Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sponsor reddi?

• Merhaba ben work and travel programı için bir firmaya başvurdum ve notlarım belli olduktan sonra düşük olduğunu söyledim ve bana şansımı denememi söylediler. Şimdi ise "sponsor seni asla kabul etmez ortalaman düşük" demeye başladılar ve ayrıyetten "konsolosluk bildiri yayınladı 1.5 altı kimse vizeye giremez" dediler. Vize tarihimden, ds formum ve yasal çalışma iznim dahil her şey hazır. Sponsor ortalamam düşük diye beni reddedebilir mi? Unutmadan tehditkar bir şekilde "siciline işler kanada, Avusturya ve amerikaya vize alamazsın!" dendi ne yapmalıyım?

• ⭐⭐

Sallamıslar. Hertürlü dene kardesim denemeden bilemezsin.

• @Calibraturbo, içinde söyledi: Sponsor reddi?

Sallamıslar. Hertürlü dene kardesim denemeden bilemezsin.

Bu bolumdeki sorulari Muslu Hukuk Burosu'na birakiyoruz sayin @Calibraturbo

• @renksizcocuk, içinde söyledi: Sponsor reddi?

Merhaba ben work and travel programı için bir firmaya başvurdum ve notlarım belli olduktan sonra düşük olduğunu söyledim ve bana şansımı denememi söylediler. Şimdi ise "sponsor seni asla kabul etmez ortalaman düşük" demeye başladılar ve ayrıyetten "konsolosluk bildiri yayınladı 1.5 altı kimse vizeye giremez" dediler. Vize tarihimden, ds formum ve yasal çalışma iznim dahil her şey hazır. Sponsor ortalamam düşük diye beni reddedebilir mi? Unutmadan tehditkar bir şekilde "siciline işler kanada, Avusturya ve amerikaya vize alamazsın!" dendi ne yapmalıyım?

Sayın @renksizcocuk,
    https://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel#participants sitesinde summer work and travela kimlerin başvurabileceği belirtilmiştir. Yeterli İngilizce bilgisi veya İngilizce kullanılacak ortamda bulunmak, ABD dışında lise sonrası bir eğitim kurumunda kayıtlı olup orada okuyor olmak, en az bir sömestr veya esini başarılı bir şekilde bitirmiş olmak ve bir is bulmak aranan özelliklerdir. Gördüğünüz üzere başarılı şekilde en az bir sömestr bitirmiş olmak şartlardan biridir. Bu tanıma uyup uymadığınıza bakmak için üniversitenizin basari kriterlerine bakmak gerekecektir. Yapılmamış bir başvuru sizi olumsuz etkilemez. Ancak eğer en az bir sömesteri basari ile bitirmeden başvuruda bulunursanız ret olabilirsiniz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• iltica reddi sonrası E2 başvurusu mümkün mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @K-Ran, içinde söyledi: Iltica basvurusunda bulunan birinin GC Basvurusu Hocam vize ile giriş yapıp bir süre sonra ilticaya başvurmuş birinin ilticası red olursa o kişi e2 ye başvuru yapabilir mi ? bu arada geçen trump döneminde vize ile ilticaya başvuru mahkeme süresi kısaltılmıştı acaba şimdi durum farklı mı ? teşekkürler şimdiden Sayin@K-Ran, iltica basvurusu red olunca ABDden cikmak gerekecektir. Verilen karara bagli olarak genelde ABDye giris yasagi sozkonusu olabilir. O durumda E2 basvurusu yapilamaz.
  • RFE İle Sponsor Delil Talebi

4
    0 Oy
    4 İleti
    184 Bakış
    simS
    Çok teşekkürler!
  • Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

2
    1 Oy
    2 İleti
    444 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim). Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor? Sayın @gamzefiliz, Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir. Teşekkürler.
  • 221(g) reddi ve bekleme sureci

6
    -1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @yılmaz 221(g) reddi ve bekleme sureci içinde söyledi: Merhaba Sayın @claudia-j-muslu teşekkür ederim email atmama gerek yok ozaman sürecin ile ilgili eksik evrak varmı ne durumdayım diye şuan ıv status te durumum inceleme altında dan işlem beklemeye dönüşmüş 5 gündür hemen hemen efendim Sayın @yılmaz, Lütfen Sorularınızı sormadan önce okumalısınız! başlığını okuyun ve sorduğunuz sorulardan sonra aldığınız cevabı teyit etmek amaçlı kişisel durumunuza doğru evrilen yeni sorular yöneltmeyin. Bu aşamada yeteri kadar detaylı yanıt verildiğini düşünüyor ve konuyu kilitliyorum. İlginiz ve anlayışınız için teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k