Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @minnesota turistik olarak 2 gece konakladım Delray'de Atlantic Ave. bölgede sayılı hareketli caddelerden birisi bölge çok nezih ve kaliteli ve hareketli ben çok beğendim ama tabi ikamet eden daha fazla zaman geçiren insanlardan daha detaylı bilgiler alınmalı. Kiralar ve yaşam masrafları fazladır diye düşünüyorum pahalı bir bölge çünkü


  • Tampa'da Apollo Beach ve Fish Hawk hakkında bilgisi olan var mı?


  • Herkese merhaba, forumda olmayan bir arkadasim icin yaziyorum. Florida - Venice -bolgesindeki evini kiraya verecek. Full esyali. 3 yatak oda 3 banyolu. Airbnb & kisa donem & uzun donem isteyen olursa iletisim bilgilerini paylasabilirim. +++yuksek puanli okul bolgesinde.


  • Herkese Boca Ratondan merhaba.
    14 Aylık Boca Raton tecrübemi aktarmak istiyorum. Daha önceki paylaşımlarım da aktarmistim çok şükür ki bizim ev, okul, genel aile duzenimizi oluşturmamız kolay oldu. Esimin tam zamanli bir işe başlaması 4. Ayda gerçekleşti. Ben ev ve ergen çocuğumla ilgilendigim için Delivery işi yaptım ve hala devam ediyorum. Tamamen kendi fikrim olduğunun altini çizerek belirtmek isterim ki burasi 3 kişilik bir aile için Amerika da sıfırdan hayat kurmak için doğru yer degilmis. Evet Okyanus Plajlar çok güzel, çok güvenli, çok sakin ama ciddi paralar kazananlar, e ticaret yapanlar veya ek geliri olanlar için. Öncelikle Yaşam Maliyeti çok yüksek ( Kira+ Araba Sigortalari+ Sosyallesme ) Kazanç ise daha az sezonsal olmasından dolayı. Yazın gerçekten çok sıcak oluyor ve Haziran itibariyle terk edilmiş bir şehre benziyor. Sosyallesmek için cok kısıtlı olanakları var. Kalabalık bir caddede yürümek için Delray Beach e gitmek gerekli 😊 Burada daha çok emeklilik hayatı yaşaniyor. Kalabalık insan görmek isterseniz Miami ye gitmeniz sart😊 Kisacasi burası güzel ama gerçekten kazanciniz güzelse. Yoksa çalışmaktan hiç bir güzelliğin tadını çıkartamıyorsunuz.
    Bu bilgileri paylaşmak istedim.
    Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarim.


  • Florida genel olarak eskiden cost of living acisindan oldukca uygun bir eyaletti ama artik oyle degil. Covid doneminde, uzaktan calisma olanaklarinin da etkisiyle, kuzey eyaletlerden cok goc aldi. Tabii ki bu durum konut fiyatlari, kiralar vb fiyatlarin yukselmesine neden oldu. 2019 ve 2023'de tatil icin ailecek gittik, gezdik ve sunu soyleyebilirim ki bazi market fiyatlari bizim buradan (Delaware) daha pahali geldi bize. Ayni sekilde restaurantlarda yemek fiyatlari da yuksekti.


  • @MySea evet restoran , Café ve market fiyatları diğer eyaletlere göre daha yüksek. bu sebeple biz de eyalet değiştirmeyi düşünüyoruz okullar kapandıktan sonra.

  • ⭐⭐

    @burcugulsn değerlendirmeniz için teşekkürler hayatınızda mutluluklar. Boca çok güzel bir bölge ama dediklerinizi orada bir çok insandan duydum bende keşke iş imkanları daha geniş olsa ancak zenginlerin yazlık sezonunu geçirdiği bir bölge bu yüzden hem pahalılık hem sezon sorunu baş gösteriyor. Bölge benimde ilgi alanımda ama iş konusu en önemli kriter tabiki


  • Çok teşekkürler. Kesinlikle karar vermeden önce iyice araştırın derim. Akıl alamayacak güzellikle evler, malikaneler, kanal evleri, arabalar, yatlar, inanılmaz bir zenginlik var bölgede 😊 Ama iş imkanı çok kısıtlı maalesef. Herkesin aile içi dinamikleri farklı tabii ki. Ama artık biz bir yılın sonunda zorlandığımızı hissediyoruz.

  • ⭐⭐

    @burcugulsn zorluklarınızı kolayca aşmanız dileğiyle evet bol bol araştırıyorum hayırlısı neyse o olsun 🙂


  • @mesut1905 herkesin hakkında hayırlısı olsun 🙏🏻


  • @okokok fish hawkta oturuyorum.guzel,güvenlikli ve okul puanları yüksek bir bölge


  • Merhaba,

    E2 vizesiyle Amerikaya gelmek için araştırmalar yapıyorum. Tampa ve Boca Raton arasında gidip geliyoruz eşimle. Çocuğumuz yok, bir işletme alıp ordan devam edeceğiz. Mart ayında gelip iki yeri de gezeceğiz. Orda yaşayanların tavsiyeleri nelerdir?


  • @burcugulsn peki bu çerçeveden baktığınızda tampa için bir görüşünüz olur mu? Biz 6-10 yaşında 2 çocuklu bir aile olarak tampa'da bir başlangıç yapmak istiyoruz.

  • ⭐⭐

    @okokok apollobeach için instagramda amerikadahayatvar sayfasına ulaşın kendisi boca’dan apollo beach’e taşındı ve ayrıca emlakçı bölge hakkında sağlıklı bilgiler alabilirsiniz


  • @mesut1905 kendisiyle görüştüm 🙂 Okul puanları sebebiyle fish hawk kafamda vardı ancak kendisini ve oturduğu bölgeyi görünce apollo beach'i de radarıma aldım ancak okul puanlarını düşük görüyorum. Eyaletin açıkladığı istatistik ve sıralamalara göre ayrıca inceleyeceğim.


  • @okokok Tampa ya hiç gitmedim, merkezi şehir hayatında çok trafik olduğunu duydum. Eskiden orası da çok sakinmis şimdilerde gelişmekte olan bir şehir olarak biliniyor.

  • ⭐⭐

    @okokok ben Tampa'yı turistik olarak gördüm ve pek sevmedim.
    Hydepark ve Riverwalk bölgeleri güzel ama turistik olarak güzel 🙂
    Tampa'da yaşamak yerine Tampa'ya daha yakın bölgeler ol st.Petersburg yada clearwater bölgesini tercih ederdim.

  • ⭐⭐

    Kuzzeybati florida is imkanlari acisindan neredeyse tamamen eglence sektorune bagimli, guney doguda en azindan birkac finans ve teknoloji merkezi var da IT ve finans sektorunde ciddi isler bulunabiliyor. Major firtinalarin buyuk kisminin Tampa ve cevresini vurdugunu, ayrica yine guneydoguya gore okul puanlarinin yuksek oldugu mahallelerinin az olmasi sebebiyle, aile icin uygun olan evlerin kirasi Boca ve Delray bolgesinden pek farkli degil.

    Florida, ozellikle West Palm Beach ve cevresi su anda ABD'nin en gozde bolgesi, West Palm Beach sehir merkezinde Wall Street benzeri bir bolge kurmayi planliyorlar. Bu sebeple kisa sureli konaklama ya da yeni ise baslayacagi icin ev almak yerine kirada kalacak cok fazla insan goc ediyor. Bu durumda da kiralar her daim artma egilimindeyken donemsel olarak ev fiyatlari artip dusebiliyor.

    Guney florida'da iyi puana sahip okul ve guvenli bolge denilince herkesin aklina Boca Raton geliyor ama Weston, Wellington, Coral Springs ozellikle de Parkland gibi sehirler de incelenmeli. Eger okul caginda cocugunuz yok ve huzurlu bir hayat isteyen orta yas ustu bir aile mensubu iseniz Boynton Beach de kesinlikle listenizde yer almalidir.

    Fazla insan gormek ve kalabalikta yasamak gibi bir derdiniz varsa Miami/Brickell bolgesinin alternatifi Tampa onun da alternatifi Istanbul, oyle bir dusunceniz varsa hic bos yere masrafa girip gelmeyin 🙂

    Cok bilinen yanlislar: Firtina hayatimizi cok da olumsuz etkilemiyor, su basan mahalleler belli, cok dusuk bir ihtimal de olsa yasadiginiz yerde hortum cikabilir onda da disarida olmadiginiz surece sorun yok. Timsah, yilan gibi hayvanlar ciddi bir sorun degil, timsah gorme ihtimaliniz "Alligator Alley" gibi yerlere gitmiyorsaniz son derece dusuktur. Benim icin en buyuk sorun sivrisinekler.

  • ⭐⭐

    @EasternStar güneydeki alternatif bölge önerileriniz için teşekkür ederim tam da soruma cevap oldu bu. Parkland'a gitmiştim ve beğenmiştim diğer bölgeleri de incelemekte fayda var dediğiniz gibi.


  • Merhaba, Delray Beach tarafında yaşayan var ise genel deneyim ve yorumlarını yazabilir mi? Aile hayatına uygun güvenli bir bölge midir mesela?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum