Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba.Size merak ettigim bir konu hakkinda sorum olacak. Biz turk denizciler olarak isimizi amerikada yapmak istiyoruz.Turkiyedeki gemi kaptani ehliyetimizle uluslarasi yonetmelik geregi dunyanin heryerinde calisabiliyoruz.Yanlizca amerika ve ingiltere bu ehliyetimizi kabul etmiyor.Sebebide vatandas olmamamiz.En azindan amerika icin durum un boyle oldugunu biliyorum.Hersey tamam butun sartlari sagliyoruz ancak vatandas degiliz diye ehliyetimiz karsiligini amerikadan alamiyoruz ve bu sebeble de denizde calisamiyoruz.Simdi biz loto dan green kart kazandik.Amerikada da 2 yaklasik iki yildir yasiyorum.Eger yanlis bilmiyorsam Trump var olan loto sistemini degistirip yerine liyakata dayanan bir sistem getirmeye calisiyor.Yani bundan sonraki yillarda eger Trump yaparsa rastgele degil egitim durumu ve meslek sinifina gore green card verilecek.Bu sartlar altinda madem green kart talihliye oturma ve calisma izni veriyorsa ben vatandas degilim diye isimi burada yapamadiktan sonra green card benim ne isime yarayacak ? Bu konu hakkinda istek veya sikayet bildirebilecegim bir yer varmidir

    Herkese simdiden teşekkürler


  • Burada anayasal bir hak ihlali soz konusu olabilir zira bu da bir nevi ayrimcilik. Vatandas ile perminent resident arasinda ayrimcilik yapiliyor. Kendi basiniza bir sonuc alabileceginizi sanmiyorum ancak alaninizda sivil toplum kuruluslari vardir, dernek oda ve benzeri gibi. XYZ Association gibi. Buralara derdinizi anlatip konuyu iletmeyi deneyebilirsiniz. Daha cok insan haklari ihlalleri ile ilgilenirler ama isterseniz ACLU'yu bir deneyin. Cok koklu ve guclu bur sivil toplum kurulusudur. Hatasini yakaladigi zaman eyalet ve federal duzeyde yonetimlerin yakasina yapisir.

  • Yasaklı

    @denizci ben bu durumun diğer pekçok meslekten farklı durumda olduğunu sanmıyorum. Mühendis, eczacı, doktor.. Hiçbirinin diploması ABD'de geçerli sayılmıyor ve burada da denklik, eğitim, tamamlama yapmaları gerekiyor. O nedenle @sadriabi 'nin dediği gibi Anayasal bir suç teşkil edeceğine inanmıyorum. Muhtemelen ABD ve TC vatandaşı olan birisi, gemi adamı belgesini Türkiye'den almış olduğu durumda da aynı şey söz konusu olacaktır.

    Ehliyetlerimizin de üzerinde "International" yazıyor ama burada geçerli değil.


  • @sadriabi Tek sebeb vatandas olmamamiz.Bir nevi degil direk ayrimcilik.Hatta ugur abi bizzat coast guard ofisine gitti.Vatandasligi al gel ayni gun verelim ehliyeti demisler.Vatandaslik benim isimi yapmamda nasil bir arti saglayacak bize ? Gemide daha iyi mi manevra yapacagiz ? Ben bu durumun apacik ayrimcilik oldugunu dusunuyorum.Yardiminiz icin tesekkurler


  • @mhepekiz Diger meslek gruplarindan muhendis,eczaci,doktor amerikada vatandasligini alinca onlara doktor muhendis eczaci diplomasinin aynisi amerikadan verilmiyor ama.Bize veriliyor.Diyorki vatandasligi al gel amerikan gemi ehliyetin cebinde ! Saglanmayan tek sart vatandaslik.Vatandas olmak benim isimi yaparken bana hicbir katki saglamaz.Yorumunuz icin tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizci @redsat2000 yıllarca denizcilik üzerine inanılmaz tecrübesi var onunla irtibata geçer misin


  • Bazi meslek ve lisans sartlarinda vatandaslik kosulu var. Ornegin subay olabilmek, bircok federal kurumda calisabilmek vb gibi. Sanirim buda onlara benzer bir durum. Ayrimcilik degil ama bir cesit on kosul gibi dusunun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik10 Bu surecte zaten kendisiyle beraberdik.Bu surecte ne ogrendiysem ondan ögrendim.Tesekkurler


  • @MySea, içinde söyledi: ABD Hukumetine Dilek/Sikayet Hk

    Bazi meslek ve lisans sartlarinda vatandaslik kosulu var. Ornegin subay olabilmek, bircok federal kurumda calisabilmek vb gibi. Sanirim buda onlara benzer bir durum. Ayrimcilik degil ama bir cesit on kosul gibi dusunun.

    Subay olmak ya da Amerikan baskani olmak gibi konularda guvenlik cekincesi olmasi dolayisiyla belki anlasilabilir ama yine de ayrimcilik. 3 yasinda Amerika'ya gelmis bir gocmen cocugu neden Amerikan baskani olamasin ki? Cogu gocmen, ulkesini (Amerika), burada dogmuslardan daha cok seviyor. Demokrasi varsa sonuna kadar olsun.
    Keske kendi memleketimizde de bunlarin yuzde birini tartisabilseydik, ya da isteyebilseydik. Elalemin ulkesi bizi bagrina basti, biz simdi kalkmis neden Amerika disinda dogmus cocuklarimiz Amerikan baskani olamiyor diye sizlaniyoruz. Baskan olabileceginden degil, olmasinin yasak olmasi fikrine karsiyim. Zihin cimnastigi yapiyorum.


  • @sadriabi, içinde söyledi: ABD Hukumetine Dilek/Sikayet Hk

    @MySea, içinde söyledi: ABD Hukumetine Dilek/Sikayet Hk

    Bazi meslek ve lisans sartlarinda vatandaslik kosulu var. Ornegin subay olabilmek, bircok federal kurumda calisabilmek vb gibi. Sanirim buda onlara benzer bir durum. Ayrimcilik degil ama bir cesit on kosul gibi dusunun.

    Subay olmak ya da Amerikan baskani olmak gibi konularda guvenlik cekincesi olmasi dolayisiyla belki anlasilabilir ama yine de ayrimcilik. 3 yasinda Amerika'ya gelmis bir gocmen cocugu neden Amerikan baskani olamasin ki? Cogu gocmen, ulkesini (Amerika), burada dogmuslardan daha cok seviyor. Demokrasi varsa sonuna kadar olsun.
    Keske kendi memleketimizde de bunlarin yuzde birini tartisabilseydik, ya da isteyebilseydik. Elalemin ulkesi bizi bagrina basti, biz simdi kalkmis neden Amerika disinda dogmus cocuklarimiz Amerikan baskani olamiyor diye sizlaniyoruz. Baskan olabileceginden degil, olmasinin yasak olmasi fikrine karsiyim. Zihin cimnastigi yapiyorum.

    Madem Ozgurlukler ulkesi bu kisitlamalar niye var ? Cok haklisiniz.


  • @knnrn, içinde söyledi: ABD Hukumetine Dilek/Sikayet Hk

    Halihazırda bu durumla ilgili tartışma sürüyor: https://www.cato.org/publications/cato-online-forum/why-jones-acts-us-citizenship-quota-should-be-repealed

    Bilginiz arastirmaniz ve paylasiminiz icin tesekkur ederim.Boyle bir tartismadan haberim yoktu.Cok faydali oldu.Ancak paylastiginiz haber 2018 tarihli.Daha sonra bu konuyla ilgili bir gelisme oldumu acaba ?


  • @ayvalik10 , @denizci ile bu konu üzerinde gerek Türkiye'de iken ve gerekse Miami'de çok kafa patlattık. Çözümün ne olacağı ve çıkış yolu konusunda. Ancak USCG engeli bizim için ne yazık ki çarptığımız duvar oldu. ABD vatandaşına verilen bu imtiyaz ne yazık ki bizim başka sektörlerde çalışmamıza neden oldu. Buradan anladığımız US Permenant Residense olmak her şeyin ne yazık ki çözümü olmadı. Bu bir anlamda @denizci dediği gibi kartın kullanımı konusunda en azından denizcilik sektöründe sonuçsuz bıraktı. Bu 5 yıl önemli süreç .Benim denizciliğe veda etmem anlamı taşıyor. Ehliyetin bir alt rütbeye düşmesine sebep olabiliyor. Ehliyetin işlemesi ABD hariç diğer ülkelerde mümkün olduğu halde ABD tam anlamıyla kota koymuş durumda. En azından bir alt kategori mürettebat hakkı bile tanımyor. Bu durumu bırakın Hükümete yazmayı Direkt White House -Trump yazdım. Sadece önerinin dikkate alındığını ve teşekkürü içeren standart mesaj geldi. Esasında Amerikalı kendi teknesinin kaptanı olmaktan başka denizciliği fazla sevmiyor. Denizcilik ile ilgili Birçok iş kolunda devşirme vatandaşlar var. Sektörün çok istihdama ihtiyacı var. Neden GC lara böyle bir kota ve engel var anlamış değilim. Diğer vize sahiplerine engel koyabilir. Bunda haklı olabilir. Aynı tehlike Türkiye içinde geçerli. Ancak GC olan Uluslararası Denizcilik Ehliyetine sahipler için bir CFR de EK madde yapılması kesinlikle gerekli . Bu durum denizci olup başka sektörde mecbur çalışan bir çok kişiyi kurtaracaktır. Bu bir anlamda Denizci meselesi değil mağdur olan diğer iş kolları içinde emsal olacaktır sanırım.


  • @redsat2000, içinde söyledi: ABD Hukumetine Dilek/Sikayet Hk

    @ayvalik10 , @denizci ile bu konu üzerinde gerek Türkiye'de iken ve gerekse Miami'de çok kafa patlattık. Çözümün ne olacağı ve çıkış yolu konusunda. Ancak USCG engeli bizim için ne yazık ki çarptığımız duvar oldu. ABD vatandaşına verilen bu imtiyaz ne yazık ki bizim başka sektörlerde çalışmamıza neden oldu. Buradan anladığımız US Permenant Residense olmak her şeyin ne yazık ki çözümü olmadı. Bu bir anlamda @denizci dediği gibi kartın kullanımı konusunda en azından denizcilik sektöründe sonuçsuz bıraktı. Bu 5 yıl önemli süreç .Benim denizciliğe veda etmem anlamı taşıyor. Ehliyetin bir alt rütbeye düşmesine sebep olabiliyor. Ehliyetin işlemesi ABD hariç diğer ülkelerde mümkün olduğu halde ABD tam anlamıyla kota koymuş durumda. En azından bir alt kategori mürettebat hakkı bile tanımyor. Bu durumu bırakın Hükümete yazmayı Direkt White House -Trump yazdım. Sadece önerinin dikkate alındığını ve teşekkürü içeren standart mesaj geldi. Esasında Amerikalı kendi teknesinin kaptanı olmaktan başka denizciliği fazla sevmiyor. Denizcilik ile ilgili Birçok iş kolunda devşirme vatandaşlar var. Sektörün çok istihdama ihtiyacı var. Neden GC lara böyle bir kota ve engel var anlamış değilim. Diğer vize sahiplerine engel koyabilir. Bunda haklı olabilir. Aynı tehlike Türkiye içinde geçerli. Ancak GC olan Uluslararası Denizcilik Ehliyetine sahipler için bir CFR de EK madde yapılması kesinlikle gerekli . Bu durum denizci olup başka sektörde mecbur çalışan bir çok kişiyi kurtaracaktır. Bu bir anlamda Denizci meselesi değil mağdur olan diğer iş kolları içinde emsal olacaktır sanırım.

    Boyle bir calisma yaptiginizdan haberim yoktu abi.Bu surec olumsuz sonuclandigindan beri benimde baya moralimi bozdu.Enson buraya yazmaya arkadaslara sormaya karar verdim.Ancak goruyorum ki siz her zamanki gibi altin vurusu zaten yapmis, beyaz saraya kadar konuyu tasimissiniz.Yaptiginiz hersey icin tesekkur ederim 🙂

  • Yasaklı

    Belki birinizin ilgisini çeker :

    Selamlar,
    Philadelphia'daki ofisimize Gemi acenteligi pozisyonuna (denizcilik sektorune hakim ancak zorunlu degil), calisma izni olan (sirketimiz sponsor olmayacaktir) birini bakiyoruz. Ilgilenen arkadaslar iletisime gecebilir.

    Tesekkurler,
    Kubilay

    https://www.linkedin.com/in/kubilay-ulucan-6ab65914/


Benzer Başlıklar

  • 15
  • 3
  • 1
  • 10
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum