Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Damla-Yalçın, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Herkese merhabalar,
    Tax return icin bir muhasebeci ile calistim. Sadece kendim icin dolduruyorum es/cocuk yok. W2 ile calistim ve her ay saglik sigortami odedim. Bunlara ragmen 500 dolardan fazla geri odemem cikti. Muhasebeci bu durumun saglik sigortasi ile igili oldugunu soyledi. Bu konuda bilgiyi ne getcovered nj den ne IRS den bulabildim. Nereden bakabilirim ya da bilginiz var mi? Bu normal bir borc mu yoksa fazla mi anlamak istiyorum.

    Tesekkurler

    Geliriniz ile ilgili bir durum olabilir.

    "Similar to the Advance Premium Tax Credit (APTC), New Jersey residents will qualify for these savings based on income. Tax households with annual incomes up to 600% of the FPL will receive NJHPS. An individual with an income of up to $81,540 and a family of four who makes up to $166,500 can receive state subsidies to lower the costs of health coverage. These savings are in addition to federal financial help. Anyone who qualifies will be able to see a lower premium when using our plan comparison tool or after filling out an application."

    Ayrıca vergi bildirimini popüler uygulamaların (Tax Slayer, Cash App Tax...) birinden doldurup karşılaştırma yapmanızı öneririm. Vergi danışmanları pek çok yanlışlar yapabiliyor veya sizin durumunuzu anlayamayabiliyor.


  • @Damla-Yalçın buyuk ihtimalle sene basinda saglik sigortasi yaptirirken ya da yenilerken 2022 yili icin tahmini olarak beyan etmis oldugunuz geliriniz realitede tahmininizden daha yuksek oldu. O yuzden fark odeyeceksinizdir. 500/12=41.66 dolar/ay az odeme yapmis oldugunuz icin.


  • Merhaba Sayın @knnrn ,

    Tax return için çalışma yaparken; foreign bank account sorusu ile karşılaştım ve sizlere danışmak istediğim bir konu var.

    IRS - FBAR linkinde aşağıda ki maddeler mevcut;

    ...But, you don’t need to report foreign financial accounts that are:

    • Correspondent/Nostro accounts,

    • Owned by a governmental entity,

    • Owned by an international financial institution...

    Yanlış mı yorumluyorum emin olamadım; Ziraat Bankası, 2. maddeye dahil değil midir? Ve bu durumda FBAR doldurulması yine de gerekli midir?


  • Bu senenin vergi iadesini de Turbotax ile doldurmaya basladim ama turbotax canimi sikti yine. Gecen sene ilk defa beyan yaptigim icin 80 dolar odemistim, amaan neyse demistim.

    Bu sene 94 dolar istiyor. Nedeni de suymus; benim HSA hesabim var o yuzden deluxe almam gerekiyormus. 50 dolar. isin saka gibi olan kismi ise normalde bedava surumde eyalet vergi iadesi bildirimi de ucretsiz ama deluxe edition'da o da paraliymis ona da 45 dolar gibi birsey istiyor.

    Yani cok buyuk paralar degil, sonucta hizmet aliyoruz birseyler de odememiz gerekir ama Turbotax'in cakalligi cok, son ana kadar size soylemiyor deluxe almaniz gerektigini, secenek de vermiyor.

    Benim amex kartimda bir deal'im var, turbotax'e 50 dolar ve ustu harcarsam 10 dolar cash back veriyor, ama bunu da kullanamiyorum cunku Turbotax'in bana verdigi tek secenek vergi iade tutarindan duselim 94 dolari oluyor, kredi karti ile pesin odemeyi kabul etmiyor.

    Yani kisacasi ufak bir miktar ama canimi sikti Turbotax, cakallik gibi hissediyorum yalan yok yoksa 94 dolarinda degilim. Ama boyle cakal cakal yaptiklarinda bu isi midem eksidi.

    Benim durumum kisaca su;

    1. W-2 ile sabit calisanim. Esim de W-2 ile sabit calisan. Baska bir gelirimiz yok. Faiz gelirimiz depozitolardan vs tas catlasin 2 dolar falandir.
    2. HSA hesabim var sirketim saglik sigortasi uzerinden. Buraya sirket benim adima 2500 dolar yatirdi sene boyunca.
    3. Saglik sigortasi icin toplamda 2,724 dolar odemisim 2022 boyunca. Bu tutar sanirim vergilendirilebilir kazanctan dusuruluyor cunku pre-tax olarak gorunuyor paychecklerimde.
    4. New Jersey'de yasiyorum.

    Benim durumum bu, basit bir muhasebem var yani. Bu durumda Turbotax yerine onerebileceginiz program var midir yoksa vereyim 94 dolari turbotax'a he diyip geceyim mi? Gecen sene TT ile yaptigimda sonuctan memnundum, 8 subat'ta doldurmusum formu gecen sene. bir hafta icinde federal, iki hafta icinde de eyalet odemesi gelmisti.


  • @eire Baska bir tax platformda da deneyin. Tax act, tax slayer, cash app tax vb gibi...


  • @kronos Hesap devlet bankasinda olabilir ama sonucta size ait. Hesap devlete ait degil. O yuzden, o gosterdiginiz madde size uygulanamaz diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eire Ben yıllardır aynı uygulamayı ücretsiz kullanıyorum. Bu yıl da aynı şekilde yaptım, Cash App Tax ile kullandım. Size de tavsiye ederim.
    Bizim de HSA hesabımız var ama vergi beyanında bununla ilgili bir bildirim yapmadım çünkü W-2 formunda zaten bu tutarlar düşülmüş olarak veriliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kronos Ben de @MySea ile aynı fikirdeyim, hesap devlet bankasında ama mülkiyeti size ait.


  • @MySea @knnrn Cevabınız için çok teşekkür ederim.


  • Merhaba,

    Amerikaya Eylül sonu geldik ve toplamda 29k kazanmışım, evliyim henüz çocuğumuz yok.

    TurboTax 5k vergi iadesi veriyor, bir yanlışlık olabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vartorian, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Merhaba,

    Amerikaya Eylül sonu geldik ve toplamda 29k kazanmışım, evliyim henüz çocuğumuz yok.

    TurboTax 5k vergi iadesi veriyor, bir yanlışlık olabilir mi?

    Uygulamaya girdiğiniz bilgilere göre 5 bin dolar fazla vergi ödemişsiniz. W-2 formunda kesilen vergi miktarını kontrol edin. Vergi beyanını "married filed jointly" şeklinde yaptıysanız gelirinizin 25900 dolarlık kısmı vergiden muaf. Kalan tutar için de fazla bir vergi çıkmaz.

    Bu arada, vergi iadesi miktarının kullandığınız vergi uygulaması ile ilgisi yok. Maaşınızdan kesilen vergi miktarına bağlı. İşe girerken doldurulan W-4 formuna göre vergi kesiliyor.


  • @vartorian W2 formunda block #2 daki miktara bakin. Sizden kesilen federal vergi miktari. Eger baska etkileyecek durum yoksa, size $5k tax refund veriyorsa, buyuk ihtimale block #2 daki miktar $5,400 civarlarinda olmali. Oyle ise, sonuc dogru.

    Aksi takdirde, etkileyen baska birsey var veya siz bilgi ve rakamlari girerken, sorulari cevaplarken bir yanlislik yapmis olabilirsiniz.


  • @knnrn & @MySea Cok tesekkurler.

    W2 formunda block #2 deki miktar 4233.94USD yaziyor(Federal Income tax witheld), burdan sanirim 3.927USD aliyorum ve State return 1.192USD.


  • @vartorian

    Federal vergi:

    29000-25900=3100 (Standard deduction dusulunce vergiye tabii olan kisim)

    3100/10%= 310 (odemeniz gereken vergi)

    4233.94-310= 3923.94 (federal refund)

    Sizinki 3927 diye hesaplanmissa, 29000 income da kusurlu bir miktar var sanirim. 🙂

    Eyalet vergisini bilemem, eyaletine gore degisir...

    Bence gelirinize ve sizden kesilen federal vergiye gore oldukca normal bir sekilde refund aliyorsunuz. Gule gule harcayin! 🙂


  • @MySea Cok tesekkur ederim icim rahatladi yanlis bisey yaptim diye korkmustum, evet kusurat ile birlikte 29.808 USD 🙂


  • @vartorian, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani

    Merhaba,

    Amerikaya Eylül sonu geldik ve toplamda 29k kazanmışım, evliyim henüz çocuğumuz yok.

    TurboTax 5k vergi iadesi veriyor, bir yanlışlık olabilir mi?

    L1 le gelmisiniz diye gördüm imzanızda. Öyleyse galiba sizinde Substantial Presence Test e girmeniz gerek ve gecemiyorsunuz. Benim durumumda benzer. Aşağıdaki başlığa bir bakarsanız benimle aynı durumda olabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6227/h1b-ile-tax-return


  • @knnrn anladim. dediginiz sekilde kontrol edeyim o halde tesekkurler cevabiniz icin


  • Ben W2 bilgilerini girdikten sonra $2500 iadem gozukuyor. Fakat benim $6000 dolar rideshare kazancim daha var. Bu kazanci turbotax e girince iademin $2000 i gidiyor. Mileage reimburse de girdikten sonra gelen deger bu. 6k ya 2k vergi fazla degil mi? Yoksa ben mi yanlis giriyorum.


  • Merhaba Uber driver olan J2 vizeli esim icin vergi iade formu doldurmakta sikintimiz cok buyuk. Uber 1099 formlarindan hic birini gondermedi, geliri $20K alti oldugu icin. Ancak okugum kadariyla da yillik gelir ozetini , vergi iadesi formuna doldurmamiz gerekiyormus. Bu yillik gelir ozeti (Uberin gonderdigi) sadece gross/net gelir, expanses, taxes ve fees gibi seyleri iceriyor. Kimden nasil yardim alabilirim? TurboTax’i kullanamiyiruz Non-residen alien oldugumuz icin (onlarda 1040NR yok). Bunu danisabilecegim gocmen vergi bildirme isinde uzman birileri veya kurumlar var midir? Tesekkurler


  • @Mihok w2 kazancınız yüksekse rideshare den gelen ilave 6000 sizin total incıme ı bir üst tax level e taşıyabilir. Ayrıca rideshare income için soc sec ve medicare tax lerin tamamını siz ödersiniz. Toplamı 15% gibi birşeydi sanırım.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 24
  • 113
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum