Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐⭐

    @Regolit15 Size de selam olsun.. güneşi yakan ve çok sıcak bir Antep gününden.. :)


  • @serkanist ücretsiz olsun kardeşim ya, karşılayabilecek olan var, hatta daha azını karşılayamayacak olan var. Ha olacaksa da DS 260 ı doldururken olsun bari. $25-$30 O bile çok...


  • @emocan tekrar diyorum başvuru sırasında kullanımı aktarılabilecek yanmayacak bir şekilde başvuru ücreti olması herkes için daha iyi olur. Kazananların vize ücreti esnasında kullanabileceği, kazanamayanların ise yeni sene başvurusunda kullanabileceği bir ücret.

    Şunu da düşünün ülkenin şartları gittikçe kötüye gittiği için artık herkes başvurmaya çalışıyor ve bir çoğunun aslında kazanırsa yapması gereken masraflardan haberi bile olmuyor ve karşılayacak durumu bile yok belki, bunun için pasaport şartı da kalkmamalı, keşke başvuru ücreti de eklense


  • @Emre-Kurtulmuş Bu fikre kesinlikle katılıyorum. @serkanist 'in dediği gibi bilen bilmeyen herkes başvuru yapacak. Şartları uymadığı halde başvuru yapanları da saymıyorum bile. Dediğiniz gibi yapması gereken masrafları görünce vazgeçecekler ve gitmek isteyen, masrafı karşılayabilecek kişilere de engel oluyorlar. Ayrıca 25-30 veya 100$ karşılayacak durumu olmayan birinin çekilişe katılması ne kadar mantıklı ?


  • @Emre-Kurtulmuş Pasaport şartı kalkmamalı ona can-ı gönülden katılıyorum. Sana da hak veriyorum tabi (senin iletileri daha önce okudum fakat bugün bulamadım :D ), fakat önümüzdeki aylarda $ da artarsa, her an roketleyecek gibi duruyor... Yahu sorma, her birey için doktor muayene ücreti, her birey için vize ücreti sırf bunlar caydırmaya bile yetiyor.


  • Şu an DV2022'ler Güney Amerika'dan, Asya'dan mülakat almaya çalışıyor arkadaşlar. Malezya'ya gidiş geliş 60 bin tl. İki kere gitmeniz gerekirse 120 bin ediyor. Güney Amerika'dan mülakat alıp risk alanlar var. Bu yola baş koyuyorsanız bu harcamalar gerekiyor. Pasaport şartı yokken, başvuru ücretsizken çok fazla başvuru olacak. 10 dolar-20 dolar gibi bir başvuru ücreti "gerçekten" gitmek isteyen ve gidebileceklerin başvuru yapmasını sağlayacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu arada bu fikirlerimiz maalesef gerçekleşmeyecek öneriler, 2 kişinin biz pasaport alamıyoruz başvuramıyoruz dediği için pasaport şartını kaldıracak bir sistemin başvuru ücreti koymayacağı bana kalırsa oldukça açık bir şekilde belli

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff 10-20-30 dolar az bir miktar. Bence en az 100$ olmalı. Olmalı ki gerçekten gitmek isteyenlerin şansı artsın. Kendi çevremde 10'dan fazla kişi var "bana da çıktı ama gitmeyeceğim", "ne işim var orda" gibi insanı dumura uğratan cümleler duydum. Hepsine de neden başvuru yaptın peki, gitmek isteyenlere engel olduğunun farkında mısın diye de sordum. Cevap : Ne bileyim öylesine başvurdum, çıkacak mı diye baktım ! Bir an kendimi zor tuttum.


  • @Emre-Kurtulmuş O zaman bunu duyduğumda mantığım donmuştu. Pasaport çıkaracak maddi gücü olmayan adam Amerika'ya gitmek istiyor ! Çıldırmamak elde değil. Asıl saçmalık ise bunu haklı bulan mahkeme kararı.


  • @Programmer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Emre-Kurtulmuş Bu fikre kesinlikle katılıyorum. @serkanist 'in dediği gibi bilen bilmeyen herkes başvuru yapacak. Şartları uymadığı halde başvuru yapanları da saymıyorum bile. Dediğiniz gibi yapması gereken masrafları görünce vazgeçecekler ve gitmek isteyen, masrafı karşılayabilecek kişilere de engel oluyorlar. Ayrıca 25-30 veya 100$ karşılayacak durumu olmayan birinin çekilişe katılması ne kadar mantıklı ?

    Hadi anlaşalım $100 :D 10 Yıllık pasaport bedeli. Pasaportu olmayana başvuru yok kardeşim.
    Abim hakikaten, küçük ya da büyük meblağ tartışmanın anlamı yok, çıkmazsa para iadesi yok, E tabi çıksa da gideceğinin garantisi de yok, madem bütçen yüksek al yatırımcı vizesini vakit kaybetme.
    NOT: Önceden yazdılar pasaport şartı yok diye. Ama kesin sonuç çıkacak olan kılavuzda.


  • @emocan DV2022 mülakatlarinda, başvuru sırasında kullanılan pasaportun sorulmadigina şahit oldum.

  • ⭐⭐⭐

    @emocan Yatırımcı vizesi kolay alınan bir vize değildir. Ciddi bir iş planı ve Green Card'a oranla çok çok yüksek bir meblağ gerektirir. Yatırımcı vizesi alacak kadar bütçem olsaydı onu da düşünürdüm. Vakit kaybetmezdim merak etme.


  • @Programmer Yanlış anlama senin için yatırımcı vizesini alabilirsin diye söylemedim, genel yazdım.


  • Abi herkes gergin, genel konuşuyorum sokakta bile yürürken asık suratlar kızgın suratlara dönüşmeye başladı.


  • @Emre-Kurtulmuş çıkmadığı halde para iadesi alacağını bildiği için başvuranlar da olacaktır. Bu yüzden saçma yanlış anlamayın. O para yatırıldıktan sonra geri ödeme olmayacak şekilde başvuru olursa başvurularda düşüş olur. Yok ben veremem bulamam diyen zaten kafa yapısı olarak amerikaya gitmeye hazır değil demektir. Başvuru ücreti gibi kural şart olmadığı için sorun yok. olsaydı çıkmadığı için yatırılan paralardan amerika ciddi gelir elde ederdi o ayrı bir olasılık.


  • Merhabalar bir sorum olacaktı.

    DV2024 programı başvurusunda pasaport girmemiz gerekiyor sanırım ve benim pasaportum yok. Pasaportum olmadığı için başvuruda herhangi bir sorun yaşarmıyım acaba. DS 260 başvuru formundada okuduğunuz okullar bölümünde ben şöylemi yapmalıyım. Lise , Önlisans ve Lisans olmak üzere o kutucuğa 3 mü yazmalıyım yoksa sadece Lise ve Lisans düşünerek 2 mi yazmalıyım.


  • @ibrahimasar merhaba grencard’ı sürekli bulunduğum Ortamlarda duyuyordum fakat bana çıkmaz diye hiç araştırmadım tabi şuanda ülke şartları iyice zorlaştığı için eşim ve iki çocuğunun geleceğini kurtarabilirim belki diye araştırmalara başladım bu süreçte grencard’a bireysel olarak mı başvurmak mantıklı yoksa danışmanlık aracılığı ile başvurmak daha mantıklı yardımcı olursanız sevinirim İngilizcem kötü.

  • ⭐⭐

    @frhnyldrm Pasaport şartı şuan için var olarak biliyoruz. DV2024 kılavuzu yayınlanmadı her şey orada açığa çıkacak. Pasaport şartı devam ediyorsa pasaportun olmadığı için başvuruda ilerleme yapamazsın. Yanlış bilgi doldurursan diskalifiye olursun. DS260 formu içinde önce greencard çekilişinin kazanılması gerekiyor ds260 sonra ki adım.


  • @Muhammed-Yuksel başvuru için para vermenize gerek yok.forumda tüm bilgileri bulabilirsiniz kendiniz yaparsınız


  • Şahsen Green Card çekilişine katıldığımı çevremden kimseye söylemedim. Gerçekten amerikaya gitmek ve orda yaşamak isteyen 3 arkadaş başvurduk. Onlarada tembihledim bakın dile düşürmeyin millete anlatıp durmayın dedim. 1 kişi 10 kişiye söyler 10 kişi 100 kişiye söyler. 100 kişi 5000 kişiye söyler böyle gider grafik. Bu hazmetmeme durumundan öte söylediğiniz her yeni 1 kişi sizin rakibiniz oluyor sonuçta. Ha istekli ve araştırmasını yapmış, bütçesi yetecek arkadaşım gelir bana anlat der başım üstüne, bana çıkmasın isteyene çıksın onada sevinirim, belki yardımcı oldugum kişi benden önce gider bana bir yol açar belli mi olur ?

    Pasaport gerekliliğide kalktı galiba?*, artık dillere düşerse memleketten milyonlar başvurur. Ayrıca gerçekten çalışkan ve amerikaya gitmek isteyen bi kaç arkadaşım pasaport ücretini karşılamak istemediği için veya üşendiği için başvurmamıştı. Şimdi o tayfa yüklenecek, başvuracak çıkarsa alırız pasaportu mantığıyla.

    ''boş beleş forumlara, gruplara düşecek, pasaport şartı kalkmış hurraa'' 18yaşını geçen daha 2 şehir görmemiş talebeler youtube da uber delivery yaparak zengin olma hayalleriyle başvuracak belki, ama karşılayamayacak giderleri, bizim haklarımız yanacak.

    Siz siz olun ele dile düşürmeyin GC sürecini, tarihini ve detaylarını.

    2015 senesinde GC li arkadasım vardı, hiç sormadım bile nasıl aldın diye. 2019 senesinde yakın bir arkadaşımla 6ay falan konuşmadık 2. başvurusunda kazanmış ve amerikadan bana mesaj attı. O bile başvurup birlikte gidelim demedi.

    Ekstra kendimden not: 15 senedir pc başında otururum 6senedir pc üzerinden ekmeğimi kazanırım, kendimi bilgisayar manyağı (+yazılım-donanım+) olarak tanımlayan ben bile 2021de ilk defa gc lotosuna başvurmak aklıma geldi. Öncesinde gc web siteleri denk geliyordu dolandırma amaçlı olduğunu düşünürdüm veya başvurmanın zor ve kapsamlı olacağından üşenip hiç araştırmazdım bile. Şimdi bir gördük basitliği, çıkana kadar peşinden koştururuz artık.

    ''Ekmeği sessizlik içinde yemek gerekli''

    Sevgiler


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    210k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @asencan önceki sene başvurularında kullandığı fotoğrafla başvurup kazanmış amerikada olan bir çok kişi var otomatik eleme yaşanmadı diyebiliriz yani. Ancak yinede bir engeliniz yoksa 2 saniye yeni bir fotoğrafınızı çekip yenisini kullanmayı tercih etmek en iyisi olacaktır. Bunun için fotoğrafçıya gitmenizede gerek yok evde kendiniz bile çekebilirsiniz
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    440k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum