Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Michigan, ABD'nin Ortabatı bölgesindeki eyâletlerinden birisidir. Michigan ismi yerli Amerikan dillerinden Ojibwe dilinde "büyük su" ya da "büyük göl" manasına gelen mişigama kelimesinden bölgenin ilk yerleşimcileri olan Fransızlar tarafından uyarlanmıştır.

    Michigan nüfus açısından ABD'nin 8. büyük eyaletidir. Eyâlet aynı zamanda Great Lakes adli büyük gölleri ile ünlüdür. Dunyada tatlı sulara kıyısı olan en büyük eyaletdir. Kayıtlı su taşıtları açısından ABD eyaletleri açısından 3. sıradadır. Eyaletteki hiçbir nokta bir göl kaynağına yaklaşık 10 km'den daha ve bir Great Lakes kıyısına 88 km'den daha uzak değildir.

    En büyük şehirleri Detroit, Grand Rapids, Lansing ve Ann Arbor'dur. Eyâletin başkenti Lansing'dir. Eyâlet Mackinac boğazının üstünde kalan Kuzey (Upper) Yarımada ve aşağıda kalan (Lower) Güney Yarımada olarak iki ayrı yarımada ve birçok küçük adalardan oluşur. Yeryüzünde ilk otomobilin yürümüş olduğu Woodward caddesi Detroit merkezinden dış banliyölere kadar uzanır. Bu tarihi olaya bağlı olarak halihazırda tüm dünyada en çok otomobilin üretildiği şehirdir. General Motors, Ford ve Chrysler firmalarının genel merkezleri ve birçok otomobil ve yan sanayisi fabrikaları Detroit'tedir. Eyaletin kuzeyi doğal turizm açısından (göller, ormanlar, kamp yerleri, sahil) kış aylarında sert olmasına karşın çekicidir.

    alt text

    Bayrağı :
    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Michigan eyaletinin yaşanabilecek şehirleri hakkında bilgi aşağıdaki linktedir.İncelemeniz ve faydalı olması dileği ile...


  • Dearborn da bir süre kalmıştım. Her yer Ford binası ile doluydu ve ilk gittiğimde Detroit te olduğumu sanıyordum. Orada yaşayan ev sahibimin bana söylediğine göre Dearborn Detroit ten farklı bir şehirmiş ve refah düzeyi biraz daha yüksekmiş. Fakat benim kaldığım yer Detroit te idi. Çok fazla terkedilmiş ev vardı, çok fazla obez insan vardı ve sokak kenarları hayat kadınlarıyla doluydu. Sağa sola polis baskınlar düzenliyordu. (ne için olduğunu bilmiyorum arada denk geliyordu)2 katlı bahçeli müstakil bir evin kirası 500usd civarındaydı.Tabi benim kaldığım yer muhtemelen Detroit'in veya Michigan'ın en mükemmel yeri değildir bunuda belirtmek gerekir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hayalet bir eyalet olan michigan da bulunan Edenville kasabası ve güneyinde yer alan Sanford kasabasının yaşayanlar varsa büyük geçmiş olsun. Baraj yıkıldığın için sular altında kalmış forumdan insanlar varsa nasıllar yazabilirler mi iyiler mi diye


  • Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum