Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Seattle' da 2 aydir Doordash ve Postmates yapiyorum. Haftada 2 gun 11:30-9:00 arasi full time (oglen 3:00-4.30 arasi fazla order gelmediginden veya uzak yerler geldiginden offline oluyorum) ve haftada 4 gun sadece lunch time 11;00-3:00 arasi yaparak ortalama haftalik 600-750 dolar yapabiliyorum. Postmates ve Doordash ayni anda aciyorum. Hangi birinden order gelirse, digerini offline moda aliyorum. Eger ayni anda ikisinden de order gelirse Postmates i tercih ediyorum. Doordash ortalamanin ustunde offer veriyorsa onu da tercih edebiliyorum. Yapilan toplam tutar ve Delivery sayisina baktigimda Doordash 310 delivery yapmisim. Ortalama delivery basina $10.67 iken: Postmates de 270 delivery yapmisim delivery basina $11.87 cikiyor. Full yaptigim gunlerde 60-70 mile yaparken, sadece lunch time da yaptigimda 20-30 mile yapiyorum. Bazen keyfi olarak gezindigim de oluyor. Bu arada Seattle de benzin galon fiyati 3:09-3.39 arasinda degisiyor. Ona gore hesaplayiniz.


  • Bu arada ubereats,doordash ve grubhub da postmates'deki gibi 5 günde 105 delivery yapıp ek olarak 550$ alma gibi bir durum var mı?


  • @jamel86 doordash sadece


  • Buraya neden fotoğraf atamıyorum. Aldığım tipleri gösterecektim. 1 dolar ile 3 dolar arasında alıyorum. Sizce bu normalmi Manhattan gibi bir yerde 1 dolar nedir yaw. Resim yükleyebilsem sizde görürsünüz. Kırsal kesimde daha iyi tip alırdım.


  • @jamel86 1 ve 3 dolar gercekten az. Ama order in buyuklugune gore degisir. Mesela bir sandwich veya $10 lik bir order ise normal sayilir. Eger buyuk order delivery yapiyorsan o zaman gercekten az sayilir. Newyork' daki insanlar nasil bilmiyorum ama buradaki insanlar tip konusunda hassaslar. Order in en az yuzde 15 ini tip olarak verebiliyorlar. Ancak Arap, Cinli ve Hintliler, ogrenci ve single yasayan erkekler tip konusunda cok pintiler. Ya hic vermiyorlar yada sembolik 1 dolar gibi rakamlar veriyorlar. Sadece bir musteri bana 0.02 (2 cent) vermisti ve orderi buyuktu. Sanirim 2 dolar verecekken iki tane sifir koymayi unuttu diye dusundum ama bilerekte yapmis olablir. Benim tips ortalamam $6-8 arasinda degisiyor. $10-12 verende oluyor.
    Iki aydir bu isi yapiyorum. Gozlemledigim kadariyla ve istatistiki bilgiler 🙂 su sekilde
    Chipotle, Mcdonalds, Five Guys, BurgerMaster musterileri maalesef tipi cok az veriyorlar veya hic vermiyorlar. Bu restoranlardan eger $7-8 altinda bir order geliyorsa kabul etmiyorum 🙂 Yakin mesafeyse kabul ediyorum.
    Thai, Italian ve vegan restaurant musterileri iyi tip veriyorlar. Her sekilde kabul ediyorum.
    Chick Fil A , Ezells Famous Chicken ve diger tavukcularin musterileri eger sicak teslimat yapiyorsam iyi tip veriyorlar ve uzak mesafe ise extra tip veriyorlar.


  • @jamel86 bu arada musteri ve genel ratinglerin ne durumda? Doordash order gonderirken rating durumuna gore order gonderiyor diyorlar. Eger yuiksek ratingin varsa iyi orderlar gelir. Benim musteri ratingim son iki haftada 5 iken, 4.89 a dustu (maalesef bir latinonun yemegi dokuldu ve adam trafige kapali yolda bulundugu icin adresini zor buldum ve gec teslimat yaptim bana dusuk puan verdi diye dusunuyorum.) Acceptance Rate %82, Completion Rate %100, On time or Early rate %86 (restoranlarin beklenen dakikada cikarmadigi yemeklerden dolayi ve bazen apartman teslimatlarinin zaman almasindan dolayi dusuk sayilir)
    Tavsiyem hot and cold bag kesinlikle kullan. Yemegin sicak teslim edilmesi veya soguk yenen bir yemekse o sicaklikta teslim etmen hem puanini artirir hemde extra tip alabilme ihtimalin artar. Eger musterinin onunde cantadan cikarip teslim edersen sonradan extra tip verebiliyorlar.
    Ikinci tavsiyem: eger yogun bir restorandan pick up yapiyorsan ilk order i teslim aldiktan sonra orada 2-3 dakika bekle. Bazen ayni veya yakin bir lokasyona ek olarak baska order teklifi gelebilir. Boylece double teslimatta daha fazla kazanmis olursun.


  • @roccorocco benim memnuniyet oranim % 98 musteriler hep like atıyor. Muhtesem seviyedeyim. Sanirim bizim burada genelde fast-food oldugu icin musterisi fakir dicem ama yani manhattanda yiz. 10 dolarlik order icinde 1_2 dolar 100 dolarlik order icinde 1.2 dolar veriyorlar. Zaten 100 dolar ustu cok cok nadir. Toplam 470 teslimat yaptim. Herkesede son derece guleryuzle teslimat yapiyorum. Her musteriyede hi. How are you diyorum. Ama maalesef ben bu tipten hic memnun degilim. 1 dolar nedir yani. Benim kazancim uber in teslimat ucreti oluyor 4 _5 dolar civari almasam zaten yapmam bu işi. Ama new jersey Hoboken taraflarinda bu hafta 1 gun calimayi düşünüyorum o zaman hersey netlesecek


  • cantam hot. Asla hicbir seyim eksik degil


  • @RoadtoNewLife, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Bu arada ubereats,doordash ve grubhub da postmates'deki gibi 5 günde 105 delivery yapıp ek olarak 550$ alma gibi bir durum var mı?

    Benim soru arada kaynamış:) tekrar hortlatıyım 😃


  • @roccorocco, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @jamel86 1 ve 3 dolar gercekten az. Ama order in buyuklugune gore degisir. Mesela bir sandwich veya $10 lik bir order ise normal sayilir. Eger buyuk order delivery yapiyorsan o zaman gercekten az sayilir. Newyork' daki insanlar nasil bilmiyorum ama buradaki insanlar tip konusunda hassaslar. Order in en az yuzde 15 ini tip olarak verebiliyorlar. Ancak Arap, Cinli ve Hintliler, ogrenci ve single yasayan erkekler tip konusunda cok pintiler. Ya hic vermiyorlar yada sembolik 1 dolar gibi rakamlar veriyorlar. Sadece bir musteri bana 0.02 (2 cent) vermisti ve orderi buyuktu. Sanirim 2 dolar verecekken iki tane sifir koymayi unuttu diye dusundum ama bilerekte yapmis olablir. Benim tips ortalamam $6-8 arasinda degisiyor. $10-12 verende oluyor.
    Iki aydir bu isi yapiyorum. Gozlemledigim kadariyla ve istatistiki bilgiler 🙂 su sekilde
    Chipotle, Mcdonalds, Five Guys, BurgerMaster musterileri maalesef tipi cok az veriyorlar veya hic vermiyorlar. Bu restoranlardan eger $7-8 altinda bir order geliyorsa kabul etmiyorum 🙂 Yakin mesafeyse kabul ediyorum.
    Thai, Italian ve vegan restaurant musterileri iyi tip veriyorlar. Her sekilde kabul ediyorum.
    Chick Fil A , Ezells Famous Chicken ve diger tavukcularin musterileri eger sicak teslimat yapiyorsam iyi tip veriyorlar ve uzak mesafe ise extra tip veriyorlar.

    Chipotle, Mcdonalds, Five Guys, BurgerMaster, Burger King, Taco Bell musterilerinden ne bekliyorsunuz ki? 🙂 Kucumsemek icin degil ama genelde bu restaurantlarin musterileri yemeklerini ucuza getirmek isteyenlerdir (Toplu bir party order falan degilse).


  • @RoadtoNewLife ubereats 40 teslimata 60 veriyor 55 e 70 veriyor degisiyor. Doordesh te promosyon yok. Gruphup zaten hesap onaylanmiyor 2 aydir bekliyorum


  • Bugun. New jerseye geçtim. Palisade Avenue Hoboken Cliffside civari calistim. Tahmin ettigim gibi manhattandan daha fazla kazandim saatim 20 dolara geldi. Manhattanda 15 dolara seviniyorum. hem kira pahali hem gida pahali hem gelir az. Vergisi yuksek. new jersey e tasinmak daha mantıklı. En fazla ikamet degisikliginde credicarmada Kredi puanim düser tek zarar o olur.


  • Sayın @jamel86 adres değişikliğinin kredi skorunuzla ne gibi bir ilgisi var ? Adres değişikliği sonucu kredi skorunuz da bir değişiklik olmaz.


  • @Rookie 50 puan birden düşüyor


  • @jamel86 Yaklasik 1 sene once CA'dan TX'a tasindik. Credit Karma veya diger uygulamalarda kredi skorum hic etkilenmedi. Piyasadaki basat kredi hesaplama formullerinde adresin etkinligi yok diye biliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @jamel86 kaynak gosterebilir misiniz? Bunu ilk defa sizden duydum. Kisa bir google aramasi ile de teyit edemedim.


  • @keysnambır 2 üst sokaga taşındım geçen yıl 50 puan düştü. Sordum arkadaslarima birisi dediki bendende 40 puan düştü demişti. Ben de bu nedenle kredi puani dusuyor diye biliyorum. Benim puanim düştü. Duzenli kart kullanimj sonucunda 2.3 ay sonra 3 eski puanimi tekrar aldim suan 680 adres degismeseydi 700 üstüne cikmistim


  • @jamel86 size yanlış bilgi vermişler o düşüş farklı bir nedenden ötürüdür.Adres değişikliği ile kredi skorunun bir alakası yok taşınmayı düşünüyorsanız içiniz rahat olsun.


  • @jamel86 Kredi skorunuzu takip ettiğiniz yerde neden ötürü düştüğü görebilirsiniz. Galiba hard inquiry kaynaklı olabilir eğer taşındığınız yer kredi geçmişinizi incelediyse.


  • @RoadtoNewLife evet boyle bir uygulama mevcut. Birebir aynisi olmasa da ozel gunlerde (anneler gunu, sevgililer gunu gibi) 10 teslimata arti 30, 40 dolar gibi promosyonlar yapiliyor. Dagitim yapilan lokasyona gore de ozel gun olmaksizin, siradan bir zamanda su gunle su gunler arasi, ornegin 60 teslimat yap 250 dolar al gibi kampanyalar duzenleniyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum