Lufthansa'dan 12.800 TL'lik uçak bileti için Yapı Kredi 13.500 TL çekti. İade talebi yaptım. İlgileneceklerini ve iadenin gerçekleşeceğini söylediler.
-
Merhabalar, Evet wise calismiyor. Houston’da hemsirelik okuyorum ailemden zaman zaman fester aliyorum. Coinbase hesabimin sifresini kardesime verdim, dolar yatirdi, sonra da buradaki banka kartima withdrawal yaptim 1-3 is gunu secenegini isaretledim hic kesinti olmadi. Parayi da $1000 seklinde sorunsuz aldim. Sevgiler
-
@hedonicus daha once hesap actiranlar tamamen sanslarindan actirmislardir. Bankalarda boyle bir zorunluluk yok. Oradaki gorevli insiyatif alip belgesiz yapmis olabilir.
-
-
@Haliax, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
BofA’den hesabimi Eylul basinda actim. Eylul’un ortasinda ise kredi karti cikarttim. Ilk hesap kesimi 23 Ekim’de kesildi. Yani su ana kadar 6 ay gecti. Ama hala daha BofA’in uygulamasinda kredi skorum gorunmuyor.
Henuz SSN’im olmadigi icin CreditKarma gibi uygulamalari kullanamiyorum. BofA’in app’inde gorebilmem icin sizce biraz daha zaman mi gecmesi lazim, yoksa SSN mi lazim?
Kredi skorunuz oluşur ama hiçbir yerde görünmez. Bunun için SSN sahibi olmanız lazım.
-
Merhaba, IRS FBAR Hotline hattini 866-270-0733 numarasindan arayarak soruma yanit bulmaya calistim (1-6-1 tusladiginizda bir temsilci ile gorusmek icin siraya aliniyorsunuz). Yalniz uc kere aramama ragmen hic birinde gorusme saglayamadim. Ortalama her birinde yarim saat beklemisimdir. Sadece mesai saatlerinde hizmet verdiklerinden ogle arasinda ancak o kadar vakit ayirabildim. Ozetle bir sonuca ulasamadim. Ben de FBAR da, altinin nakit karsiligini gosterdim. Hesap turune others secerek aciklama kismina kasada saklanan altin olarak belirttim. Miktarini da yazdim. Bankanin adini zaten soruyor. Hesap numarasi olarak da bankanin sube kodunu ve kasa numarasini yazdim. Insallah basima is almam ama bu kadar miktarin pesine dusmezler sanirim. Duserlerse de artik hikayemi buraya yazarim 🙂
-
@isik teşekkür ederim
-
Vergi dairesine vergimi Captial One ile ödedim. Kullandıkları kur makul, ek ücret yok ve cashback de kazandım sorunsuz. Vergi dairesi 100TL civarında ek ücret aldı. Mayıs ayında Esenyurt emlak vergisi için de kullanacağım, geçen sene Türk kartımı kullandım.
-
@SerdarOzer44 Biraz gec oldu ama kusura bakmayin:
ATILA TAX SERVICE LLC | TaxBuzz ATILA TAX SERVICE LLC | TaxBuzz
-
Saving, tasarruf hesabı gibi. Tr deki günlük vadelilere benziyor ama ay sonunda ödeme yapıyor. Bunlarda sınır var ayda belli bir sayıdan fazla para çekerseniz fee ler var.
Checking, normal vadesiz hesap
APY, de yıllık faiz oranı.Bank of america savingde bana binde 1 gibi saçma sapan bir oran veriyor. Platinum tier müşterisiyim. Gerçi hiç peşinede düşmedim bir şekilde arttırılıyor mu diye. 3 aylık parayı bağlayınca %2-3 bandında alabilirsiniz demişlerdi birkaç hafta önce.
Esas yatırım kısımları Merrill diye geçiyor. Orda %5 6 lardan bahsetti müşteri temsilcisi ama 5 6 ay gibi uzun süreli parayı bağlamak gerekiyordu. -
@emrsvt elinize saglik.
-
@ayvalik10 Tesekkurler bilgi icin!
-
Kredi kartı ile yapılan harcamaların bankaya itiraz yoluyla geri alınması (Dispute a charge, refund)
BoA ile benim birkac tecrubem oldu.
Bir keresinde Karaip adalarina tur reservasyonu yapmistik. Onden $750 odeme yapmistik. Sonra bizim planlar degisti ve iptal ettik. Parayi geri gondermediler. Birkac defa telefon ile ugrastim, herkes topu bir baskasina atti ve bir turlu net bir cevap alamadim. BoA kredi kartina dispute yaptim ve 1 hafta sonra parayi gonderdiler.
Bir defa da benzin istasyonunda coffee falan almistim, hatali charge yaptilar. Benden onceli musterinin aldiklarini da bana odettiler. Acelem oldugundan receipt de almamistim. Sonra hesap kontrol ederken farkettim. Sadece $25 civarindaydi ama yine de dispute yaptim. Parayi gonderdiler.
-
@BirHayalinPeşinden Türk parası olarak günlük çekme limitin 6.000 TL onu dolara çevirince o kadar para çekebiliyorsun.
ATM | CEPTETEB ATM | CEPTETEB
Üç banka tek ATM! TEB, DenizBank ve QNB Finansbank ATM'leri artık tek ATM. CEPTETEB ile tüm TEB ATM’lerinde para çekme yatırma işlemlerini, yurt dışında anlaşmalı banka ATM’lerinden para çekme işlemini ücretsiz gerçekleştirirsin.
. -
@crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
-
@isik elinize saglik, bu dediginiz fark genelde ve en cok kisinin ulasabilecegi "American Express" kartlarinda oldugundan (zaten siz de yazida belirtmissiniz) basligi buna gore duzenledim, her bankada bu sekilde kartlar varmis gibi anlasilmasin...
-
@cnpist sans sizden yanaymis 🙂
-
@Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?
@Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil.
Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz.
Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir.Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
-
Ben de Sayin @DonTurcos ile ayni dusuncedeyim. Hic bankada altin veya baska degerli maden hesabi duymadim. Ama borsa uzerinden altin ve diger degerli maden hisselerine yatirim yapabilirsiniz. Fiziki olarak almak isterseniz, google'dan arastirirsaniz, altin/gumus coinler veya kulce (bullion) halinde degisik yerlerden tedarik edebilirsiniz.
-
Merhaba,
-
@crazycells, içinde söyledi: Iflas etmek ve Kredi Karti borcu yapilandirilmasi
Basimdan gecen olaylar bu sekilde. Eger bilmek istediginiz herhangi bir durum var ise buradan sor
— Her ne kadar hayatin olagan akisinda bircok seyi kontrol edemesekte bu durumu ne yaparsak onlemis oluruz ? Yani defansif politika onerileriniz nedir ?

Apple Card geliyor
-
Herkese selam,
Apple son yaptigi lansmanda yakinda piyasaya cikacak olan kredi kartini da tanitti. Herhangi bir bankaya bagli olmayip, Apple Pay sistemi ile entegre calisacak bu kartin bir cok avantaji var. Her alisverisinizden belirli bir oranda cashback odeyecek size. Bunu bankalara ait cashback kartlar gibi puan seklinde veya aylik odeme seklinde degil de gunluk odemeler olarak gercekleştirecek. Apple Pay’in gecerli oldugu her yerde telefonunuzu kullanarak odeme yapabileceksiniz. Simdi geldik bende en heyecan uyandiran kisma
Apple Pay’in kabul edilmedigi yerlerde, Apple’in MasterCard ile olan anlasmasindan dolayi kendi uretecegi titanyumdan yapilma, uzerinde yalnizca isminizin yer aldigi ve piyasadaki diger kartlara kiyasla gerek malzeme kalitesi, gerek guvenlik acisindan cok daha basarili olan Apple Card’i kullanabileceksiniz. Benim cok hosuma gitti. Uygulama arayuzu de oldukca basarili. Peki ya siz ne dusunuyorsunuz? Bu arada Apple Card’in tanitim videosunu asagiya ekliyorum.
-
Apple Card ise su sekilde gozukecek.
-
Vaayyy yine artistlik yapmışlar
ben kullanırım sanırım Apple pay le ödemek büyük rahatlık.
-
@damladav Kesinlikle. Oldukca basarili duruyor. Faydalarini da dusunursek kesinlikle kullanirim ben
-
Apple sunumlarına yoğun ilgi duyan biri olarak yine canlı olarak izledim ve güzeldi.
Fakat, Apple Pay anlaşmalı mağazalar listesi her geçen gün büyüyor olsada şu an için çok limitli. Çıkaracakları kart kulanımında ise Cash Back (para iadesi) imkanınıda %1 olarak belirlemişler. Bu oran rakiplerin biraz gerisinde kalıyor. Diğer yandan Cash Back yanlış hatırlamıyorsam sınırsız olacak, bu konu ise sanırım bir ilk ve gayet olumlu. Genellikle maksimum alabileceğiniz iade miktarı limitli oluyor.
Yinede bu servis başlatılınca kullanmayı düşünüyorum, özellikle güvenlik açısından çok daha ileri seviyede olacak.
-
@freeworld Kisitli Apple Pay agi sorununu MasterCard ile anlasarak cozmusler bence
-
Alan var mı?
https://9to5mac.com/2019/08/06/apple-card-launch/
-
@keysnambır, içinde söyledi: Apple Card geliyor
Alan var mı?
https://9to5mac.com/2019/08/06/apple-card-launch/
Yakın takipteyim ama davetiye gelmedi maalesef
-
Fakat gönül isterdi Visa olsaydı. Mastercard Costco’da kabul edilmiyor ve şahsen bizim %90 alışveriş Costco’dan.
-
@FreeWoRLD Bak bu ilginçmiş. Türkiye'de visa ve mastercardın beraber geçmediği bir yere hiç rastlamamıştım. Peki costcoda Apple Pay var mı?
-
@keysnambır maalesef yok. Sadece visa kredi kartları veya herhangi bir debit kart.
-
@FreeWoRLD Bak bu ilginçmiş. Türkiye'de visa ve mastercardın beraber geçmediği bir yere hiç rastlamamıştım. Peki costcoda Apple Pay var mı?
Bu, donemlik anlasmalara gore degisiyor aslinda. 3 yil oncesinde de Costco'nun Amex ile anlasmasi vardi, ya Amex kredi karti ya da debit card kabul ediliyordu. Sonra Amex ile olan anlasmalari bitti ve VISA'ya gectiler...
-
@crazycells Peki insanlar costcodan vazgeçmeyip kredi kartlarını mı değiştiriyorlar? İyice garip geldi
-
@crazycells Peki insanlar costcodan vazgeçmeyip kredi kartlarını mı değiştiriyorlar? İyice garip geldi
Evet, birden fazla kredi kartina sahip olmak bir problem degil
Benim de Amex - Costco kredi kartim vardi, American Express bu iliski bittiginden kredi kartinin kapanacagini eger istersem normal bir Amex kredi kartina gecebilecegimi soylemisti (mektup yoluyla), ben de kabul etmistim...Sonra da Costco, Citibank ile anlasip Visa kredi karti verdi. Hem Citibank'tan kredi kartim vardi, hem de baska bir Visa kredi kartim vardi, ama Costco'yu ben de siklikla kullandigim icin bu kredi kartini da aldim.
-
Ben Visa karta sahip değildim fakat 5 dk yakınımıza Costco açılınca sadece oradan alışveriş yapmak için Visa kart aldım. Yani, evet Costco’dan vazgeçmeyerek ekstra kredi kartı almış oldum.
Visa kredi kartı kuruluşu MasterCard’ın son zamanlarda biraz gerisinde kalmıştı. Costco anlaşması ile akıllı bir atak yaptı.
Amex şuan bir hayli geride kaldi sanki. Costco anlaşmasını kaybetmesinin bence büyük etkisi var.
İki haftada bir bana ve eşime ayrı ayrı Amex kartı pre-approved postası geliyor. Bilmem kaç $ hediyeli vs. Hiç gerek duymadık. -
@FreeWoRLD, içinde söyledi: Apple Card geliyor
@keysnambır maalesef yok. Sadece visa kredi kartları veya herhangi bir debit kart.
@keysnambır
Az önce Apple Card davetiyesi geldi ve bende başvurarak aldım. Fakat bir düzeltme yapmak istedim sorduğun soru için verdiğim cevaba @keysnambırAz önce farkettim Apple Pay sayfasında Costco geçerli yazıyor ve sitesinde kontrol ettiğimde Apple pay Costco marketlerde geçiyor diye belirtiliyor. Yanlış biliyormuşum meğer.
Yinede bir sonraki Costco alışverişimde deneyerek buradan yazarım.
Tekrar Düzeltme
Biraz araştırma sonrası Costco’da Apple Pay kullanılabildiğini fakat arka planda kullanılan kredi kartının yine Visa olması gerektiğini öğrendim. Yani yine en başa dönüyoruz; Costco sadece Visa kredi kartı kabul ediyor. Apple Card Master Card olduğu için dolayısı ile kabul olmuyor. -
İşte Apple Card
-
@FreeWoRLD hayırlı olsun
kullanımla ilgili deneyimlerini de bekliyoruz
-
@FreeWoRLD Vaaaav müthiş duruyor! Kartın hissiyatı nasıl peki?
-
@Edelweiss
Titanyum ve agir. Garip biraz. Ates edip ne kadar saglam acaba diye testlere baslamis bile insanlar
Benzer Başlıklar
105
31.8k
Users
5.1k
Topics
363.7k