Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bizim 10 mayıs günü mülakatımız vardı mülakat günü eksik evrak nedeni le 221(g)forumu ile birlikte pasaportları mızı verdiler esas talihli eşim benim adli sicil kaydım yok ama arşiv kaydı var basit yaralama dan 11 ay 15 gün ceza aldım ve bunu para cezasına dönüştürdüler eşimin vizesi onaylandı ama ben AP deyim hala ihlal ettiğim kanunların tercümesini istediler PTT ile gönderdim sonra pasaportları istediler yolladık ama benim boş döndü eksik evrak yok diyor ama idari işlem devam ediyor evrakı var şimdi sormak istediğim benim dosyam NVC ye mi gönderildi ve ne zaman tahmini sonuçlanır benden doldurma için bir form talep edilmedi eşimde tutturdu sen olmasan ben gitmiyorum diye yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.


  • Değerli forum başkanımız @crazycells bana çok güzel açıkladı ama avukat gözüyle sizden dinlemek isterim şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim

  • Muslu Law Firm

    @yılmaz 221(g) reddi ve bekleme sureci içinde söyledi:

    Bizim 10 mayıs günü mülakatımız vardı mülakat günü eksik evrak nedeni le 221(g)forumu ile birlikte pasaportları mızı verdiler esas talihli eşim benim adli sicil kaydım yok ama arşiv kaydı var basit yaralama dan 11 ay 15 gün ceza aldım ve bunu para cezasına dönüştürdüler eşimin vizesi onaylandı ama ben AP deyim hala ihlal ettiğim kanunların tercümesini istediler PTT ile gönderdim sonra pasaportları istediler yolladık ama benim boş döndü eksik evrak yok diyor ama idari işlem devam ediyor evrakı var şimdi sormak istediğim benim dosyam NVC ye mi gönderildi ve ne zaman tahmini sonuçlanır benden doldurma için bir form talep edilmedi eşimde tutturdu sen olmasan ben gitmiyorum diye yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

    Merhaba sayın @yılmaz ,
    AP administrative processingin (“idari inceleme süreci”) kısaltılmışı olup ne kadar süreceği kesin olarak bilinmeyen bürokratik bir işlemdir. 2 hafta da sürebilir, yıllarca da. Her dava/somut olay bazında değişir. Sonuç olumlu veya olumsuz olabilir. Ancak genelde 60 gün içinde çözümlenir. Teknik olarak 221(g) geçici bir reddir. Tam bir red değildir. İnceleyip araştırdıkları bir konu var demektir. Sizin özel durumunuza yönelik sorulara cevap veremiyorum. Her halükarda bu idari sürecin bitmesini beklemeniz gerekmektedir. Sizin kotu ihtimali düşünmeniz gerekir ki işlemleriniz yetişmeyebilir. Eşinizin ise böyle bir sorunu yoktur. Esiniz gidip bu sureci tamamlarsa sizi daha sonra getirebilir. Esiniz ancak sizinle beraber ABD’ye temelli gelmek istiyorsa, ABD’ye girişinizi yapıp green cardını aldıktan sonra gerekçeleri uygun ise I-131 re-entry permit alıp 2 yil TC’de ABD’ye temelli gelmeden bekleyebilir.
    Teşekkürler.


  • Merhaba Sayın @claudia-j-muslu teşekkür ederim email atmama gerek yok ozaman sürecin ile ilgili eksik evrak varmı ne durumdayım diye şuan ıv status te durumum inceleme altında dan işlem beklemeye dönüşmüş 5 gündür hemen hemen efendim

  • Muslu Law Firm

    @yılmaz 221(g) reddi ve bekleme sureci içinde söyledi:

    Merhaba Sayın @claudia-j-muslu teşekkür ederim email atmama gerek yok ozaman sürecin ile ilgili eksik evrak varmı ne durumdayım diye şuan ıv status te durumum inceleme altında dan işlem beklemeye dönüşmüş 5 gündür hemen hemen efendim

    Merhaba Sayın @yılmaz ,
    Duruma müdahale edip olumlu sonuçlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Bu geçici reddi olumlu sonuca değiştirmek için sizin temin edebileceğiniz herhangi başka bir dokuman olup olmadığını sorabilirsiniz. Genelde ne kadar sure ceza aldığınızı gösteren mahkeme kararını görmek isteyeceklerdir. Bu nedenle cezanızı gösteren mahkeme kararının da Ingilizce tercümesini hazır etmenizde yarar olacaktır.
    Teşekkürler.

  • Muslu Law Firm

    @yılmaz 221(g) reddi ve bekleme sureci içinde söyledi:

    Merhaba Sayın @claudia-j-muslu teşekkür ederim email atmama gerek yok ozaman sürecin ile ilgili eksik evrak varmı ne durumdayım diye şuan ıv status te durumum inceleme altında dan işlem beklemeye dönüşmüş 5 gündür hemen hemen efendim

    Sayın @yılmaz,
    Lütfen Sorularınızı sormadan önce okumalısınız! başlığını okuyun ve sorduğunuz sorulardan sonra aldığınız cevabı teyit etmek amaçlı kişisel durumunuza doğru evrilen yeni sorular yöneltmeyin. Bu aşamada yeteri kadar detaylı yanıt verildiğini düşünüyor ve konuyu kilitliyorum.
    İlginiz ve anlayışınız için teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 6
  • 3
  • 4
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum