Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.8k 156

• Herkese merhaba,

I-130 paketimi yolladım. Bütün katkılarından dolayı özellikle @crazycells e teşekkür ederim.
    I-797C - Receipt formum yazışma adresine ulaştı. Anladığım kadarıyla ücretin tahsil edildiğini bildiren bir form, benim herhangi bir aksiyon almamın beklenmediğini umuyorum.
    Sürecimi buradan paylaşmaya devam edeceğim.

tekrar teşekkürler.

• @egedem I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Herkese merhaba,

I-130 paketimi yolladım. Bütün katkılarından dolayı özellikle @crazycells e teşekkür ederim.
    I-797C - Receipt formum yazışma adresine ulaştı. Anladığım kadarıyla ücretin tahsil edildiğini bildiren bir form, benim herhangi bir aksiyon almamın beklenmediğini umuyorum.
    Sürecimi buradan paylaşmaya devam edeceğim.

tekrar teşekkürler.

hayirli olsun :) islemler baslamis demektir. su an icin hicbir islem yapmaniza gerek yok :) ikinci NOA belgesini de belgelerin gozden gecirilmesi bitince alacaksiniz ve sonra dosyaniz NVC'ye aktarilacak. Surecinizin devamini bekliyoruz :) Bol sanslar!

• Merhabalar,

Süreç malesef olumsuz başladı. I-797C Receipt formu elime ulaştıktan bir hafta sonra, göndermiş olduğum çekin tahsil edilemediğine ve dolayısıyla dosyamın reddedildiğine dair bir yazı aldım. İşin garip tarafı, çeki Garanti Bankası'ndan hazırlatmıştım ve Amerika'da herhangi bir bankadan tahsil edilebileceğini söylemişlerdi bana.
    Red yazısıyla beraber, bütün paketimi de geri göndermişler ve içinde çek mevcut değil. Acaba, çek bir şekilde düştü/kayboldu mu diye düşünüyorum. Dünden beri USCIS call center'dan tahsilatın neden gerçekleşemediğini veya çekin akıbetinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama malumunuz pek yardımcı olmuyorlar.
    Neyse, sabırla paketi tekrar göndereceğim ve bu sefer kredi kartıyla ödeme opsiyonunu kullanacağım. Sanırım daha güvenli olacak.

Bir sorum var; tekrar gönderdiğim I-130 formumda "Have you EVER previously filed a petition for this beneficiary or any other alien?" sorusuna artık Evet diye cevap verip, 'result: denied' olarak belirtmem gerekiyor değil mi? Acaba additional info. kısmını kullanarak, bu reddin çek tahsilatından kaynaklandığını belirtmem fayda eder mi?

Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Süreç malesef olumsuz başladı. I-797C Receipt formu elime ulaştıktan bir hafta sonra, göndermiş olduğum çekin tahsil edilemediğine ve dolayısıyla dosyamın reddedildiğine dair bir yazı aldım. İşin garip tarafı, çeki Garanti Bankası'ndan hazırlatmıştım ve Amerika'da herhangi bir bankadan tahsil edilebileceğini söylemişlerdi bana.
    Red yazısıyla beraber, bütün paketimi de geri göndermişler ve içinde çek mevcut değil. Acaba, çek bir şekilde düştü/kayboldu mu diye düşünüyorum. Dünden beri USCIS call center'dan tahsilatın neden gerçekleşemediğini veya çekin akıbetinin ne olduğunu öğrenmeye çalışıyorum ama malumunuz pek yardımcı olmuyorlar.
    Neyse, sabırla paketi tekrar göndereceğim ve bu sefer kredi kartıyla ödeme opsiyonunu kullanacağım. Sanırım daha güvenli olacak.

Bir sorum var; tekrar gönderdiğim I-130 formumda "Have you EVER previously filed a petition for this beneficiary or any other alien?" sorusuna artık Evet diye cevap verip, 'result: denied' olarak belirtmem gerekiyor değil mi? Acaba additional info. kısmını kullanarak, bu reddin çek tahsilatından kaynaklandığını belirtmem fayda eder mi?

Şimdiden teşekkürler.

Gecmis olsun. Sadece ABD'deki bir bankadan check yazabilirsiniz. Check'in ABD'de cash edilip edilmesi dert olan kisim degil, USCIS ABD'deki bir bankadan istiyor. Kredi karti opsiyonunu kullanabilirsiniz, kartinizin dolar ve yurtdisi odemelerine acik olduguna emin olun.

Evet, o soruyu oyle cevaplayin. "Check from a bank in Turkey could not be cashed" diye ekleyebilirsiniz.

• @crazycells Aynen ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Peki hazırlammış olduğum ilk paketteki cover letter'da "Nature of Submission: I-130 Original Submission" diye bir ibare yazmıştım. Bunu da 'second submission' gibi bir şekilde değiştirmeme gerek var mı? Veya yeniden paketi gönderdiğimde, bunun ikinci gönderimim olacağını belirtmem gereken başka bir bölüm var mıdır atladığım?

@crazycells Aynen ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Peki hazırlammış olduğum ilk paketteki cover letter'da "Nature of Submission: I-130 Original Submission" diye bir ibare yazmıştım. Bunu da 'second submission' gibi bir şekilde değiştirmeme gerek var mı? Veya yeniden paketi gönderdiğimde, bunun ikinci gönderimim olacağını belirtmem gereken başka bir bölüm var mıdır atladığım?

hayir, bu bilgiyi formun icindeki soru disinda bir yerde belirtmenize gerek yok. Bence hala "original submission" olarak belirtebilirsiniz.

• @crazycells cok tesekkurler.

• @crazycells odeme garanti olsun diye esimin amerika’da yasayan bir akrabasinin kredi kartini kullanacagim. Haliyle kendisinin G-1450 formunu imzalamasi gerektigi icin paketi ona yollayip, o imzaladiktan sonra uscis lockbox’a postalamasini isteyecegim. Bu durumda amerikadan gonderilecek olmasina ragmen “if you live outside of the us” posta adresine gondermesi dogru olacaktir degil mi?

@crazycells odeme garanti olsun diye esimin amerika’da yasayan bir akrabasinin kredi kartini kullanacagim. Haliyle kendisinin G-1450 formunu imzalamasi gerektigi icin paketi ona yollayip, o imzaladiktan sonra uscis lockbox’a postalamasini isteyecegim. Bu durumda amerikadan gonderilecek olmasina ragmen “if you live outside of the us” posta adresine gondermesi dogru olacaktir degil mi?

evet, dediginiz gibi outside of US adresine gonderin. Eger oyle bir ihtimal varsa, bence o size USPS'ten "money order" hazirlayip gondersin? Siz money order'i paketin icine koyarsiniz?

• @crazycells iki gun sonra uzun bir sure sehir disinda olacagim. Ben gonderip, bu yukten bir an once kurtulmak istiyorum :)
    Ote yandan Uscis geri gonderdigi paketin icine ceki koymamis, dolayisiyla bankadan parami geri alamamam da isin cabasi malesef.
    Bugun bir kere daha customer service’i ariyip en azindan ceki geri postalamalarini isteyecegim. Umarim sansim yaver gider.

@crazycells iki gun sonra uzun bir sure sehir disinda olacagim. Ben gonderip, bu yukten bir an once kurtulmak istiyorum :)
    Ote yandan Uscis geri gonderdigi paketin icine ceki koymamis, dolayisiyla bankadan parami geri alamamam da isin cabasi malesef.
    Bugun bir kere daha customer service’i ariyip en azindan ceki geri postalamalarini isteyecegim. Umarim sansim yaver gider.

sanirim USCIS kendisine gelen check'leri yok ediyor. Bununla ilgili bir bilgi okumustum, bulursam buradan paylasacagim. Ama cash edilmemis check'in banka hesabinizdan para eksiltmemesi lazim?

• @crazycells check hesaba bagli degildi. Direkt olarak nakti ceke cevirmistim.
    Sanirim ben de bahsettiginiz bilgiyi bir yerlerde okumustum ama bulamiyorum. Paylasabilirseniz cok sevinirim.

Tesekkurler.

@crazycells check hesaba bagli degildi. Direkt olarak nakti ceke cevirmistim.
    Sanirim ben de bahsettiginiz bilgiyi bir yerlerde okumustum ama bulamiyorum. Paylasabilirseniz cok sevinirim.

Tesekkurler.

Suradaki 9. sayfaya bakabilirsiniz:
    https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-130instr.pdf

yok ettiklerini soyluyor. USCIS'ten geri gelmeyebilir check. Bankanizla konusup bir yol bulmaya calisin, 500 kusur dolara yazik olmasin.

• @crazycells evet malesef oyleymis. En azindan bir nushasini tutuyorlarmis, onu alabilirsem bile kafi. Ustune ustluk bir de simdi 30 dolar returned check fee odedim. Bu fee’nin alindi onayi geliyor mu bir bilginiz var mi? Ikinci paketim de hazir...gondermeden once beklemeli miyim returned check fee’nin ellerine ulasmasini?

Cok tesekkurler.

@crazycells evet malesef oyleymis. En azindan bir nushasini tutuyorlarmis, onu alabilirsem bile kafi. Ustune ustluk bir de simdi 30 dolar returned check fee odedim. Bu fee’nin alindi onayi geliyor mu bir bilginiz var mi? Ikinci paketim de hazir...gondermeden once beklemeli miyim returned check fee’nin ellerine ulasmasini?

Cok tesekkurler.

tam emin degilim, alindi onayi gelmiyor olabilir. Bence riske girmeyin, cover letter'a bu durumu ekleyin. En azindan returned fee'nin odendigini bilsinler. Olmadi bir tracking number vs. bilgisi de ilistirirsiniz.

• @crazycells sonunda USCIS customer service ile anlaşılır bir diyalog kurmayı başardım. Öğrendiklerimi ihtiyaç olanlar için de buradan paylaşmış olayım; dediğiniz gibi returned check fee'nin onayı gelmiyormuş ve yeni başvuru yapmak için bu onaya ihtiyaç da yokmuş.
    İkinci bir konu da, başvurum çek yüzünden reddedildiği için işleme tabi tutulmamış, bu nedenle ikinci başvurum da yeni bir başvuru niteliğinde oluyormuş. Yani, 'daha önce bir başvuruda bulundunuz mu?' sorusunun cevabı hayır.
    Customer service'e güvenip, bu bilgiler ışığında yeni başvuru yapıyorum.
    Gelişmelerden haberdar ederim.

Tekrar çok teşekkürler.

@crazycells sonunda USCIS customer service ile anlaşılır bir diyalog kurmayı başardım. Öğrendiklerimi ihtiyaç olanlar için de buradan paylaşmış olayım; dediğiniz gibi returned check fee'nin onayı gelmiyormuş ve yeni başvuru yapmak için bu onaya ihtiyaç da yokmuş.
    İkinci bir konu da, başvurum çek yüzünden reddedildiği için işleme tabi tutulmamış, bu nedenle ikinci başvurum da yeni bir başvuru niteliğinde oluyormuş. Yani, 'daha önce bir başvuruda bulundunuz mu?' sorusunun cevabı hayır.
    Customer service'e güvenip, bu bilgiler ışığında yeni başvuru yapıyorum.
    Gelişmelerden haberdar ederim.

Tekrar çok teşekkürler.

paylasim icin tesekkurler.

• Uscis e gönderilecek belgeler arasında ingilizce olarak yazılan evrak listesinde doğum belgesinin eşim ve kendim için göndermem gerektiği yazıyor Türkçesinde sadece kendim için ( Greencard sahibi eş ) yollayacağım yazıyor. .Eşim için doğum belgesinin orjinalini yollamam sıkıntı ,çünkü konsolosluğa tekrardan vermemiz gerekecek. Eşim çin vatandaşı olduğu için bekarlık belgesinin orjinalini avukat aracılığıyla çıkarıyorum maliyeti 600 $ Noter onaylı İngilizce çevirisi yada fotokopisini yollamam yeterlimidir ? Teşekkürler. @crazycells

• @nevermore I-130 formu ile ilgili sorular içinde söyledi:

Uscis e gönderilecek belgeler arasında ingilizce olarak yazılan evrak listesinde doğum belgesinin eşim ve kendim için göndermem gerektiği yazıyor Türkçesinde sadece kendim için ( Greencard sahibi eş ) yollayacağım yazıyor. .Eşim için doğum belgesinin orjinalini yollamam sıkıntı ,çünkü konsolosluğa tekrardan vermemiz gerekecek. Eşim çin vatandaşı olduğu için bekarlık belgesinin orjinalini avukat aracılığıyla çıkarıyorum maliyeti 600 $ Noter onaylı İngilizce çevirisi yada fotokopisini yollamam yeterlimidir ? Teşekkürler. @crazycells

USCIS hicbir belgenin orjinalini gondermeyin, sadece kolayca tekrar cikarttirabileceginiz belgelerin kendilerini gonderebilirsiniz, diger belgelerin ise fotokopilerini gondermelisiniz.

Sizin icin nufus kayit ornegi cikarttirip godnerebilirsiniz, esiniz icin ise dogum belgesinin fotokopisini gonderin. (eger ingilizce degilse once ingilizceye cevirtmelisiniz...)

• Evliliğiniz kanıtlayacak belgeleri ,sadece fotoğraflar ( Nikah,Stüdyo,Aile arasında ve başbaşa son 2 yılda çekilmiş fotoğraflardan seçip) olarak sunsak yeterli olur mu? whatsapp konuşmaları falan gerekli mi ?

Nüfus dairesinden yerleşim yeri kayıt belgesinin ingilizce çevirisi bir kanıt olabilir mi ? ( aynı adreste yaşadığımızı gösterdiği için)

Sgk'dan verilen provizyon belgesi benim sigortamdan yararlandığını gösteriyor o işe yarar mı ?

Teşekkürler şimdiden herkese.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k