@iremko, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak
merhaba ben miami de ogrenciyim schengen vizesi almak icin ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz ?
sorunuzu ilgili basliga tasidim, yukaridaki iletileri okuyabilirsiniz.
Critical skills çalışma iznim onaylandı arkadaşlar. Artık geriye sadece giriş vizesi almak kaldı.
Zaman çizelgesi de vereyim şimdiye kadar olan işlemler için.
28 Mart - İş teklifi
31 Mart - Vize işlemlerine bakan şirket benimle iletişime geçti ve süreç başladı
5 Nisan - İş teklifi veren şirket gerekli evrakları vize işlemine bakan şirkete yolladı.
11 Nisan - Başvuru taslağı hazırlandı ve bana onay için yollandı ve ben onay verdim.
12 Nisan - Başvuru son halini aldı ve bana imza için yollandı. Belgelerin çıktısını alıp imzalayıp sisteme yükledim.
14 Nisan - Sisteme yüklediğim imzalı belge onaylandı.
19 Nisan - Critical skills çalışma izni başvurusu resmen yapıldı.
... 1 Ay Sonra
19 Mayıs - Critical Skills çalışma iznim onaylandı.
Şimdiye kadar olan kısım böyle. Bundan sonra giriş vizesi kaldı bir tek. Onun da 10 gün sürdüğü yazıyor resmi web sitede. Şu linkten bakabilirsiniz. https://www.dfa.ie/irish-embassy/turkey/visas/visas-for-ireland-weekly-decisions-report/
İş vizeleri 10 gün sürüyormuş.
Tebrik ederim.
@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Bazı yorumlarda Litvanya vb ülkelerden çalışma izni aldıysanız o ülkeden başka yerde asla çalışamazsınız gibi yorumlar geliyor. Benimde kafam karıştı.
Birde ikinci bi sorum olacak. Şimdi ben burada emekliyim. Litvanya yada almanyada yasal olarak çalışsam buradaki maaşımda herhangi bir kesinti olurmu. Malûm zaten kuş kadar emekli maaşımız var.
@uzaysan, içinde söyledi: K.K.T.C. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)
@ibrahimasar, içinde söyledi: K.K.T.C. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)
Resimler
alt metni
alt metni
alt metni
alt metni
alt metniResimler gözükmüyor abi.
Resimler büyük. Sürükleyip atayım dedim, kb leri yüksek. Müsait bir zamanda ayarlayıp tekrar yükleyeceğim.
@iremko, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak
merhaba ben miami de ogrenciyim schengen vizesi almak icin ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz ?
sorunuzu ilgili basliga tasidim, yukaridaki iletileri okuyabilirsiniz.
@İpek-Dedemen-Erdur sitelerde yazan kriterlerden hangisi sizde var acaba
Italya Napoli'den deniz urunleri pazari. Karisik kizarmis deniz urunleri 5-7 Euro ve yaninda bira 1 Euro.
sicilya adasi italyan mafiasinin dogdugu yerdir..demek italyada zenginlesmis
@AZPWR Rica ederim ne demek 🙂 Aklınıza takılan her türlü şeyi sorabilirsiniz her zaman yardımcı olurum. Bu işler halledildi ve vize alındı. Peki şimdi ne yapıyoruz?
Bükreş havalimanına indik şehir merkezine en ucuz nasıl giderim? Bükreş'ten Targu Jiu şehrine en uygun nasıl giderim? Targu Jiu şehrine hangi ulaşım aracı ile giderim? Şehre vardım üniversiteye nasıl giderim? Yurda yerleştim. Peki oturum iznine (Permis de Şedere) nasıl ve nereden başvururum? Kartımdan Romanya'da ATM'den nasıl para çekerim? Komisyonsuz para çekmem mümkün mü? Hangi bankayı kullanmalıyım? Yanımda ne getirmeliyim? Domuz eti yemiyorum. Alacağım üründe/kırmızı ette domuz eti olup olmadığını nasıl anlarım? Romanya'da pahalı Türkiye'de ucuz olan şeyler nelerdir? Hangi telefon hattını almalıyım? Faydalı internet siteleri nelerdir?Gibi soruların yanıtlarına da ihtiyacınız olursa yazmanız yeterli 🙂
@DonTurcos Videodaki arkadasin azmi gercekten takdire deger. Ilkokul mezunu ve mobilyaci olarak Avrupa'dan degisik ulkelere is basvuruslari yapiyor ve Slovakya'da bir sirkete kabul ediliyor. Tahminimce kendisi mobilya ustasi. Birkac ay icerisinde vize islemlerini falan tamamlayip gidiyor.
@Ayhanes, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik
@birumut, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik
@Ayhanes maliyetleri yazabilir misiniz ?
ne iş yapmak istediğinize göre değişir fakat en hareketli şehri olan Budva'da yerleşik bir iş yeri ve kiralık ev için ortalama 15.000€ gibi bir maliyetle merhaba demek gerekiyor. Dediğim gibi bunun sebebi vatandaşlarımızın oraya gidip "kira takıp kaçma" alışkanlıkları.
15.000€ 'nun üzerine iş yeri açılış maliyetleriniz, şirket kurma, tadilat, hayat idamesi derken bir o kadar daha masraf çıkabiliyor önümüze. tabi bu rakamlar rahat etme üzerine.Turizm sezonunun toplamda 100 gün olduğunu düşünürsek başlangıçta 25.000€ - 30.000€ gibi bir meblağ beni ürküttü.
Aslında işyeri açma bedelleri aşağı yukarı 300€ civarında. Fakat kira sistemleri biraz farklı. Özellikle işyeri veya ev kiralayacak kişinin yabancı olduğunu anladıkları an fiyat x15 katına çıkıyor. Ve sezon ile sezon dışı fiyatlar aşırı tutarsız. Örneğin kış sezonunda Budva'da 5km bir mesafe için taksiye 1.8 € öderken yaz sezonunda 9€ civarı ödemeniz gerekiyor.
Budva Kale İçi'nde ev kiralamıştım. Elektrik ve su masrafları hariç kira bedelim 250€ idi, tabi şanslıydım çünkü herşeyden önce orada yerli arkadaşlar edinmiştim.
Zanatski center isimli bir yerde ofis kiralamıştık ve ofis kirası aylık 200€ civarında idi.
İnternet bağlatmamıştık komşumuz muhasebeci idi muhasebecinin internetini kullanıyorduk ve aylık 15€ ödüyorduk.
Emlakçılar sizlerden komisyon isteyemezler, emlakçılar komisyonlarını her zaman mal sahibinden talep etmek zorundalar bunu unutmayın.
İşini hakkı ile yapan danışmanlık büroları bulunmakta ancak siz "ben suya sabuna dokunmam 3-5 bin € öderim onlar halletsin" derseniz şirket açılış tutarları biraz artmakta.
Oturum kartınız olmadan araç satın alıp trafiğe çıkartamıyorsunuz fakat Türkiye ehliyetiniz ile sınırsız süre araç kullanma hakkına sahipsiniz.
Budva'da evler ve işyerleri lotlar halinde ayrılmış. Denize yakınlığına göre fiyat biçilmekte.
Karadağ halkı ister iş için ister turistik olarak gidin fark etmez oraya gittiğiniz anda sizi soyulmaya hazır tavuk gibi görüyorlar, buna nazaran kibar ve güler yüzlü insanlar.
Şahsi fikrim orada yapılabilinecek en iyi yatırım gayrimenkul yatırımları olacaktır. Haricen halkı fakir ve sezon dışı tamamen ölü bir bölge.
Gece hayatı ile ilgili yatırım yapmak isterseniz Budva'da tradational (geleneksel) müzik haricinde club olarak yalnızca bir mekan var ve orasıda sezonda kısa bir süreliğine açık. Harici tüm mekanlar tamamen geleneksel müzikler yapmakta ve dolayısı ile sezon harici iş yapabilineceğini sanmıyorum. Sezonda ise yerel halkı geleneksel mekanları seçerken , turistler ise bu mekanlara mecbur bırakılmakta.
Hatam var ise affoluna, sorularınız olur ise yanıtlamaya çalışırım.
Saygılarımla
@goksel, içinde söyledi: Bulgaristan ve Diğer Avrupa Ülkelerinde Oturum İzni
@rabbit62 TC vatandasiyla derken iki tarafta Türk olarak mı is bulup gittiler hocam.
İşi bulan kişiler TC vatandaşı, kuzenlerim ise çifte vatandaş.
İki ayrı çift olarak bir çift Fransa'ya diğer çift ise İsveç e gitti. Yaklaşık 1 ay sonra ise TC vatandaşı olan eşler hem çalışma hem oturma izinlerini almış ve çalışmaya başlamışlardı.
@DonTurcos doğrusun ben de onu kastetmiştim. Beni bıraktığım linkte de o şekilde yazıyor.
I agree with Sameh Nassr. You should be sure you are working with a good lawyer who is specialized on immigration cases. It is extremely important point and same here as well. Unfortunately we don’t know the laws, especially laws of a foreign country. Therefore we have to be picky to hire the right lawyer for representation. But as I indicated in my first message as long as you offered the necessary documents meeting all the procedures, this kind of cases are resulted in favour of appellant. Time frame depends on the bureaucracy which is different in every country. Here in US, this kind of residency cases is concluded in 4 to 6 months generally if there is not any requirement for further investigation because of ambiguity. I wish your residency card will be confirmed ASAP not becoming costly on you.
Anyways, I didn’t know that Pollard is a green country. In my imagination it is a blizzard country that is almost white throughout a year 🙂 I love snow...
@Nothing-Man, içinde söyledi: Slovak'ya Ve Schengen Ülkeleri Vekalet Vermek
Herkese tekrardan merhaba işlemin nasıl yapıldığını öğrendim, bu işlem ABD için de yapılıyor, diplomalarınızı bu işlem yapılarak götürmek avantajlı (olabilir).
Vekalet vermek için;
1-Notere gidip normal, vekalet işlem yapılıyor, Karşı tarafın tc isim yabancı uyruklu ise pasaport resmi
2-Vekalet yazısı alınıp yeminli tercümandan istenen ülke diline çevriliyor
3-Tekrar notere gidilip, 2 evrak tasdik ediliyor.
4-Kaymakamlıklardan Apostil işilemi gerçekleşiyor.Doğum belgesi, Diploma, evlilik evrakları için
1- yeminli tercümana gidilip çeviri yapılıyor
2-noter tasdiki gerçekleşiyor
3-Kaymakamlıktan Apostil yapılıyor.
Apostil Lahey antlaşması ile taraf ülkeler kendi ülkelerinde aldıkları resmi belgeleri, İmza atan diğer ülkelerde tanınmasını sağlıyor,
Bu noktada ABD de imza atan ülkelerden biri, diplomamızı bu şekilde düzenlesek bir artısı olur mu ? @crazycells Bilginiz var mı acaba?
Genelde ingilizceyse kabul ediyorlar, dolayisiyla apostile gerek olmuyor. ama isterseniz tabii ki apostilleyebilirsiniz de.
@byman, içinde söyledi: Hollanda vizesi ve adli sicil kaydindaki suc
Merhaba ben hollandaya gitmek istiyorum ama daha onceden acikta birakilmis esya hakkinda bir ceza aldim 4 yil 6 ay sizce hollandaya gitme imkanim var mi
Cezayi Turkiye'de aldiniz degil mi? Gocmen vizelerle pek alakasi olmadigi icin sorunuzu diger konudan ayirip farkli bir basliga aldim.
Hollanda'ya basvuracaginiz vize turundeki gerekli belgeler listesinde adli sicil kaydi gorunuyor mu? Hollanda'yi bilmiyorum ama ABD boyle bir belge istemiyor mesela, o nedenle adli sicil kaydinda suc olup da turist vizesi alanlar oluyor.
"hollanda dunyada ilk 200 deki okullardan master ya da doktora alanlara bir yil calisma izni veriyormus (search year visa), bu izni highly skilled immigrant vizesine de cevirmek daha kolaymis. normalde highly skilled immigrant vizesine basvurmak icin 3500 euroluk maas odeyen bir is bulmak gerekirken bu izinden cevirince min 2250 euro kazanmaniz halinde basvurabiliyormussunuz. turkiyedeki hicbir okulun ilk 200 e girmedigini hatirlatmama gerek yok sanirim. en iyi sirada suan sabanci var 500-550 bandinda."
https://ind.nl/en/work/Pages/Looking-for-a-job-after-study-promotion-or-research.aspx
Search Year Visa | Den Haag | Mynta Law Search Year
Dutch Highly Educated Migrant Search Year Visa Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/84939824
Ukrayna'da sinirsiz oturma ve calisma izni nasil alabiliriz? Bunun yolu yordami cesitleri var midir? Tek umudu Amerika'ya (us) baglamamak gerek alternatif ariyorum dolarin depar attigi gunlerde... artik turkiye de ne kadar fazla calisirsak calisalim paramizin bir degeri kalmiyor. gecen ay yuzduk yuzduk kuyruguna geldik sonunda o arabayi alacagim diyen bir kisi parasini yatirmadiysa artik 3 ay daha calismak zorunda. eskiden yesilkart icin vize mulakatinda 15 bin dolar 150 bin lira filan yapiyorken su anda 247 bin lira yapiyor... bu parayi ukrayna da daha kolay kazanabilecegimi dusunuyorum turkiyede omur gecmeyecek gibi. secimlerden sonra duzelirse ukraynadan geri donus yaparim. ilk gocmenlik deneyimimi ukrayna ile yapmak istiyorum cunku acilen ulkeyi terk etmem gerek. bir de ukrayna'nin vize-pasaport istemedigini arastirdim bu dogru mudur? simdiden bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim umarim konu baskalarinin da yararina olur.
@greenHasanHuseyin 90 zaten vizesiz gidebiliyorsun gidip orada sponsor bulursun en kestirme yöntemi yeni kimlik varsa atla uçağa gidersin
@greenHasanHuseyin Ukrayna son dönemlerde işi sıkı tutuyormuş
@ayvalik10, içinde söyledi: Ukrayna Gocmenligi
vizesiz oldugunu teyit ettim sagolasin abi fakat 17 yasindayim bu bi problem olusturur mu sponsor vatandas mi lokanta filan sponsor olur mu?
adıgüzel özelden yazsana bana biriki bilgi paylasayım
@Drywall cok faydali bir video 1000 izlenmeye sahip muhtemelen aratsam bulamayacaktim cok tesekkurler
Sanirim bu konuyu kitleyebiliriz