Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

İltica konusunda durum


Benzer Başlıklar

  • iltica ve f1

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    ModeratorM
    @Batuhan-X sorunuz icin su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3342/abd-de-i̇ltica-hakkında-genel-konu
  • ABD'de DUI kararı ve GC durumu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    284 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet858, içinde söyledi: ABD'de DUI kararı ve GC durumu Merhaba, 2015 yılında DUI'dan davam bulunmaktaydı. Dava "reckless driving" olarak sonuçlandı ve para cezalarını ödeyerek kapandı. İlgili avukata dava sonrasında kayıtlarda yer alıp almayacağını sorduğumda, DUI olarak kayıtlarda bulunmayacağını, tutuklanmanın da görünmeyeceği belirterek, vize görüşmelerinde bu konuyu "reckless driving" olarak aktarmamı söylemişti. 2016 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım ve 2017 yılı sonunda şimdi ki eşime evlenme teklifi etmek için abd turist vizesine başvurdum. Başvuru sırasında herhangi bir suç işlediniz mi bölümünü "no" olarak yaptığımdan dolayı ve bu konuyu aslında bahsetmem gerektiği vize görevlisi tarafından aktarıldı ve vize verilmedi. Şuanda IR1 başvurusunda tüm belgeler NVC tarafından kabul edildi (DUI ve reckless driving konusu ABD polis belgeleri ve mahkeme sonuçları ile de NVC sistemine yüklendi) ve konsolosluktan bilgi beklemekteyiz. Sürecin bu kadar uzamasında (2019 Aralık ayında ilk başvurumuzu USCIS'e yaptık) bunun bir etkisi var mıdır? Ayrıca vize görüşmesinde bu konudan dolayı red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Son olarak eğer görüşme olumlu geçer ve ABD'ye giriş yaptığımda bu konu hakkında gümrük polisi tarafından red alma ihtimalim bulunmakta mıdır? Sayın @Mehmet858, DUI trafik cezaları arasında vize engeli oluşturabilecek bir suçtur. Sizin sucunuz reckless drivinge çevrilip DUI bertaraf edildi ise bu iyi bir gelişmedir. Göçmen vizesinde genelde bazı konularda daha toleranslı olabilirler. Vize gecikmesi hem suçunuzdan dolayı hem de başka nedenlerden dolayı da olabilir. Bunu tam olarak tespit etmek mümkün değildir. Ret alma ihtimali olsa da eğer bütün gerekli açıklamaları yaptı iseniz, kayitlari verdi iseniz, ve konu ile ilgili baska sucunuz yok ise vizeyi almanız daha muhtemeldir. ABD’ye her giriş bir risktir. Gümrük polisinin her zaman sizi almama gibi bir yetkisi vardır. Ancak konsolosluktan göçmen vizesini aldıktan sonra bu çok düşük bir ihtimaldir. Teşekkürler.
  • İltica için geçerli bir sebep mi?

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dovasa4629, içinde söyledi: İltica için geçerli bir sebep mi? Merhaba. Ben Türkiye'deki zorunlu askerlik sisteminden dolayı, askerlik yapmak istemediğim için iltica etmek istiyorum çünkü başka yolu yok. Yapmasam da zorla askere alacaklar. Acaba turist vizesi ile gidip iltica talebinde bulunsam bu geçerli bir sebep olarak sayılır mı? Sayın @dovasa4629, Tek başına askerlik yapmayı istemiyor olmak iltica sebebi oluşturmasa da eğer beş ana iltica sebebi ile bağdaştırılabilirse iltica sebebi oluşturabilir. Bunlar irk, din, milliyet, belli bir sosyal gruba üyelik , politik görüş farklılığı nedenlerinden birine dayanmalıdır. Lütfen ekteki linke bakiniz. https://www.uscis.gov/humanitarian/refugees-asylum/asylum Ayrıca askerlik yapmak istemediğiniz için Türkiye’de zulüm gördüğünüzü veya zulüm göreceğinizi de kanıtlamanız gerekecektir. Bedelli askerlik konusunu da ayrıca açıklamanız gerekecektir. Teşekkürler.
  • Green Card hakkını kullanmayan eşlerin durumu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    7
    2 Oy
    7 İleti
    730 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @redsat2000, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum