiyorum.
    Green kartım halen bende, turist olarak vise alabilirmiyim?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Sayin @teammate, yesil kart bir statudur. Kendiliginden sona ermez. Reentry permit ABD disinda yasamak icin genelde iki yil sureli ve mazerete bagli verilen bir izindir. Ornegin yasli anne-babaya bakmak, isleri tasfiye etmek gibi. Sizin durumunuz reentry permite uygun degildir cunku oncelikle reentry permit siz ABDde iken basvurulmasi gereken bir durum olup TCden basvurmaniz mumkun degildir. Siz ABDde iken reentry permite basvurunca mazeret bildiriyorsunuz ve kabul olursa ABDye hic gelmeden iki yil TCde yasama izni aliyorsunuz ve yesil kartinizin gecerliligi devam etmis oluyor. Turistik vize almak icin yesil karti iade basvurusu da yapmaniz gerekecektir. Diger bir ihtimal ise mevcut yesil kartla ABDye giris sansinizi mumkun oldugunca artirip giris yapmayi denemek olacaktir. Bunun icin mutlaka yapilmasi gereken ve onerecegimiz taktikler vardir. ABD ve TC ile baglariniza bakip bunlari degerlendirdikten sonra hukuki gorusumuzu iletebiliyoruz. Sartlar uygun ise veya sartlari uygun hale getirtebiliyorsak yesil kartinizi uzun sure ABDye girmemis olmaniza ragmen gecerli hale getirebiliriyoruz.

• Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?

• @teammate, içinde söyledi: Turist visa & Re-entry permit visa

Merhaba,
    Bana vakit ayırıp sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yukarıda vermiş olduğum bilgide bir yanlışlık olmuş. Öncelikle onu düzeltmek durumumun daha net anlaşılmasını isterim. Ben 2017 de ABD ye girdim 15 gün kadar kalıp green kartımı almadan çıktım. Green kartımı, ABD de yaşayan bir arkadaşim bana posta yolu ile gönderdi.
    Sizin bahsettiğiniz şekliyle ilerlesek, nasıl bir yol ilerlememiz gerekiyor.?
    Sayin @teammate, bu durumda siz reentry permite basvurmadiniz. Yesil kartiniz su anda sizde, yapilmasi gereken seyler eger siz ABDye gelmek ve yasamak istiyorsaniz, ABDye giris stratejisi olusturmak olacaktir. Bunun icin ABD ile baglarinizi guclendirmeniz gerekecektir. Bu konuda danismanlik gorusmesi almanizi tavsiye ederiz. Duruma bagli olarak size ne sekilde ve nasil giris yapmaniz gerektigini ve mumkun olabiliecek sonuclari anlatiyoruz. Mahkemeye cikartilma gunu verilebilirsiniz, giriste yesil kartinizi geri vermeye zorunlu birakilabilirsiniz, veya sorunsuz giris gerceklestirebilirsiniz. Butun bunlar sizin ozel durumunuza ve 2017den bu zamana kadar neler yaptiginiza baglidir. Danismanlikta biz sizin oncelikle durumunuzu en guclu hale getirmek icin yapmaniz gerekenleri belirliyoruz, sonra CBP (yani gumruge) verilecek dosya hazirlayabiliryoruz, giris gorusmelerine sizi hazirliyoruz. Hangi durumlari kabul edip hangilerini kabul etmemeniz gerekenleri acikliyoruz. Bunlari sizin bilgilerinize baktiktan sonra detayli incelemek gerekecek ve ABD'ye giris stratejisini ona gore belirlemek gerekecektir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Re-Entry Permit bekleme süresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    18
    0 Oy
    18 İleti
    569 Bakış
    Meliha YalınM
    @busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • green card re entry permit

5
    0 Oy
    5 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @macarovski, içinde söyledi: green card re entry permit merhabalar 30 ocak 2020 tarihinde ilk girişimi New York'tan yaptım ve 2 hafta kalıp dönüşte yaptım son senem ve mezun olduktan sonra gitmek için.Pandemı ve başka bir sürü ailevi problemden oturu normalde eylül ayı gibi giriş yapmayı planlıyordum ama ertelemek zorundayım.Ailemin başında tek çocuk olarak ve yardıma ihtiyaçları olduğundan coronadan dolayı bir yere kıpırdayamıyorum.Ama greencardımı da yakmak istemiyorum.Re entry permit için abd de olmam gerekiyor biliyorum ama pandemiden dolayı birçok elde olmayan sebep oluyor bulunduğum ülkeden re entry permit başvurusu yapabiliyormuyum.En azından önümüzdeki yaza kadar vakit kazanmış olurum.Yada benim adıma ny de akrabam mevcut başvuruda bulunabiliyor mu ?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Şu 6-7 ayda neler yaşadığıma değinip hiç sizleri yormak istemiyorum ama her şey hayal ettiğimiz gibi de gitmiyor malesef Sayın @macarovski , Reentry permite TC’den başvurmak mümkün değildir. Akrabanız da sizin adınıza ABDde reentry permit başvurusunda bulunamaz. COVID neden ile bu konuda bir esneklik yoktur. Size tavsiyem ABD’ye bir an önce bir kez giriş çekiş yapmanızdır. Hatta reentry permit zamanınız geçti ise bir hazinlik yapmanız gerekecektir, neden geciktiniz, geçerli nedenlerinizin dosyasını hazırlamanız gerekir vs. ABD’ye girdikten sonra 1 hafta da kalıp TC’ye dönmuş olsanız ABD dışında 1 yıla kadar daha kalabilirsiniz. Ayrıca ABD’ye girişte ABD ile bağlarınızı güçlendirmeniz gerekecektir. ABD ile bağlarınız ne kadar güçlü olursa ABD dışında kalmış olduğunuz sure 1 yılı geçse bile mahkemeye düşerseniz durumunuzu savunmanız o kadar kolay olur. Diğer ihtimal SB1 vizesidir. Ancak bunu almak çok zor olup çok da tavsiye ettiğim bir çözüm değildir. Bu linke daha detaylı bilgi için bakabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/returning-resident.html Teşekkürler.
  • Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı...

2
    1 Oy
    2 İleti
    503 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Erdal-Arslan, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı... Merhabalar...Şubat 2019 da ailecek geldik...başlarda Ticaret vizesi ile kalmak idi amacımız,yapacağımız iş kolu gıda idi ancak FDA ya takıldık ve ticaret vizesi alamadık bu arada Mayıs ayının sonunda'da lotary den green cart çıktığını öğrendik fakat 2020 nin di bizde Türkiye'ye dönmek istemedik çeşitli sıkıntılardan dolayı sorun yaşayabileceğimizi düşündük ayrıca burada çocuklarımız okullarına başlamıştı ve hayli süre geçmişti. bizde burada kaçak durumuna düşmemek için asaylum yaptık ...haklı gerekçelerimizde vardı .. fakat asaylum ın yasal bir statü olmadığını öğrendik fakat danışman arkadışımızın yaptığı araştırmalar neticesinde 3-5 abd mahkemelerinden verilmiş ve üst mahkemelerin de onayladığı yargılamalar neticesinden asaylum yasal süreçten sayılmış olduğu kararlar mevcut. şu an green cartta bize çıkan numaranın bültenle yayınlanmasını bekliyorum. bu arada DS 260 doldurdum gönderdim fakat bu Türkiye'den başvuru durumunda geçerliymiş bizim burada statü değiştiği için I 485 doldurmamız gerekiyormuş tabi bültenle sıramız geldiğimizde yapılması gerekiyormuş. bize önereceğiniz farklı bir yol yöntem varmıdır? greencart ilgili bu şansımızı kaybetmek istemiyoruz Georgia da bizim durumumuzda fazla insan yok. hatta bir kişi var.malesef yüksekücretlerden dolayı burada avukatla bir anlaşmamız olamadı...TEŞEKKÜRLER İYİ GÜNLER... Sayın @Erdal-Arslan, Önce yapılmış asylum (iltica) başvurusunun yeşil kart sureci üzerinde sonuçları olur. Dayanağı olmayan iltica talepleri ileride doğabilecek bütün göçmenlik haklarını sona erdirir. Sizin anlattıklarınızdan anladığım üzere iltica dayanağınız bulunmaktadır. Ancak bunu devlet yetkilileri de değerlendirecektir. Atlanta’dan iltica talepleri daha çok reddedildiği için çok güçlü bir iltica talebiniz yok ise oradan genelde ret gelir. Hukuka uygun statünüz yok ise ABD’de genelde statü değiştiremezsiniz. Sizin statünüz olup olmadığını anlattıklarınızdan tespit edemiyorum. Statü değiştirmek için I-485 formunu doldurmanız gerekecektir. Ayrıca DV lotaryasını kazandığınız için expedite talebinde (hızlandırma talebinde) bulunmanız gerekecektir. DV lotaryası kazanmış bir Türk vatandaşı için Ekim 2019 ayındaki adjustment of status (statü değiştirme) başvurumuzda expedite (talebinde bulunduk). Ekim 2019 ayında yaptığımız başvuru için Aralık 2019 ayı sonuna görüşme tarihi geldi. Bildiğiniz üzere DV lotaryasının en geç Eylül sonuna kadar alınması gerekmekte olup eğer yeşil kartı bu sure zarfında alamazsanız hakkiniz yanmaktadır. Bu yüzden hızlandırma talebi ABD’de DV lotaryası çıkanlar için yapılmasını mutlaka tavsiye edeceğim bir prosedürdür. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k