Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB2 mi EB3'e mi uygunum?

• Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

• Bu ileti silindi!

• @Jackhead, içinde söyledi: EB2 mi EB3'e mi uygunum?

Merhaba, Amerikaya şirket içi transfer olma durumum bulunuyor. Şöyle bir sorum bulunuyor; eğitimim mühendislik üzerine. 15 yıllık iş deneyimimin son 8 yılında aynı şirkette mühendislik değil finans alanında çalıştım ve müdür seviyesindeyim. Amerikadaki pozisyon da finans alanında manager pozisyonu ancak altında çalışanı bulunmuyor. Eğitimim mühendislik olsa bile, 8 yıldan fazla finans deneyimim olduğu için EB2 kategorisinden green card'a başvurabilir miyim?( Master'ım yok,) yoksa EB3'e mi uygun olur? çok teşekkürler

Sayın @Jackhead,
    İşe alınacağınız pozisyon ile sizin özgeçmiş ve tecrübenizin uyumlu olması çok önemlidir. Aksi halde işyeri sizin için sponsor olsa bile ret alabilirsiniz. İşin tanımı ve özgeçmişine bakmadan hangi kategoriye uygun olduğunuz belirlemek mümkün değildir. Şirket içi transfer söz konusu ise L1 vizesi ile transfer yapabilirsiniz. Bazı şirketlerin L1 blanket başvuruları olduğu için transfer çok kolay olmaktadır. Transferden sonra genelde EB2 veya EB3 yeşil kart sureci baslar.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• f1 vizesi ile e ticaret

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    158 Bakış
    ata_kskA
    @Claudia-J-Muslu Çok teşekkür ederim , iyi çalışmalar
  • E2 vizesini sahip olan biri sponsor olabilir mi?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    253 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @waterman, içinde söyledi: E2 vizesini sahip olan biri sponsor olabilir mi? Öncelikle herkese kolay gelsin şimdiden soruma cevap verdiğiniz için tesekkur ediyorum. E2 vize sahibi olan biri EB vizelerine sponsor olabiliyor mu? Eğer olabiliyorsa bunun için gerekli belirli şartlar var mıdır? Sonucunda E2 göçmen olmayan bi statü , bu statüyle birine green card sponsoru olabilmesi olası mıdır? Sayin@waterman, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Yesil kart sponsorlugu sadece ABD vatandaslari ve yesil kartlilarin yapabilecegi bir durumdur. E2 vizesi EB kategorili daimi kalis sureclerine zor da olsa degisebilmektedir. Yani gocmen olmayan vizeden gocmen vizeye degisim mumkundur.
  • 1 Oy
    2 İleti
    243 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yukojo01, içinde söyledi: Greencard çıkması j1 vize görüşmesini olumsuz etkiler mi? Merhaba, Eğer greencard çıktıysa j1 vize görüşmesini olumsuz yönde etkiler mi? hatta alma şansın 0 gibi bir şey dediler. ne düşünüyorsunuz bu durumda? ds formunu türkiyedeki konsolosluğa göre doldursam , vizeyi almak için mecburen buraya gelmek zorunda kalacağım için j1 için görüştüğümüz vize memuru olumlu bakar mı? Veya hiç doldurmadan mı görüşmeye gitmeliyim? Sayın @yukojo01, j1 vizesi göçmen niyeti olmayan bir vizedir. Bu vize türünde siz ülkenize döneceğinizi belirtiyorsunuz. Yeşil kart ise ABDde daimi kalış niyeti içerir. Ancak DV yolu ile kazanılan yeşil kartı alma garantili olmadığı için j1 ile çelismediğine dair bazı iddialarda bulunulabilir. Yine de DS 260 formunu doldurursanız j1 görüşmeniz olumsuz etkilenebilir. Çünkü bu formu doldurmak göçmenlik niyetini bildirmek demektir. En iyisi j1i aldıktan sonra DS 260 formunu doldurmak -yinede ABDye girişte problem yaşayabilirsiniz- veya yapabiliyorsanız ABDden adjustment of status yolu ile yeşil kartı almaya çalışmak olacaktır. Bu durumda DS 260 formunu doldurmanıza gerek olmaz. Direkt ABDden başvurunuzu I-485 formu ile yaparsınız ( eğer 2 yıl TCye dönüş şartınız yok ise eğer var ise waiver yapmanız gerekecektir.)
  • ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim?

Kilitli Taşındı Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zLucas, içinde söyledi: ilticadan sonra E2 vizesi alabilir miyim? 2018 tarihinde amerika’da iltica ettim, 2019 yilinda ise ailemin kaza gecirmesi sonucunda ve artik turkiye’de bana tehtit olusturacak kisinin hapise girmesi sebebiyle turkiye’ye temelli donus yaptim (ulkem benim icin artik guvenli durumundaydi) simdi ise esim ile birlikte amerika’da is acmak istiyorum, sizce e2 vizesine basvurabilir miyim? daha once iltica edip ulkeme geri donmem e2 vizesi alirken problem yaratir mi? Sayın @zLucas, Bu konu problem yaratabilir. İlticaya başvurduktan sonra başvurunuzu geri çektiniz mi, açıklamada bulundunuz mu? E2 vizesine başvurmak icin mutlaka önceki bu iltica durumunu açıklamanız gerekecektir. Açıklamanız ne kadar mantıklı ise E2nin bu konudan dolayı reddedilmemesi o kadar yuksek ihtimal olur. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k