Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1B başvuru şartları


  • Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

    Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.


  • @rocknell, içinde söyledi: EB-1B başvuru şartları

    Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

    Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.

    Sayın @rocknell,
    EB-1B başvurusunun ABD’li işveren tarafından yapılması gerekmektedir. EB-1A ve NIW yeşil kart başvurularını siz bizzat başlatabilirsiniz, işverenin en basta katilimi zorunlu değildir. EB-1B başvurusu için ise işveren sponsorluğu şart olduğu için üniversitenin sizin adınıza işlemi başlatması zorunludur. Kanunda belirtilen konu başvuru için mutlaka yazılı bir is teklifi mektubunun olması gerektiği ve bu mektubun unvanınızı ve anlaşmanın şartlarını içermesi gerektiğidir. Üniversitenin kendi politikaları gereği EB-1B başvurularını siz çalışmaya başlamadan başlatmıyor olabilirler. Sizin teklif mektubunuza ve üniversitenin politikalarına ve uygulamalarına bakmadan bunu kesin olarak cevaplamak mümkün değildir. Genelde üniversite sizi ne kadar çok H1Bde çalıştırabilirse bunu kullanmayı tercih eder. Çünkü siz yeşil kartı aldığınızda artık bu işverene bağımlı olmayacaksınız. Bu nedenle işverenler çalışanlarına yeşil kartı mümkün olduğunca geç almayı tercih ederler.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu benim de bir sorum olacak. Ben EB1A ile GC aldım ancak kartımda kategori olarak E12 yazmışlar. Bu konuyu tartıştım burada da bir kaç defa, sorun olmaz denildi ama ben hala çok emin değilim. E12 daha çok Universitede çalışan Prof. lar için geçerli ve kapsamı farklı gibi. Sizce USCIS üzerinden düzeltme istemeli miyim? özel sektörde çalışmam gerekirse sorun olur mu? Kategori E11 olmalı. Form I-90 kullanılıyor. Teşekkürler


  • @somebody sorunuz baslikla ilgili olmadigi icin yeni bir baslik olusturarak sormaniz daha uygun olur sayin @somebody


  • Çok teşekkür ederim Claudia Hanım. Bilgiler için sağolun.


Benzer Başlıklar

  • Vatandaslik basvuru tarihi

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    10
    0 Oy
    10 İleti
    365 Bakış
    K
    @Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi @mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi Merhaba, Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var. Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum Mahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin. Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin. Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin.
  • NVC Sürecindeyken Başvurunun İptal Edilmesi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    297 Bakış
    ModeratorM
    @Saadet-I Muslu Hukuk Burosu'na su siteden ulasabilirsiniz: https://amerikavatandas.com/tr/hizmetlerimiz/
  • 1 Oy
    3 İleti
    299 Bakış
    FamelF
    @Claudia-J-Muslu Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi konsolosluk ile iletişime geçip bilgi alacağım. Bilgi aldığımda buradada mutlaka paylaşırım. @crazycells teşekkürler.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum