Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar selam

    Benim sizlere bir sorum olucak. Ben gecen sene ilk geldigim zamanlarda arac almak icin toyota dealerina gittim. Ucuz yollu 10k yi gecemeyen bisey alacaktim. Onlar beni bir sekilde kafalayip 28000 dolara highlander sattilar. Kredi skorum olmadigi icin burada ki bir tanidigim cosigner oldu. %21.49 APR ile (saka degil) araci evime goturdum. Dealerda bana 6 ay sonra gel cok daha dusuk krediyle refinance ederiz demislerdi. Aradan 9 ay gectikten sonra ben tekrar dealera gittim ama onlar bana daha uygun kredi bulamadilar hatta daha yuksek kredi cikardilar ustune ustluk sifir araba ile degistirmeye kalktilar. Cunku sifir arabalarda interest %3 mus ama benim arabamin degerini asiri dusuk saydiklari icin acikcasi pek bir sey degismiyordu. Ayrica 7k $ da down payment istediler neyse konuyu cok dallandirmayayim.

    Bende daha sonra kendim daha uygun bir kredi buldum (%9 APR) ama bu sefer kredi kurulusu bana aracinizin title indan cosigner kaldirin oyle gelin dedi. New York da boyle bir kanun varmis. Simdi ben bu arabayi sadece kendi ustume alip nasil refinance edebilirim. Daha once basina boyle bir durum gelen var mi?

    Merak edenler icin aylik odemesi 942$ + 150$ insurance ile 1100$ yapiyor. Gercekten cok sacma anlamsiz yuksek ve odedigim para sadece intereste gidiyor. Yardimci olabilecek veya akil verebilecek varsa cok sevinirim....


  • @nuri Oncelikle gecmis olsun! Cok yuksek bir faiz ile cok yuksek aylik odemeniz var. Ben sizin yerinizde olsam, refinance yerine araci kendim satmayi denerdim.

    Oncelikle, loan odediginiz yerden arac icin payoff miktarini isteyin. Sonra aracin bluebook degerini bulun ve kendiniz payoff miktarindan daha yuksege satmaya calisin.

    Eger bir alici bulursaniz, loan odediginiz yere haber verin, alici ile gidip orada islem yapin. Alacaginiz paradan, geri kalan loan miktarini odeyin ve kalan para sizindir. Tabii ki payoff miktarinin uzerine satabilirseniz.

    Gecen yil aldiginiza gore 2019 model olmali, 1 yil icindeki yaptiginiz odemeleriniz ile depreciation miktarini karsilamis olabilirsiniz veya yaklasmissinizdir.

    Yani kabaca; $28k lik aracin, 1 yil icindeki depreciation fiyati yaklasik $22 - $23 olacaktir. Eger payoff miktariniz, buna esit veya altindaysa, kendiniz payoff miktarinin uzerinde uygun bir fiyata satabilirsiniz.

    Bol sans!


  • Saolun @MySea bey. Neden refinance yapmaya mesafelisiniz? %9 gibi bir oranla odeme 500 dolara filan dusucek. Benim merak ettigim aslinda daha once bu sekilde bisey yapan varmidir?


  • @nuri Rica ederim, mesafeli degilim ama karar vermeden once iyi degerlendirmeniz gerekiyor. Faiz orani ne olacak, odemeler ne olacak, refinance sonucu odeyeceginiz toplam miktar, aracin su andaki degerinin neresinde olacak gibi sorular...

    Refinance yaparken 2 onemli faktor onemli:

    1- Cok daha dusuk faiz orani ve dolayisi ile daha dusuk aylik odemeler
    Ve/Veya
    2- Geri odeme suresini dusurme (mesela geriye kalan 5 yillik odeme yerine 3 yilda bitirmek icin)


  • Merhabalar, temmuz ayinda henuz kredi skorum yokken finance ile arac aldim. Kredi skorum olustu refinance yapmak istiyorum. Nerelere basvurabilirim ? Credit karmanin onerdigi caribou gibi refinance yapan sirketlere basvurmam yeterli mi? nasil bir yol izlemeliyim konusunda yardimci olabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum