@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.