@emre911 Biz sürece başlarken pek fazla bir kaynak yoktu, kendi aramızda tartışarak, araştırarak bilgiye eriştik. Sonra başlık altında deneyimler, geri bildirimler geldikçe daha fazla bilgiye sahip olduk. Bu açıdan bu başlığın önemi çok fazla. Eklenen her bir geri bildirim, deneyim bizlere yol gösteriyor. Ben doğrudan şu firma iyi bu firma kötü diye yazmayı doğru bulmuyorum. Bana en sık gelen soru: "BDV mi, EB-3 vize mi?" Özel mesajlarım bu konuyla dolu. Açık konuşmak gerekirse, bu tercihi sizin yapmanız gerekiyor. Bu çok önemli bir karar ve sorumluluğunu benim almam doğru olmaz; her seferinde bunu söylüyorum. Herkesin belirlediği kriterler var ve buna göre seçim yapıyor. Bana sorulan sorulara da bu yönde cevap vermişimdir, aksi bir cevabım olduysa buradan paylaşılabilir. Bence en önemli kısım sürece girmeden önce bütün detaylara hakim olmak. Artık bu mümkün çünkü epey kapsamlı bir bilgi havuzu oluştu burada.
BDV ile ilgili de bazı sorunlar yaşanabiliyor, kendi çalıştığımız firma diye göz ardı etmiyorum. Olumsuz bir şey gördüğüm anda paylaşmaya çalışıyorum. Ama kritik bir sorun görmedim şu aşamaya kadar. Müşteri hizmetleri çok hızlı değil. Ama iş günleri içerisindeyse 48 saat içerisinde bir cevap geliyor. Pazarlama stratejileri ve fiyat politikaları tartışılabilir..
Bence bu süreçte en önemli kısım, LC (Labor Certification) 'ın doldurulması ve sıraya girebilmek. Sponsor havuzunun genişliği, firmanın geçmiş green card deneyimi bunlar da dikkate alınmalı. Süreç içerisinde sponsor tarafında bazı teknik sorunlar olabilir, bunlar olağan şeyler. Yeter ki yedek planlar olsun. Ama elbette herkesin öncelikleri farklı olabiliyor aracı firma seçiminde. Türkçe destek sunulması ya da fiyat politikası da birçok kişi için etkili oluyor.
Ben hala gönüllü olarak adaylara destek oluyorum. BDV veya başka bir firma farketmeksizin, kim ne soruyorsa dürüstçe cevap vermeye çalışıyorum. Sorun yaşayan arkadaşlar da umarım bir an önce çözüme kavuşurlar. Başvurunuzu yöneten aracı firmaya soru sormaktan çekinmeyin, teknik sorular da sorun. Cevaplarını buradan da paylaşırsanız hep beraber yorumlama fırsatımız olur. Bilinmezlik içerisinde beklemek çok can sıkıcı, anlayabiliyorum. Herkese sürecinde bol şans ve kolaylıklar diliyorum.