Şahsen Green Card çekilişine katıldığımı çevremden kimseye söylemedim. Gerçekten amerikaya gitmek ve orda yaşamak isteyen 3 arkadaş başvurduk. Onlarada tembihledim bakın dile düşürmeyin millete anlatıp durmayın dedim. 1 kişi 10 kişiye söyler 10 kişi 100 kişiye söyler. 100 kişi 5000 kişiye söyler böyle gider grafik. Bu hazmetmeme durumundan öte söylediğiniz her yeni 1 kişi sizin rakibiniz oluyor sonuçta. Ha istekli ve araştırmasını yapmış, bütçesi yetecek arkadaşım gelir bana anlat der başım üstüne, bana çıkmasın isteyene çıksın onada sevinirim, belki yardımcı oldugum kişi benden önce gider bana bir yol açar belli mi olur ?
Pasaport gerekliliğide kalktı galiba?*, artık dillere düşerse memleketten milyonlar başvurur. Ayrıca gerçekten çalışkan ve amerikaya gitmek isteyen bi kaç arkadaşım pasaport ücretini karşılamak istemediği için veya üşendiği için başvurmamıştı. Şimdi o tayfa yüklenecek, başvuracak çıkarsa alırız pasaportu mantığıyla.
''boş beleş forumlara, gruplara düşecek, pasaport şartı kalkmış hurraa'' 18yaşını geçen daha 2 şehir görmemiş talebeler youtube da uber delivery yaparak zengin olma hayalleriyle başvuracak belki, ama karşılayamayacak giderleri, bizim haklarımız yanacak.
Siz siz olun ele dile düşürmeyin GC sürecini, tarihini ve detaylarını.
2015 senesinde GC li arkadasım vardı, hiç sormadım bile nasıl aldın diye. 2019 senesinde yakın bir arkadaşımla 6ay falan konuşmadık 2. başvurusunda kazanmış ve amerikadan bana mesaj attı. O bile başvurup birlikte gidelim demedi.
Ekstra kendimden not: 15 senedir pc başında otururum 6senedir pc üzerinden ekmeğimi kazanırım, kendimi bilgisayar manyağı (+yazılım-donanım+) olarak tanımlayan ben bile 2021de ilk defa gc lotosuna başvurmak aklıma geldi. Öncesinde gc web siteleri denk geliyordu dolandırma amaçlı olduğunu düşünürdüm veya başvurmanın zor ve kapsamlı olacağından üşenip hiç araştırmazdım bile. Şimdi bir gördük basitliği, çıkana kadar peşinden koştururuz artık.
''Ekmeği sessizlik içinde yemek gerekli''
Sevgiler