Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @aslierdem, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @Aristoi numara geçerli her türlü kullanabilir özellikle başvurularnı bekletmesin zaten çağırmalar da zaman alıyor. sadece soyadı düzenlemesi yapılıyor karta bir de wat ile verildiği için belli bir tarh yazar kartında yenisinde o olmayacak.

    İstediğimiz cevap buydu, teşekkürler.


  • Tahmin ettiğim gibi 3 hafta geçmesine rağmen SSN gelmedi ben gelmeyeceğini 2. haftanın ortasında anladım ve yakınımda ki SSA ofisine gittim oradaki memur bana pasaportumdaki damgayı yani giriş tarihi mi göstererek bu tarihten itibaren 3 hafta geçmesi gerekiyor yeni bir başvuru için dedi ve yeni bir başvuru yapmadı. Geçtiğimiz çarşamba günü 3 hafta dolmuş oldu ve ben dün yani perşembe günü tekrar yeni bir başvuru yaptım memur bu seferde 2 hafta içinde geleceğini söyledi numaramı şuan öğrenemeyeceğimi ve beklemem gerektiğini belirtti ve umarım 2 haftadan kısa sürer diyede ekledi. SSN alma hikayem hala devam ediyor...
    Yeni gelicek olanlara tavsiyem formu doldururken ssn istemiyorum diye işaretleyip buraya geldiklerinde kendileri başvursunlar tabi bide burda bu durumu memura anlatması var her memur herşeyi bilmiyor özellikle bu loto ile gelenlerin durumunu çok iyi bilmiyorlar. Şansınıza kalmış artık.
    Bu arada geleli 3 haftayı geçti ben şanslı olanlardanım burada bir arkadaşım vardı ve bana baya yardımcı oldu ona rağmen bu SSN sürecinde çok sitrese girdim. Burada çok sabırlı olmanız gerekiyor çelik gibi sinirleriniz olması lazım herşey her zaman yolunda gitmiyecek bu bir gerçek bir başkasına 10 günde gelen numara size 1 ayda anca gelicek belkide yine başvurmanız gerekecek. Özelliklede youtube daki Amerikayı anlatan youtuberlara kapılmayın çok yanıltıyorlar insanı buraya gelince ilk bir kaç ayda farkına varıyorsunuz bu durumun. Hayatını değiştirmekte kararlı olan kişiler zaten başarılı oluyor burda ama '' bi gidelimde bakarız buluruz bi yol '' kafasıyla yola çıkanlar için söylüyorum bir daha düşünün siz onu hele ki birde burda tanıdıkları biri yoksa. Beklentilerinizi düşük tutun ve Türkiye'de yapmam dediğiniz işleri yapmaya hazır olun. Şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde durum güncellemesi yaparım herkese kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @NeverGiveUP biz Ağustos 12 sinde 3 üncü girişimizi yaptık. Bu girişimizde ben 2 ay kalıp eşimi ve oğlumu aile dostlarımızın olduğu bölgeye yakın bir yere bırakıp gelecektim. Eşim dil bilmiyor ve oğlum 10 yaşında. Bende işlerimi ayarlar ayarlamaz ABD ye geri dönecektim.
    Tanıdığımız sayesinde ev kiralama işini TR den hallettik. Yani aslında en büyük sorunu gitmeden hallettik. SSN lerimiz olmadan sadece buradan gelir göstererek ve 2 ay security deposit vererek.
    Planlarımızda oraya gidince ben oradayken bütün işlerimizi halletmek vardı. Okul, banka, Sağlık gibi konuları çok rahatlıkla hallettik. Tabi burada benim ingilizce problemimin olmaması en büyük etkendi. Gelelim SSN lere. Tam bir bela oldu bize. Ekim 2018 de gittiğimizde süreç başlamıştı. Nisan 2019 da SSN ler hala gelmemişti.
    SSN ofise gittik. Bize dediler ki; sizin başvurunuz hiç yapılmamış. İlk başvuruyu buradan yapacağız. Tamam dedik. Ayrıldık. 1 hafta kalıp döndük.
    5 ay sonra ikinci girişimizi yaptığımızda hala gelmemişti. Yine ofise gittik. Aynı görevliye denk geldik. Şaşırdı niye gelmedi falan dedi. Bize numaralarımız ekrandan gösterdi ve tekrar gönderim talep etti.
    Bizim gelmeme konusunda şüphelerimiz adresten dolayı idi. Çünkü arkadaşımızın adresini vermiştik. c/o falanda yazmadık. 2 sinde de aynı adresi yazdık yine c/o yazmadık. Oğlumun SSN i geldi eşim ve benimki yine gelmedi.
    2 hafta geçtiği için tekrar gittim. 4 saat sırada bekledim. Kendi taşındığımız yerin adresini verdim tekrar gönderim girişi yaptılar. Ama ısrarla ilk 2 seferde size gönderilmiş bunlar dediler. Ama gelmemişti. Eşimin başvurusunu kendisi yapması lazım dediler. Tekrar eve gidip eşimi alıp yeniden başvuru yaptık.
    Ama bu seferde ben daire numarasını yazmayı unuttum.
    Benimki 1 haftada geldi. Eişiminki gelmedi. Postacı muhtemelen daire numarası bulamayınca geri göndermiş. Tamamen şanssızlıktı bizimki. Çünkü her zaman ki postacı olsa leasing office daire numaraları olmayanları bırakıyormuş onlar doldurup posta kutusuna koyuyormuş. Bu nöbetçi postacı öyle yapmamış.
    Bu arada en çok SSN de eşime lazım çünkü ben geri döneceğim ve onun ehliyet alması lazım.
    Hemen SSN ofise düzeltme için gittik dedilerki daha itiraz ve değişiklik için 1 haftanız var.
    1 hafta sonra tekrar gittik, adresi 10 kez kontrol ederek onayladık.
    6 gün içinde SSN geldi. Yani ilk girişten 11 ay sonra.
    Sizin girdiğiniz stresten inanın çoook fazlasını inanın biz yaşadık. İş için değil ama ehliyet için SSN şart. Ben döndükten sonra eşim nasıl halledecek diye kafayı bayağı bir bozduk. Gelmeden 1 gün öncesine halledip eşimi sınava götürdüm ama o da sınavı geçemedi. 🙂
    Ben döndükten sonraki bir güne randevu verdiler.
    2 sün önce sınava kendisi 10 üzerinden 1 olan ingilizcesi ile gitti. Yolda interneti gidince yolu kaybetti. Polis kontrol noktasına 5 tane polis arabasının içine düştü ters yolda.. 🙂
    Ama ne oldu. Polis durdurdu. Belgelerini kontrol etti. Eşim telefon ile arkadaşlarımızdan ingilizce destek aldı. Polis çok anlayışlıydı. Ceza yazmadı. Sonra eşim sınava gitti ve ehliyeti aldı. Yani bir günde çok ciddi tecrübeler kazandı.
    İngilizceniz varsa işleriniz çok daha rahat oluyor. Ama 2 ay boyunca gördüğüm şu ki; verdiğimiz karar çoook doğru. İnsanın mutlaka bir süreliğine de olsa kafasını yurtdışına çıkarıp yaşaması görmesi lazım.
    Ayrıca burada Türkiye'de yapmam dediğiniz işler var ya; işte orada insanlar böyle bir şey demiyor. İşin ayıbı onlar için yok ve işini herkes doğru yapıyor.
    Rumuzunuzda yazdığınız gibi pes etmeyin sıkıntı da yapmayın..


  • @arnblt sizin ki daha kötüymüş bu ufak tefek hatalarıda anlayışla karşılıyorum kapı no yazmayı unutmak gibi o sitrese girince daha da bir dikkati dagiliyor insanin gayet normal.. SSN almak ilk aşamada çok önemli adamlar herseyi bu numaraya baglamis durumda. Bu arada
    Amerikada tanidigi olmayan ingilizcesi kötü olan arkadaşlar Amerikaya gelmeden ingilizcelerini belli bir noktaya getirmeliler yoksa gerçekten çok rezillik cekerler birikimleri çabucak biter ve geri dönmek zorunda kalırlar.. Geçen dil kursu için bi sinava girdim yakinimda ki bir comminty college da koreli bir kadın ile tanıştım eşiyle gelmiş güzel bir arabalari ve guzel bir semtte kiralik bir evleri varmış onlar bile durumları çoğu amerikliya gore iyi olmasina ragmen Amerika çok pahalı diye dert yanıyorlardı. Dışardan hazır para ile geliyorsaniz Amerika size asiri pahali gelicek ilk aylarinda daha sonra para kazanmaya başlayınca dengeyi bulacaksınız.


  • @crazycells Cihan Bey, ben size daha önce de belirtmiştim benim Social Security Card'ım çalındı diye. Şimdi benim oğlum ben Amerika ya gitmeden online dan başvuru yapıp, eski social security number card çıkartabilir mi? Hiç değilse ben oraya varmadan evin adresine gelsin istiyorum ki hemen çalışabileyim. Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @cavedo bu pek mümkün değil. Ben eşimin tüm belgeri ile ssa ofise gittim kendisi gelmesi lazım dediler bilginize. Online hesabınız varsa giriş yapıp bir bakın derim ama orada yeniden gönder diye bir seçenek yok sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cavedo, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells Cihan Bey, ben size daha önce de belirtmiştim benim Social Security Card'ım çalındı diye. Şimdi benim oğlum ben Amerika ya gitmeden online dan başvuru yapıp, eski social security number card çıkartabilir mi? Hiç değilse ben oraya varmadan evin adresine gelsin istiyorum ki hemen çalışabileyim. Şimdiden teşekkürler.

    Sizin basvuru yapmaniz lazim maalesef, oglunuz olsa da kabul edilmeyecektir.


  • @crazycells peki ben Türkiye den u yapabilirmiyim? Yoksa oraya gidince mi yapmam gerekir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cavedo, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @crazycells peki ben Türkiye den u yapabilirmiyim? Yoksa oraya gidince mi yapmam gerekir?

    SSA ofisleri sadece ABD'de bulunuyor...


  • @arnblt ben eski numaramı almak istiyorum zaten. Yeni bir numara
    istemiyorum . O yüzden daha çabuk olmaz mı?

  • ⭐⭐

    Bizde ilki hariç yeni numara almamıştık ama gördüğüm kadarıyla SSA amerikadaki en sıkıntılı ve sistemleri kötü kurum.


  • @NeverGiveUP paylaşımınız için teşekkür ederim


  • Sonunda SSN geldi... Geçtiğimiz perşembe günü yeniden başvuru yaptığım SSN dün öğlen geldi haftasonu dahi tam 4 günde !!! ışık hızıyla geldi desek yeridir.. Bu kadar sitresi boşuna çektirdiler bana.. Neyse bunda'da bir hayır vardır diyelim. Sırada ehliyet var.


  • Merhaba, Ülkeye ilk giriş yaptıktan 1.5 hafta sonra SSN geldi. Öncesinde ofise gidip sorduğumda başvuru yapılmaması gerektiğini, çift olabileceğini ve en az 2 hafta beklemek gerektiği söyledi görevli.


  • @Sylar teşekkür ederiz bilgi için, bu arada hayırlı olsun, baya hızlı elinize ulaşmış, güle güle kullanmak nasip olsun


  • @Muhtaradana teşekkürler


  • Merhabalar, Ben dün Amerikaya ilk girişimi yaptım. Ve gelmeden bir şirketle anlasarak iş basvurusu yapmıstım ve kabul aldım. Haftayada işe başlayabilecegimi söyledim. US'e ilk girişimi yaptıkta 2-3 hafta sonra SSN gelecegini biliyorum ancak gelene kadar calısmam sıkıntı cıkarır mı ? Ya da SSN gelene kadar, progresste olduguna dair bir belge almak mümkün mü? Zira, işe baslamadan 2-3 haftada da SSN gelmezde gecikirse, şirket hiç beklemez teklifi geri çeker diye endişeleniyorum (haftaya baslayamamam bile sıkıntı olacakken), lütfen yardımmmm !!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @se-du sen işe başla sana SSN sorarlarsa ozaman söylersin green kart ile geldiğimi hemen verilmediğini söylersin. Belki onlar ofisten hemen öğrenebilirler. Ondan onlar bu konuyu açmadan sen bir şey söylemene gerek yok. @redsat2000 yeni işe başladı. @sash bu kişiler işe yeni girdikleri için sana yardımcı olurlar


  • @se-du
    işin içeriğini ve ciddiyeti bilemiyorum ama normalde SSN gelmeden işe başlatamazlar. Yeni giriş yaptıysan hemen en yakın USCIS e uğra SSN için geldim işten isteniyor SSN olmadan başlayamıyorum de , 1 hafta içerisinde ulaşıyor. Beklersen şansına kalmış 1 haftada da 1 ayda da gelebilir. Bu arada bir BOA ya git hesap açtır ve security özellikli kredi kartı iste.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @se-du sen işe başla sana SSN sorarlarsa ozaman söylersin green kart ile geldiğimi hemen verilmediğini söylersin. Belki onlar ofisten hemen öğrenebilirler. Ondan onlar bu konuyu açmadan sen bir şey söylemene gerek yok. @redsat2000 yeni işe başladı. @sash bu kişiler işe yeni girdikleri için sana yardımcı olurlar

    @se-du SSN olmadan işe başlaman imkansız. Senin işe başvurun için Firma ilgili makamlara (401k gibi) ve Social Securitiy Administrationa gönderdiği İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ gibi formlar var. Bu bilgileri online giriyorlar . Giriş için SSN olmadan yapamıyorlar. Bütün işlemlerde SSN gerekiyor. Ayrıca ilk iş görüşmesinden sonra konfirmasyon için Green card ve SSN aslını istiyorlar .Orjinal olup olmadığı inceliyorlar ve dosyan için bir kopyasını alıyorlar. Sana tavsiyem SSN Ofise gidip işe başlayacağını bildirmen ve en azından numaranı şifahen öğrenmen. Ayrıca SSN Ofisten kimlik için form iste Bu form SSN Gelmeyenlerin ID için kullandıkları form. Formu sen dolduruyorsun ve numaranı buraya yazıp kendin deklere ediyorsun. Kimlik için ehliyete başvuru yapılan ilgili county gidip yapabilirsin. Kimlik alındıktan sonra Bu işlem Green card ve SSN gelene kadar seni kurtarabilir. Kimlik için basvurunda kira kontratı ve pasaportunu götürmeyi unutma


Benzer Başlıklar

  • 20
  • 2
  • 53
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum