Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Game of Thrones dizisini unutamayanlarin begenecegini umdugum 6 bolumluk yeni bir dizi yayinlandi Netflix'de.
    Rise of Empires: Ottoman isimli dizi biraz ilginc sekilde %20 belgesel, %80 film tarzinda cekilmis ve dili ingilizce. Ben basrol oyuncularini ilk basta yabanci sanmistim ama Turklermis. Ozellikle II. Mehmet rolunde ki cocuk super. Oyuncular ve yonetmen Turk ama tarihi olaylar sovenizmden uzak cok dengeli bir sekilde verilmis. Hatta biraz Bizanslilar kayriliyor gibi geldi bana. Mesela bir Giovanni isimli bir Bizansli komutan var ki Yenicerileri adeta dograyip biciyor. Yani bizim Cuneyt Arkin'in karamurat tiplemesi sinek viziltisi kalir onun yaninda:)
    Izleyin pisman olmazsiniz.




  • @yalta, içinde söyledi: Rise of Empires: Ottoman

    Bu gun is yerinde Hintli arkadaslar kendi aralarinda konusurken duydum Ottoman filan diye,

    Epey oldu; butun Dunya'da izlenen 80'li yillarin unlu dizisi Dallas'in oyunculariyla yillar sonra bir tv kanalinda roportaj yapmislardi. Dizide ki Ray karakteri, dizinin Dunya'da yarattigi algi hakkinda konusurken; "simdi bu diziyi izleyen Romanya'da ki bir kisi butun Amerikali kadinlarin dizidekiler kadar guzel, evlerin dizidekiler kadar buyuk ve muhtesem, ve herkesin dizidekiler gibi pahali guzel arabalara sahip olduklarini saniyor" demisti. Hakikaten bizim ki gibi ulkelerde herkes oyle saniyordu. Muhtemelen bu algi halen devam etmekte.

    Buradan bize donersek; Turk dizi endustrisi son yillarda kayda deger atilimlar yapti gercekten. Balkanlar da (yunanistan dahil), Ortadogu'da, Asya'da ve hatta Guney Amerika'da prime time'da izlenme rekorlari kiran Turk dizileri oldu. Tabii bu o ulkelerde Turk halkina bakisi olumlu anlamda bir nebze degistiriyor, bazi on yargilarin kirilmasina yardimci oluyor. Siz hic Turkleri kisa boylu, esmer, biyikli, fesli veya kara carsafli sanan; Turkiye'de araba var mi, develere mi biniyorsunuz diye soran bir batili ile karsilastiniz mi? Ben birkac kez denk geldim.

    "Rise of Empires: Ottoman dizisi diger Turk dizilerinden farkli olarak bir ust seviyeye cikis olacaktir diye dusunuyorum cunku dili ingilizce. Bu artik Turk dizilerinin Bati Avrupa ve Amerika'da ve butun Dunya'da daha buyuk kitlelerce izlenmesi anlamina gelir. Zaten YouTube'da dizi/film yorumlari yapan ingiliz, amerikan yorumcular bu dizi hakkinda da yorumda bulunmuslar. Cogunlukla pozitif yorumlar.




  • Amerika'dan dönüşte Houston'da havaalanındaki pasaportları kontrol eden memur Türk olduğumuzu görünce bize Sultan Süleyman'ı izlediniz mi diye sordu. Biz hayır deyince çok şaşırdı. Ama tarihini biliyoruz dedik. Bizi yaklaşık 10 dakika sohbette tuttu diziyi çok sevdiğini Netflixi sadece onun için aldığını felan söyledi.

    TR netflixte yok sanırım USA Netflixte var mı emin değilim. Ama dizi hakkında bilgiliydi özellikle harem dedikodularını çok beğendiğini söyledi 🙂

    Rise of Empires ben belgesel olarak beğensem de film olarak baktığımda çok beğenmedim. Özellikle savaş sahneleri olmamış.


Benzer Başlıklar

  • 17
  • 45
  • 41
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum