Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.7k 82

  • Geçmişe dönük W2 mu nasıl alabilirim?
    Şuanda ABD de yaşamıyorum TR ye gelmiş bulunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pinbil, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Geçmişe dönük W2 mu nasıl alabilirim?
    Şuanda ABD de yaşamıyorum TR ye gelmiş bulunuyorum.

    Çalıştığınız kurumun İnsan Kaynakları veya muhasebe birimine mesaj atıp talep edebilirsiniz.


  • şirketin sistemlerini yenilemişler ve 2021 öncesine ulaşamıyorlarmış o sebeple oradan temin edemedim .

    Form 4506-T doldurup ,gönderip, ek olarak Form 8822 ile de abd deki adresimi TR ye değiştirerek ilerlemem gerekiyor sanırım :

    https://www.irs.gov/individuals/transcript-types-and-ways-to-order-them bu siteden faydalandım ama sonuç alabilecek miyim emin de değilim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pinbil IRS hesabı açarak vergi transkriptinizi web sitesinden görebilirsiniz. Tam olarak W2 formu yerini tutmaz ama başka bir yolu yoksa böyle yapmak mantıklı olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Merhaba, 2023 nisan ayında eşimle birlikte greencard ile sanfranciscoya yerleştik ve ikimizde aynı şirkette çalışmaya başladık. Şirkette işe başlarken vergi zamanı tax fillingi joint olarak mı yoksa seperate mi dolduracaksınız diye sorduklarında seperate olarak söylemiştik. Fakat biraz yaptığım araştırmalara göre jointly olarak birlikte doldurmamız daha karlı olacağı yanında söylemlere ulaştım. Bu konu hakkında sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum hangisi daha fazla iade almamızı sağlar ve eğer araştırmalarım doğru olduğu gibiyse HR ile görüşülüp biz jointly olarak doldurmaya karar verdik diyerek değiştirebileceğimiz bir durum mudur bu


  • websitesinde artık abd de yaşamıyorsanız ve şuandaki adresinizle ilgili bir abd belgeniz elinizde yoksa online ilerleyemiyorsunuz .
    Bu sebeple normal posta yolu kalıyor geriye sanırım . yaklaşık 20 hafta sürer tax return işlemi diyorlar. Bu durum sizce greencard mülakatında sorun yaratır mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Evet, bence joint olarak doldurmak daha kolay olur. Ancak hangi yöntemle daha fazla iade alırız diye sormuşsunuz. Şu anki duruma göre maaşınızdan daha yüksek vergi kesiliyor. Yıl sonunda joint olarak beyan verirseniz ödediğiniz fazla vergiyi iade alabilirsiniz.
    Bana göre yıl boyunca yüksek vergi ödeyip sonra bunu faizsiz olarak geri almak akıl karı değil. Devlet size havadan para vermiyor. Gereksiz yere yüksek ödenen vergiyi iade ediyor sadece.
    ABD'de özellikle yeni gelen Türk arkadaşlar yüksek vergi iadesinin iyi olduğu yanılgısına düşüyorlar maalesef. Şimdi bankalar yüksek faiz verirken o parayı yıl boyunca faizde bekletmek çok daha karlı olur.
    Ekleme: W4 formunu yılın her zamanı güncelleyebilirsiniz.


  • @knnrn o zaman şöyle demek doğru olabilir mi? şimdilik başlangıçta seperate olarak maaş alımına başladığımız ve ona göre vergi ödediğimiz için şu anlık bir değişiklik yapmamak ama ocak ayı itibariyle bu seçeneği jointly olarak güncelleyerek 2024e o şekilde başlamak daha mantıklı diyebilir miyiz sizce


  • @Emre-Kurtulmuş Evet mantıklı.


  • Arkadaşlar merhaba. Aralık ayı basında H-1 B ile geldim. Evliyim ve bir bebeğim var. Eşim ve cocuğum H-4 lu. 13-26 Aralık tarihi için 31 Aralık itibari ile maaş bordrom düzenlendi ve hesabıma gönderildi ama henüz hesabıma maaşım geçmedi. Bu bilgiler için aşağıdaki sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum.
    2024 tarihi için tax return düzenlemem gerekecekmi?
    Ben ve eşim için Obamacare den sigorta aldım bebeğim içinde medicaid verdiler. Bunları da vergi için gösterecekmiyim?
    Eşim ve cocuğum için ITIN numarası almak istiyorum öncesinde tax return yapmak zorundamıyım yoksa hemen başvuru yapabilirmiyim?

    Kısaca vergi konusunda cok bilgim yok beni aydınlatırsanız sevinirim :)


  • Merhabalar , green card mülakatina arnavutlukta gireceğim mülakatta pasaportlu yada green cardli sponsor i 134 form w2 ve form 1040 istiyorlar . 1. Sorum bu belgelerin hepsini sponsor bizim bilgilerle beraber doldurup bize yolluyor değil mi ? 2. Sorum şuan 2024 yılındayız sponsor w2 formunu irsden 2023 mü 2024 belgesi şeklinde mi indirip dolduruyor


  • @Detroit2222 Sponsorunuz size gecmis yildaki yani 2022 icin olan tax return belgerini gonderecek. Duzgun sekilde yapilmissa, o belgelerde W2 ve IRS form 1040 zaten olur.

    2023 icin henuz daha gonderemez. IRS 29 Ocak'ta tax returnleri kabul etmeye baslayacak.

    W2 formu IRS'den alinmaz. Calisilan isyerlerinden alinir veya isyeri tarafindan gonderilir.


  • @MySea çok teşekkür açıklayıcı cevabınız için . Nisan yada Mayıs'ta mulakata giriyorum diye düşünürsek ; 2022 belgelerini almak sıkıntı çıkarmaz mi mülakat zamanı çünkü anlattığıniza göre o aylarda 2023 için beyanneme çıkarılabilir ?Şimdiden teşekkür ederim


  • @Detroit2222 Rica ederim! Evet 2023 vergi yili icin vergi beyan tarihi 15 Nisan son. Yani mulakatiniz bu tarihten sonraysa, rahat rahat yetisir. Sponsorunuz tax return yapmak icin son gunu beklemezse, daha iyi olur 😏


  • @MySea teşekkür ederim


  • Türkiye'deki gelirini belgeleyen ve tax formuna yazan birileri varsa bir konuda yardımlarını rica edeceğim.


  • @diclemre @knnrn kullandığı programlar var istersen kendisi ile bir görüş


  • Merhaba kisa bir sorum olacakti @mysea @knnrn cevaplayabilirseniz cok memnun olurum, Amerikan vatandasiyim 2023 Ocak - Mayis aylarinda Turkiyede calistim ve $20 bin alti gelir elde ettim, esimle birlikte Haziran'da Amerika"ya tasindik ve Agustos 2023'de burda calismaya basladik. Ikimizinde isyerlerinden calistigimiz sureye dair W2 formlarimiz var.

    Gectigimiz senelerde Turkiyeden vergilerimizi yaptigimizda Amerikadaki muhasebecim elektronik olarak 2555 formu olmadigindan eski usul elle doldurarak print edip posta ile Amerikaya yollatiyordu ve IRS e ulasip isleme alinmasi elektronik ortamda file edilmedigi icin cok cok uzun zaman aliyordu. Sormak istedigim soru ise 2023 ilk 5 aydaki TR gelirim $20 bin dolar alti oldugundan bu sene vergilerimi file ederken bu gelirimden bahsetmem gerekir mi yoksa direk Amerikada calistigimiz Agustos 2023 - Aralik 2023 donemini file etmemiz yeterli midir ?


  • @AE123

    Form 2555: Foreign earned income exclusion icin kullaniliyor.

    Hard copy yerine online platformlar uzerinden Turkiye'deki gelirinizi rahatlikla yapabileceginizi dusunuyorum. Zaten yapmaya baslayinca, platform sizi sorularla yonlendirecektir.


  • @AE123, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Merhaba kisa bir sorum olacakti @mysea @knnrn cevaplayabilirseniz cok memnun olurum, Amerikan vatandasiyim 2023 Ocak - Mayis aylarinda Turkiyede calistim ve $20 bin alti gelir elde ettim, esimle birlikte Haziran'da Amerika"ya tasindik ve Agustos 2023'de burda calismaya basladik. Ikimizinde isyerlerinden calistigimiz sureye dair W2 formlarimiz var.

    Gectigimiz senelerde Turkiyeden vergilerimizi yaptigimizda Amerikadaki muhasebecim elektronik olarak 2555 formu olmadigindan eski usul elle doldurarak print edip posta ile Amerikaya yollatiyordu ve IRS e ulasip isleme alinmasi elektronik ortamda file edilmedigi icin cok cok uzun zaman aliyordu. Sormak istedigim soru ise 2023 ilk 5 aydaki TR gelirim $20 bin dolar alti oldugundan bu sene vergilerimi file ederken bu gelirimden bahsetmem gerekir mi yoksa direk Amerikada calistigimiz Agustos 2023 - Aralik 2023 donemini file etmemiz yeterli midir ?

    Amerika, vatandaslarindan yurt disinda elde ettigi gelirleri beyan etmesini ister! Lakin Turkiye ile Amerika arasindan bildigim kadari ile herhangi bir saglik sozlesmesi, ssk , is sozlesmesi tarzi herhangi bir anlasma yok. yani sizin yaptiginiz bir beyanda IRS kagit ile size tax audit yapmak istese dahi turkiyede calismanizi kanitlayamaz, bilemez.
    Turklerin bir sozu var, essegin aklina karpuz kabugu dusurmeyin diye. (burda esek federal hukumet oluyor) Turkiyede yaptiginiz income i amerikaya tax file yaparken bildirmeyin.
    Tax file yaparken Total income i freelancer isler yaptim (evde cocuk baktim, bilgisayar tamir ettim vs) diyerek income inizi yukseltebilirsiniz eger kisisel income inizi arttirmak isterseniz!


Benzer Başlıklar

  • Vergi ödemesi yapmalı mıyım ya da beyan?

    Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    237 Bakış
    M
    Merhaba, amerikaya 2023 Aralık ayında girdim, evraklarım ve sosyal güvenlik numaram gelmediği için iş bulamadım ve çalışmadım, sadece amerikada açtığım banka hesabıma türkiyeden getirdiğim parayı yatırdım. 2024 Nisan ayında vergi ödemesi ya da herhangi bir beyan yapmam lazım mı?
  • Vergi iadesinde yanlış routing number

    Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    118 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • Gönderilmiş vergi beyanında sonradan değişiklik yapmak

    Vergi Sistemi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    277 Bakış
    fatimF
    @crazycells Çok teşekkürler
  • W-4 form

    Taşındı Vergi Sistemi
    4
    0 Oy
    4 İleti
    719 Bakış
    F
    Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum