Merhabalar. Çoookkk uzun bir süreci çok şükür bugün tamamladık! 🙏🏻 Görüşmemi yaptım, vizemi aldım. Bekleyen herkese kolaylıklar diliyorum, bizler gibi dürüstçe bu yolda emek veren herkesin umutları tez vakitte yeşersin inşallahhh!.. 🤗
Birazcık dinlendikten sonra mülakat deneyimimi detaylıca yazacağım.
-
@özümm evet normal sonra issued yazar ve gönderilir
-
Merhabalar. Çoookkk uzun bir süreci çok şükür bugün tamamladık! 🙏🏻 Görüşmemi yaptım, vizemi aldım. Bekleyen herkese kolaylıklar diliyorum, bizler gibi dürüstçe bu yolda emek veren herkesin umutları tez vakitte yeşersin inşallahhh!.. 🤗
Birazcık dinlendikten sonra mülakat deneyimimi detaylıca yazacağım. -
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
-
Merhabalar, biz Mayıs ayında uzatma için başvuruyu yapmıştık uzatma mektubumuz hemen gelmişti ama kartımız halen gelmedi, süreç hakkında bilgisi olan varmı?
-
@historian Cevabınız için çok teşekkür ederim. Umarım sizin dediğiniz gibi olur🙏🙏
-
Ankara konsolosluğu biliyorsunuz son yıllarda daha çok Afganlılara göçmenlik vizesi vermekten bizlere zaman bulamıyordu Trump ın ilk işi bu vize tipini durdurmak oldu.
-
Tebrik ederim. Sürecin sonraki aşamalarında bol şans, bebeğinize ailesi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum 🙏🏻
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi . -
K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
-
Evlilik yoluyla yapılmış greencard başvuru sürecindeyken interview öncesi gelen seyahat izniyle tek başına Türkiye'ye giden var mı? Geri dönüşte herhangi bir problem yaşadınız mı?
-
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
-
@lily, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Evlilik yoluyla yapılmış greencard başvuru sürecindeyken interview öncesi gelen seyahat izniyle tek başına Türkiye'ye giden var mı? Geri dönüşte herhangi bir problem yaşadınız mı?
Size gelen Advance Parole dokumani ile ABD disina cikip daha sonra geri girebilirsiniz. Herhangi bir problem yasamazsiniz.
-
@platon, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Benzer şekilde, ögrenmek istediğim: USA de iken statü değişikliği ve GC basvurusu yapmış olarak, henüz GC çıkmadan USA dışına çıkabilirmiyiz? Bu günlerde CA da USA vatandaşının ebeveyni için başvurusu sonrası GC tamamlanmasına kadar gecen süre hakkında, yaklaşık fikriniz var mı?
Hangi vize ile AOS'ye basvurdunuz?
Eger AOS surecindeyseniz ABD disina cikmamalisiniz, eger I-131 basvurusu yapmadiysaniz ve ABD disina cikarsaniz AOS sureciniz iptal edilebilir.
Su basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/
-
Merhaba,
Esim icin evlilik yoluyla green card surecindeyiz ve bu hafta advanced parole dokumani onaylandi. Turkiye'ye gitmek istiyoruz, biletlere baktigimda en uygunlarinin Almanya aktarmali oldugunu gordum. Almanya Turk vatandaslarindan normalde transit vize istiyor ama gecerli bir ABD vizesi varsa bundan muaf tutuluyor ancak advance parole dokumanini kabul etmiyor. (https://www.germany.info/blob/917514/866be06154cffee060c3603d308b6485/airport-transit-country-list-data.pdf)
Bu durumda su an gecerli olan B1 vizesiyle Almanya aktarmali seyahat edebiliyor muyuz? Yoksa ABD'ye geri donuste girisi advance parole ile yapacagimiz icin Almanyadaki clearance checkde bir sorun yasar miyiz?
Bu soruyu Alman konsolosluguna sordum ancak yanit alamadim. Simdiden tesekkurler -
@lily basvuruduktan ne kadar sure sonra aldiniz seyehat iznini ?
-
Merhabalar 19 mayis 2023 tarihinde I-130 ve I-131 formunu doldurduk. Calisma iznim 1.5 ay icerisinde geldi fakat seyahat iznim hala gelmedi. Seyahat izni ne kadar sure icinde geliyor herhangi bir bilgisi olan var mi acaba ?
-
@Sinan-Dayi, içinde söyledi: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek
Merhaba,
Esim icin evlilik yoluyla green card surecindeyiz ve bu hafta advanced parole dokumani onaylandi. Turkiye'ye gitmek istiyoruz, biletlere baktigimda en uygunlarinin Almanya aktarmali oldugunu gordum. Almanya Turk vatandaslarindan normalde transit vize istiyor ama gecerli bir ABD vizesi varsa bundan muaf tutuluyor ancak advance parole dokumanini kabul etmiyor. (https://www.germany.info/blob/917514/866be06154cffee060c3603d308b6485/airport-transit-country-list-data.pdf)
Bu durumda su an gecerli olan B1 vizesiyle Almanya aktarmali seyahat edebiliyor muyuz? Yoksa ABD'ye geri donuste girisi advance parole ile yapacagimiz icin Almanyadaki clearance checkde bir sorun yasar miyiz?
Bu soruyu Alman konsolosluguna sordum ancak yanit alamadim. Simdiden tesekkurlerHerhangi bir cevap alamadim ama kendi arastirmalarim sonucu yine ayni durumda olabilecekler icin birkac not yazayim,
Ne yazik ki Schengen bolgesindeki ulkeler advance parole dokumanini kabul etmiyor. Her durumda transit vize almak gerekiyor, bu nedenle biz ABD - TR dogrudan ucusunu tercih ettik.
AOS yapildigi durumda B1/B2 vizesi artik gecersiz hale geliyor.
Advance parole ile de Istanbul'dan ucaga binerken hicbir sikinti yasamadik. ABD girisinde de (Atlanta) bize ikinci bir kontrole aldilar, sadece 5 dakika bekledik ve advance parole dokumanina farkli bir muhur bastilar ve giris yaptik. -
erenotti
-
@Sinan-Dayi Merhabalar. Advance Parole ile ne kadar süre ABD dışında kaldınız acaba?
-
@lavita merhaba, 1 ay kaldık
-
This post is deleted! -
@duygusen merhaba arkadaşınız adına üzüldüm geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Bu durum tüm AOS yapanlar için midir. Yani birisi b1/b2 den f1 yada e2 gibi statülere geçtiğinde bahsetmiş olduğunuz acil durumlarda izin alabilir mi. -
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar
87
51.1k
Users
4.8k
Topics
475.0k