Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Hocam arkadaş orada yazmış zaten "Gitmek için 15-20k dolar gibi gerekliliklerin konuşulduğu bir yer için 500-1k $ arası ödemeyi yapabilmeli bence kişi." ben niyet okuyucu değilim nereden bilebilirim konunun ne olduğunu? :D Ben arkadaşın yazmış olduğu post üzerinden cevap verdim kendisine

• ⭐⭐

@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Kaldı 3 ay gibi kısa bi süre Allahım sen konuyu biliyorsun 🙄😅 @sytahmt

Amiiiiin :D

• ⭐⭐

@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@sytahmt Evet dogru. Su sekilde de olabilir sadece banka dokumu gosterirz paramiz cebimizde kalabilir. Boyle olmasa bile gercekten isteyen aileler, gencler bu parayi kaybetmeken cikma ihtimali yaninda gocunmaz.

Olabilir tabii ki bu arada ben para yatırma konusunda arkadaşla hemfikirim bence de başvuru için bi para yatırılmalı ama 1000 dolar da değil yani :D 50-100 arası bişey olsa bile öylesine başvuran adamlar zaten başvurmaz. Ciddi şekilde başvuru sayısı azalır

• @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@avar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@istanbuladami, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş yürekten temenni ediyorum. Umarım kalkmaz. Hatta bir ara forumda "başvurularda cüzi bir ücret alınsın" diye bir görüş paylaşmıştık bir zamanlar. Bu bütün başvuruları en az %60-70 aşağıya çeker ve gerçekten gidebilecek olanlar, ne istediğini bilenler adım atar demiştik. Halen de savunuyorum açıkçası. Umarım bu sene gerçekten sayılar milyonları bulmaz 🙏

@istanbuladami cevabım kişisel olarak şahsınıza değil sohbete katılmak istedim.

Vakti zamanın bir konuda cüzi bi ücret olsa keşke diye bende söylemiştim ve çok tepki çekmişti. Şuanda tek temennim yüksek bi ücret talep edilmesi. Gitmek için 15-20k dolar gibi gerekliliklerin konuşulduğu bir yer için 500-1k $ arası ödemeyi yapabilmeli bence kişi. Bu fikir için tepki gösterenlere falanda cevap bile yazamam artık bu saatten sonra. Ama 500-1k $ çok diyen kişi nasıl uçak bileti alacak onu bile anlamış değilim ben. İNŞALLAH hatrı sayılır bi ücret kuralı gelir.

(dediğin çok yüksek okadarını bende vermem diyen arkadaşlar için ön cevap. işte sende elen diye istiyorum zaten)

bunu ben her zaman savundum açıkçası 50 dolar bile olsa bence bir meblağ olmalı %40 azalır başvuru, kaybedenlerin parası ülkelerde çocuklara yönelik vakıflara bağışlansa gibi gibi. ama gerçekten sırf başvurmak için başvuranlar ve insanlardan habersiz başvuran firmalar yüzünden gerçekten isteyenler baltalanıyor.

Bizim istememizle olmayacak sonuç olarak ama bana kalırsa az para ile hiç para arasında bi fark yok. Alınan parayı nereye harcayacaklarıda bence çok önemli değil. Ama bence şu şekilde olabilir. Alının ücretler kazananlar için harc bedeli vs sayılır. Kazanamazsanız yada kazanmanıza rağmen gitmezseniz para yanar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

sonuçlanmayacak bir yazı dizisine tekrar hoşgeldiniz. en az 15 sayfa yazılacak sonuç diğer yazı dizileri gibi ucu açık kalacak.

• ⭐⭐

Greencard olayından iyice soğudum, uzaklaştım. O yüzden de mayıs sonrası pek gir(e)medim buraya.
    ama buradaki muhabbeti de özledim yahu...
    selam olsun herkese, özellikle de Orlando ekibine. Umarım herkesin keyfi yerindedir.

• @SUAT-GUNAY takım ikinci lige düştü

• ⭐⭐

@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Greencard olayından iyice soğudum, uzaklaştım. O yüzden de mayıs sonrası pek gir(e)medim buraya.
    ama buradaki muhabbeti de özledim yahu...
    selam olsun herkese, özellikle de Orlando ekibine. Umarım herkesin keyfi yerindedir.

Abi anca atlatmışsın sanırım yenilgiyi 😃

• ⭐⭐⭐⭐

Göçmenlik Avukatı Remzi Kulen az önce instagram hesabından DV24 için pasaport şartının kaldırıldığı kesinleşti diye paylaşım yaptı

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Göçmenlik Avukatı Remzi Kulen az önce instagram hesabından DV24 için pasaport şartının kaldırıldığı kesinleşti diye paylaşım yaptı

önene gelen başrucak kaç yıldır diyorum 160 dolar olmalı başvuru en az .!!!! ne diyelim ki :(((

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10 hay ağzına sağlık :) geçen sene de bu konu da çok tartışmıştık her sene bir dönem bu tartışılıyor sanırım :)

• ⭐⭐⭐

@serkanist sadece meraktan :) neden 160 :D

• Evet onu bende gördüm de detaylı kaynak vermemiş. Zaten şartın kaldırıldığını milyonlarca kişi biliyor DV Başvuru klavuzu açıklamadan ben kimsenin dediğine bakmayacağım. @Emre-Kurtulmuş

• Herkese selam, buralar gene dutluk olmuş :)
    Şaka bir yana, sonuçlar açıklandıktan sonra gidemeyenler kendilerini bir süre nadasa bırakmış benim gibi anlaşılan, muhabbet azalmış.

Kayıt tarihi yaklaştıkça tekrardan hareket artacaktır sanırım,
    Orlandogücü fanlarına ekstra selamlar :)

• ⭐⭐

Bu sene ben de artık yardımlarından dolayı @gucarslan @crazycells ve diğer tüm forum üyelerine teşekkür etmek istiyorum :D

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tolgasatir çünkü o kadar doları var son paranı verince genelde çıkar ya ondandır :)

• ⭐⭐

@ayvalik10 Heveslerini gideriyorlar. şöyle olsa böyle olsa. Sonuç, düşünceler burada kaldı :D Mesela başvurular açılsın ilk kez başvururuyorumcular, bana çıkacak, hissediyorumcular, yok para ile olsun yok böyle olsun. yok onun düşüncesini sevmedim benim düşünceme göre olsun hohoho böyle olsaydı dünya dışındaydık :D

• @Emre-Kurtulmuş peki mesela ne yazacak bilmiyoruz ama klavuz yayınlandığında pasaport şartı vardır yazdığında, ne olacak bu avukata kim güvenir.

• @Emre-Kurtulmuş size kesinlikle katılıyorum eskı zamanlarda bıle yasımgelmıs kemale dıyıp vazgecenlerı gordum bu forumda pasaport şartı kalkmaz umarım geçen sene iş yoğunluğundan pasaport çıkaramamışdım şimdi gerek iş için gerekse green kart için artık pasaport var

• Arkadaşlar selam, Almanya’dan çekilişe katılabilir miyiz? Düşükte olsa oraya gitme ihtimalim var oldu ki gittim yine de başvuru yapsam geçerli olur mu ve oradayken oranın adresini mi yoksa Türkiye’deki adresi mi yazmalıyım?

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ayvalik10A
    @kaanada84 yanlış başlıkta bu soruyu soruyorsun sana buradan kimse cevap yazmaz çünkü her sorunun sorulacağı başlık bulunmaktadır. Bu aşağıdaki sayfayı okursan aklında olan olmayan tüm soruların cevabını bulacaksın. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7664/dv2026-2026-green-card-lotosu-aşamaları/16504
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k