DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @Banu-Çavdar "Post and Visa Class" dosyasında Ankara olarak aratırsanız görebilirsiniz. Ülke ismi değil de konsolosluğun ismi yer alıyor. Kasım 2023 için I5 kategorisinde hiç vize basmamış Ankara. Diğer listede de ( doğum ülkesine göre olan) I5 vizesi yer almıyor TR vatandaşları için.

    TR vatandaşlarının ilgili vizeleri başka ülkeden alıp almadığı bilgisine erişemiyoruz maalesef. Sadece şöyle bir karşılaştırma yapabiliyoruz; eğer doğum ülkesine göre Türkiye geçmiyorsa listede, Ankara da o vize kategorisinde vize bastıysa demek ki bunlar TR vatandaşı değil diyebiliyoruz. Ya da Ankara 0 vize bastıysa ama TR vatandaşları ilgili kategoride vize aldıysa demek ki başka konsolosluktan almıştır diyebiliriz. Bir taraftaki verinin 0 olması lazım bu değerlendirmeyi yapabilmek için.


  • Anlıyorum ‘place of birth’ listesine göre Kasımda 140 TR doğumlu kişi ( başka statülerde) vize almış. Ancak diğer listede hiç Türkiye yok. Peki bu kişiler nereden aldı bu vizeyi?

  • ⭐⭐

    @Banu-Çavdar Ankara olarak geçiyor. Konsolosluk ismiyle yer alıyor.

    Nereden aldıklarını bilme imkanımız yok maalesef. Önceki iletide anlattığım gibi bir taraftaki veri 0 olursa Ankara dan alıp alamadıklarını anlayabiliriz sadece.


  • Peki şu anda Ankara'dan EW için randevu bekleyen, tarihi current olmuş TR vatandaşı var mı acaba? Backlog 0 olabilir mi? Forumda hiç bekleyen birisi var mı şu anda?

  • ⭐⭐

    @emre911 PD i bültende cut off içerisinde olan ve CP ile ilerleyen birileri olmaması muhtemel. O yüzden backlog var ama randevu vermiyorlar yorumu doğru olmayabilir. Elimizde böyle bir veri yok maalesef.


  • @tufank Bana 0-1 gibi sayılar vermeleri kasten yapılacak bir şey gibi gelmiyor açıkçası. Ağustos 2020 ve öncesi biri kalmamış olabilir. Fakat forumda da örneği çok az, o yüzden kesin tahmin de edemiyoruz.

  • ⭐⭐

    @kngslyr06 Çok teşekkürler, umarım 🙂

  • ⭐⭐

    Green card almayı bekleyen, I-140 onaylı dosyaları içeren ve 2023 mali yılına ait olan son rapor ( Q4 ) raporu yayınlandı. Buna göre 3rd Other kategorisinde green card almayı bekleyen toplam 28,487 başvuru var. "Rest of the World" yani bizi ilgilendiren kısımda bekleyen 18,177 başvuru var. En altta bir önceki döneme ait raporu alıntıladım. Yaklaşık 2k bir artış olmuş bu sürede. BDV'nin geçen haftaki yayınında iddia edilene göre bu havuzda bekleyen başvuruların %20 - %30 arası artık işlemine devam etmeyen veya mükerrer kayıtlardan oluşuyor. bununla ilgili net bir istatistik yok ama bir kişi için birden fazla LC ve I-140 doldurulabiliyor, ama hepsi ile ilerlemiyorlar sonuçta. dosyayı geri çekmedikleri sürece havuzda bekliyor görünüyor doğal olarak. Dolayısıyla bu rakamların tamamı green card bekliyor demek doğru olmaz.

    Screenshot 2023-12-30 at 12.53.13.jpg

    Q4 raporunun orjinali şu adreste mevcut: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/eb_i140_i360_i526_performancedata_fy2023_q4.pdf

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Riethian ben de aşağıdaki veriyi paylaşayım ama umutsuzluk yaratması için değil, gerçekleri görelim diye. Haziran 2023 itibariyle "A. Final Actions Dates" vize bülteni tablosunda "current" olmayı yani vize almayı bekleyen kişilerin sayısı. (I-140'ı onlaylanmış vize almayı bekleyen asıl başvuru sahiplerinin sayısı oluyor tam olarak ) Bu sayıya aile üyeleri dahil değil. Altını çizdiğim başlıklar önemli. "Rest of the world" bizi daha çok ilgilendiriyor. Bu kadar bekleyen başvuru olmasına rağmen max vize kotası olan 10k'ya yıl sonunda ulaşılamazsa o zaman ayrı bir tartışma konusu. Covid döneminde birikmiş başvuruları artık tamamlamaları gerekiyor.

    visa-avability-june-2023.jpg

  • ⭐⭐

    @tufank Her zamanki gibi harkiasınız hocam 🙂 Aynı detayı BDV'nin bir videosundaben de denk gelmiştim mükerrer başvurularla ilgili.
    Bu paylaştığınız tabloda gözüken toplamda 880.000 adet greencard talebi var. İyi ihtimalle %30 elesek kalıyor 620.000 başvuru. Buradaki rakamlar yanlış bilmiyorsam sadece başvuran kişiyi içeriyor. Aileleri v.s. dahil değil. Yıllık toplamda 140.000-160.000 GC ayrıldığını düşündüğümüzde nasıl bitecek bu kuyruk merak ediyorum :)) Bir hatam varsa düzeltin lütfen.

  • ⭐⭐

    @Riethian Total olarak tüm EB kategorilerinde green card bekleyen başvuru sayısı: 1,058,169. "Rest of world (yani bültenden kota nedeniyle ayrılmamış tüm dünya için) için bu rakam: 234,038. Hindistan için bekleyen epey dosya var (680k), bir kısımda Çin, filipin ve meksika'ya ait. Tüm EB kategorileri için 140k yıllık kota var doğrudur. Ülke bazlı da %7 kota var. yani bir ülke 9.800 vizeyi geçemiyor toplamda. Geçenler veya geçmeye yakın olanlar bültende ayrı bir alana taşınıyor. Dolayısıyla aslında burada bizi ilgilendiren daha çok kendi kategorimiz. Ülke olarak kota sınırında değiliz. 3rd other workers'ın 10k yıllık kotası var. Bekleyen dosya sayısı da "18,177". Yani bizi ilgilendiren kısım burası. Eğer burada mükerrer veya artık devam etmeyen dosyalar var ise o zaman çok da kötü durumda değil açıkçası.

  • ⭐⭐

    @tufank Teşekkürler netleştirdiğin için Tufan hocam. Ama buradaki rakamlar aileleri de kapsayan rakamlar değil anladığım kadarı ile. Bu da biraz handikap yaratıyor :)) 18,177 rakamını %30 mükerrer ve boşta kalan dosyalar olarak düşündüğümüzde 12,700 gibi bir rakam yapıyor. Bunu da ortalama 2,5 ile çarparsak 32,000 civarı bir rakam çıkıyor ailelerle birlikte bu da 3 yıl gibi vize bültenindeki sürelere denk geliyor. Umarım daha makul sürelerde bir şekilde çözülür tüm süreçler. Kotayı arttırsalar süper olacak.

  • ⭐⭐

    @Riethian rica ederim. Evet doğrudur bu sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri için 1.5 - 2 arası bir çarpan kullanılabilir . AOS ile işlem başlatan bekar / öğrenci sayısı da çok, genelde onların tercih ettiği bir vize türü. Bakalım zaman bize ne gösterecek 🙂

  • ⭐⭐

    @Riethian ortalamayı %0,00001 artırdığımı doğrudur.😁

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Riethian rica ederim. Evet doğrudur bu sayılara aile üyeleri dahil değil. Aile üyeleri için 1.5 veya 1.8 gibi bir çarpan kullanılabilir . AOS ile işlem başlatan bekar / öğrenci sayısı da çok, genelde onların tercih ettiği bir vize türü. Bakalım zaman bize ne gösterecek 🙂


  • Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim bazı şeyler kafama takıldı sormak istedim
    Eb3 Unskilled için firma arayışındayım ancak
    Türk olan firma ve Yabancı BDV firması ile görüştüğüm de aralarındaki farkın birinde direk LC filed aşaması Ile başladılkları diğeri ise Firma arayışında olduğu daha henüz PWD aşamasına başlanmadığı yönünde idi.
    Bu farkın ilerde DS260 aşamasına gelindiği zaman 1 yıl belki de öne çekebileceği anlamına gelmemiz mi?


  • @kngslyr06 merhaba hangi firma ile anlaştınız acaba ?

  • ⭐⭐

    @murat33 LC, yani işçi sertifikanız ne kadar erken doldurursa o kadar avantajınıza. Bu sizin sıra numaranız oluyor. Bu başlık altında 2 firma ile de başvuru yapmış adaylar var. İlk iletide yer alan takip listemizden bu detayları görebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @murat33 LC başvurusunu en yakın sürede yapacak aracı firma ile ilerlemek en mantıklısı. Ben şahsen yerli firma üzerinden başlattım işlemlerimi ama biraz alelacele hareket ettiğim için bu farkı tam idrak etmeden girmiş bulundum. Dolayısı ile yaklaşık 6 ay boşuna beklemiş oldum :)) Ama geç olsun güç olmasın diyerek yola devam ediyoruz.


  • @tufank hocam bu DS260 formu I 140 dan sonra Vize bülteni B tablosundaki tarihe göre gönderiliyor galiba.
    Ancak Konsolosluktaki randevu A tablosuna göre mi yoksa DQ onay tarihine göre mi verebiliyor?
    Yani benim anlamadığım nokta DQ onayından sonra Vize bülteni A tablosunu mu bekleyecez konsolosluğun bize mülakat tarihi vermesi için?

  • ⭐⭐

    @murat33 DS-260 doldurabilmek işin B tablosuna göre current olmamız gerekiyor doğrudur. DQ olduktan sonra da A tablosuna göre current olmayı bekleyeceğiz. DQ tarihinin önemi nedir bilmiyorum ancak bültende A tablosunda current olduktan sonra DQ ya göre randevu veriliyor olabilir, bu konuda kesin bir bilgim yok. Vize basılana kadar A tablosunda current kalmamız gerekiyor.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 930
  • 2
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38
Çevrimiçi

42.5k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum