Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Sefa Postmates 5 günde 105 dağıtıma 550 dolar bonus veriyor. Order ücretleri ve tip'lerle birlikte 5 günde toplam 950$ gelir getiriyor. Bilgi Tutku Yıldırım YouTube kanalından alıntıdır. 5 günde 105 delivery'e diğer uygulamalarda gelir tahmini olarak ne olabilir?


  • Seattle da boyle bonus teklifi henuz yok yada ben goremiyorum. Sadece her delivery basina Seattle Premium adi altinda $2.50 extra oduyorlar. Bolgelere veya sehirlere ozel bonus programi duzenliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    En fazla ikamet degisikliginde credicarmada Kredi puanim düser tek zarar o olur.

    Yeni ev tuttugunuzda kredi skoru incelemesi yapiyorlarsa o durumda "hard inquiry" den dolayi dusmus olabilir. Ev kiralarken pek cok ev sahibi kredi skorunu ogrenmek istiyor. Fakat sadece adres degisikligi bir dususe neden olmaz.

    Fakat bu hard inquiry'ler sadece 12 ay boyunca puana etki ediyor ve 24 ay sonra tamamen kayitlardan siliniyor. Hard inquiry'ler puanin sadece %10'unu olusturuyor.

    Eger ABD'de yeniyseniz o durumda 30-40 puanlik ciddi bir dusus olabilir, ama 10 yildan sonra saglam bir kredi history yaparsaniz boyle seylerin etkisi sadece birkac puan oluyor...

    Ayrintili bilgi:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history


  • geçinilirmi sadece bu delivery işleriyle arabayla çalışarak sadece delivery değil uber hatta amazon dağıtım fln en çok ne kadarını yapma ihtimali var aynı anda. 2500-3000 arası fix olabiliyormu mesela. en zorlasak ortalama rakam ne gibi bu işlerde. 4000 olurmu mesela birde ücretler fix mi şehirlere göre değişiyormu.. değişiyor heralde dimi. Californiada en pahalıyken atıyorum ohioda felan daha mı ucuz delivery başına..

    millet işi gücü bırakıp delivery mi yapıyor...abi nerde bi konfor kolaylık olsa insanlar hücum etmezmi adam fabrikada çalışacağına gezmek ister fln xD


  • Merhabalar,

    Doordash icin vergi konusunda tecrubeli olan arkadaslar yardimci olabilir mi?
    Everlance nasil kullanilir? Nelerin kaydini tutmaliyim?
    Forumda pek bilgi bulamadim, gozumden kacmis olan varsa yonlendirebilirsiniz.


  • @crazycells HardInquiry (HI) her formulde farkli degerlendiriliyor. Cep telefonu (taksitle) alirken de HI yapiliyor arac alirken de. Ama TransUnion sadece arabadakini baz alirken Equifax telefonu da kriterlere dahil ediyor. Kredi notunda cok fazla degisken var, bence duzenli fatura odeyip kredi karti kullanim miktarini %10 altinda tutmak (sadece statement zamani degil) cok onemli bir etmen. Bazi bankalar (Chase) ve kredi takip uygulamalari (CreditKarma) kredi puanini nasil hesapladiklarini, aylik bazdaki degisimlerin neden kaynaklandigini (HI varsa) gosteriyor. Hatta onerileri somutlastiriyorlar, " Bu ay su kadar yatirip kredi harcamanizi dusurun" hatta daha ileri gidip neler yaparsaniz puaninizin ne olacagini simule ediyorlar.
    Herseye ragmen kredi notuna ihtiyaciniz oldugunda 3. parti hizmet nereden aliniyorsa orasi yeniden kredi notu hesapliyor ve bu hesap da sizin takip ettiklerinizden farkli cikabiliyor. Bilinen kriterlere uymaya calismaktan baska cok yapacak kalmiyor bize.


  • @crazycells evet yeniydim o zamanlar. Şuan 1 yıldır kredi karti kullanıyorum. 1 yil 3 aydirda abd deyim. Şuan ikamet degisikligi yaparsam 3 banka kartim var. Hepsinin adresini degistiricem kredi puanim yine düşecek. Birde şöyle bir durum var 3 kartın adresini degistiricem bankanin biri hemen adres degisikligini kayit burosuna aktariyor digeri 1 hafta digeri 3 hafta sonra sisteme geçiyor. Digal olarak credi carma da 2 adres ayni anda gözüküyor. Adres karmaşasi oldugu icin puanim dusuyor olabilir. Tum bankalar ayni anda adres degisikligini uygulasa belki sorun kalmaz ama 2 adresim 3 hafta guncel adres kalıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jamel86, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @crazycells evet yeniydim o zamanlar. Şuan 1 yıldır kredi karti kullanıyorum. 1 yil 3 aydirda abd deyim. Şuan ikamet degisikligi yaparsam 3 banka kartim var. Hepsinin adresini degistiricem kredi puanim yine düşecek. Birde şöyle bir durum var 3 kartın adresini degistiricem bankanin biri hemen adres degisikligini kayit burosuna aktariyor digeri 1 hafta digeri 3 hafta sonra sisteme geçiyor. Digal olarak credi carma da 2 adres ayni anda gözüküyor. Adres karmaşasi oldugu icin puanim dusuyor olabilir. Tum bankalar ayni anda adres degisikligini uygulasa belki sorun kalmaz ama 2 adresim 3 hafta guncel adres kalıyor.

    Adres degisikligi bir sorun degil. Banka hesabiniz icin Statement ending date ne ise, o gunden sonra yeni adresi bildirmeye baslarlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @crazycells HardInquiry (HI) her formulde farkli degerlendiriliyor. Cep telefonu (taksitle) alirken de HI yapiliyor arac alirken de. Ama TransUnion sadece arabadakini baz alirken Equifax telefonu da kriterlere dahil ediyor. Kredi notunda cok fazla degisken var, bence duzenli fatura odeyip kredi karti kullanim miktarini %10 altinda tutmak (sadece statement zamani degil) cok onemli bir etmen. Bazi bankalar (Chase) ve kredi takip uygulamalari (CreditKarma) kredi puanini nasil hesapladiklarini, aylik bazdaki degisimlerin neden kaynaklandigini (HI varsa) gosteriyor. Hatta onerileri somutlastiriyorlar, " Bu ay su kadar yatirip kredi harcamanizi dusurun" hatta daha ileri gidip neler yaparsaniz puaninizin ne olacagini simule ediyorlar.
    Herseye ragmen kredi notuna ihtiyaciniz oldugunda 3. parti hizmet nereden aliniyorsa orasi yeniden kredi notu hesapliyor ve bu hesap da sizin takip ettiklerinizden farkli cikabiliyor. Bilinen kriterlere uymaya calismaktan baska cok yapacak kalmiyor bize.

    Evet, kredi skoru basligini guncellemek gerekecek 🙂 O zamandan bu zamana ben de cok fazla bilgi edindim. Size rapor edilen skor genelde Vantage 3.0 skoru oluyor, bunu Equifax, Experian ve Transunion ortaklasa olusturdu... Credit Karma da bunu kullaniyor, ve genelde FICO'dan yuksek cikiyor bu skor; bunun hesaplanma yontemi daha farkli. Ama genelde onemli krediler ve bankalar FICO 8'i tercih ediyor. FICO 8, daha sert Vantage 3.0'a gore... Kredi skoru basliginda ilk iletideki yontem de FICO 8...

    https://yesilkartforum.com/forum/post/85

    Fakat artik yeni bir rakip var, FICO 10... FICO 9 tutmadi ama FICO 10'un (gecmise yonelik daha cok bilgi verdigi icin) onumuzdeki yillarda FICO 8'in yerine gececegi ongoruluyor...

    Bankalar, kurumlar, sirketler sizin kredi skorunuzu cekerken 3 ajanstan birini kullanabiliyorlar ve bu kullandiklari ajans zamanla degisebiliyor. Misal Chase Bank, ayni anda kredi karti basvurusu yapan kisilerden... New York'ta yasayan icin Experian'dan isterken, Texas'ta yasayan biri icin Transunion'dan isteyebiliyor... Yani, secilen ajansi bizim belirlememiz mumkun degil. Eger bu hard inquiry'ler diger ajanslara aktarilirsa o zaman oradaki skorlari da etkiliyor, eger aktarilmazsa etkilemiyor. Cogunlugu aktariliyor ama aktarilmasi zaman aliyor. Bir de dedigim gibi zaten 24 ay sonra tamamen rapordan dusuyor bunlar, 12 ay sonra da artik hesaplanmiyor...


  • @Abdullah-Yaz gecinilip gecinilmeyecegi senin yasam sekline ve isteklerine gore degisir. Acikcasi hergun yapilacak bir is degil. Hergun 7-8 hatta 10 saat araba surmek belli bir saatten sonra insanin nevri donuyor. Eger full time bir isin olursa bu gibi isler ek kazanc bakimindan oldukca iyi. Sadece bu isi yaparim dersen kullanacagin arabanin iyi ve konforlu olmasini ve hybrid olmasini tavsiye ederim. Amazon Flex ve food delivery olarak Hergun en az $130 yaptigini dusunursek ortalama $150 yapsan ayda max $4500 olur. iki gunde bir benzin fullesen ayda $360-400 eder. Araba sigortasi, arabanin bakimi, kira, yeme icme derken ne kadar kalacagini artik sececegin ev, sigorta ve alisveris yapacagin market ve yil sonunda ne kadar vergi odeyecegin belirler.
    Amazon Flex' i kolay ve gezilecek bir sey gibi zannetmeyin. Amazon Flex yaparken zamanla yarisiyorsun. Sana tahsis edilen paketleri belirlenen saat icerisinde teslim etmen gerekiyor. Pick up noktasina cok return paket yaparsan veya delivery bir sekilde tamamlamazsan puanin dusuyor. Zamaninda teslimat yapmadigindan dolayi da puanin dusuyor. Bu olay sikca tekrarlanirsa sistemden cikarilma ihtimalin var. Pick up noktasi evine yakin olursa cok avantajli olur. 35-40 mile uzaktaysa birde bunun geri donusunu dusunursek yapmaya degmeyebilir. FLex genelde en az saat basina $18 dolar veriyor. $25-30 a kadar cikabiliyor. Bloklar genelde 3- 3.5- 4.5 saatler halinde oluyor. Her blokta en az 22-25 paket oluyor. maximum 43 paket yaptigim olmustu. Iki veya uc defa ise sadece 1 ve 3 paket aldigim da olmustu. Deponun is durumuna gore degisiyor. Ben genelde 3.5 saatlik bloklar aliyorum. genelde $79 ve $91 oduyor. Sabah erken saatlerdeki bloklari seciyorum. Depoya gidip daigitim noktasina varmak ve eve donmek en az 65 mile yapiyor. Maximum 90 mile yaptigimi hatirliyorum. Bazen eve uzak noktada dagitim cikabiliyor.
    Food delivery daha zevkli bana gore. Kazanci da Amazon Flex e gore daha iyi. Tek kotu yani hergun ayni kazanci kazanacaginin garantisi yok. Birgun cok iyi olurken ertesi gun onun yarisini yapabilirsin. Bir artisi ise Flex e gore daha az mile yapip daha cok kazanma ihtimali de var. Flex in artisi ise: ne kadar kazanacagini onceden biliyorsun ve garanti bir kazanc.


  • @Abdullah-Yaz :)) arbada surmekte skyor bir saatten sonra hergun lyft uber yapinca gecinme isi gorecelide olsa kisi sayisina gore 2-3.5 dolara arasi yeterli oluyor cogu yerde kira belirleyici oluyor burada. millet isi gubu birakip neden bu islerde kosturmuyor bilemiyorum buyuk ihtimalle benefit dedikleri olaylar icin sigorta emeklilik gibi artilari oluyor serberst meslek yapanlara gore. Misal saglik sigortalarinin icerikleri farkli olabiliyor @caglaror dan duymustum ben healtcareden aliyorum bunun kpasadigi hastaliklarla is yerinizin anlastigi yerlerden sigorta alinca kapsadiklari hastaliklar daha farkli olabiliyormus. sonra emeklikte alacaklari maaslar cok olsun diye is yerinin sagladigi 401kyi aliyorlar. Yoksa mdonals burger king taco bellde calisanlari aldigimda bazen konusuyoruz benden az kazaniyorlar. saatlik 2-3 dolar az alabiliyorlar. Ek olarak bu uygulama islerinde iyi para yapmak icin belli saatler cok calismak gerekebilir uzun sureler calismak gerekebilir. ki ben gunluk 10 saat araba suruyorum oda az degil bir gun icin, 5 gun de calismak zorundayim giderler icin


  • Rideshire ve delivery yapanlar nasıl bir 401k planına sahipler ya da değiller mi?


  • @RoadtoNewLife Degiller. Sozlesmeli personeller cogu is yerinde dahil edilmez. CA bu aralar rideshare suruculeri icin sozlesmeliden tam zamanli calisan haklarina gecirilmesi icin ugrasiyor. Son durumu bilmiyorum ama TX de hala dis kapinin mandali oldugumuzdan neredeyse hic bir hak yok. App aktif degilken (yolcu almaya gitmek ve yolcuyu goturmek durumlari disindakileri kastediyorum) kaza gecirirseniz hic bir seyi de ustlenmiyorlar. Karsi tarafta da trafik sigorta sirketleri lyft.uber surucu iseniz kaza durumunda yan cizabiliyorlar.
    401'e gelene kadar cok daha fazlasi eksik zaten.


  • Uber doordesh ve grubhub da gelen siparişi çogu zaman red ediyorum. Acaba hesabım kapatılırmı ? belli bir limit mi var. Biri söyledi devamli gelen siparişi red edersen hesabın tehlikeye girer bir araştırma yap ögren dediler. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirmi. 1 saatlik teslimata 6.7 dolar veriyor bende red ediyorum.


  • @jamel86 Doordash acceptence oranin ortalamanin altinda olursa (sanirim yuzde 50-60 arasi) artik sana az order gelmeye baslar ve belli bir sure sonrada hesabini kapatabilirler.
    1 saatlik mesafeye 6-7 dolarmi veriyor? Dogrumu anladim. Yani 15-20 mile yol mu var yoksa pick up drop off toplam 1 saatlik ortslama kazanctan mi bahsediyorsun?


  • Fikir vermesi acisindan paylasiyorum:
    September 24 Thu 11:45-3:15 arasi 3.5 saatlik doordash 10 delivery 33 mile- $95 toplam. Maalesef 1 indian tip vermedi.
    September 25 Fri 11:30-3:00 arasi 3.5 saatlik doordash 7 delivery 36 mile $78 toplam.
    2 indian yine tip vermedi😀
    Guncelleme> September 26 Sat 4:30pm - 9:15pm arasi 4.5 saatten biraz fazla Doordash 13 delivery 47 mile $145.75 toplam ($73 tips + $72.75 Doordash pay)


  • @roccorocco mesela Wendy den birsey almak istemiyorum cunku siparisi almam icin musteri gibi bende siraya girmem gerekiyor. En az 30 dk orada bekliyorum. Gidicem yer 2 mil bile olsa benim restauranta ulasimim beklemem ve teslimat inanki 1 saati buluyor. Başka yerler boyle yapmıyor sipariş geldigi anda aşçı sıraya koyuyor genelde fazla beklemiyorum ama wendy beni bitiriyor zaten fast-food yiyen tip ne verir ki. 1 kola 2 burger bana 1 dolar tip. Bende bu cagriyi kabul etmiyorum. Peki benim hesabjm kapatabilirlermi. O mesele kafama takildi


  • @roccorocco gercekten sizin orasi tip konusunda çok iyi. 3.5 saatte bu kazanc Manhattan da imkaannnnnsıızzzz. Bizim müşterilerin tip vermesini geçtim en azindan birseylerimizi çalmasinlar istiyorum. Hergun 1 arkadas bisikletini caldirmasa order ini hirsiza kaptiriyor. Yol boyunca yarisi calinmis bisiklet iskeletleri var. Yakında araba alip family house tipi evlerin oldugu yerde deliverye baslamak istiyorum


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @RoadtoNewLife Degiller. Sozlesmeli personeller cogu is yerinde dahil edilmez. CA bu aralar rideshare suruculeri icin sozlesmeliden tam zamanli calisan haklarina gecirilmesi icin ugrasiyor. Son durumu bilmiyorum ama TX de hala dis kapinin mandali oldugumuzdan neredeyse hic bir hak yok. App aktif degilken (yolcu almaya gitmek ve yolcuyu goturmek durumlari disindakileri kastediyorum) kaza gecirirseniz hic bir seyi de ustlenmiyorlar. Karsi tarafta da trafik sigorta sirketleri lyft.uber surucu iseniz kaza durumunda yan cizabiliyorlar.
    401'e gelene kadar cok daha fazlasi eksik zaten.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Youtuber arkadaşların anlattığı kadar mükemmel bir tablo yok anlaşılan


  • @RoadtoNewLife şarlatan diyorum onlara ben


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum