Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 240.3k 173

  • Lc submit ile Lc kabul arasında ortalama ne kadar bekleme süresi var arkadaşlar?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @elifdem mevcut DOL verilerine göre LC audit e girmezse 11-12 ay arası sürüyor onay alması. Audit e girerse bu süreye ek olarak 2-3 ay daha ekleniyor.


  • @Riethian Hayırlara vesile olsun inşallah geç olsun güç olmasın.


  • @tufank teşekkür ederim


  • @Riethian Ooo hayırlı olsun gözünüz aydın hepimizin en kısa zamanda kazasız belasız işlemlerimizin tamamlanması dileğiyle :)


  • @elifdem

    Selamlar, aşağıdaki linkten altta ekran görüntüsünü eklediğim tabloları her ay güncel olarak da takip edebilirsiniz. İlk tablo işlemlerin (Audit Review: Denetime takılanlar) ortalama kaç gün sürdüğünü gösterirken, ikinci tablo güncel olarak hangi ay-yıldaki başvuruların bu ay içerisinde işleme alındığını gösteriyor.

    https://flag.dol.gov/processingtimes

    6adbc7f5-fddc-47e7-b39f-387b452fed2a-image.png

    efe32f44-a5b8-4222-b5e9-10b0721ce51c-image.png

  • ⭐⭐⭐⭐

    Kasım ayı bizim kategori için boş geçildi. Diğer konsolosluklarda basılan vize verilerini de database'e aktarınca paylaşacağım.

    Kasım 2023 için Ankara'da basılan toplam EW kategorisindeki vize sayısı: 0
    Kasım 2023 için EW kategorisindeki vize alan TR vatandaşı sayısı: 0

  • ⭐⭐⭐⭐

    Kasım 2023'te EW kategorisinde basılan toplam vize sayısı (AOS dahil değil) : 772

    Yine bu kategoride Kasım 2023 için en çok vize basan 3 konsolosluk:

    Ho Chi Minh City / Vietnam: 272
    Johannesburg / Güney Afrika Cumhuriyeti: 87
    Ciudad Juarez / Meksika: 78


  • İnsanın Vietnam'lı olası geliyor 😅 teşekkürler Tufan bey 👏🏻


  • Kasım ayında Türkiye doğumlu tam 140 kişi çeşitli statülerde vize almış. ( İçlerinde benim bekkediğim I5 hala yok o ayrı)
    Evet tam 140 kişi.
    Ancak vize verilen yerler listesinde Türkiye hiç yok. Yani bu 140 kişi başka ülke konsolosluklarından mı almış demek oluyor?😳


  • Bu ileti silindi!

  • @Banu-Çavdar "Post and Visa Class" dosyasında Ankara olarak aratırsanız görebilirsiniz. Ülke ismi değil de konsolosluğun ismi yer alıyor. Kasım 2023 için I5 kategorisinde hiç vize basmamış Ankara. Diğer listede de ( doğum ülkesine göre olan) I5 vizesi yer almıyor TR vatandaşları için.

    TR vatandaşlarının ilgili vizeleri başka ülkeden alıp almadığı bilgisine erişemiyoruz maalesef. Sadece şöyle bir karşılaştırma yapabiliyoruz; eğer doğum ülkesine göre Türkiye geçmiyorsa listede, Ankara da o vize kategorisinde vize bastıysa demek ki bunlar TR vatandaşı değil diyebiliyoruz. Ya da Ankara 0 vize bastıysa ama TR vatandaşları ilgili kategoride vize aldıysa demek ki başka konsolosluktan almıştır diyebiliriz. Bir taraftaki verinin 0 olması lazım bu değerlendirmeyi yapabilmek için.


  • Anlıyorum ‘place of birth’ listesine göre Kasımda 140 TR doğumlu kişi ( başka statülerde) vize almış. Ancak diğer listede hiç Türkiye yok. Peki bu kişiler nereden aldı bu vizeyi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Banu-Çavdar Ankara olarak geçiyor. Konsolosluk ismiyle yer alıyor.

    Nereden aldıklarını bilme imkanımız yok maalesef. Önceki iletide anlattığım gibi bir taraftaki veri 0 olursa Ankara dan alıp alamadıklarını anlayabiliriz sadece.


  • Peki şu anda Ankara'dan EW için randevu bekleyen, tarihi current olmuş TR vatandaşı var mı acaba? Backlog 0 olabilir mi? Forumda hiç bekleyen birisi var mı şu anda?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @emre911 PD i bültende cut off içerisinde olan ve CP ile ilerleyen birileri olmaması muhtemel. O yüzden backlog var ama randevu vermiyorlar yorumu doğru olmayabilir. Elimizde böyle bir veri yok maalesef.


  • @tufank Bana 0-1 gibi sayılar vermeleri kasten yapılacak bir şey gibi gelmiyor açıkçası. Ağustos 2020 ve öncesi biri kalmamış olabilir. Fakat forumda da örneği çok az, o yüzden kesin tahmin de edemiyoruz.

  • ⭐⭐

    @kngslyr06 Çok teşekkürler, umarım :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    Green card almayı bekleyen, I-140 onaylı dosyaları içeren ve 2023 mali yılına ait olan son rapor ( Q4 ) raporu yayınlandı. Buna göre 3rd Other kategorisinde green card almayı bekleyen toplam 28,487 başvuru var. "Rest of the World" yani bizi ilgilendiren kısımda bekleyen 18,177 başvuru var. En altta bir önceki döneme ait raporu alıntıladım. Yaklaşık 2k bir artış olmuş bu sürede. BDV'nin geçen haftaki yayınında iddia edilene göre bu havuzda bekleyen başvuruların %20 - %30 arası artık işlemine devam etmeyen veya mükerrer kayıtlardan oluşuyor. bununla ilgili net bir istatistik yok ama bir kişi için birden fazla LC ve I-140 doldurulabiliyor, ama hepsi ile ilerlemiyorlar sonuçta. dosyayı geri çekmedikleri sürece havuzda bekliyor görünüyor doğal olarak. Dolayısıyla bu rakamların tamamı green card bekliyor demek doğru olmaz.

    Screenshot 2023-12-30 at 12.53.13.jpg

    Q4 raporunun orjinali şu adreste mevcut: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2023_q4.pdf

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Riethian ben de aşağıdaki veriyi paylaşayım ama umutsuzluk yaratması için değil, gerçekleri görelim diye. Haziran 2023 itibariyle "A. Final Actions Dates" vize bülteni tablosunda "current" olmayı yani vize almayı bekleyen kişilerin sayısı. (I-140'ı onlaylanmış vize almayı bekleyen asıl başvuru sahiplerinin sayısı oluyor tam olarak ) Bu sayıya aile üyeleri dahil değil. Altını çizdiğim başlıklar önemli. "Rest of the world" bizi daha çok ilgilendiriyor. Bu kadar bekleyen başvuru olmasına rağmen max vize kotası olan 10k'ya yıl sonunda ulaşılamazsa o zaman ayrı bir tartışma konusu. Covid döneminde birikmiş başvuruları artık tamamlamaları gerekiyor.

    visa-avability-june-2023.jpg

  • ⭐⭐

    @tufank Her zamanki gibi harkiasınız hocam :) Aynı detayı BDV'nin bir videosundaben de denk gelmiştim mükerrer başvurularla ilgili.
    Bu paylaştığınız tabloda gözüken toplamda 880.000 adet greencard talebi var. İyi ihtimalle %30 elesek kalıyor 620.000 başvuru. Buradaki rakamlar yanlış bilmiyorsam sadece başvuran kişiyi içeriyor. Aileleri v.s. dahil değil. Yıllık toplamda 140.000-160.000 GC ayrıldığını düşündüğümüzde nasıl bitecek bu kuyruk merak ediyorum :)) Bir hatam varsa düzeltin lütfen.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum