Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Florida

Sabitlendi Florida
832 140 64.9k 131

• Çok teşekkürler. Kesinlikle karar vermeden önce iyice araştırın derim. Akıl alamayacak güzellikle evler, malikaneler, kanal evleri, arabalar, yatlar, inanılmaz bir zenginlik var bölgede 😊 Ama iş imkanı çok kısıtlı maalesef. Herkesin aile içi dinamikleri farklı tabii ki. Ama artık biz bir yılın sonunda zorlandığımızı hissediyoruz.

• ⭐⭐

@burcugulsn zorluklarınızı kolayca aşmanız dileğiyle evet bol bol araştırıyorum hayırlısı neyse o olsun :)

• @mesut1905 herkesin hakkında hayırlısı olsun 🙏🏻

• @okokok fish hawkta oturuyorum.guzel,güvenlikli ve okul puanları yüksek bir bölge

• Merhaba,

E2 vizesiyle Amerikaya gelmek için araştırmalar yapıyorum. Tampa ve Boca Raton arasında gidip geliyoruz eşimle. Çocuğumuz yok, bir işletme alıp ordan devam edeceğiz. Mart ayında gelip iki yeri de gezeceğiz. Orda yaşayanların tavsiyeleri nelerdir?

• @burcugulsn peki bu çerçeveden baktığınızda tampa için bir görüşünüz olur mu? Biz 6-10 yaşında 2 çocuklu bir aile olarak tampa'da bir başlangıç yapmak istiyoruz.

• ⭐⭐

@okokok apollobeach için instagramda amerikadahayatvar sayfasına ulaşın kendisi boca’dan apollo beach’e taşındı ve ayrıca emlakçı bölge hakkında sağlıklı bilgiler alabilirsiniz

• @mesut1905 kendisiyle görüştüm :) Okul puanları sebebiyle fish hawk kafamda vardı ancak kendisini ve oturduğu bölgeyi görünce apollo beach'i de radarıma aldım ancak okul puanlarını düşük görüyorum. Eyaletin açıkladığı istatistik ve sıralamalara göre ayrıca inceleyeceğim.

• @okokok Tampa ya hiç gitmedim, merkezi şehir hayatında çok trafik olduğunu duydum. Eskiden orası da çok sakinmis şimdilerde gelişmekte olan bir şehir olarak biliniyor.

• ⭐⭐

@okokok ben Tampa'yı turistik olarak gördüm ve pek sevmedim.
    Hydepark ve Riverwalk bölgeleri güzel ama turistik olarak güzel :)
    Tampa'da yaşamak yerine Tampa'ya daha yakın bölgeler ol st.Petersburg yada clearwater bölgesini tercih ederdim.

• ⭐⭐

Kuzzeybati florida is imkanlari acisindan neredeyse tamamen eglence sektorune bagimli, guney doguda en azindan birkac finans ve teknoloji merkezi var da IT ve finans sektorunde ciddi isler bulunabiliyor. Major firtinalarin buyuk kisminin Tampa ve cevresini vurdugunu, ayrica yine guneydoguya gore okul puanlarinin yuksek oldugu mahallelerinin az olmasi sebebiyle, aile icin uygun olan evlerin kirasi Boca ve Delray bolgesinden pek farkli degil.

Florida, ozellikle West Palm Beach ve cevresi su anda ABD'nin en gozde bolgesi, West Palm Beach sehir merkezinde Wall Street benzeri bir bolge kurmayi planliyorlar. Bu sebeple kisa sureli konaklama ya da yeni ise baslayacagi icin ev almak yerine kirada kalacak cok fazla insan goc ediyor. Bu durumda da kiralar her daim artma egilimindeyken donemsel olarak ev fiyatlari artip dusebiliyor.

Guney florida'da iyi puana sahip okul ve guvenli bolge denilince herkesin aklina Boca Raton geliyor ama Weston, Wellington, Coral Springs ozellikle de Parkland gibi sehirler de incelenmeli. Eger okul caginda cocugunuz yok ve huzurlu bir hayat isteyen orta yas ustu bir aile mensubu iseniz Boynton Beach de kesinlikle listenizde yer almalidir.

Fazla insan gormek ve kalabalikta yasamak gibi bir derdiniz varsa Miami/Brickell bolgesinin alternatifi Tampa onun da alternatifi Istanbul, oyle bir dusunceniz varsa hic bos yere masrafa girip gelmeyin :)

Cok bilinen yanlislar: Firtina hayatimizi cok da olumsuz etkilemiyor, su basan mahalleler belli, cok dusuk bir ihtimal de olsa yasadiginiz yerde hortum cikabilir onda da disarida olmadiginiz surece sorun yok. Timsah, yilan gibi hayvanlar ciddi bir sorun degil, timsah gorme ihtimaliniz "Alligator Alley" gibi yerlere gitmiyorsaniz son derece dusuktur. Benim icin en buyuk sorun sivrisinekler.

• ⭐⭐

@EasternStar güneydeki alternatif bölge önerileriniz için teşekkür ederim tam da soruma cevap oldu bu. Parkland'a gitmiştim ve beğenmiştim diğer bölgeleri de incelemekte fayda var dediğiniz gibi.

• Merhaba, Delray Beach tarafında yaşayan var ise genel deneyim ve yorumlarını yazabilir mi? Aile hayatına uygun güvenli bir bölge midir mesela?

• ⭐⭐

@Ozan-1 Delray civardaki diger sehirlere gore daha hareketlidir, ozellikle cumartesi geceleri Barlar sokagi olarak bilinen Atlantic Avenue tiklim tiklim olur. I-95 karayolunun batisinda kalan kisimlar aile yasami icin daha uygundur; ama kiralar benzer bolgelere gore daha yuksektir.

• Orlando ve cevresinde yasayanlar varsa, yasam ve is alanlari hakkinda bilgi verebilirler mi?

• ⭐⭐

Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var?:
    01.06.2025 ile 12.06.2025 arasında mimai ve nyc olacağız bu konuda çok fazla tavisyelerinize ihtiyacım olacak planımı size yazayım bu doğrultuda tavsiyelerinize ihtiyacım olacak .
    01.06.2025 - 06.06.2025 mimai olacağım
    06.06.2025 uçakla new jersey geçeceğim
    06.06.2025 -12.06.2025 nyc olacağım

01.06.2025 07.10 da miami de olacağız TURO uygulamasından araç kiralamayı düşünüyorum bu konuda bir kaç sorum olacak bilenleriniz varsa tavsiyelerinize açığım

1. Kiralayacağım araç üst segment bir araç olacak 6 günlük bir kira sürecimde dikkat etmem gerekenler nelerdir?
    2. Tr deki ehliyetim amerikada geçerli mi?
    3. Bu uygulamadan daha önce kiralayanınız var ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

6 Günlük tatil planımda şöyle bir problemim var daha önce yurt dışına rehbersiz hiç çıkmadım bu tatilimiz rehber olmadan eşimle ben çıkacağız ingilizcemiz yetersiz yok denecek kadar da az sizlerin cesaret vermesiyle böyle bir karar aldık çeviri ile anlaşmayı ve navigasyonla gezmeyi düşünüyorum. palanlarımın arasında aşağıdaki yerlere gitmek var bunların dışında önereceğiniz 6 günlük bir sürede yada gideceğimiz yerlerde buraya kesinlike gitmelisiniz burada şunu kesinlikle yemelisiniz diyeceğiniz birşey varmı?

Gitmeyi planladığım yerler;

1. Key west
    2. Palm beach
    3. boca raton
    4. Orlando

otelimizi miami de tutacağız havalimanı da burada olduğu için 6 gün aynı otelde kalmak mantıklı?

Bu bölgeler dışında taviseliriniz varmı?

DJ performanslarını çok severim gitmeyi tavisye edeceğiniz bir mekan var mı?
    Yüzmeyi de düşünüyoruz plajı olarak tavsiye edeceğiniz bir yer varmı
    Alış veriş konusunda Sawgrass Mills ve Dolphin Mall tavsiye ettiler bunların dışında daha iyi bir yer var mı?

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba şimdiden iyi tatiller diliyorum.
    Kasım-Aralık 2024 ayında 25 günlük bir tatilim oldu tamamını FL'de geçirdim plan yaptığınız şehirlerden sadece key west'e gitmedim diğer yerleri gördüm bu bölgelere ek olarak tampa,st.petersburg'u, fort laudardale'yi mutlaka ekleyin clearwater'da denize girebilirsiniz. Key West için 3 saati bulan düz bir otoyolda araç kullanacaksınız okyanus üzerinde bu sıkıcı ve yorucu olabiliyor dikkat etmekte fayda var arkadaşım sorun yaşadığını anlattı geçenlerde bana.
    haricinde miami güzel ancak hayallerimizdeki yada duyduklarımız sonrası aklımızda oluşan şehir yok inanın 1 gün yeterli olacaktır miami için sonrasında zaten anlayacaksınız biraz abartılmış bir balon şehir. daha yerel turistik bölgelere gidin. alışveriş için orlando premıum outlete uğrayabilirsiniz.
    Türk Ehliyet FL eyaletinde 6 ay geçerli ben sorun yaşamadım polis kontrolüne de girdim ehliyetimi kabul ettiler.
    Turo'da yada diğer araç kiralama firmalarında sigorta konusu dışında dikkat edeceğiniz durum yok fiyatları iyi analiz edin son ana kadar fiyatınızı kontrol edin bazen indirim olabiliyor yeni bir rezerv yaparak fiyatınızı düşürebilirsiniz.
    Ben budgetten kiraladım miami havalimaında memnunda kaldım üst segment araçları iyiydi.

• ⭐⭐

Benim sürem 6 gün olduğu için sürekli bir koşuşturma içinde olmak yerine kesinlikle burada vakit geçirmelisin burada denize girmelisin diyeceğimiz biz kaç noktada altın vuruş yapmak istiyorum geçen sene italya palermoya gitmiştim kesinlikle 10 20 gün gidilip gezilmesi gereken bir ada olduğunu düşünüyorum. ben sadece 6 7 saat içinde görülmesi gereken belli başlı yerleri gördüm sadece buradaki zamanım 6 gün olduğu için siz her yer görmüş biri olarak key west örneğinizde olduğu gibi 3 4 saat yolda geçecek bir yere gitmek yerine Tampa daha mı iyi dersiniz bir kaç kişi key west için çok güzel olduğunu okyanus üstünde araçla mükemmel bir manzarada gidip geleceğimizi söylediler.

• @T-C-Kubilay-Dikici 6 gun Miami'de kalmanizi tavsiye etmem. 2 gun Orlando'da kalmanizi, 1 gununu Universal Studios Orlando'ya, 1 gununuzu Orlando International Premium Outlets'e ayirmanizi tavsiye ederim. Alisveris icin baska bir yere gerek oldugunu dusunmuyorum. Soyle olabilir, bir sabah Miami'den Orlando'ya gecin, ve direkt alisveris merkezine gidin, aksamustu alisveris bitince otele check-in yapin, ertesi sabah acilis saatinde Universal Studios'a gecin. Universal Studios'tan cikinca Orlando'da gezip otele donun. Ertesi sabah Miami'ye yola cikin. Ucaginiz sabah erken iniyorsa, arabayi alip direkt Orlando'ya gecip ilk 2 gunu orada gecirebilirsiniz. Florida'da sizin beklentilerinizi karsilayacak bir deniz yok. Denize girmeniz sart degil. Key West'i gormek istiyorsaniz, orada girersiniz denize.

• @Ryback miami orlando arası 2 saat 3 saat yol görünüyor açıkcası yolculuğu seven biriyim gidip gelirken manzarada araç sürmeyide severim airbnb kiralamayı düşünüyordum benim için yorucu bir 12 gün olcağını biliyorum bu sorun değil

Benzer Başlıklar

• Jacksonville/ Florida Kiralik 1+1 daire

Florida
    1
    0 Oy
    1 İleti
    169 Bakış
    H
    Jacksonville/ Florida Kiralik 1+1 daire Merhaba Arkadaslar, Eger Jacksonville/ FL ‘e yerlesmeyi dusunuyorsaniz Kiralik 1+1 daire mevcut. Ilgilenirseniz lutfen iletisime geciniz. Tesekkur ederim.
  • Tekne satın almak (Florida)

Florida
    28
    0 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    ayvalik10A
    @Sofi_y forumda denizcilik dedin zaman iki kişi dışında herkes acemidir. @Ping-PONG ve miami de ceo altı müdürlük yapan @redsat2000 bu iki kişi ile hemen irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar
  • Dil Kursu ve Lisans Eğitimine Geçiş

Eğitim eğitim lisans dil florida
    17
    1 Oy
    17 İleti
    1k Bakış
    uysalkediU
    @crazycells Cok teşekkürler. Yüksek lisans için ücretler çok yüksek. Dil okuluna odaklandı şu anda. Yaptıgı görüşmelerde genelde online eğitim veriliyormuş dil okullarında. yüzyüze eğitimin oldugu dil okulları ya da üniversiteleri bulması lazım. Tabi dil okulları için vize problemi de varmış sanırım. Umarım sıkıntı çıkmaz vize için. Tekrar teşekkürler.
  • Florida şehirleri hakkında tavsiyeler..

Florida
    142
    4 Oy
    142 İleti
    22k Bakış
    oktay3847O
    harika bilgiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k