Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • merhaba,
    online olarak alışveriş yaparken yaş dogrulaması gerektiren bazı siteler (vape-tutun alkol vs) ad soyad- adres- dogum tarihi ve ssn 4 rakam istiyor. birkaç farklı siteden ssn ve isim bilgileri uyuşmuyor gibisinden hata aldım, ssn i alalı henüz 2 ay oldu, online sistemlere henüz bilgilerim işlenmemiş olabilir mi? ya da ssn numaramda bir yanlışlık mı var acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    merhaba,
    online olarak alışveriş yaparken yaş dogrulaması gerektiren bazı siteler (vape-tutun alkol vs) ad soyad- adres- dogum tarihi ve ssn 4 rakam istiyor. birkaç farklı siteden ssn ve isim bilgileri uyuşmuyor gibisinden hata aldım, ssn i alalı henüz 2 ay oldu, online sistemlere henüz bilgilerim işlenmemiş olabilir mi? ya da ssn numaramda bir yanlışlık mı var acaba?

    evet, olabilir. maalesef sistemlerin ne zaman guncellenecegini bilemiyorum...


  • @ahmetkocyigit evet biz de aynı sorunu yaşamıştık, ssn imizi tanımıyordu, zaman geçince düzeldi


  • @dilara1424 teşekkür ederim Dilara Hanım, Bunu duymak güzel oldu. My social security'den de hesap açmak istedim oradan da hata verdi birkaç deneme sonrası bloke oldu demekki dediginiz gibi zamanla online olarak sistemlere düşüyor. en iyisi bir ara ssa ofise gitmek sanırım...


  • @ahmetkocyigit merhaba, rica ederim, ofise gitmenize gerek yok biz kaç kez aradık uğraştık olmadı sonra kendi kendine oldu, ssn nin sitesine de biz de üye olamadık sonra ulaştığımız telefonda yetkili sizin zaten şu an ona ihtiyacınız yok bi sorun yok zaten numaranız var dedi 🤣 merak etmeyin numaranız bir iki ay da sistemde güncelleniyor

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @dilara1424 teşekkür ederim Dilara Hanım, Bunu duymak güzel oldu. My social security'den de hesap açmak istedim oradan da hata verdi birkaç deneme sonrası bloke oldu demekki dediginiz gibi zamanla online olarak sistemlere düşüyor. en iyisi bir ara ssa ofise gitmek sanırım...

    Sizin bahsettiğiniz sorun bende de hala devam ediyor. Benimde yeni normale geçişle birlikte ssn ofise gitmem gerekiyor. Adres kismini SSN kartinin geldigi zarftaki gibi kisaltmali yazmanız gerekiyor. O şekilde kabul ediyor birçok sistem. @dilara1424 bazen bazı bilgilerin takibi için sisteme girmek gerekiyor. O açıdan blokenin kalkması için mutlaka ofise gitmek elzem olabilir. Bence bir süre sonra düzelmez ise mutlaka ofise gidin


  • @redsat2000 teşekkür ederimm


  • @redsat2000 teşekkur ederim hocam benim ssn my social security sitesinde suspend edildi zaten ofise mecburen gitmem lazım 🙂


  • Merhaba @crazycells hocam. 12 Mart'dan beri SSN bekliyoruz. Hatta gelmediği için New York'dan tahliye uçağı ile Türkiye'ye döndük. Mart ayında SSN gelmeyince ofise mail atmıştım bana özetle "Normalde üç hafta içinde gelmesi lazım ama gelmezse ofislere gidin." gibisinden bir şey yazıyordu. Ben de tam 1 ay önce tekrardan mail attım "ofise git diyorsun da ofisler kapalı çok mağduruz hiçbir şey yapamıyoruz SSN olmadan lütfen bir çözüm bulun" diye. Şimdi bir cevap atmışlar;

    ***We regret that you have not yet received the Social Security number (SSN) card you requested. Generally, an individual should receive his or her original SSN card in the mail within two weeks after the application and document(s) have been received and verified.

    When an alien requests an SSN or replacement card, we will verify his or her documents and status with the appropriate Bureau of the Department of Homeland Security (DHS). If verification is not available through the Systematic Alien Verification for Entitlements (SAVE) system, we will send Form G-845 for manual verification.

    Your local office will generally follow up on the G-845 request after allowing 15 federal workdays, plus five days for mail delivery. However, the Social Security Administration (SSA) has no jurisdiction over immigration laws, procedures, or the workload of Bureaus of the DHS.

    Due to security measures to prevent identity theft, we will no longer provide SSN’s over the phone when an individual calls to obtain his or her SSN. Furthermore, they are not available for viewing online.

    We suggest that you return to the local office where your application was filed.

    If you have been assigned an SSN, the office can provide you with the number. However, if you have not received your card within 14 days of your SSN having been assigned, you may have to apply for a replacement SSN card.

    If you have not been assigned an SSN, you can request that the office do the following:

    -- Again query the SAVE system
    -- Submit a Form G-845 request if original documents were requested by DHS
    -- Follow up on any G-845 previously sent
    -- Issue an SSA-L676 if the application has been denied.

    When you visit one of our offices to inquire about the status of your application, take all the documents you originally presented as evidence.

    Local offices do not print Social Security cards. All Social Security cards are printed and mailed centrally from Baltimore, Maryland.

    Caution: The copy of the uncertified SSN application contains confidential personal identifying information and should only be shared with trustworthy third parties on a need-to-know basis. Disclosure of information such as your address, date of birth, place of birth, parents’ names, and a facsimile of your signature can increase your vulnerability to identity theft.

    The Social Security Administration uses the U.S. Postal Service for all mail. We cannot track documents such as Social Security cards or birth certificates once they have been mailed.***

    Bu mailde de özetle "Ofise gelin ve SSN durumunuzu görevlilere sorun ona göre hareket edersiniz" gibi bir şey diyor değil mi? Yoksa kaçırdığım önemli bir nokta var mı?

  • ⭐⭐

    @morpenguen ofise gitmeden SSN sorununu halledemezsiniz. Benim ve eşimin SSN'i için 3 kez gittik ofise ve her seferinde de 2-3 saat sıra bekledik. Ama oğlumun SSN i hemen gelmişti. Mail ile size bilgi vermezler. 1 ay içinde gelmiyorsa gelmez zaten. Tekrar başvuru yaptırıyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Bu mailde de özetle "Ofise gelin ve SSN durumunuzu görevlilere sorun ona göre hareket edersiniz" gibi bir şey diyor değil mi? Yoksa kaçırdığım önemli bir nokta var mı?

    Tam olarak oyle dememisler, ama baska care birakmamislar. Beklemeniz yonunde telkin ediyorlar fakat gereksiz, bence de cevrenizdeki, size yakin olan ve ulasabileceginiz tum SSA ofisleri ve calisma saatlerini kontrol edin isterseniz. Ofise gitmeden isiniz cozulmeyecek gibi gorunuyor...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar SSN ofislerin calismalari ve yeni yasama gecis ile ilgili ses yok. Ancak Uscis calismaya basladi. 06 Haziranda Ar 11 ile yaptigim adres degisikligi 17 Haziran itibariyle onaylandigina dair email geldi. ID card basvurumda ayni tarihde basvurdum . Onu da bugun teslim aldim.Sistem agir islesede cark donmeye basladi.


  • Selam arkadaşlar , ben greencard başvuru yapmışım . Ssn için yapmadım . Greencard geldi 10 yıllık . Ama ssn için ne yapmam gerekiyor . Pasaportumu ıtt number almak için Texas a göndermiştim . Acaba bu yeterli olur mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Selam arkadaşlar , ben greencard başvuru yapmışım . Ssn için yapmadım . Greencard geldi 10 yıllık . Ama ssn için ne yapmam gerekiyor . Pasaportumu ıtt number almak için Texas a göndermiştim . Acaba bu yeterli olur mu ?

    Bu konunun ilk mesajını okumanız lazım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu?page=1


  • Merhaba arkadaşlar , Ssn office kapalı . Az önce aradım evraklarınızı posta ile gönderin işlemler bu şekilde yapılıyor . Randevu verilmiyor . Son zamanlarda bu tür işlem yapan oldumu? Ne gönderildi ? Nasıl bir yol izlemek lazım .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Merhaba arkadaşlar , Ssn office kapalı . Az önce aradım evraklarınızı posta ile gönderin işlemler bu şekilde yapılıyor . Randevu verilmiyor . Son zamanlarda bu tür işlem yapan oldumu? Ne gönderildi ? Nasıl bir yol izlemek lazım .

    Doldurulacak SS-5 formuna su linkten ulasabilirsiniz:

    Ilk iletiyi okuyun, gerekli belgelerin fotokopisini bu basvuruya ekleyip gonderebilirsiniz.


  • @crazycells teşekkürler , sanırım bu pandemi dolayısıyla yumuşattıkları bir husus ama pek de emin olamadım, bir de gönderilecek belge fotokopileri sonuçta özel bilgiler içermekte....posta ile gönderin derken ne kastetmiş olabilirler , USPS sanırım...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells teşekkürler , sanırım bu pandemi dolayısıyla yumuşattıkları bir husus ama pek de emin olamadım, bir de gönderilecek belge fotokopileri sonuçta özel bilgiler içermekte....posta ile gönderin derken ne kastetmiş olabilirler , USPS sanırım...

    USPS ile gonderebilirsiniz.


  • Ssa ofisleri kapalı olsa bile randevu ile çalışıyorlar. Bize bir hafta sonrasına gün verdiler. Randevudan 1 hafta sonra geldi numaralarımız. Yeni gelenlere tavsiyem ofisleri arayın. Benim söylediklerim NewJersey için geçerli.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 12
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum