Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• . @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu @crazycells
    Hepinize merhabalar. EB2 NIW basvurusunda ailece bulunduk, su anda da VA'dayiz ve sureci bekliyoruz. Kizim burada okula gidiyor.
    --15 yasindaki kizima Sosial Service'den Medicaid almak icin muracaatda bulunsam,bu Green Card ve Vatandaslik konusunda ileriki zamanlarda sorun cikartirmi?
    -- Benim EAD ve SSN olmadigi icin calisma hakkim yok, eger ITIN alsam ve GC sahibi olan oglum ile beraber sirket kurarsak,bu durumda 1099 ile calisabilirmiyim?
    yardimlariniz icin onceden tesekkur ederim. saygilar

• @karabagli, içinde söyledi: EB2 NIW

. @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu @crazycells
    Hepinize merhabalar. EB2 NIW basvurusunda ailece bulunduk, su anda da VA'dayiz ve sureci bekliyoruz. Kizim burada okula gidiyor.
    --15 yasindaki kizima Sosial Service'den Medicaid almak icin muracaatda bulunsam,bu Green Card ve Vatandaslik konusunda ileriki zamanlarda sorun cikartirmi?
    -- Benim EAD ve SSN olmadigi icin calisma hakkim yok, eger ITIN alsam ve GC sahibi olan oglum ile beraber sirket kurarsak,bu durumda 1099 ile calisabilirmiyim?
    yardimlariniz icin onceden tesekkur ederim. saygilar

Sayın @karabagli
    Su andaki vize statünüz bilmiyorum. Ancak calisma hakkiniz yok ise ve buna ragmen calisacaksaniz kacak çalışmış olursunuz. ITIN almak veya 1099 ile sözleşmeli olarak çalışmak bunu değiştirmez. Çalışma izniniz olmadan çalışırsanız statu değişikliği durumunuzu da riske atmış olursunuz. Kızınız için de her eyaletin sağlık için izin verdiği konular farklıdır. Ancak Medicaid federal yardımdır ve federal yârdim alma hakkiniz olmadan federal yardım alırsanız sonra yesil kart ve vatandaşlık almakta kriziniz için problem yasarsınız (Public charge konusu).
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim. saygilar.

• Çalışma izniniz olmadan çalışamazsınız. 1099 ile ITIN alabilirsiniz. Eğer evde bir tax formu dolduran varsa almanızda fayda var. Ama eskiden 3 hafta ITIN alma süreci şu aralar 3 ay sürüyor. Yine de diyelim ki el sanatları ile uğraşıyorsunuz, bunu Etsy'den filan sattınız. ITIN ile tax return verebilirsiniz. Fena da olmaz.

Federal yardım almayın. Bir ara 944 diye bir form doldurtuyorlardı Biden geldi de vaz geçtiler. Orada o federal yardımları listelettiriyorlardı. Siz yine de almayıni
    Zaten kızınız belirli bir yaşın altındaysa ona sağlık hizmeti ücretsiz sanırım.

Ben greencardımı NIW ile aldım. Ailem geldi onlara greencard bekliyoruzç Bu kadar mı yavaşlık olur. Oluyor demek ki. Parmak izleri verildi. sağlık raporları alındı. Onlara IYIN aldım ki tax return için onları da yazabildim. Umarım sonraki tax return için SSN'leri olacak onların da.

• @ahmet-turan-koksal verdiginiz bilgiler icin cok cok tesekkur ederim. cevabim gecikti kusura bakmayin,bilgisayarimdaki bir sorundan dolayi ancak girebildim. aslinda bir saglik sigortasi da buldum ama yil suresince sadece 6 ay yapabiliyorlarmis. dolayisi ile en gec haziran ayindan sonradevam edemeyecegim. bu arada kizim 10.sinifta okuyor,(public high school) ona saglik sigortasini okul yapmadi, nasil ucretsiz olarak yararlanabilirim,onu yazinizdan tam anlayamadim. ne yapmam gerektigine dair yardimci olurmsunuz rica etsem.NIW sureci cok yavas gidiyor ama beklemekten baska da elimizden bir sey gelmiyor. her sey icin bir daha tesekkur ederim. selamlar,saygilar.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    148 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • EB-2 NIW Başvurusu Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    398 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @caez87, içinde söyledi: EB-2 NIW Başvurusu Hk. Merhaba Claudia Hanım, Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere'de tamamladıktan sonra hali hazırda Türkiye'de akademisyen olarak çalışmaktayım. CV'm ve diğer faaliyetlerimle EB-2 NIW için yeterli olabileceğimi düşünerek bu vize türüne başvurmayı düşünüyorum. Başvuruyu Türkiye'den yapacağım. Araştırdığım kadarıyla başvurunun ilk aşamasında I-140 formu, başvuru dosyası olarak oluşturulacak portfolyo ve vize ücreti olan 700 Dolar'ın ödeneceği kart bilgilerini içeren G-1450 formu bir araya getirilip bir dosya ile ABD'de ilgili Göçmen Ofisi'ne yollanacak. Fakat burada bir hususu anlayamadım, 700 Dolar'lık fee için muhakkak ABD menşeili bir bankanın kredi kartı bilgilerini girmemiz mi gerekiyor? Ben Amerika'da yaşamadım sadece B1-B2 vizem var geçerli 2 kez gidip geldim haliyle kredi kartım yok istesem de çıkaracağımı sanmıyorum. Buna dair bir çözüm yok mudur? İkinci olarak B1-B2 vizesi ile girip ABD içinden başvuru yapabilir miyiz bu imkan var mıdır? Yapabiliyorsak sonucu ABD'de bekleyebiliyor muyuz ve bu sürede çalışma iznimiz oluyor mu? Çok teşekkür ediyorum. Sayin @caez87, daha once sorunuzu atlamisim. Kusura bakmayin gecikmeli bir cevap oluyor. Odemeyi kredi karti ile yapmak zorunda degilsiniz. Degisik odeme yollari vardir. Odeme yontemleri sunlardir " You may pay the fee with a money order, personal check, cashier’s check or pay by credit card using Form G-1450, Authorization for Credit Card Transactions. If you pay by check, you must make your check payable to the U.S. Department of Homeland Security. " linki de budur https://www.uscis.gov/i-140 filing fee kismina bakabilirsiniz. ABDden bir avukat ile calisirsaniz avukat odemenizi yapabilir, ya da ABDde bir tanidiginiz var ise size bu yontemler icin yardimci olabilir. Bu basvuruyu ister TCden ister ABDden yapabilirsiniz, ancak turistik olarak gelirseniz genelde 90 gun gecmeden bir niyet degisikligini kabul etmedigimiz icin ve riskli olabilecegi icin bu basvuru genelde giristen 90 gun sonra yapilabiliyor. Basvuruyu suresinde yaparsaniz ve sartlariniz uygun ise bunu ABD icinde de bekleyebilirsiniz. Bu sure zarfinda calisma izniniz olmuyor.
  • 0 Oy
    3 İleti
    388 Bakış
    EylemE
    @claudia-j-muslu çok teşekkürler.
  • EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    3 Oy
    3 İleti
    568 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum? Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler Sayın @Jackhead, İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k