Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
992 103 272.0k 10

  • @heisenberg DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    Bir moral de ben vereyim.. mektupla başvuru yapılan yıllardan beri 1-2 yıl hariç hep başvuru yaptım. İmza kısmına sığmadığı için o yılları yazmadım. 41 yaşındayım. 3 tane de çocuğum var. Her yıl eşimle birlikte başvuruyoruz. Gideceğimiz eyalet-o eyaletin hangi bölgesinde yaşayacağımız-hangi bankada hesap açtıracağımız-hangi mobil operatörün hattını alacağımız-hangi sektörde hangi işi yapacağım-giderken valizimizde neler bulunmalı dahil her şeyimiz kafamızda planlı ve düşünülmüş durumda ve şans katsayımız x2 olduğu halde yıllardır GC bize çıkmamakta inat ediyor. Esasen çıkmaması kabul edilebilir çünkü sonuçta bu bir loto. Beni daha çok üzen foruma 1 hafta önce üye olmuş, konudan bi haber, "-gitsem mi..gitmesem mi?.." diye hala karar vermemiş ve gerçekten gitmek isteyen bir insanın bence böyle düşünerek "hakkını gasp etmiş" şahıslar. Tabi ki piyangoya katılmanın bir kriteri-önşartı veya zorunluluğu yok. Çıktığında da isteyen gider, isteyen gitmez. Bunun farkındayım ama böylesi cümleler duyduğum zaman çok üzülüyorum. Yaw arkadaş bu ülkeye bu kadar bağlıydın madem..işin-araban-evin-konforun senin için bu kadar vazgeçilmezdi de neden greencard a başvurdun. Ben 41 yaşımda hayatımı tek kalemde silip, eşimle birlikte her ay kazandığım 11.000 TL ye arkamı dönüp tabirle "pizza dağıtmaya" hazırken şahıslar "gitsem mi....gitmesem mi..." deyince "-arkadaşım..bulmuşsun bunuyorsun...kazandığın şansın hakkını ver." demek geliyor. Gidin arkadaşım...gidin ve ikincisini yaşayamayacağınız hayatınıza bir şans verin. Konforu bozmadan refaha kavuşamazsınız. Tüm bunlara rağmen her gün ailemi insana yakışır bir hayata kavuşturmak için yurtdışı hayaline ve çabalamaya devam edeceğim. Yazdığım satırlar bir kıskançlık gösterisi değil, elindeki fırsatın değerini bilmeyenlere dair kızgınlık hissidir. Umarım polemik ve altı boş tartışmalara yol açacak şekilde anlaşılmaz. Zira bu ülkeden gitmek istememizin sebeplerinden birisi de insanlarımızın birbirine olan önyargısı-anlamadan tartışmaya kalkması. Forumda aktif olmamamın sebebi de budur. O yüzden son satırı tüm içtenliğim ile yazıyorum. GC kazanan arkadaşlarım...hayırlı-uğurlu olsun..lütfen..ama lütfen gidin ve hem kendinizin hem çocuk ve torunlarınızın kaderini değiştirin. Korkak olmayın.. sağlıklı olunduğu sürece para bir şekilde kazanılır. Dil öğrenilir..Sorunlar aşılır..Korkmayın...(Çıkmayan arkadaşlar => beraberce bir yıl daha beklemek zorundayız. Belki böylesi bizim için daha iyi olacaktır. Umarım en doğru zamanda-en iyi şekilde gideriz. Mücadeleye devam..)

    Mükemmel bir şekilde ozetlediniz. Son cumlenizde söylediğiniz gibi kaderci olup beklemeliyiz eminim ki doğru zaman gelecek.
    Ps: sizi o profil fotoğrafıyla biraz zor alırlar 😂


  • @Sunshine 😀😀 valla bizim hanım unutturmama olanak tanımıyor, sıkıştım kaldım.

    Hayır 1 sene daha beklese ne olur sanki 😁


  • @tufanveasli DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    @Sunshine 😀😀 valla bizim hanım unutturmama olanak tanımıyor, sıkıştım kaldım.

    Hayır 1 sene daha beklese ne olur sanki 😁

    Hahhahah.ya iyi de garantisi yok ki.25 yil cikmasa napcaz.icimizde mi kalsin her sey 😂 sizin esinizi bilmem ama kizima artik oda yapmaliyim.4 yasina geldi cocuk park yatakta yatiyo hala 😂sigmiyorum yeter diye isyan ediyo.😃


  • arkadaşlar bana çıktı şimdi ne yapacagımı bilmiyorum bana yardımcı olabilirmsiniz ds 260 formu nu ne kadar süre içersinde doldurmam gerekli lütfen yardım edin


  • @burhankaya55 DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    arkadaşlar bana çıktı şimdi ne yapacagımı bilmiyorum bana yardımcı olabilirmsiniz ds 260 formu nu ne kadar süre içersinde doldurmam gerekli lütfen yardım edin

    acele etmenize gerek yok, onumuzdeki birkac gun sadece forumdaki konulari okuyup surece asina olun. Su konudan baslamaniz gerekiyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari


  • ailemin ve benim pasarportum yok yani bunu hazırlamam 1 hafta alır umarım geç kalmış olmam crazycells


  • merhaba kaybedenler kulübü :(


  • @burhankaya55 DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    ailemin ve benim pasarportum yok yani bunu hazırlamam 1 hafta alır umarım geç kalmış olmam crazycells

    Su an icin bir pasaporta ihtiyaciniz yok. Eger forumdaki bilgileri okumadan surece baslarsaniz kendi isinizi zorlastirirsiniz :) Size tavsiyem size soyledigim konuyu okumaniz sonrasinda imzamdaki paketi indirip gozden gecirmeniz. DV2019'un baslamasina 5 aylik bir zaman var. Acele etmenize gerek yok.


  • @burhankaya55 Ayrica sorularinizi lutfen halihazirda acilmis DV2019 konularinda sorun, daha sonradan bu konuyu okuyan arkadaslarin da bu bilgileri almasi onemli. Bu konu surece devam edenlerin konusu degil :)


  • Delete..


  • Eskilerden kazanan kimseyi göremedim. Olmasaydı sonumuz böyle...

    Umarım şans 2018 için sıra bekleyen arkadaşların yanında olur. Seneye görüşmek üzere patron @crazycells
    Kazananları da tebrik ederim.
    alt metni


  • @ehehehe DV2019 Kaybedenler Kulübü içinde söyledi:

    Eskilerden kazanan kimseyi göremedim. Olmasaydı sonumuz böyle...

    Umarım şans 2018 için sıra bekleyen arkadaşların yanında olur. Seneye görüşmek üzere patron @crazycells

    onemli duyurular icin forumun twitter ve facebook hesabini takipte kalin sayin @ehehehe


  • Boşverin arkadaşlar, bizim gibi 2018'de kazandım sanıp kaybedenleri düşünerek azıcık içinizi rahatlatın. :) :)

    Düşünsenize; Kazanmanın sevincini yaşa, bir milyon tane plan yap, eyalet, muhit, ev, araba, çocuğun okulu, herşeyin bütçesini planını yap. 6-7 ay boyunca bekle ve 8 ay geçtikten sonra aslında kazandığının bir hayal olduğunu ve kazanma belgesinde yazan "kazanmak size vize hakkı vermiyor vize alamayabilirsiniz" yazısının gerçekleştiğini öğren. Bu olay çok nadir gerçekleşiyor ve 2018'e denk geldi işte...

    Emin olun çıkmamasından çok daha zor bir süreç. Çıkmaması 1 hafta üzer ama bizim durum 1 yıl sürdü...


  • @asilcenk Cok haklisiniz. Ama can cikmadan umut kesilmezmis :) Umarim sizin icinde hayirlisi neyse o olur.


  • @asilcenk kesin sıra gelmeyecek mi size? Hiç umut yok mu acaba? Ben de bu yıl ilk kez başvurdum ama maalesef olmadı. Benim ısrarımla başvuran bacanağım ve baldızıma çıktı. Karı koca sıraları 17 ve 20 bin. Acaba sizinki gibi bir durumla karşılaşırlar mı yoksa sıradan yana sıkıntıları olmaz mı?


  • @guropeth öyle birşeyki herşey olabilir.


  • çok haklısın @asilcenk ama nasıl derler elde değil üzülmemek. Yinede umudunuzu kaybetmeyin hayat birşekilde devam ediyor.


  • @guropeth şu anki duruma göre bence bize sıra gelmeyeceği kesin, insan tabiki içinde bir umut yaşatıyor ama boşa... Bu yıla göre ve geçmiş yıllara göre 17-20binli dosya numaraları ile hiç bir sorun yaşamadan mülakata giderler.

    @Takip tabiki üzülüyor insan ama bizlere bakıp azıcık rahatlarsınız :) daha beteride var diye... İşin espiri tarafındayım tabi ben. Benim eşim zaten gitmeyi hiç istemiyordu, GC olmayacağı bizce kesinleşince evde yinede birisi sevindi bu işe yani :)

  • ⭐⭐

    Başvurmaya devam edeceklere tavsiyem o zaman para biriktirin ve ingilizce çalışın bolca iki tavsiyenin de zararı yok üstüne çıksa da çıkmasa da faydası fazla umarı kazanırsınız :)


  • @heisenberg harikasın kardeşim ağzına sağlık 2020 bekleyelim artık.... karasız olanlar gerçekten başvurup yer işkal etmesin diyorum başka birşeye de gerek yok


Benzer Başlıklar

  • Kentucky'den Gelen Cagri

    Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    155 Bakış
    T
    Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo, Araştırdım, Kentucky çıktı 2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer... Şöyle bir analiz yaptı chatgpt: Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır. Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
  • Amerika'da dövme sanatçılığı yapan grup üyeleri var mı?

    Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    80 Bakış
    mustafaavciM
    Herkese merhabalar, Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
  • Memurluk mu Amerika mı?

    Göçmenlik Sohbetleri
    490
    0 Oy
    490 İleti
    37k Bakış
    Mirage 0M
    @Ercan-Tekoglan branşı neydi arkadaşınızın merak ettim🤔
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum