Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.6k 173
  • ⭐⭐

    @Ephedra Benim size yalan söylüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı. " Başka firma ile çalışsaydınız" dediyseler hoş değil dedim sadece. Bol şans.


  • Arkadaşlar merhaba avukat remzi beyin gönderisini gördüm şimdi green card başvuruları askıya alındı yazmışlar Amerika’ya yerleşme hakkı kazanmış mülteciler diyor ama latin Amerika ve Ukrayna ve bazı göçmenler diye bir post atmış detaylı bilen var mı

    “ Trump yönetimi, ABD'ye yerlesme hakki kazanmis mülteciler, ABD'de siginma hakki elde eden kisiler ve Biden doneminde insani gerekçelerle Latin Amerika ile Ukrayna'dan gelen göçmenler de dahil olmak üzere bazi göçmenlerin yesil kart basvurularini durdurdu. USCIS tarafindan uygulanan bu karar, dolandiricilik, kamu güvenligi ve ulusal güvenlik gerekçeleriyle göçmenlik tarama süreçlerini sikilastirma çabasinin bir parçasi. Sonuç olarak, yillarca güvenlik ve yasal denetimlerden geçmis binlerce kisi su anda hukuki bir belirsizlik içinde ve kalici oturum basvurularinin ne zaman isleme alinacagi belirsizligini koruyor.”


  • @Duygu-Çelik Mülteciler diyor bizi ilgilendiriyor mu ? Sanki bizimle bir alakası yokmuş gibi geldi.


  • @kngslyr06 Dikkatimi ceken Ukrayna'dan gelenler kismi. Onlar yasal yolla ulkeye giris yapmis kisiler. Her turlu dogrulamadan gecmisler. Eger onlarin basvurulari da durdurulduysa sorunlu bir durum bence. Bizim kategoriye simdilik direkt etkisi olmayacaktir.


  • @kngslyr06 ben de öyle düşündüm ama farklı yorumlar yapmışlar emin olamadım danışmak istedim

  • ⭐⭐

    @Duygu-Çelik The Guardian'ın haberinden anladığım bu sadece bir şekilde (sığınma v.s.) ABD'ye gelip AOS yapanlar için geçerli bir durum. Employment Based ile bir alakası olduğuna dair bir şey göremedim. Şahsen sanmıyorum da.

    “USCIS [United States Citizenship and Immigration Services] is placing a temporary pause on finalizing certain Adjustment of Status applications pending the completion of additional screening and vetting to identify potential fraud, public safety, or national security concerns, in alignment” with Trump’s orders, DHS told CBS News.

    https://www.theguardian.com/us-news/2025/mar/26/trump-signal-chat-middle-east-opinion

    Edit.
    ChatGPT cevabı;

    Haberde belirtilen Yeşil Kart (Green Card) başvurularının geçici olarak durdurulması özellikle mülteci ve sığınmacıları etkiliyor. Employment-based (çalışma temelli) Yeşil Kart başvurularının doğrudan bu duraklamaya dahil olup olmadığı açıkça belirtilmemiş. Ancak, Trump yönetiminin göçmenlik politikaları genel olarak daha sıkı güvenlik kontrollerini ve ek tarama süreçlerini içerdiğinden, bazı employment-based başvurular da etkilenebilir. Detaylı bilgi için haberin tamamına göz atabilirsiniz:


  • @loremipsum Bende doğrulamadan çok statülerinin ne olduğunun önemi var diye düşündüm.Çünkü Ukraynalı da olsa iltica ile göçmenlik arasında fark var gibi geldi.
    Bizim ülkede bir farkı yok ama ABD'de olması lazım diye düşünüyorum 🙂


  • @kngslyr06 Paylasimi yapan avukatlik ofisi hesabi gonderiyi silmis ve duzeltme yaparak yeniden yayinlamis. "Iltica yoluyla yapilan basvurular" diye eklemeyi unutmuslarmis.

  • ⭐⭐

    image.png


  • @Riethian hocam emeğiniz için teşekkürler, ne zamandır sorucam soramuyorum bu kalan dosya sayısı tüm lc'ler mi yoksa sadece unskiled kategorisi için mi?

  • ⭐⭐

    @desskhalifa Rica ederim, tüm LC dosyaları hocam.


  • @Riethian elinize sağlık hocam.. Ben kendim için hep Ekim sonu gibi hesaplıyorum, sizin tabloya göre Eylül ayı gibi LC onayı gelecek gibi gözüküyor. Hayırlısı bakalım. Yaz aylarındaki performansları da etkili olacaktır. Geçen yaz aylarında çok düşüktü hızları, inşallah bu yaz da o kadar düşüş yaşanmaz.

    Bu vesile ile , bu başlık altında sabır sürecini başlatmış, başlatmak üzere olan veya araştırma yapan herkese mutlu ve huzurlu güzel bayramlar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @berkibirdinc İyi bayramlar Berk hocam. Dediğiniz gibi süreç içindeki hıza göre tabiki tablodaki süreler oynayacaktır. O yüzden 4 haftalık rakam ortalaması ile hesap yapıyorum. Hepimize sıkıntısız, hızlı bir süreç dilerim.


  • Selamlar, bizim LC başvurular EB3vizecom tarafından bugün itibariyle yapıldı. Geçmiş postlardan birinde bu konuda gecikme yaşadığımızı belirtmiştim. Update olarak bu paylaşımı yapmak istedim. Bülten bekleyen herkese sabırlar dilerim.


  • @enesilbey hayirli olsun sizin adiniza. tarafiniza yapilacak "saka gibi PD'' ye sahipsiniz igrencligini baslatiyorum. umarim tum sureciniz hizlica ve sorunsuz sekilde ilerler.


  • Konunun büyük bir kısmını okudum vize için bilgi almak adına. Ama şeye denk gelemedim, bu süreçte ortalama ne kadar harcama yapılıyor?


  • söylenene göre 3 ay gecikmeyle de olsa nihayetinde gerçekleşti , 1 nisan'a denk gelmesi de ayrı bir tesadüf oldu 🙂 Teşekkür ederim. Hepimiz için aynı temennileri bulunuyorum.


  • 1 Nisan 2025 itibariyle eb3vize tarafından Michigan'da '2 şehir için LC girişlerimiz yapılmıştır. Onur Bey'in girişimleri ve mücaledesi sonucu beklediğimiz aşamayı geçtik.


  • Hayırlısı olsun Michigan grubu tebrik ederim en sancılı süreçlerden birini geçtiniz.


  • @serhanbey Once ilk mesaji daha sonra bu sayfayi incelerseniz butce konusunda bir fikir verebilir.


Benzer Başlıklar

  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • EB vizeleri için AOS (Adjustment of Status) vs CP (Consular Processing)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    MartinOceanM
    @crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
  • Amerika’da hemşire ya da ilaç firması çalışanı olmak(EB-3)

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum