@claudia-j-muslu çok teşekkürler.
-
@Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
-
@vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?
@Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
-
@mümine, içinde söyledi: Domestic violence
Merhabalar,
Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim.
Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi.
Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu
İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı
Yanıtlarsanız çok sevinirim.Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.
-
@Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı
Merhaba,
Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
-
@neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu
@Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor?
Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur.
Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
-
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu
Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek.
Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim...
Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim.
Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
-
@Claudia-J-Muslu Cok tesekkur ederim, Claudia hnm cım.🙏
-
@addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu?
Merhaba,
Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim.
Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem;
Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım? J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş) J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim? E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı? E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim?Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager
-
@pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani
Merhaba,
2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum.
Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz?
2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim?
N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim?
Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv
Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz. -
@Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
-
@Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi
@mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi
Merhaba,
Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var.
Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar diliyorumMahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin.
Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin.
Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin. -
@cnpist, içinde söyledi: Bosanma ilami
Merhaba,
Esim 1994 senesinde bosanmisti, vatandaslik basvurusu esnasinda eski bosanma ilamlari da isteniyor. Bu ilami sadece yeminli tercumandan cevirip USCIS e yuklemek yeterli midir yoksa bir de noter tasdigi gerekir mi ? Bizim GC ler esimin lottery kazanmasi sonucu elde edildi ve 2019 kazananiyiz, evlilik yolu ile elde edilmis degil, her ikimiz de Turk vatandasiyiz . Tesekkurler simdiden. Kazanan esim bu arada .Sayin @cnpist, noter tasdikine ihtiyaciniz olmayacaktir. Bosanma ilaminin yeminli tercumesi yeterli olacaktir. Vatandaslikta yapilan degisiklikler nedeni ile "Good moral characer" yani ABD toplumuna faydali bir birey oldugunuza dair delilleri de basvurunuza eklemenizi tavsiye ederim. Buraya bakiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdf
-
Teşekkürler. Bizim dosyada kritik bir fark var: Babam 2015’te I-485 verdi ve 2017’de USCIS’in verdiği I-512 Advance Parole ile ABD’den ayrıldı (geri dönmedi).
Matter of Arrabally & Yerrabelly (BIA 2012) uyarınca AP ile yapılan ayrılış, INA 212(a)(9)(B) anlamında “departure” değildir; USCIS Policy Manual Vol.3/Part B/Ch.12 de “Advance parole alındıktan sonra ABD’den ayrılmak, 212(a)(9)(B)(i) anlamında departure sayılmaz” diyor.
Bu nedenle I-601A bizim için uygun görünmüyor (ABD içinden ve sadece 9(b) için). Konsolosluk yine de 9(b) derse I-601 (provisional olmayan) gündeme gelir.
Bu çerçevede CP aşamasında 9(b) uygulanır mı? Tereddüt olursa LegalNet advisory opinion talep etmek doğru olur mu? -
@Claudia-J-Muslu Cevabınız için öncelikle teşekkür ederiz. Peki, bu konuda kötü niyet olmadığını, kasıtlı gizleme olmadığını, DS260'a da eklediğimi, 10 yıllık evli olduğumuzu evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneği ve fotoğraflarla kanıtlayıcı belgelerle sunacağımı, sadece başvuru esnasında aceleden atladığımı belirten KCC' ye şimdiden bir mail göndersek yada konsoloslukta mülakatta belirtsek, yine de kesin diskalifiye olurmuyuz, hiç şansımız yokmu, çünkü yukarıda belirttikleri yazıda (your case may be disqualified.) yazıyor, bu belki diskalifiye olursunuz anlamına gelmiyormu, bu konuda örnek bir durum yaşanmışmıdır acaba, yani kesin diskalifiye olma durumumuz varsa mülakat tarihi alsak bile hiç vize mülakatına gidip boşuna masraf yapmayalımmı, yoksa küçük bir şansımız varsa bile mülakata gidip şansımızı deneyelimmi, çünkü 4 yıldır başvuruyoruz ve kazanmış olmamızın şansını bu şekilde kaybetmiş olacaksak çok üzüleceğiz, tabi yine yeni çekilişlere katılıp şansımızı deneriz, ancak kazanmışken bu şekilde kaybetmek çok üzecek. Cevabınız için şimdiden tekrar teşekkür ederiz.
-
@cnpist, içinde söyledi: ikametgah bildirimi
Merhaba, umarim sizinle alakasiz bir soru degildir bu soracagim. 4,5 senedir GC ile ABDde yasiyoruz ve iki kez adres degisimi yaptik. Oglum su an 20 yasinda , anne baba olarak adres degisiminde ikinci adres olarak Trdeki adresleri bildirdik ama bu sne farkettik ki oglumuz icin Trde adres kaydi yok. Konsolosluk bu konuda Trdeki il ve ilce nufus dairesine gitmesi gerektigini bildirdi. Turkiye ile hala baglarimz devam ettigi icin , bu TRde adres olmamasi oglum icin bir sorun cikarir mi , miras, mal devri vs acisindan. Tesekkurler
Sayin @cnpist, sizin konular Turk hukuku acisindan onem tasidigi icin bunu Turk kanunlarina hakim biri tarafindan yanitlanmasi daha uygun olur. Miras va bal devri Turkiyede olacaktir. ABD acisindan ABD ici adres degisikliklerini bildirmeniz gerekir. Turk adreslerine karismazlar. Eger Turkiyede ABD ile ilgili gocmenlik islemi gormeyi bekleyen bir aile uyesi var ise o zaman Turk adresinizin de guncel olmasi gerekir.
-
@BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi?
Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı;
Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı?
İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum?
Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım.
Teşekkür ederim
Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
-
@Ekto-Oktan, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı Ve Vize
Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak.
İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak
1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı?
2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok
3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek.
Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim...
Sayin @Ekto-Oktan, bu sucun esinizin green card surecine olumsuz etkisi olmaz. Bu suc sadece sizin green card surecinizi etkiler. Sucun arsivli sicil kaydinda gorunmemesi veya sicil kaydinin silinmesi durumun varligini degistirmez, bunu yine de bildirmek gerekir. Mahkeme sonucuna bakmadan, hukmu incelemeden bir sey soylemek mumkun degildir. Esiniz ABDli ise ve ona bu durum zorluk yaratacak ise I-601 waiver alma ihtimaliniz olabilir. Karar geldikten sonra bunu degerlendirmek dogru olur.
-
@cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak
@Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu?
Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir.
Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.
-
@aysagroglu, içinde söyledi: N400 Başvurusu ve evlilik kanıtları
Merhaba tesekkur ederim yanitlariniz icin kira sozlesmesini duzenledik vergilerimizide durumu izah edip sisteme yukledik ayni gun sabah onay aldik aksama dogru oath ceremony icin 14 temmuza gun aldim tesekkur ederiz yardimlariniz icin
Sayin @aysagroglu, tebrikler. Sizin adiniza cok sevindim. Vatandaslik en cok yardimci oldugumuz ve cok basarili oldugumuz alanlardan biridir.
-
@K-Ran, içinde söyledi: Iltica basvurusunda bulunan birinin GC Basvurusu
Hocam vize ile giriş yapıp bir süre sonra ilticaya başvurmuş birinin ilticası red olursa o kişi e2 ye başvuru yapabilir mi ?
bu arada geçen trump döneminde vize ile ilticaya başvuru mahkeme süresi kısaltılmıştı acaba şimdi durum farklı mı ? teşekkürler şimdidenSayin@K-Ran, iltica basvurusu red olunca ABDden cikmak gerekecektir. Verilen karara bagli olarak genelde ABDye giris yasagi sozkonusu olabilir. O durumda E2 basvurusu yapilamaz.
-
. @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu @crazycells
Hepinize merhabalar. EB2 NIW basvurusunda ailece bulunduk, su anda da VA'dayiz ve sureci bekliyoruz. Kizim burada okula gidiyor.
--15 yasindaki kizima Sosial Service'den Medicaid almak icin muracaatda bulunsam,bu Green Card ve Vatandaslik konusunda ileriki zamanlarda sorun cikartirmi?
-- Benim EAD ve SSN olmadigi icin calisma hakkim yok, eger ITIN alsam ve GC sahibi olan oglum ile beraber sirket kurarsak,bu durumda 1099 ile calisabilirmiyim?
yardimlariniz icin onceden tesekkur ederim. saygilar -
@karabagli, içinde söyledi: EB2 NIW
. @Claudia-J-Muslu @Yusuf-Saraçoğlu @crazycells
Hepinize merhabalar. EB2 NIW basvurusunda ailece bulunduk, su anda da VA'dayiz ve sureci bekliyoruz. Kizim burada okula gidiyor.
--15 yasindaki kizima Sosial Service'den Medicaid almak icin muracaatda bulunsam,bu Green Card ve Vatandaslik konusunda ileriki zamanlarda sorun cikartirmi?
-- Benim EAD ve SSN olmadigi icin calisma hakkim yok, eger ITIN alsam ve GC sahibi olan oglum ile beraber sirket kurarsak,bu durumda 1099 ile calisabilirmiyim?
yardimlariniz icin onceden tesekkur ederim. saygilarSayın @karabagli
Su andaki vize statünüz bilmiyorum. Ancak calisma hakkiniz yok ise ve buna ragmen calisacaksaniz kacak çalışmış olursunuz. ITIN almak veya 1099 ile sözleşmeli olarak çalışmak bunu değiştirmez. Çalışma izniniz olmadan çalışırsanız statu değişikliği durumunuzu da riske atmış olursunuz. Kızınız için de her eyaletin sağlık için izin verdiği konular farklıdır. Ancak Medicaid federal yardımdır ve federal yârdim alma hakkiniz olmadan federal yardım alırsanız sonra yesil kart ve vatandaşlık almakta kriziniz için problem yasarsınız (Public charge konusu).
Teşekkürler. -
@Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim. saygilar.
-
Çalışma izniniz olmadan çalışamazsınız. 1099 ile ITIN alabilirsiniz. Eğer evde bir tax formu dolduran varsa almanızda fayda var. Ama eskiden 3 hafta ITIN alma süreci şu aralar 3 ay sürüyor. Yine de diyelim ki el sanatları ile uğraşıyorsunuz, bunu Etsy'den filan sattınız. ITIN ile tax return verebilirsiniz. Fena da olmaz.
Federal yardım almayın. Bir ara 944 diye bir form doldurtuyorlardı Biden geldi de vaz geçtiler. Orada o federal yardımları listelettiriyorlardı. Siz yine de almayıni
Zaten kızınız belirli bir yaşın altındaysa ona sağlık hizmeti ücretsiz sanırım.Ben greencardımı NIW ile aldım. Ailem geldi onlara greencard bekliyoruzç Bu kadar mı yavaşlık olur. Oluyor demek ki. Parmak izleri verildi. sağlık raporları alındı. Onlara IYIN aldım ki tax return için onları da yazabildim. Umarım sonraki tax return için SSN'leri olacak onların da.
-
@ahmet-turan-koksal verdiginiz bilgiler icin cok cok tesekkur ederim. cevabim gecikti kusura bakmayin,bilgisayarimdaki bir sorundan dolayi ancak girebildim. aslinda bir saglik sigortasi da buldum ama yil suresince sadece 6 ay yapabiliyorlarmis. dolayisi ile en gec haziran ayindan sonradevam edemeyecegim. bu arada kizim 10.sinifta okuyor,(public high school) ona saglik sigortasini okul yapmadi, nasil ucretsiz olarak yararlanabilirim,onu yazinizdan tam anlayamadim. ne yapmam gerektigine dair yardimci olurmsunuz rica etsem.NIW sureci cok yavas gidiyor ama beklemekten baska da elimizden bir sey gelmiyor. her sey icin bir daha tesekkur ederim. selamlar,saygilar.
-
Kilitlendi
admin
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k