Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Mülakat Deneyimleri


  • Bizimkide basıldı Ankara çok şükür.


  • @mimimi33 siz mulakta nerede girdiniz bende meslek lisesi mezunuyum ve aslını kaybettım okuldan kayıp belgesı aldım ıslak ımzalı banada ankara sorun çıakrtır mı dıye korktum acıkcası


  • 3 Temmuz saat 7.45'te olan Mülakatımız için 7.30da oradaydık. 7.30'da birçok insan sıradaydı ve kapı açıldı. Saatlere göre tekrar bir dizilim oldu ve sıranın önlerine geçtik. İlk etapta pasaportlarımızı verdik ve Xray'den geçtik. Diğer binaya girişimizde hangi vize türü olduğumuz soruldu, greencard dedik. Daha sonra pasaportlarımızı tekrar verdik ve görevli hanımefendi işlemlerini yaparken bize de okumamız gereken bir kağıt verdi. Kağıtta paranın geri iade edilemeyeceği ve şu şartlar altında reddedilirsiniz tarzı maddeler vardı. Daha sonra sol gişelerin orada oturup beklemeye başladık. Görevli beyefendi bekleyenleri sıraya sokuyor ödeme yapmak için. 3 kişi olduğumuz için 990 dolar ödememizi yaptık ve o sırada bize numaramızı söylediler. Bu sefer sağ taraftaki gişe kısmında beklemeye başladık ve numaramızın yandığı gişeye gittik oradaki hanımefendi mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istersiniz dedi, Türkçe dedik ve istenen belgeleri verdik:
    -Asıl talihli için Üniversite diploma fotokopisi
    -Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    -Nüfus kayıt örneği
    -Unganlardan alınan Sağlık belgesi
    -Askerlik bitirme belgesi
    -Evlilik cüzdanı (hem orijinalini hem İngilizce tercümesini götürdük, tercümeyi aldılar.)
    -2'şer fotoğraf
    -Banka ekstreleri

    Sonrasında sol taraftaki gişelere gittik tekrardan ve bu sefer mülakat için bekledik. Güler yüzlü bir beyefendiyle mülakatımızı gerçekleştirdik. Öncesinde parmak izlerimiz alındı ve sonrasında sağ ellerimizi kaldırıp söyleyeceklerimizin doğru olacağına dair yemin ettik. Önündeki belgelerimizi inceleyerek sırasıyla bize sorular sordu.
    -Eğitiminiz hakkında bilgi verebilir misiniz? Nereden mezunsunuz?
    -Kaç senelik evlisiniz? (28 diyince tebrik ederim diyip güldü:)
    -Ne iş yapıyorsunuz? (Asıl talihli olan babama ve daha sonra anneme)
    Askerlikten emekli olan babama askerliğinizi bitirdiniz mi diye sordu tebessüm ederek :)
    Banka kağıtlarına baktı fakat soru sormadan geçti. Sicil belgesinde bir sorun olmadığı için soru sormadan geçti.
    Belgeleri bize verdikten sonra şu soruları sordu:
    -Amerika'da nereye gideceksiniz?
    -Kimin yanına gideceksiniz?
    (İş teklifi aldığımızı söylediğimiz için orada ne iş yapacaksınız tarzı bir soru sormadı)

    Vizeniz onaylandı dendikten sonra teşekkür ederiz diyip gittik. Yaklaşık 1 saat sonra arayıp belgeleri vermememiz gerekirken vermişiz geri getirmeniz gerekiyor, kusura bakmayın dediler. Bir sorun olup olmadığını sorduktan sonra bir sorun yok dediler. Evrakları gidip tekrardan teslim ettik.( Pasaportlarımız onlarda olduğu için girişte kimliklerimizi göstererek içeri girdik.)
    Birkaç saat sonra Visa Status Check kısmını kontrol ettiğimde AP olarak güncellenmişti. Bugün 5 Temmuz'da ise Issued olarak güncellenmiş. Pasaportlarımızı aldıktan sonra bilet işlemlerini ayarlayacağız.
    Konsoloslukta @yusufalak bey ve öğretmen olan bir aile ile daha görüştük, konuştuk. Konsolosluktaki görevliler de güler yüzlü insanlardı.
    Emeği geçen ve bu süreçte bize çokça yardımı dokunan herkese teşekkürlerimizi borç biliriz. 🍀


  • @igzumi hayırlı olsun öncelikle yeni hayatınızda mutluluklar acaba kaçıncı başvuruda kazanmıştınız excelde göremedim sizi


  • Mulakati olumlu gecip vizesini alan herkesi tebrik ediyorum. Yeni hayatinizda sans, mutluluk ve huzur sizinle olsun 🙏🏼


  • @Ecehzr Teşekkürler. Excelde @asyamayakutubik . İlk başvuruda kazandık.

  • ⭐⭐

    @igzumi
    Hayırlı olsun. Tanışmak güzeldi sizlerle. Diler abd sınırları içinde de görüşürüz. Darısı dileyenlerin başına.


  • @igzumi Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Maceranızın geri kalan bölümünde mutluluklar diliyorum.


  • @yusufalak @salih-atilla Yusuf Bey, Salih bey tebrik ederim, süreci hayırlısı ile tamamlamışsınız. Bundan sonra artık bolca keyif ve mutluluk diliyorum.


  • AP status Ready'e döndü sanırım pazartesi gününe kalacak gibi. issued olan arkadaşları tebrik ederim


  • @yusufalak Yusuf hocam Sizin durum ne oldu, İssued oldu mu yoksa bekliyormusunuz.


  • benimki de mülakat günü ap olmuştu bir saat sonra ready olmuştu hala ready durumunda umarım bugün issued olur


  • benimde mülakat günü ap olmuştu bir saat sonra ready oldu. şu an hala ready durumunda. issued olunca ptt den mesaj geliyor mu acaba ?


  • şimdi garip bir şekilde tekrar AP'ye döndü. Hayırlısı olsun artık :D


  • Merhabalar @yusufalak PTT den mesaj geldi bize fakat bugün alabiliyor muyuz yoksa hafta sonu açık mı


  • @Irmak-Deli, içinde söyledi: DV2024 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar @yusufalak PTT den mesaj geldi bize fakat bugün alabiliyor muyuz yoksa hafta sonu açık mı

    Cumartesi yarim gün çalışma var diye biliyorum. Mesaj geldi ise muhtemelen pazartesi en geç salı teslim alırsınız.

  • ⭐⭐

    @Irmak-Deli
    Issued oldu ptt de verildi. Pazartesi alırım. Deneyimimi önümüzdeki hafta uzunca bişekikde paylaşacağım.

  • ⭐⭐

    @Irmak-Deli
    Hafta sonu kapalı ben konuştum pazartesi dediler.

  • ⭐⭐

    @kkaya
    Darısı başınıza hocam

  • ⭐⭐

    @kkaya çok teşekkürler herkese nasip olsun hayaller gerçekleşsin


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    5k İleti
    605k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    923k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Hangi eyalet?

    Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum