Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri


  • @coder olmaz merak etmeyin . Bol sans :)


  • @mindi Hayırlı olsun çok sevindik


  • Merhabalar, konsolosluga araba anahtarini aliyorlar miydi yoksa disariya emanetciye mi birakiyoruz?


  • @crazycells çok teşekkürler. Sizin bu süreçte yardımınız çok büyük, ilk günden itibaren sanki elli kez greencard almış gibi bilinçli hareket edebildim forum sayesinde. Emeğiniz için ne kadar teşekkür etsek az, sağolun



  • Arkadaslar merhaba, yarin sabah 7:30 da konsolosluk gorusmem olacak. Biliyorum defalarca kez konusulmustur fakat lutfen icinde bulundugum durumu mazur gorun.
    Dun ve bugunum tamamiyla evraklari toparlamakla gecti ve eski sayfalarin birinde ds260 belgesini de yaninda goturmus bir arkadas oldugunu farkettim.
    Tum evraklarim tamam fakat ds 260 ciktisini almadim bu dosya gerekli midir?

    Konsolosluk tarafindan gonderilen son hatirlatma mailinde boyle bir evrak istendiginden bahsedilmiyor, bahsediliyor ise de ben gozden kacirdim.
    Zahmet olmaz ise mulakat icin gerekli evraklari tam olarak birisi yazabilir mi?

    Ilginiz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

    Saygilar


  • @mertyilmaz ds260 çıktısını ben götürmüştüm ama sormadılar bile. Götürmesen de sıkıntı olmaz bence.


  • @aykman cok tesekkur ederim ilginiz icin cok sagolun


  • @mertyilmaz biz de goturduk ama sormadılar. götürmeseniz de olur diye okumuştum. bol sans


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    @barvas, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar, çok şükür ben de 9 Eylül'e mülakat gününü aldım. Diplomam kayboldui elimde yok. E-devletten mezuniyet belgesi alsam yeteli olur mu?

    Universite diplomasi mi?

    Yüksek lisans ve Doktora diploması. Her ikisini de E-devletten alabilirim. Yeterli olur mu acaba? Yeniden diploma çıkartmak epey uzun sürüyormuş.

    Bu diplomalara hayatiniz boyunca bir daha ihtiyaciniz olacagini dusunmuyor musunuz?
    Kaybolan diploma icin basvuru yapip neden yenisini cikartmadiginizi merak ettim de...

    Tabii ihtiyacım olacak da, mezun olduğum üniversite geçen sene ikiye bölündüğünden resmi prosedürler hala tamamlanamamış ve 2018 diplomalarını bile hala vermemişler. Üniversiteye sorduğumda başvurunuzu yapın ama en erken 1 senede veririz diyorlar.
    Sonuç olarak, sizce e-devletten alınan mezuniyet belgesinde sorun çıkar mı? Kesin bir talimat var mı orjinal diploma diye?


  • @cnpist tesekkur ederim cok sagolun


  • Arkadaşlar doktor randevusuna giderken, düzenli kullandığınız ilaçları , psikiyatri ilaçlarını kullanım planını getirin diyor. Bunun resmi bir belgesi var mıdır ? Yani e-devlet sitesinden mi alacağız ? Yardiminiz rica


  • @caglarcan Eğer kullandığınız ilaca dair elinizde ilaç raporu varsa onu götürün. (Raporunuz var ama elinizde değilse en son gittiğiniz eczaneden alabilirsiniz.)
    İlaç size raporsuz reçete edilmişse sadece ilacınızı götürün, doktorunuzun ön gördüğü tedavi süresini sorarlarsa ve biliyorsanız söylersiniz. Bu konuda stres olmayın.

  • Yasaklı

    @mertyilmaz istenen evrak dışında hiçbir şeyi götürme.. DS260 gereksiz kağıt israfı karşısında var zaten konsolosların. Bol şans!


  • @frozen Çok çok teşekkürler 😊


  • Arkadaşlar , Eylul 5'i için ABD den mülakat maili geldi.. Bundan sonra bir de Ankara evrak maili atiyormuş sanırım, o bana gelmedi. O mail ne zaman gelir tahmini ? ais kaydı ve doktor randevusu şimdiden yapabilir miyim ?


  • @caglarcan Mülakata 15 gün kala mail geldi bana. Gerekli evraklar detaylı bir şekilde açıklanmış. Mail gelmese de sıkıntı yapmayın. Zaten bu konunun ilk postunda evrak listesi detaylı bir şekilde yazıyor.

    AIS kaydını son güne kadar yapabilirsin. Numaranı yazarken dikkat et 2019eu00xxxxx olarak kabul ediyor.
    Doktor randevusu da mülakattan bir ay öncesine kadar yapılabiliyor yani 6 ağustostan önce yapamazsın.


  • @caglarcan selamlar, https://ceac.state.gov/ceac/ sitesinden dosyanın durumunu görebiliyorsun, Ankara nın evrak maili , dosya durumu değişmedikçe gelmez herhalde... Şu an "in transit" olarak görüyorsunuzdur diye düşünüyorum...


  • Merhabalar haftaya mülakatım var. Ödeme ile ilgili kafama takılan şeyler var. Unganlarda ve Konsoloslukta TL ile ödeme yapabilir miyiz? Eğer nakit ödersek para üstü vermiyorlar mı? Geçen bir arkadaş anlattı kuru sabit(6 TL’den) alıyorlar diye. şimdi dolar 5’e bile gerilese biz 6 TL’den mi ödeme yapacağız? Bide banka kartıyla da ödeme oluyor mu acaba?. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için sorularım fazla vereceğiniz naçizane cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2019 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar haftaya mülakatım var. Ödeme ile ilgili kafama takılan şeyler var. Unganlarda ve Konsoloslukta TL ile ödeme yapabilir miyiz? Eğer nakit ödersek para üstü vermiyorlar mı? Geçen bir arkadaş anlattı kuru sabit(6 TL’den) alıyorlar diye. şimdi dolar 5’e bile gerilese biz 6 TL’den mi ödeme yapacağız? Bide banka kartıyla da ödeme oluyor mu acaba?. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için sorularım fazla vereceğiniz naçizane cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Merhabalar, Unganlar ödeme yapacağımız zaman kur ne ise ondan aldı .Kredi kartından TL olarak cektirebilirsiniz . Ancak konsolosluk kur 5.63 iken kredi kartından TL olarak çektirmek istediğimizde net olarak 6 liradan kuru aldı.Bizde nakit dolar olarak ödedik.Para üstü veriyorlar ama bizden bozuk istediler. Amaç muhtemelen hızlı hareket etmek, belki de para üstü yoktu o an. Tavsiyemiz her ihtimale karşı net miktarla gitmeniz.


Benzer Başlıklar

  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    6k İleti
    603k Bakış
    ATA 1A
    bizde mayış 2025 ten beri I-130 onayı bekliyoruz
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum