Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri

• Tekrardan Merhabalar,

9,5 aylık stresli, gergin ve bol beklemeli gün bugün sona eriyordu. Ta ki mülakata 5 gün kala güvenlik soruşturması ile alakalı ilave aldığımız maile kadar.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/10212?page=511
    Linkteki maili aldıktan sonra @gucarslan danışarak , mülakata girmeden AP'ye kaldığımızı öğrendik.
    Bütün cevapları hazırladık ve gerekli bütün belgeleri yeminli tercüme yaptırarak ek olarak gönderdik. ( Mail Cuma akşamı 16:45'te geldi bizde Pazartesi sabah 11:00'de yanıtladık. ) Bu durum motivasyonumuzu düşürdü çünkü mülakat sonrası AP sürecimiz uzarsa istifa sürecimizi olumsuz etkileyecekti.

Sabah 08:00'deki mülakat görüşmemiz için 7:30'da oradaydık. İlk önce 07:45 randevularını ve soğuk olduğu için çocuklu aileleri içeriye aldılar. Bizde çok bekletilmeden tam 8:00'de içerideydik. Önce bankodaki görevli kadına pasaportumuzu verdik üstüne etiket yapıştırdı ancak sıra yazmıyor üstünde diğer bilgilerimiz mevcut, yan tarafta biraz bekledikten sonra isim ile vezneye çağrıldık. Orada 2 kişi için nakit 660$ ödedik ve sıra numaramız verildi sonrasında arka taraftaki bankoya sıramız gelince dosyalarımızı teslim etmek için geçtik. Dosyalarımızı bize gelen maildeki gibi sıraladık ancak bu şekilde talep edilmedi. İstedikleri belgeleri tek tek verirken diğer belgeleri kontrol etmek için hareket ettiğimizde görevli kadın hareket etmeyin diye bizi uyardı. Sonra heyecandan dosyalarda eksik vs. olmasın diye tekrar dosyayı çevirmemiz ile birlikte hareket etmeyin demedim mi mikrofon var sesiniz geliyor diye aşırı kızgın tersleyen bir surat ifadesi ile tekrar azarladı. Askerlik belgesini 3 sayfa olarak verdik ve bu ne biçim askerlik belgesi diyerek terkar tersledi. Askeri personel olduğumu e-devletten askerlik belgesi alamadığımızı işyerinden askerlik belgesini yazılı alarak bunu da yeminli tercüme ettirdiğimi belirttim. Görevli kadın bu nasıl bişey ya böyle bişey mi var diyerek üf püf yaptı. Banka dökümünü istedi bizde verdik ardından tapu ve araç ruhsatını verdik yine azarlayarak parça parça mı vereceksiniz dedi ve araç ruhsatına bakarak, bu ne yaa dedi. DS260 formunda klasikleşen hata olan anne kızlık soyadını ve oradaki adres bilgilerini düzeltmek için bir kağıda açık ve net bir şekilde yazılı halde kendisine uzattık. Kağıdı eline aldı ve bu ne garip garip ne yazıyor burda dedi. Bizde adresimizi değiştirmek istediğimizi ve anne kızlık soyadlarını düzeltmesini rica ettik. Bize bakarak formu daha dikkatli ve özenli doldurmanız gerekmiyor muydu diyerek tekrar azar yedik :) (21 yıllık askerlik hayatımda bu şekilde hazırolda durduğumu bilmem :) ) Azar yemekten bütün modumuz düşmüştü artık ( nerde o, herkes çok güler yüzlü diyen insanlar lütfen el kaldırır mısınız? :) ) ilk başvuruda doğum tarihimin 84 olması gerekirken aceleyle 85 girmişiz ve farketmemişiz. DS260'da bunu düzelttik ancak müthiş kibar ve yardımsever görevli kadın bu duruma neden yanlış yaptınız ooo büyük hata kim doldurdu bunu diyerek bir azar daha işittik. (Artık şamaroğlanına dönmüş durumdaydık :) ) Bu durumu kibarca anlattıktan sonra üfledi püfledi ve arkasındaki diğer görevli kadına sordu. Diğer görevli kadın, sorun olmaz falan dedi ama bizim aşırı yardımsever görevlimiz ise aaa olur mu ciddi bir hata dedi ve yine de işlemini yaptı. Ayrıca arada bir kaç kez İngilizce mülakat için sordu ancak biz Türkçe görüşmek istediğimizi belirttik. ( Okadar azardan sonra bırak İngilizceyi Türkçe bile konuşamaz olduk :) ) Çıktıktan sonra AIS kaydı belgesini istemediklerini farkettik.
    Sonra gayet kibar bir şekilde :) aynı numara ile yan tarafa gönderdi.

Bankonun karşısında 10-15 dk oturduk. Bu sırada gözümüz hep mülakat görevlisinde idi ve bizim evraklarımız ile ilgilendiğini farkettik. Birkaç kez bizim evraklarımızla arka tarafa giderek sorular sorduğunu tahmin ettik. Sonra numaramız yandı ve büyük an geldi. Aklımızda en derin soru AP sürecimiz ne kadar uzayacaktı! Karşımızda bir öncekinin aksine, çok tatlı, aşırı kibar ve güleryüzlü bir görevli kadın ve arkasında tercüman vardı.
    Öncelikle yemin ettik. Sırasıyla ;
    Mezun olduğunuz okul ?
    Daha önce evlilik yaptınız mı?
    Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
    Birikimleriniz?
    Amerika'ya gittiğinizde planlarınız nedir?
    Cevaplardan sonra vizeniz onaylandı 7 gün içinde PTT dedi.
    Biz o mail ve bir önceki görevli kadının motivasyonumuzu düşürmesinden dolayı ilk başta inanamadık, onaylandı kelimesini duyduktan sonra farkında olmadan yüksek sesle gerçekten miii nasıl yaa dedik, onlarda tekrar evet onaylandı dedi karşılıklı gülüştük. Saat 09:50 'de dışarı çıkmıştık.

Gelelim en önemli kısıma.... başta bıkmadan tüm sorulara cevap veren @gucarslan ve diğer tüm forum yöneticilerine, deneyimlerini aktarıp başkalarının yol haritasında küçükte olsa katkı sağlayan diğer bütün forum üyelerine sonsuz teşekkürler..

Sokak hayvanlarını da tabi ki unutmadık ...

• @asiza hayırlı olsun vizeniz. Tebrikler

• @keyifteyiz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• @sevgilisena çok teşekkür ederim

• @sevgilisena teşekkür ederim

• @keyifteyiz vizeniz hayırlı olsun. aksi davranan insanları ilk defa okudum :/

• @semihistanbul teşekkür ederim. Bizde inanamadık, şok olduk zaten

• @keyifteyiz tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Mulakattan önce AP yi hiç okumamıştım yıpratıcı bir süreç olmuş fakat mutlu sona ulaşmışsınız. Yolunuz açık olsun

• @keyifteyiz çok tebrik ediyorum, çok sevindim, yeni hayatınızda iyi şanslar dilerim

• @keyifteyiz hayırlı uğurlu olsun, gözünüz aydın :-)
    okurken hem güldüm hem de baya gerildim inanın. 1.5 ay önce yaşadığım mülakat günü geldi gözümün önüne.
    ailenizle birlikte çıkacağınız yeni hayat yolculuğunuzda mutluluklar dilerim, herşey gönlünüzce olsun.

• @keyifteyiz tebrikler, vizeniz hayırlı olsun :)

• @serkanylmz çok teşekkür ederizz

• @UnluEmre teşekkürler

• @keyifteyiz vizeniz hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar, mutluluklar dilerim. Hikayenizi okurken hop oturup hop kalktım. Finali beğendim yolunuz açık olsun

• @keyifteyiz her ne kadar evrak kabul esnasında sizi biraz sınamış olsalar da sonucu güzel olmuş. Vizeniz hayırlı olsun, yeni yaşantınızda bol şans...

• @ATS16 evet biraz fazla sınandık. 🤣 Teşekkürler

• @Gulbahar-Demirci çok teşekkür ederim. Hala o anı hatırlayıp gülüyoruz eşimle. Sanırım büyük travma sahibi olduk😀

• @keyifteyiz gecmis deneyimleri okuduysaniz kendisinden sık sık bahsediliyordu 😁😁😁

• @jtcarlos çok fazla deneyim okudum ama hiç hatırlayamadım. Herkese güler yüzlü görevli geldi diye hatırlıyorum.

• @keyifteyiz evrak alan bayandan bahsediyorsak , bana bol bol denk geldi okurken, mikrofon var orada konusmayin , dosyalari hisirtartmayin diye fircalarini 😁

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    56k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k