Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB2 mi EB3'e mi uygunum?

• Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

Sayın @Jackhead,
    İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    100 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @kovgar, içinde söyledi: "Operasyon Uzmanı" pozisyonu için hangi çalışma vizesi uygun? Merhaba. Öncelikle çalışma vizesi altında tüm başlıkları okudum fakat bana uygun hangi vize karar veremedim. Amerika'da bir firma ile görüştüm, onaylandım ve vize işlemleri konusunda bana yardımcı olabileceklerini söylediler. İş ünvanı "Operasyon Uzmanı" olarak geçiyor. Ve benim 6 yıllık iş tecrübem var. 23 yaşındayım. Lise mezunuyum. Benim için hangi vize türü uygundur? Sayin@kovgar, ABDde cok degisik is vizeleri vardir. Sizin ozgecmisinize bakmadan ve pozisyona bakmadan, vizenin size uygun olup olmadigini belirlemek mumkun degildir. Ancak eger sizi direkt olarak yesil karta sponsor ediyorlar ise EB-3 olma ihtimali olabilir. Buraya bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3
  • Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    308 Bakış
    Er RaynE
    @Claudia-J-Muslu nazik cevabınız için teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    3 İleti
    390 Bakış
    EylemE
    @claudia-j-muslu çok teşekkürler.
  • EB2 NIW

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    K
    @ahmet-turan-koksal verdiginiz bilgiler icin cok cok tesekkur ederim. cevabim gecikti kusura bakmayin,bilgisayarimdaki bir sorundan dolayi ancak girebildim. aslinda bir saglik sigortasi da buldum ama yil suresince sadece 6 ay yapabiliyorlarmis. dolayisi ile en gec haziran ayindan sonradevam edemeyecegim. bu arada kizim 10.sinifta okuyor,(public high school) ona saglik sigortasini okul yapmadi, nasil ucretsiz olarak yararlanabilirim,onu yazinizdan tam anlayamadim. ne yapmam gerektigine dair yardimci olurmsunuz rica etsem.NIW sureci cok yavas gidiyor ama beklemekten baska da elimizden bir sey gelmiyor. her sey icin bir daha tesekkur ederim. selamlar,saygilar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k