Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB2 mi EB3'e mi uygunum?

• Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

Sayın @Jackhead,
    İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    148 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    726 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

3
    0 Oy
    3 İleti
    470 Bakış
    Güven Carmen TekG
    @Claudia-J-Muslu şuan icralık gözüküyor bu sorun yaratır mı acaba hocam
  • E-ticaret ile E-1 vizesi

6
    3 Oy
    6 İleti
    389 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ender-0, içinde söyledi: E-ticaret ile E-1 vizesi Merhaba. Bizim bir yılı aşkın süredir satış yaptığımız bir e ticaret dükkanımız var. Satışlarımız artan bir grafik seyretmekte ve ilk yıl toplam 120 bin dolarlık satışımız oldu. Satışlarımızın en az %90'lık kısmı ABD'ye. Kargo masraflarını düşürmek için Amerika'da bir şirket kurarak depo ve ofis açmayı düşünüyoruz. Bunun için öncelikle B-1 gibi bir vizeyle ABD'ye gidip orada şirket kurup ticarete mi başlamalıyız, yoksa zaten hali hazırda buradan ticaret yapıyor olduğumuz için konsolosluğa E-1 için başvurabiliyor muyuz? Sayın @ender-0 , Anlattığınız iki yolda mümkündür. TR’den yapılan E-1 başvurularında E-1 vizesine onay vermek için ticaret hacmini daha fazla isteyebiliyorlar. B-1 yolu daha garantili olur. Ancak henüz gerçekleşmemiş olsa da daha fazla bir ticaret siparişi ve hacmi gösterebiliyor iseniz o zaman E-1’de direkt olarak başvurabilirsiniz. Şu aşamada 120 bin dolarlık satış E-1 onayı almak için yeterli olmayabilir. Bir kere vize reddi aldıktan sonra onu olumluya çevirmek çok daha zordur. O yüzden bir avukatla çalışmanızı tavsiye ederim. Doğru zamanlama çok önemlidir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k