Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @cavedo bu pek mümkün değil. Ben eşimin tüm belgeri ile ssa ofise gittim kendisi gelmesi lazım dediler bilginize. Online hesabınız varsa giriş yapıp bir bakın derim ama orada yeniden gönder diye bir seçenek yok sanırım

• @cavedo, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells Cihan Bey, ben size daha önce de belirtmiştim benim Social Security Card'ım çalındı diye. Şimdi benim oğlum ben Amerika ya gitmeden online dan başvuru yapıp, eski social security number card çıkartabilir mi? Hiç değilse ben oraya varmadan evin adresine gelsin istiyorum ki hemen çalışabileyim. Şimdiden teşekkürler.

Sizin basvuru yapmaniz lazim maalesef, oglunuz olsa da kabul edilmeyecektir.

• @crazycells peki ben Türkiye den u yapabilirmiyim? Yoksa oraya gidince mi yapmam gerekir?

• @cavedo, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells peki ben Türkiye den u yapabilirmiyim? Yoksa oraya gidince mi yapmam gerekir?

SSA ofisleri sadece ABD'de bulunuyor...

• @arnblt ben eski numaramı almak istiyorum zaten. Yeni bir numara
    istemiyorum . O yüzden daha çabuk olmaz mı?

• Bizde ilki hariç yeni numara almamıştık ama gördüğüm kadarıyla SSA amerikadaki en sıkıntılı ve sistemleri kötü kurum.

• @NeverGiveUP paylaşımınız için teşekkür ederim

• Sonunda SSN geldi... Geçtiğimiz perşembe günü yeniden başvuru yaptığım SSN dün öğlen geldi haftasonu dahi tam 4 günde !!! ışık hızıyla geldi desek yeridir.. Bu kadar sitresi boşuna çektirdiler bana.. Neyse bunda'da bir hayır vardır diyelim. Sırada ehliyet var.

• Merhaba, Ülkeye ilk giriş yaptıktan 1.5 hafta sonra SSN geldi. Öncesinde ofise gidip sorduğumda başvuru yapılmaması gerektiğini, çift olabileceğini ve en az 2 hafta beklemek gerektiği söyledi görevli.

• @Sylar teşekkür ederiz bilgi için, bu arada hayırlı olsun, baya hızlı elinize ulaşmış, güle güle kullanmak nasip olsun

• @Muhtaradana teşekkürler

• Merhabalar, Ben dün Amerikaya ilk girişimi yaptım. Ve gelmeden bir şirketle anlasarak iş basvurusu yapmıstım ve kabul aldım. Haftayada işe başlayabilecegimi söyledim. US'e ilk girişimi yaptıkta 2-3 hafta sonra SSN gelecegini biliyorum ancak gelene kadar calısmam sıkıntı cıkarır mı ? Ya da SSN gelene kadar, progresste olduguna dair bir belge almak mümkün mü? Zira, işe baslamadan 2-3 haftada da SSN gelmezde gecikirse, şirket hiç beklemez teklifi geri çeker diye endişeleniyorum (haftaya baslayamamam bile sıkıntı olacakken), lütfen yardımmmm !!

• @se-du sen işe başla sana SSN sorarlarsa ozaman söylersin green kart ile geldiğimi hemen verilmediğini söylersin. Belki onlar ofisten hemen öğrenebilirler. Ondan onlar bu konuyu açmadan sen bir şey söylemene gerek yok. @redsat2000 yeni işe başladı. @sash bu kişiler işe yeni girdikleri için sana yardımcı olurlar

• @se-du
    işin içeriğini ve ciddiyeti bilemiyorum ama normalde SSN gelmeden işe başlatamazlar. Yeni giriş yaptıysan hemen en yakın USCIS e uğra SSN için geldim işten isteniyor SSN olmadan başlayamıyorum de , 1 hafta içerisinde ulaşıyor. Beklersen şansına kalmış 1 haftada da 1 ayda da gelebilir. Bu arada bir BOA ya git hesap açtır ve security özellikli kredi kartı iste.

• ⭐⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@se-du sen işe başla sana SSN sorarlarsa ozaman söylersin green kart ile geldiğimi hemen verilmediğini söylersin. Belki onlar ofisten hemen öğrenebilirler. Ondan onlar bu konuyu açmadan sen bir şey söylemene gerek yok. @redsat2000 yeni işe başladı. @sash bu kişiler işe yeni girdikleri için sana yardımcı olurlar

@se-du SSN olmadan işe başlaman imkansız. Senin işe başvurun için Firma ilgili makamlara (401k gibi) ve Social Securitiy Administrationa gönderdiği İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ gibi formlar var. Bu bilgileri online giriyorlar . Giriş için SSN olmadan yapamıyorlar. Bütün işlemlerde SSN gerekiyor. Ayrıca ilk iş görüşmesinden sonra konfirmasyon için Green card ve SSN aslını istiyorlar .Orjinal olup olmadığı inceliyorlar ve dosyan için bir kopyasını alıyorlar. Sana tavsiyem SSN Ofise gidip işe başlayacağını bildirmen ve en azından numaranı şifahen öğrenmen. Ayrıca SSN Ofisten kimlik için form iste Bu form SSN Gelmeyenlerin ID için kullandıkları form. Formu sen dolduruyorsun ve numaranı buraya yazıp kendin deklere ediyorsun. Kimlik için ehliyete başvuru yapılan ilgili county gidip yapabilirsin. Kimlik alındıktan sonra Bu işlem Green card ve SSN gelene kadar seni kurtarabilir. Kimlik için basvurunda kira kontratı ve pasaportunu götürmeyi unutma

• @ayvalik10 orada sistem o şekilde işlemiyor maalesef. SSN büroları SSA ler gördüğün kadarıyla sistemleri en kötü kurumların başında geliyor. SSN numarasını teyit ettirebilieceğiniz bir servis sunmuyorlar. Onun için kamu kurumları bile SSN in aslını görmeden işlem yapmıyorlar. Ehliyet veren kurumu DMV bile SSN lerinizi görmeden onay veremiyor.

• Selam @sash. SSN Administrator ugradım ve görevli kadın Amerikaya geleli 2 gün olmuş 3 haftalık süreciniz bitsin gelmezse ugrarsınız gibi bişey dedi. Bende durumu izah ettim ancak bişey yapamam dedi, bende kimden yardım alabilirm dedi kimse yardımcı olamaz bekle dedi. USCIS yarn ugrayacagım. Gitmeden telefonla randevu vs almam gerekiyor mu?

• @redsat2000 Merhabalar öncelikle cevabınız için teşekkürler Ben SSN için SSA ya gittim ancak kadına durumumu anlattıgım halde anlamadı. Asyalıydı ve ketum birine denk geldim sanırım. Bekle 3 hafta diyor baska bişey demiyor. Bende en azından işe sunabilecegim bir belge vs. yokmu dedim hayır yok dedi. Sizin dediginiz gibi numaramı ögrenme durumunu nasıl anlatabilirim. Yada su form dediginiz sey ? Zira kadın sizin durumunuz progresste ben müdahale edemem, bekle dedi. Durumumuda anlattım ancak sanki bişey yapmayacaklarmıs gibi duruyor.

• Bu arada aşağıdaki linkte SSN preogresste iken basvuru yapan kişinin çalışabileceğini söylüyor. @crazycells siz ne düsünüyorsunuz?

https://www.ssa.gov/employer/hiring.htm

• @se-du, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Bu arada aşağıdaki linkte SSN preogresste iken basvuru yapan kişinin çalışabileceğini söylüyor. @crazycells siz ne düsünüyorsunuz?

https://www.ssa.gov/employer/hiring.htm

sorun yasamamaniz lazim, Green Card'iniz oldugu icin calisma hakkiniz var zaten, sadece vergi bildirimi icin dosyaniza SSN eklemeleri lazim.

Burada onemli nokta, isverenin bu tur uygulamalardan haberdar olup olmamasi.

Benzer Başlıklar

• SSN'imi bilmiyorum, U.S. dışındayım ve vergi beyanı yapmam gerekiyor?

Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    178 Bakış
    G
    ITIN ile bu problem çözülmez mi
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • 9 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    SharmS
    https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k