Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.3k 173
  • ⭐⭐

    @emre911 Bence de PWD sürecini tamamlamış ilan çıkmaları kendileri için daha faydalı olacaktır. Tüm grupların ortak derdi LC başvurularının söz verilen tarihlerde yapılmaması. Bu konu dışında ben de bir problem yaşamadım kendileri ile. Bir de yukarıdaki arkadaşın bahsettiği uslup doğruysa hiç hoş olmamış.


  • Bende eb3vize.com la çalışıyorum , Şu ana kadar iletişimle ilgili bir oldukça pozitif tecrübeler yaşadım , sorun vs olduğunda genelde Orçun bey e WhatsApp tan yazıyorum ve hızlıca dönüş alıyorum .

    PWD sürecinde aksaklıklar yaşanması teknik olarak mümkün LC girişinin sağlamlığı açısından 1,2 aylık sarkması teknik olarak normal ama tabi her geçen gün Bülten faktörü açısından da önemli.

    Herkese Sabırlar diliyorum. Gerçekten Sabır vizesi 😊


  • @Riethian Sizce doğru olmayan bir bilgiyi, firma üyelerinin de olduğu bir platforma yazar mıyım? Ben üzüm yemek istiyorum, bağcıyı dövmek değil. Herhangi bir günde sıradan bir soru sorduğumuzda elbette hepimiz firma yetkililerine ulaştık. Bununla ilgili hiçbir sorunum yok. Ama ben size bir söz versem. Desem ki; şu gün şu işini hallediyorum. O gün geldiğinde benden haber beklersiniz sanırım. İşiniz halledilmedi ve bana mesaj atıyorsunuz ve cevap alamıyorsunuz. Bir çok kişinin bu mesajları attığını düşünün, kaldı ki tek bir kişiye de atılmadı. Herkes birbirine cevap alıp almadığını sordu. Ne düşünürsünüz? Ben çalıştığım firmaya zarar vermek istemiyorum. Bu nedenle bu konu hakkında daha fazla yazmak istemiyorum. LC girişlerinin hafta sonu yapılacağı haberi geldi. Bundan sonraki süreç kendi şirket avukatımızın elinde olacağı için sürece daha olumlu bakıyorum. Gerekli kişilere de gerekli uyarılar yapılmıştır zaten. Hepimize sorunsuz bir süreç diliyorum.

  • ⭐⭐

    Eb3-other workers vize türü uzun bir süreç. Sürece başladığımız dönemlerde 2 senelik sürede sanki ABD ye gidecekmişiz gibi lanse edilmişti. Ama günün sonunda gördük ki süreç uzun. Bu süreç içerisinde sabır en önemli faktör. Firma tercihinde Tufan beyin bahsettiği gibi kişilerin kendisinin karar alması daha doğru bir yöntem. Bizler soruldukça kendi tercih sebeplerimizi söylüyoruz genelde. Karar mercii bu vize türüne başvuracaklarındır. Ama şu bir gerçekki ilan süreci bitmiş işlere başvurmak yaklaşık 6-9 ay arası kazandırıyor. LC onay süreleride bu kadar uzamışken ilan sürecini beklememek hemen kuyruğa girmek en doğru seçim olacaktır. Bütün arkadaşlara süreçlerinde başarılar dilerim. Bu başlık altında süreçlerimizi tüm şeffaflığı ile anlatmak daha sonra başvuracak arkadaşlara yardımcı olacaktır.

  • ⭐⭐

    @Ephedra Benim size yalan söylüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı. " Başka firma ile çalışsaydınız" dediyseler hoş değil dedim sadece. Bol şans.


  • Arkadaşlar merhaba avukat remzi beyin gönderisini gördüm şimdi green card başvuruları askıya alındı yazmışlar Amerika’ya yerleşme hakkı kazanmış mülteciler diyor ama latin Amerika ve Ukrayna ve bazı göçmenler diye bir post atmış detaylı bilen var mı

    “ Trump yönetimi, ABD'ye yerlesme hakki kazanmis mülteciler, ABD'de siginma hakki elde eden kisiler ve Biden doneminde insani gerekçelerle Latin Amerika ile Ukrayna'dan gelen göçmenler de dahil olmak üzere bazi göçmenlerin yesil kart basvurularini durdurdu. USCIS tarafindan uygulanan bu karar, dolandiricilik, kamu güvenligi ve ulusal güvenlik gerekçeleriyle göçmenlik tarama süreçlerini sikilastirma çabasinin bir parçasi. Sonuç olarak, yillarca güvenlik ve yasal denetimlerden geçmis binlerce kisi su anda hukuki bir belirsizlik içinde ve kalici oturum basvurularinin ne zaman isleme alinacagi belirsizligini koruyor.”


  • @Duygu-Çelik Mülteciler diyor bizi ilgilendiriyor mu ? Sanki bizimle bir alakası yokmuş gibi geldi.


  • @kngslyr06 Dikkatimi ceken Ukrayna'dan gelenler kismi. Onlar yasal yolla ulkeye giris yapmis kisiler. Her turlu dogrulamadan gecmisler. Eger onlarin basvurulari da durdurulduysa sorunlu bir durum bence. Bizim kategoriye simdilik direkt etkisi olmayacaktir.


  • @kngslyr06 ben de öyle düşündüm ama farklı yorumlar yapmışlar emin olamadım danışmak istedim

  • ⭐⭐

    @Duygu-Çelik The Guardian'ın haberinden anladığım bu sadece bir şekilde (sığınma v.s.) ABD'ye gelip AOS yapanlar için geçerli bir durum. Employment Based ile bir alakası olduğuna dair bir şey göremedim. Şahsen sanmıyorum da.

    “USCIS [United States Citizenship and Immigration Services] is placing a temporary pause on finalizing certain Adjustment of Status applications pending the completion of additional screening and vetting to identify potential fraud, public safety, or national security concerns, in alignment” with Trump’s orders, DHS told CBS News.

    https://www.theguardian.com/us-news/2025/mar/26/trump-signal-chat-middle-east-opinion

    Edit.
    ChatGPT cevabı;

    Haberde belirtilen Yeşil Kart (Green Card) başvurularının geçici olarak durdurulması özellikle mülteci ve sığınmacıları etkiliyor. Employment-based (çalışma temelli) Yeşil Kart başvurularının doğrudan bu duraklamaya dahil olup olmadığı açıkça belirtilmemiş. Ancak, Trump yönetiminin göçmenlik politikaları genel olarak daha sıkı güvenlik kontrollerini ve ek tarama süreçlerini içerdiğinden, bazı employment-based başvurular da etkilenebilir. Detaylı bilgi için haberin tamamına göz atabilirsiniz:


  • @loremipsum Bende doğrulamadan çok statülerinin ne olduğunun önemi var diye düşündüm.Çünkü Ukraynalı da olsa iltica ile göçmenlik arasında fark var gibi geldi.
    Bizim ülkede bir farkı yok ama ABD'de olması lazım diye düşünüyorum :)


  • @kngslyr06 Paylasimi yapan avukatlik ofisi hesabi gonderiyi silmis ve duzeltme yaparak yeniden yayinlamis. "Iltica yoluyla yapilan basvurular" diye eklemeyi unutmuslarmis.

  • ⭐⭐

    image.png


  • @Riethian hocam emeğiniz için teşekkürler, ne zamandır sorucam soramuyorum bu kalan dosya sayısı tüm lc'ler mi yoksa sadece unskiled kategorisi için mi?

  • ⭐⭐

    @desskhalifa Rica ederim, tüm LC dosyaları hocam.


  • @Riethian elinize sağlık hocam.. Ben kendim için hep Ekim sonu gibi hesaplıyorum, sizin tabloya göre Eylül ayı gibi LC onayı gelecek gibi gözüküyor. Hayırlısı bakalım. Yaz aylarındaki performansları da etkili olacaktır. Geçen yaz aylarında çok düşüktü hızları, inşallah bu yaz da o kadar düşüş yaşanmaz.

    Bu vesile ile , bu başlık altında sabır sürecini başlatmış, başlatmak üzere olan veya araştırma yapan herkese mutlu ve huzurlu güzel bayramlar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @berkibirdinc İyi bayramlar Berk hocam. Dediğiniz gibi süreç içindeki hıza göre tabiki tablodaki süreler oynayacaktır. O yüzden 4 haftalık rakam ortalaması ile hesap yapıyorum. Hepimize sıkıntısız, hızlı bir süreç dilerim.


  • Selamlar, bizim LC başvurular EB3vizecom tarafından bugün itibariyle yapıldı. Geçmiş postlardan birinde bu konuda gecikme yaşadığımızı belirtmiştim. Update olarak bu paylaşımı yapmak istedim. Bülten bekleyen herkese sabırlar dilerim.


  • @enesilbey hayirli olsun sizin adiniza. tarafiniza yapilacak "saka gibi PD'' ye sahipsiniz igrencligini baslatiyorum. umarim tum sureciniz hizlica ve sorunsuz sekilde ilerler.


  • Konunun büyük bir kısmını okudum vize için bilgi almak adına. Ama şeye denk gelemedim, bu süreçte ortalama ne kadar harcama yapılıyor?


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    1 İleti
    506 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 0 Oy
    1 İleti
    654 Bakış
    LtEmirhanL
    Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu. Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor. Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde: 1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz? 2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi? 3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur? Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum